Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 50/

• 29 653
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Според мен - тези два кадъра са от един и същ ден...  вратовръзката е еднаква
Да кажем сутринта подписват договора, понеже изглежда Серкан тъкмо е отишъл на работа, когато поглежда договорът.
После работят заедно и трябва да погледнат чертеж на Еда, ама явно Серкан трябва да спазва дистанция, защото тя изглежда се дръпва настрана.
И после след нанесените корекции по чертежите отиват някъде, ама Селин им е устроила клопка пред вратата и попадат на журналистите и Еда припада.
И аз не искам това да е последната сцена, ама е доста възможно. Сещатате ли се 3 еп свърши с припадък.
Ама в 3 ти епизод само приятелките мислеха, че Серкан е изневерил на Еда. Сега, благодарение на Селин, цяла Турция знае, че Серкан е изневерил на Еда....

Ама само като пуснат емотиконите ще разберем коя е последната сцена - тази от бала или тази с припадъка..

Според вас на двата кадъра с едни и същи дрехи  ли е Серкан ? Thinking на единия изглежда черен костюм , а не тъмносин, но може и да е игра на светлината.
Тук вижда договора на Еда

С тези дрехи са , когато ги засичат журналистите

# 256
  • София
Добро утро, усмихнати и цветни момичета! Nature Sun With Face

Определено се затруднявам да отговоря на въпроса от анкетата, не защото нямам любими моменти от сериала, а защото не разбирам точно въпроса, затова както и някои други момичета посочвам няколко:
1)   Най-силен драматичен момент: разкритата, но непризната вина на Алптекин пред сина му (еп. 13);
2)   Най-силен комичен момент: сцената с Мехмед, който трябваше да се представи като влюбен в Еда (еп. 19);
3)   Най-силен романтичен момент: наблюдаването на новата звезда Еда през телескопа и последвалия момент на романтика и нежност (еп. 12);
4)   Най-силен еротичен момент: сцената със завесите и двамата влюбени под звездите (еп. 13)!

И защото обещах да пиша за  Селин (а обещания се дават, за да се изпълняват) слагам текста в спойлер (текста е извънредно дълъг и прецених, че няма нужда излишно да отнемам място в темата)! Така могат да го прочетат само тези, които проявяват интерес към образа на недолюбваната от всички нас Селин! Blush

Скрит текст:
Селин: След като изгледах еп. 19 и двата трейлъра към 20 еп. споделих с вас, че съм зациклила на тема Селин! Защо? Защото проследявайки героинята й от първи до 19 епизод Селин като образ ни предложи развитие, не особено динамично, но изненадващо! Героинята на Селин бавно и сигурно се превърна от ревнуваща и саркастична жена в озлобена и нещастна жена! Пиша този пост не защото има нещо, което харесвам в образа на Селин (нито в сериала, нито в живота харесвам такъв тип жени), а защото заявките от двата трейлъра са, че ще я гледаме още дълго и защото имам опасенията, че тя ще продължи все по-яростно с опитите си да раздели Еда и Серкан!

Накратко това което научихме от сериала за Селин е, че като единствено дете на семейство от елита на Турция е получила всичко от живота полагащо се на статуса й и предначертано от семейството й (отлично образование в чужбина, екзотични пътувания, екстравагантни почивки, скъпи луксозни подаръци, престижна работа, успешен мъж до себе си)! Не е получила само най-чаканото и най-желаното – предложение за брак от Серкан!  Когато неочаквано на хоризонта се появява Ферит, който е влюбен в нея Селин решава да се раздели със Серкан, но взема това изключително трудно за нея решение (според нейните думи в конюшнята, еп. Sunglasses, не защото обича Ферит, а защото се надява по този начин да накара нерешителния Серкан от ревност да й направи дългоочакваното предложение за брак! И тук в играта се включва, при това съвсем неволно Еда, която изневиделица се оказва буквално за секунди годеница на Серкан Болат! Това е първият удар за Селин, която изведнъж губи контрола върху личния си живот! Селин е от типа жени, които са свикнали да вземат нещата в свои ръце и да ги държат под контрол (както каза на Пъръл в еп. 5 и сама пред огледалото в еп. 19)! В момента в който Серкан обяви, че е сгоден за Еда Селин усети, че контрола започва да й се изплъзва! Наблюдавайки Еда и Серкан, техните взаимоотношения, погледите, усмивките, разговорите и закачките между тях Селин бавно но сигурно се превърна в една ревнива, хаплива, язвителна и саркастична жена! И използва всяка една ситуация, която й се отдаде да бъде такава спрямо Еда! След като отсъстваше на тържеството, когато падна покривната конструкция (еп. 17) Селин не предприе никакви мерки и действия като PR! В еп. 19 обаче се случи нещо още по неочаквано в професионален план за Селин! Серкан й отказа за първи път (при това категорично) да присъства на заседанието с адвокатите, не й даде никакво обяснение, нито пък информация за заседанието! Това беше вторият срив за Селин по отношение на професионалната й работа! Считайки себе си за отличен и успешен  професионалист (вменявано й в продължение на години от цялото й обкръжение, които не преставаха да хвалят Селин колко добър PR е при всяка една ситуация), това за нея беше напълно внезапен и неприятно изненадващ момент! Тя буквално изгуби контрол и напусна сградата на холдинга! Защото Селин не е професионалист, а профан! Тя обича да изтъква себе си непрекъснато, бърза да сподели успехите на екипа и се ласкае от похвалите и подаръците, които получава от Айдан, Серкан, Пъръл, Енгин и т.н.. Тя няма желание и не иска на никого да помага (случаите с Еда в Анталия, еп. 5, със Серкан с вилата в еп. 17)! За нея важното е тя да е високо оценена (затова беше толкова щастлива от букета и картичката от Серкан, подготвени от Еда)! Селин не е отборен играч, защото отборните играчи не могат за държат в собствените си ръце юздите на живота! Селин е възпитана и израснала като жена, която виждайки, че нещо й се изплъзва, че губи контрола над личния си живот, пренасочи енергията си в професионалния с цел да заблудиш всички, че всичко е повече от успешно!

Именно в последните два епизода (18 и 19 еп.) аз виждам промяната в образа на Селин! Онази изоставена на сватбената маса ревнива и жлъчна Селин се е превърнала в озлобена и нещастна жена! А озлобените и нещастни жени са най-опасните жени! Те не прощават нищо на никого! Те всячески се опитват да погълнат със себе си всички останали в пространството  на собствената си неудачност! Озлобените и нещастни жена са тъжна гледка и предизвикват негативни емоции, неприязън и негативизъм, каквито предизвиква у нас образа на Селин! Защото осъзнавайки, че не е получила това единственото, от което в онзи момент е имала нужда (любов и обич от Серкан) в Селин се е отворила огромна празнина, която тя всячески се опитва да запълни! Средствата и методите нямат значение, важното за нея е тази празнина да бъде запълнена и заличена! Дали ще е прибързан годеж с Ферит; подкуп на журналист за изречена лъжа; продадени на непознат акции от холдинга; измислено наводнение на жилището й, за нея не е важно! Важно е празнината да бъде запълнена, важно е да се върне отново на мястото си, там където според нея й е предначертано да бъде, до Серкан! Селин е жена, която не иска и не може да понесе и един друг факт (както сподели с Пъръл в еп. 4), че за толкова години покрай Серкан така и не е успяла да получи това което най-много иска, докато сега друга жена (в случая Еда) получава всичко с лекота и без да полага особени усилия: влюбени погледи, романтични жестове, съвместно съжителсво, признание от Серкан! Насочвайки злобата си към Еда, тя се опитва да изпъкне с качества, които ние поставяме под въпрос дали притежава изобщо?! Селин е от типа жени страдащи от синдрома наречен “хората с големи претенции и нулево покритие” (много коментари има за това какъв PR е Селин всъщност)! След зарязването й на сватбената маса (грозна постъпка от страна на Ферит!) Селин се опита да избие комплексите си от несполучливия си и неудачен личен живот на друго място, а именно професионално (затова беше толкова щастлива, че Серкан не само я покани, но дори я помоли да остане в холдинга заради нейните 5% акции!)! И когато (вероятно съзнателно) пропусна възможността да се изяви като отличен PR след инцидента с покрива, а след това не беше допусната до срещата Селин осъзна, че не е чак толкова незаменима и ценна за Серкан и изпадна в паника! Но бързо се опита да се вземе в ръце и измисли наводненото си жилище! Селин в своето нещастие ще продължи да рови, да търси и да действа още по-некоректно и по-недостойно и трябва да се въоръжим с много търпение, защото вероятно още дълго ще я гледаме!

Защо не изпитвам емпатия към образа на Селин? Защото я намирам за виновна! Вината й се състои в избора на методите и средствата, чрез които тя избра да се справи със ситуацията в която изпадна! Виновна е, че: 1) лъжеше ферит, че го обича докато тичаше по повод и без повод при Серкан; 2) предпочете да излъже Серкан и да подкупи журналист, за да прикрие една лъжа която пряко го касае; 3) продаде акциите си и предаде своя приятел от детсвото, с имагинерната представа за щастливо бъдеще с Ферит; 4) се самопредложи на Серкан подслушала чужд разговор, без капка свян, но с надежда; 5) в деня преди сватбата излъга отново Ферит, за да отиде в офиса на Серкан, обнадеждена, че може да получи очаквания отговор от него; 6) многократно подхвърля на Еда иронични и язвителни коментарии, за да погали егото си; 7) измисли случая с наводненото си жилище, за да реализира мечтаното съвместно съжителство със Серкан; Sunglasses наясно с отношението и чувствата на Серкан към нея продължава директно и индиректно да нахлува в живота му; 9) изпитва нездрав интерес и любопитство за живота на Еда и Серкан, за да се почувства по-добре със самата себе си;  10) реши, че е по-добре да скрие от себе си околните личното си нещастие, вместо да предприеме мерки и да се опита да промени нещо в живота си!

