Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 965
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, каква стимулация сте правили при НЯР? Имам и ендометриозна киста в момента. Смених клиниката и докторът, при който съм от скоро ми каза по къс протокол и че не е подходяща да е на ЕЦ. Чакам да ми изпратят заповедта и ще го обсъдя и с него, но ще бъда благодарна да споделите опит...

# 496
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм в Селена, Пловдив. Казаха на пункция и трансфер - без никакви аромати, парфюми кремове, парфюмирани измивни интимни средства, даже без омекотител по дрехите, ако мирише силно. Ембрионите и яйцеклетките не понасяли силни аромати. За лак никой нищо не е коментирал, но аз бях без така или иначе.

# 497
Ще подаваме док. за фонда и се надявам до 2-3 месеца да започнем процедура. Има ли нещо, което можем да направим като подготовка, докато чакаме. На вас препоръчали ли са ви някакви витамини, добавки, билки, някаква диета - да наблегнете наа някои храни и да избягвате други и т. н. съответно за мъжа и жената.

# 498
А ембиолозите и лекарите също ли са без парфюм,гел лак ,омекотител ,жените без грим?
Аз си забременях и с грима,парфюма и гел лака,лекарката която беше с ехографа беше също с парфюм.Самият ми лекар винаги мирише на парфюм .Странно ми стана сега като прочетох .

# 499
Ще подаваме док. за фонда и се надявам до 2-3 месеца да започнем процедура. Има ли нещо, което можем да направим като подготовка, докато чакаме. На вас препоръчали ли са ви някакви витамини, добавки, билки, някаква диета - да наблегнете наа някои храни и да избягвате други и т. н. съответно за мъжа и жената.

Секс! Не се знае кога може да е вашия миг! Това е съвсем сериозен съвет! Имам познати с такава история, докато им излязат всички документи и изследвания взе да й закъснява Simple Smile

# 500
Сексът е прекрасно изживяване с любимия човек, особено не по график около овулация, но ако жената е с премахнати тръби Thinking

# 501
А ембиолозите и лекарите също ли са без парфюм,гел лак ,омекотител ,жените без грим?
Аз си забременях и с грима,парфюма и гел лака,лекарката която беше с ехографа беше също с парфюм.Самият ми лекар винаги мирише на парфюм .Странно ми стана сега като прочетох .
Ембриолозите в моята клиника - да, в лабораторията, в която се случва чудото са забранени всякакви миризми ( даже и от текст маркер например), а пункцията ми беше в операциона, където също никой не ми е замирисал на парфюм, при прегледи също не ми е правило впечатление.За тях е ненужен риск за яйцеклетките, който лесно може да бъде избегнат. Всяка клиника си има собствени правила, за мен не е болка за умиране да отида негримирана и непарфюмирана.

https://www.ivf-spain.com/blog/en/egg-retrieval-what-you-need-to … licular-puncture/
https://www.ivf-spain.com/blog/en/how-to-create-life-in-the-labo … fertility-clinic/

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 17:05 от margolotta

# 502
Здравейте момичета . Да се запиша и аз. Започнах стимулация за първи път трети ден ми и е по къс протокол съм. Тъй като всичко е ново и непознато за мен съм малко пеитеснена.Искам да попитам нормално ли е да усещам леки болки в яйчниците и почти непрекъснато главоболие?

# 503
Здравей,
Аз лично не съм имала нито болки първите дни, нито главоболие. При всеки е различно. Нека и другите дами споделят. Аз и при двете стимулации нямах странични реакции - вече към края последните дни съм имала тежест и леко надболяване. Била съм с цая форикули. И е имало моменти в които съм била хипер мега изнервена и ме е избивало на рев 🙂. По нреме и на двете стимулации си ходих на работа.
Успех 🍀🍀🍀

# 504
И при мен имаше главоболие, първата стимулация от време на време, при втората с друг препарат от втория ден постоянно и много силно - оказа се, че вдигам кръвно от него, изписаха ми терапия и следяха естрадиола постоянно.
След 5-6 ден започваха придърпвания, подуване на корема, изнервена си бях през цялото време и мъжът ми ходеше на пръсти покрай мен.

# 505
Здравейте момичета . Да се запиша и аз. Започнах стимулация за първи път трети ден ми и е по къс протокол съм. Тъй като всичко е ново и непознато за мен съм малко пеитеснена.Искам да попитам нормално ли е да усещам леки болки в яйчниците и почти непрекъснато главоболие?
Според мен зависи от стимулиращ и те инжекции. Аз бях на два вида - първо фостимон, после Гонал, после пак фостимон. От гоналът ме боляха яйчниците, като застана настрани имах чувството, че яйчниците увисват. Когато го спрях, спряха и болките.
Може и да не е от това, до организъм си е и колко фоликула имаш, но това по-скоро ще се усети след десетина дни.

# 506
Благодаря за отговорите. Аз съм чувствителна към лекарства и често получавам някои от леките странични ефекти. С висок пролактин съм в момента и избиването на плач и  рязкото раздразнение не са нещо ново за мен, но горкият ми мъж 😂 Иначе болките не са силни по-скоро са бодежи, също не са и непрекъснати. А препарата ,който ми изписаха е Мериоферт 225 ul.  А корема ми се поизду лекичко.

# 507
Аз съм на 7 ден стимулация. Боли си ме главата, а колко ми се плачееее... слагат ми ги сутрин, чак към следобед малко ми става по- добре. Ходя и на работа. Не е нетърпимо, но с тва реване

# 508
  • v. turnovo
Аз съм от понеделник в стимулация, първите три дни имах главоболие, но отмина. Макар, че не ми е за първи път, нервите ми едва издържат и мога да ревна на секундата. Увирам от страх да не се спукат фоликулите преди пункцията. Яко ме тресе параноя

# 509
  • до най-прекрасния мъж
Няма да се спукат, аз също се опасявах. Защото при мен след Овитрела всичко спира и не си усещам яйчниците. И при инсеминациите беше така и при пункцията. Но щом са извадили 7 яйца, там са си били Grinning

Общи условия

Активация на акаунт