Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (3)

• 59 005
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Пепелче детайлите са важни ама....

пак сравнение малеее мрежите полудяха  Туитър кипиии , стана тренд по обсъждане.
Само такаааа Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 01:26 от femmi2

# 631
На мен по вид ми прилича на Ayhan Işık ама оня си приличаше на мъж, този е като момченце с мустаци. Усещам, че това е грешен проект за него. Не подхожда на ролята. Сигурно е искал да експериментира с различна роля ама поне да беше пробвал нещо друго. Дано се представи добре и да сгреша.
Иначе ми хареса трейлъра на Olağan şüpheliler, a Senkron-а бил проект на Озджан Дениз (ако пак е откраднал от някъде идея за трилър като Öteki taraf не си струва). Ще видя и там какво е измислил. Има нов епизод на Пустота, дано свърши скоро и той, че ми идва много. Smile

# 632
Каро  на момченце ? На мен и на много други е като чичка възрастен .
Иска да опитва нови неща .
Ще разберем скоро дали е бил правилен ход и каква роля ще изгради .
 Искам да е подписал само за два сезона  да ги заснеме бързо и да играе красавец в як екшън с коли , мотори , мацки.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 07:29 от femmi2

# 633
Ами да, личи си, че е малък. Не е като мъж на снимките. Можеш ли да сравниш Чаатай и Ибрахим Челиккол? Нещо такова. Wink

# 634
Както и да е ся да сложа забавна гифка Тинеее ето така си била ,като видя фрага. Изкрещяла си  Евееет !
 Завърна сееее  Grinning

хайде това е за нас двете на младини
 как да го опишеш направо съм като на гифа Joy

охххх Blue Heart

тези са чок татлатъ Heart Eyes
даже гаджето на  Бурак изревнувала дигнала скандал че имало нещо по думите на жълтурите .  Но Дидем отрече .

мъжете минават през такива мустакати роли . Доста се изредиха.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 01:12 от femmi2

# 635
"Чаги" ...ОМГ, какви са тези прякори? Едва ли в Турция някой нарича Чаатай "Чаги"

# 636
Както искат да го наричат в Турция. Рускините му казват така.
Това са си наши неща фенски щото ни е мило и му се радваме . Аз даже мога и по миличко Joy

# 637
А, това за рускините не го знаех... ок Wink

# 638
Все пак той е Çağatay, а не Çagatay ама няма значение. Малко е трудно да му се съкрати името. Wink На мен ми харесва Чачи и Чачо. Smile

# 639
Рускините му викат така, защото и името четат ЧаГатай.
На същия принцип Къванч е ТътлатуГ. Граматически правило.
Как е правилно на турски да се произнася името - не знам.
Каролина, ако може да обясни разликата между  двете g

# 640
Каролина ще обясни най-добре, но мисля, че ğ e няма буква, не се произнася Г,а се ползва да удължаване на предходната гласна. (Чаатай, например, или Doğduğun ev kaderindir)

# 641
Е, рускините си четат всичко наред, не удължават гласните със съгласни. Често при тях мекото "х" също става "г"

# 642
Писала съм го преди и Есенна магия го е написала. Така е.

# 643
Момичета, гледах един игрален филм - "Aman reis duymasın" /Само да не чуе шефа/
http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/206 … sskom-yazyke.html
Комедия, лек летен сюжет, нищо особено, но все пак от комедиите, които стават за гледане /не е от сорта на дебилните истории като Реджеп Иведик или на Джем Йълмаз някои филми/.
Може би нямаше да ми направи  особено впечатление, обаче като поразрових в IMDB, ми стана ясно, че всъщност филмът е нещо като авто-шарж на сериала "Без бандити светът е невъзможен" /Еskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz/. Режисьорът и сценаристите са същите, актьорите в комедията са същите и образите им са същите - играят с  имената  на героите си от сериала. Но са представени в комедийна светлина - демек коравите бабаити от сериала тук са комедийни образи, и то без да преиграват особено. Същевременно филмът си има самостоятелен сюжет и може да се гледа и без да познаваш сериала.
Не знам дали е практика и в други турски сериали да си почиват така през лятото, но идеята ми се стори много свежа и добре осъществена. Чак се заинтригувах от сериала и попрехвърлих няколко серии. Доста е добър за мафиотски сериал, но ще ми дойдат много 180 серии. Някой гледа ли го - "Без бандити светът е невъзможен", имам предвид? Сезоните свързани ли са като сюжет и може ли да се гледат последните сезони, примерно, без да се гледат първите?

# 644
  • Германия
ММ го гледа от години, ами какво да кажа, аз се мъчех вторниците покрай него да схвана нещо, но не, не можах. Само говорят, все едни мъже в черно, или се гърмят. Тук таме някоя любовна история да завъртят. Първият сезон почна по-интересно с Дениз Чакър, после и Мерйем Узерли беше участвала. Общо взето влизат, излизат и сериала не е това, което почна. Особено след внезапната смърт на Тарък Юнлюоулу, който беше важен герой.

Общи условия

Активация на акаунт