Пожелавам ви една хубава, слънчева и успешна сряда!

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 12:52 от nrgmama

# 257
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета ! Flowers Hibiscus

Желая ви един страхотен ден с много усмивки Hug

Wink

Фрагът с бг. суб. Simple Smile
https://ok.ru/video/2178266892919

# 258
Прекрасен клип, благодаря, че го сподели!

# 259
  • Кърджали
Уау, наистина се е получил доста добре този клип.

Добро утро и от мен!
nrgmama прочетох мнението ти за Селин и мога да кажа, че съм съгласна с него.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 08:34 от Aлекcандрa

# 260
Здравейте,  Flowers Hibiscus слънчеви момичета, Flowers Hibiscus

sani1212, благодаря, клипчето е супер.
druon77, HugKissing HeartHug
nrgmama, Kissing Heart прекрасен пост, с удоволствие го изчетох и мога да кажа, че съм съгласна с всяка дума. Благодаря, че го сподели с нас. 

neorum, Hug надявам се, че си добре. Липсата ти се усеща.

Flowers Four Leaf Clover Пожелавам прекрасен ден на всички ви Heart ExlFlowers Four Leaf Clover Ще прескачам в паузите да ви чета. Имате голямо гушшш от мен

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 00:04 от blue`

# 261
  • Пришълец
Coffee добро утро

Книгата била същата Laughing

Одеалото и то Laughing

# 262
  • Кърджали
Ах, тази 11та серия ми е от любимите. С целия този ураган в главата и сърцето на Серкан. Една от сериите на които се връщам...

# 263
И на мен ми е любимата. От първата до последната сцена. Неслучайно е серията с най-висок рейтинг.
Благодаря ви за коментарите, детективските умения и всички снимки и клипчета, които качвате.
Лек ден на всички.

# 264
Според вас на двата кадъра с едни и същи дрехи  ли е Серкан ? Thinking на единия изглежда черен костюм , а не тъмносин, но може и да е игра на светлината.
Тук вижда договора на Еда

С тези дрехи са , когато ги засичат журналистите

Според мен е един и същ костюмът, както и при сцената с припадането. И на трите снимки има копченца на яката:

# 265
Nature SparklesДобро утро! Е, признах Ви! Това Джеймс Бонд,това Еркюл Поаро,това Инч Хай и компания репи да ядат покрай Вас!Разкоствате ситуациите един път. Не давате на нашите хора да мръднат. Затова първата ми работа след като се събудя сутрин е да Ви прочета. Обичам Ви по мой си начин!!!
   Nature SparklesДвата фрагмана според мен си приличат. В първите им части виждам гневната ,плачеща Еда, във втората-предизвикателната Еда,която ще пощурва Серкан бей и се прави на итересна .Няма лошо.
   Animal Hear No EvilСпоред мен, поведението на Селина ми мирише на патология- някакви мании я гонят и си ѝ  трябва сериозна психиатрична помощ .Образът ѝ се изчерпва .Или да я пращат някъде с еднопосчен билет или да я комадироват, или да я лекуват.Аз приключвам с нея.
   Flowers Four Leaf CloverБлагодаря за интервюто на Керем! Хубави въпроси,хубави отговори! Качествен човек и творец е Керем Бюрсин!
      Flowers Four Leaf CloverХубав и успешен ден!

# 266
На мен ми липсваше медийното отразяване на личния живот на Серкан. Имахме в 1ви епизод на летището и след публичната им целувка, после в 5 ти в Анталия, после в 10ти - преди сватбата на Селин... време беше да ни припомнят, че Серкан не е кой да е.

Аз даже на моменти забравям, че Серкан Болат е най-желаният ерген и че цяла Турция се интересува от личния му живот. Тъкмо в 20 епизод ще ни подсетят.
На мен ми харесва, че е известен, но ходът на Селин е доста долен, удар под кръста.

В началото, когато гръмна новината за годежът, медиите не ги оставиха доста време, и Айдан тогава каза, че трябва да направят годеж по-скоро иначе клюките и сплетните няма да престанат. И обясняваше, че личният живот на Серкан бил излязъл дори в бизнес новините за Холдинга.

В 5ти епизод, Селин бързо разкара медиите и потуши скандала, за да прикрие Ферит.

Сега самата Селин раздухва скандал. А тя е тази, на която ще разчитат да оправи кашата и репутацията на Серкан. