Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Vi_To, напълно подрепям мнението на Iren. И моите ръце трепереха докато приготвях първите няколко инжекции, до края на стимулацията свикнах. Само първия път отидох да ми ги сложат в манипулационна, за да видя как става. Питах ММ в началото дали ще ми ги слага, ако не мога сама, отговори ми, че по-добре да ходим до клиниката да ми ги поставят там, но той не можел да ми причини болка. Е, както казах - справих се и сама, не е толкова страшно.

Сигурно е така момичета:blush:Все ще намеря начин. Смятам, че по-скоро неизвестността ме плаши. Благодаря:heart:

# 616
Kakestia,пих кафета и в стимулацията и докато бях бременна,алкохол пих също  по време на процедурата .Почнахме на РД на мъжът ми в първата инжекция,бяхме на ресторант и на бар до три сутринта.

# 617
Vi_To,не се притеснявай от инжекциите...малко е стресираща мисълта да си ги слагаш сама,но след първата поставена от теб ще отминат притесненията.На мен първата ми я поставиха в клиниката и след това сама,но преди това взех една спринцовка с игла и една мандарина,за да се упражнявам😃Ще се справиш,не го мисли!

# 618
И аз да кажа..няма страшно от подкожните. Особено ако има Гонал. Това е най-лесната инжекция на света за мен.
Мускулните ходих да ми ги слагат в клиники, но някои лекари са толкова зле че по-добре аз да си ги бях сложила.
Иначе е хубав тренинг ако после се наложи НМХ през цялата бременност.

П.С.
Преди първото инвитро изпитвах неистов ужас от игли и взимане на кръв, дотолкова че като ме боцкаха кръвта не излизаше и трябваше да ме стискат.

# 619
И аз да кажа..няма страшно от подкожните. Особено ако има Гонал. Това е най-лесната инжекция на света за мен.
Мускулните ходих да ми ги слагат в клиники, но някои лекари са толкова зле че по-добре аз да си ги бях сложила.
Иначе е хубав тренинг ако после се наложи НМХ през цялата бременност.

Благодаря ви donata, Jessito:heartsc: А какво е НМХ и защо се слагат? На мен ми откриха тромбофилия, така, че и на мен ще стрябва да ми се слагат инжекции по време на бременност.

# 620
Точно тези инжекции за терапията при бременност - фраксипарин, клексан и тн. Общо се водят нискомолекулярен хепарин.

# 621
Точно тези инжекции за терапията при бременност - фраксипарин, клексан и тн. Общо се водят нискомолекулярен хепарин.

Предположих, но реших да питам. Те се поставят, след + тест за бременност, нали?

# 622
Зависи от индивидуалния случай. Поставят се и след трансфер. Уточни си терапията с лекуващия лекар

# 623
Терапията се назначава от специалист и е хубаво преди бременност да знаеш дали ще си на такава и кога да я започнеш. Най-добре консултация с хематолог и АГ което да разбира от тромбофилия, но разбира се първо трябва да се изследват мутациите.
Аз сега започнах от трансфер с клексан.

# 624
Терапията се назначава от специалист и е хубаво преди бременност да знаеш дали ще си на такава и кога да я започнеш. Най-добре консултация с хематолог и АГ което да разбира от тромбофилия, но разбира се първо трябва да се изследват мутациите.
Аз сега започнах от трансфер с клексан.

Изследвани са мутациите. Смятам, че в Токуда това ще го определят още другата седмица, като започна.

# 625
И аз изпитвах ужас при мисълта за инжекциите. Когато ми ги биха в клиниката, нищо не усетих. После вкъщи слагах лед на мястото преди убождане. Докато веднъж не бързах и пропуснах леда. Установих, че от него ми е много по-гадно отколкото от самата инжекция Grin Общо взето проблемът е бил само в главата ми. След няколко дни така претръпнах, че си бих дори в колата в движение един цетротид.

Иначе за храненето ние по принцип се опитваме да наблягаме на здравословното, но имаме периоди, в които се отпускаме и започваме да купуваме чипсове и сладкиши. Правим го рядко, но качествено. Знам, че за инвитро е препоръчително високопротеиновото хранене. Сега сме се заредили с много Скир, обезмаслени извара и котидж. Ядем ги по най-различни начини. Редовно месо и яйца. Опитвам се да включвам често и бобови. Полуфабрикати не купуваме, приготваме си сами храната. Джънк фууд -  изключително рядко. Десертите се старая да са домашни като се опитвам да ги правя по-рядко. Много плодове и зеленчуци, заради антиоксидантите. Пчелни продукти, млечни, ядки, пълнозърнести също. Признавам си, че се бях отпуснала с яденето преди да започнем инвитрото и се стегнах в началото на менструацията. Плановете пропаднаха и имаме 3 месеца да оправим фрагментациите. Колкото са необходими и на яйцеклетките ми. Иска ми се да дам всичко от себе си този път, като се връщам и към тренировките. Пазех се и не ходех никъде заради процедурата, но сега не знам дали и след 3 месеца ще можем да започнем. Сега имам нужда да знам, че се грижа за себе си през това време. А хубавата храна в контролирани количества заедно със спорта ще ми осигури хубави краченца и коремче за лятото. Поне това да ми носи положителни емоции.
Много е важно да се пие много вода както по принцип, така и по време на стимулация заради синтеза на хормоните. Соковете и безалкохолните сме ги изключили, а алкохол по принцип не пием. На вода и чайове сме като аз гоня 2л. дневно. При стимулация - 3л. При жени с тромбофилия е много важно да се пие достатъчно вода! Както и да има редовно движение.  Преди първата процедура четох много и можех да рецитирам разни статии, сега ми е останало най-важното в главата и се извинявам, ако не го обяснявам достатъчно точно.
А за да ни е лесно с храната вкъщи съм направила 2 списъка - един с продукти и един с ястия, за да имам готови идеи какво да купя и после как да го сготвя. Следя и промоциите в големите магазини, защото от тях наистина спестяваме  доста от храна (особено плодове и зеленчуци), а разходите на хора като нас не са малки. Знаете отлично.
Кафето също съм спряла, защото го пия за удоволствието от аромата. Иначе не ми действа грам, колкото и да е силно. А съм чела, че не се отразява положително на качеството на яйцеклетките. Установих, че изобщо не ми липсва. Избягвам и соя, защото помня, че можеше да се отрази недобре на хормоните. В сайта на д-р Баев имаше полезни статии.
Проучвам сега какви витамини и добавки да си взема, за да е още по-голям ефекта.

# 626
Здравейте, извинявам се предварително, ако въпросът ми не е точно за тази тема. Предстои ми първи преглед в клиника за Инвитро, тъй като не е в моят град, дали ще мога в същия ден да си пусна и всички предварителни изследвания, за да не ходя отново до там поне за това ? Вие колко дена след първия си преглед направихте изследванията ?

# 627
Зависи за какви изследвания става дума, дали ги изискват преди прегледа, за колко време излизат резултатите и има ли значение на кой ден от МЦ трябва да се пуснат. Аз не всичко си пускам в София.

Леле, сега видях отгоре какъв роман съм изписала....Започна ли, нямам спирачки.  Laughing

# 628
И аз изпитвах ужас при мисълта за инжекциите. Когато ми ги биха в клиниката, нищо не усетих. После вкъщи слагах лед на мястото преди убождане. Докато веднъж не бързах и пропуснах леда. Установих, че от него ми е много по-гадно отколкото от самата инжекция Grin Общо взето проблемът е бил само в главата ми. След няколко дни така претръпнах, че си бих дори в колата в движение един цетротид.

Иначе за храненето ние по принцип се опитваме да наблягаме на здравословното, но имаме периоди, в които се отпускаме и започваме да купуваме чипсове и сладкиши. Правим го рядко, но качествено. Знам, че за инвитро е препоръчително високопротеиновото хранене. Сега сме се заредили с много Скир, обезмаслени извара и котидж. Ядем ги по най-различни начини. Редовно месо и яйца. Опитвам се да включвам често и бобови. Полуфабрикати не купуваме, приготваме си сами храната. Джънк фууд -  изключително рядко. Десертите се старая да са домашни като се опитвам да ги правя по-рядко. Много плодове и зеленчуци, заради антиоксидантите. Пчелни продукти, млечни, ядки, пълнозърнести също. Признавам си, че се бях отпуснала с яденето преди да започнем инвитрото и се стегнах в началото на менструацията. Плановете пропаднаха и имаме 3 месеца да оправим фрагментациите. Колкото са необходими и на яйцеклетките ми. Иска ми се да дам всичко от себе си този път, като се връщам и към тренировките. Пазех се и не ходех никъде заради процедурата, но сега не знам дали и след 3 месеца ще можем да започнем. Сега имам нужда да знам, че се грижа за себе си през това време. А хубавата храна в контролирани количества заедно със спорта ще ми осигури хубави краченца и коремче за лятото. Поне това да ми носи положителни емоции.
Много е важно да се пие много вода както по принцип, така и по време на стимулация заради синтеза на хормоните. Соковете и безалкохолните сме ги изключили, а алкохол по принцип не пием. На вода и чайове сме като аз гоня 2л. дневно. При стимулация - 3л. При жени с тромбофилия е много важно да се пие достатъчно вода! Както и да има редовно движение.  Преди първата процедура четох много и можех да рецитирам разни статии, сега ми е останало най-важното в главата и се извинявам, ако не го обяснявам достатъчно точно.
А за да ни е лесно с храната вкъщи съм направила 2 списъка - един с продукти и един с ястия, за да имам готови идеи какво да купя и после как да го сготвя. Следя и промоциите в големите магазини, защото от тях наистина спестяваме  доста от храна (особено плодове и зеленчуци), а разходите на хора като нас не са малки. Знаете отлично.
Кафето също съм спряла, защото го пия за удоволствието от аромата. Иначе не ми действа грам, колкото и да е силно. А съм чела, че не се отразява положително на качеството на яйцеклетките. Установих, че изобщо не ми липсва. Избягвам и соя, защото помня, че можеше да се отрази недобре на хормоните. В сайта на д-р Баев имаше полезни статии.
Проучвам сега какви витамини и добавки да си взема, за да е още по-голям ефекта.

Мен от инжекциите не ме е страх, а от самата мисъл сама да си ги бия. Лед няма да слагам:stuck_out_tongue_winking_eye: Аз проблем с кг нямам, но мъжът ми да. Аз се храня и що годе здравословно. Спрях цигарите преди 3 месеца, е кафето не съм, но не прекалявам. Вода по принцип пия много, както и фрешове и смутита. В къщи е на почит месото, защото мъжът ми яде 5-6 продукта. Без зеленчуци и плодове. Но пък аз си ям и то разнородно. Винаги ям домашно приготвена храна! Само с яйцата не се разбирам много, че съм патила от тях. Не съм по спорта, но ходим през уикендите на планина. Сега естествено не.

# 629
Лейди , изобщо за първи преглед в клиника ли говориш или за първи за стартиране на стимулация?
Аз преди първото ходене в клиниката бях подготвена с изследване на базовите хормони , амх и витамини. Част от хормоните се изследват на 3 ден от МЦ, а други на 7 ден след доказана О. Има клиники , които не приемат изследвания, правени другаде и държат да са при тях.

Общи условия

Активация на акаунт