Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 905
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, аз съм на регулон, защото се подготвяхме за инвитро преди да излязат ДНК фрагментациите. Но докторката ми каза да си допия блистера. Снощи обаче съм заспала много рано и съм пропуснала. Да пия ли едно сутринта рано и после вечерта много късно да наваксам, или просто да пропусна деня? Нямам никаква представа как е по-добре, никога не съм пила противозачатъчни...

# 601
Ако не са минали повече от 12ч от планирания час за прием си изпий хапчето и довечера пак в същия час. Така е посочено в листовката. Наскоро се случи на приятелка и го изпи сутринта

# 602
Момичета, може ли малко инфо за тези инжекции, които се слагат в корема? Аз си ги представям като тези на диабетноболните или греша?? Разбрах, че се слагат подкожно, но нищо повече.. Има ли значение в коя част на деня се пускат FSH и E2? Само сутрин или..??

# 603
  • до най-прекрасния мъж
Някои са писалки, като на диабетно болните. Но има и обикновени, просто са с много тънка игла.  Цетротид е такава инжекция - предварително напълнена спринцовка, контейнер с прах и 2 игли. Дават ти ги да си ги приготвиш вкъщи и да си ги сложиш. Нищо страшно, ние се справихме. Момичетата от инвитро центъра обясняват и показват. Няма как да се объркаш. А и дават телефон, винаги можеш да позвъниш и да попиташ.

# 604
Не всички инжекции за стимулация са подкожни. Има и мускулни. Доста често се слага комбинация от двете. Хормоните е редно да се пуснат сутрин, да се мине преглед и да се определи дозата. Някои от инжекции се слагат и преди обяд.

# 605
Не всички инжекции за стимулация са подкожни. Има и мускулни. Доста често се слага комбинация от двете. Хормоните е редно да се пуснат сутрин, да се мине преглед и да се определи дозата. Някои от инжекции се слагат и преди обяд.

Благодаря и на двете за отговорите. Блу не съм сигурна, че ще се справя сама с поставянето на инжекциите. Моят мъж категорично още от сега отказа да направи дори само опит за поставяне. Не ми е проблем да плащам на човек за го върши, но си е голям ангажимент, защото разбрах, че е по няколко пъти на ден. Още нищо не са ми изписали, но скоро предстои, а искам да съм подготвена с вариант!

# 606
Ви-То , изключително  лесно  е поставянето и като цяло не са болезнени. Номерът е да се престрашиш на първата. В клиниката , в която съм единият вид трябваше да си ги слагам мускулно, ама като казах , че в предната клиника същите съм ги слагала подкожно в корема и веднага се съгласиха. ММ имаше голямо желание да ми ги слага още на първата стимулация, ама не се съгласих.
Не се притеснявай, сигурна съм , че ще се справиш Hug

# 607
Изчакай първо да ти назначат стимулация и да се види с какви препарати и кога ще е. Това е много индивидуално спрямо лякаря и клиниката. Дори едни и същи препарати ги назначават да се бият по различно време спрямо конкретната клиника. В масовия случай инжекциите са веднъж следобед. Ако има цитротид обикновено е сутрин, но има клиники, в които и той е следобед. Подкожните са лесни, защото са дозирани и са с много тънки игли. Предвид, че по време на една бременност е твърде вероятно да ти се наложи да биеш НМХ, хубаво е да се научиш да си ги слагаш сама. Те са пригодени за това. С мускулните е по-сложно, но аз лично и тях си слагам сама от години.

# 608
Изчакай първо да ти назначат стимулация и да се види с какви препарати и кога ще е. Това е много индивидуално спрямо лякаря и клиниката. Дори едни и същи препарати ги назначават да се бият по различно време спрямо конкретната клиника. В масовия случай инжекциите са веднъж следобед. Ако има цитротид обикновено е сутрин, но има клиники, в които и той е следобед. Подкожните са лесни, защото са дозирани и са с много тънки игли. Предвид, че по време на една бременност е твърде вероятно да ти се наложи да биеш НМХ, хубаво е да се научиш да си ги слагаш сама. Те са пригодени за това. С мускулните е по-сложно, но аз лично и тях си слагам сама от години.
След 15ти ще си проличи, какво ще трябва да правя. Като цяло издържам много на болка, а не съм и страхлива, но както казва Ирен ще трябва да се престраша. Очевидно нямам друг вариант! Много благодаря за подкрепата и пак ще досаждам с въпроси.

# 609
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми ги слагаше ММ. И тези в корема, и тези в мускула на дупето. По-гадна е мускулната. Другите само изглеждат страшни, но са съвсем безболезнени. Реално, като ходих на хормони, ми ги слагаха там. Само в дните, в които нямах изследвания, си ги поставяхме вкъщи. И ММ се дърпаше за Цетротида, но като видя иглата и бързо се съгласи.
Все се шегуваме, че покрай мен стана половин медицинска сестра.

# 610
На мен ми ги слагаше ММ. И тези в корема, и тези в мускула на дупето. По-гадна е мускулната. Другите само изглеждат страшни, но са съвсем безболезнени. Реално, като ходих на хормони, ми ги слагаха там. Само в дните, в които нямах изследвания, си ги поставяхме вкъщи. И ММ се дърпаше за Цетротида, но като видя иглата и бързо се съгласи.
Все се шегуваме, че покрай мен стана половин медицинска сестра.

Браво на мъжа ти. Разбира се, че трябва да са солидарни с нас. Но моят е категоричен, а той е голям инат. Освен всички притеснения, около не известността на процедурата, ми е обиден факта, че така рязко отказва. Все пак сме с мъжки фактор. Не го натяквям, но от събота, когато обсъждахме темата ми е съвсем криво.

# 611
Мен , ако питаш, по -добре , че ти е отказал. Няма какво да му се сърдиш. Може да го е страх да те нарани. Ти самата ще усещаш много по-добре , като ги поставяш. Пак ти казвам няма нищо страшно. След първата ще видиш колко лесно е поставянето. Аз съм си слагала 5 различни вида , на различен принцип инжекции и сникоя от тях не съм имала проблем, с изключение на първата . Там даже ръцете ми трепереха и докато смевах съставките, и докато се наканя да се боцна сама. Е , за втората вече нямах такъв проблем.

# 612
Vi_To и моя не ми е слагал инжекция, даже не е в същата стая, че му става лошо ☺️🤭.
Инжекциите са много лесни за слагане, с много тънички игли, точно като за инсулин при диабет.
Примера е от фраксипарин, че нямам от другите, но ще придобиеш представа.

# 613
Vi_To, напълно подрепям мнението на Iren. И моите ръце трепереха докато приготвях първите няколко инжекции, до края на стимулацията свикнах. Само първия път отидох да ми ги сложат в манипулационна, за да видя как става. Питах ММ в началото дали ще ми ги слага, ако не мога сама, отговори ми, че по-добре да ходим до клиниката да ми ги поставят там, но той не можел да ми причини болка. Е, както казах - справих се и сама, не е толкова страшно.

# 614
И аз се включвам по темата с първата поставена от мен инжекция тази сутрин - не знам какво се притеснявах, супер лесно и бързо е:) Вчера отидох до клиниката да ми покажат как се слага и от днес се оправям сама, че и ми е по-спокойно даже. Моят мъж не съм го и молила за помощ, имам повече вяра на себе си Simple Smile
Аз искам да попитам друго момичетата, които са (били) в стимулация - спазвате ли някакъв хранителен режим, изключвате ли разни вредни нещица от ежедневието си (кафе, сладко и т.н.). Аз гледам последния месец преди старта да се храня здравословно (колкото ми е възможно), пия по 1 кафе на ден, без алкохол и не ям сладко (което ми е голямата страст).

Общи условия

Активация на акаунт