Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 912
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Джеси, аз като ветеран във воденето на темите, понеже повечето от проблемното минаха през ръцете ми през годините в някакъв  момент, с изключение на тази, списък с родилите мами има в темата за забременелите. Води се от доста години. Не знам в момента колко е актуализиран и колко темата се води прилежно. Не пречи и тук да се направи такъв, но може би ще се измести фокуса на темата и е редно всяка да си е специализирана.

# 586
Мерси Блинче! И това го има.
Малко ми е постна първата страница.  И на Tommy предложението е добро и даже май и аз миналата година се чудех защо го нямаме това или се е изгубило във времето. Ще пробвам да добавя някои неща, пък ако не ви харесва, ще ги махнем.

# 587
То няма лошо във всяка тема да има нещо такова за стимул. Проблемът е по-скоро това, че при тази тема, а и доста останали има голямо текучество. Хората преминават бързо, когато темата им е актуално и почти не се връщат. Съответно повечето не се познават и няма да има чак такъв ефект. Вече в останалите, в които се задържат повече като темите за отделните клиники, за забременелите и родилите, има по-голям смисъл.
В тази може би ще е полезна наистина някаква основна информация за отделните етапи от ин витро процедурата, необходими и важни изследвания, може и линкове към темите на по-големите клиники.

# 588
Здравейте!

Да, съгласна съм. Щерев са по-скъпи... Ние сме още на процедури по иснеминация (вече в друга болница), но аз ви следя темата, за да се информирам и за останалите възможости.
Не можах да се сдържа да не напиша коментар за Щерев. Определено не ми харесва метода на работа в тази болница. Не съм очаквала още с първия преглед с размах да започнем да правим изследвания. Просто ми липсваше наставлението в първите крачки и подкрепа на една двойка, която иска да има рожбичка. От дистанцията на времето осъзнавам, че едни най-базови изследвания и насоки биха дали основата на едно добро начало. Това за жалост така и не се случи и времето никой не може да ми го върне.

На всички дами желая успех и кураж, ако не успеем с инсеминациите, скоро ще се видим пак в тази тема.

Ако парите са определящ фактор, Щерев определено са по-скъпи от останалите. Разколебана съм от начина им на работа и ценоразписа им допълнително накланя везните в посока смяна на клиниката. Дори и да не попадна на по-добро място, поне ще знам, че не давам някакви суми отгоре просто ей така, щото, разбираш ли, имам честта да съм в Щерев.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 16:11 от Yoana Pavlova 679429

# 589
Снощи попаднах на тази статия. Малко е стара, но има доста инфо. Не успях да открия по-актуална.
https://www.lekar.bg/34247/%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE/#i-4

# 590
Момичета, каква е разликата между утрогестан и дуфастон? Досега съм била само на утрогестан, а сега ми изписаха утрогестан вагинално и дуфастон орално.

# 591
  • София
Двете са прогестерон, но така комбинирани ти завишават дозата за да подсигурят организма.
Желая много успех Flowers Four Leaf Clover

# 592
Много благодаря ! По-скоро имах предвид дали е задължително да е дуфастон орално или може да е пак утрогестан, че имам запас от турски прогестан. Ще питам , като отида в понеделник при док.

# 593
  • София
Доколкото съм на ясно Дуфастона орално не натоварва много черния дроб колкото ако се приема Утрогестан орално.

# 594
  • Столицата на "Второто българско царство"
От дуфастона, когато съм го взимала орално, съм била със страшен световъртеж.... Даже направо като "неадекватна"...незная дали само при мен, но такъв беше ефекта му при мен... иначе вагинално-без проблеми

# 595
Здравейте момичета, днес ми е втори ден от цикъл и съответно от тази вечер съм на Гонал 225. Първа инвитро процедура ми е и съм много развълнувана. В същото време в главата ми е пълна каша, объркана съм, разтревожена и само това е в мислите ми от месеци насам. Притеснявам се да не объркам нещо в паниката и да не се получат нещата. Стискам палци за всички ни скоро да видим така мечтаните две чертички. Simple Smile

# 596
Bebebe аз съм така с Утрогестан, Дуфастон никога не съм слагала вагинално, винаги са ми го изписвали орално

# 597
Момичета, търся мнения за ин витро клиника София и д-р Владимиров. Намирам само стари от около 2015г. назад. Бих се радвала да споделите ако сте правили процедури там. Също така се извинявам ако не е за тук, моля ако има нова тема за клиниката да ми дадете линк. Благодаря вии! 🙂

Има 5 теми за клиниката, там има доста момичета с опит, които биха помогнали с информация Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topic=1162242

# 598
Много благодаря! 🙂

Момичета, търся мнения за ин витро клиника София и д-р Владимиров. Намирам само стари от около 2015г. назад. Бих се радвала да споделите ако сте правили процедури там. Също така се извинявам ако не е за тук, моля ако има нова тема за клиниката да ми дадете линк. Благодаря вии! 🙂

Има 5 теми за клиниката, там има доста момичета с опит, които биха помогнали с информация Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topic=1162242

# 599
Здравейте,
И аз да се похваля днес бях на преглед, това ще ми е първо инвитро. Тъй като съм 2 дни преди цикъл лекарят ми изписа примолут нор, най-вероятно, за да забавим цикъла , защото утре ще изследвам хирмона TSH беше ми завишен, но преди 2 месеца и също пих Л-тироксин надявам се да съм го свалила с приема на тези хапчета , а знам, че трябва да е по-нисък. Дано всичко е наред и да имаме успех скоро. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт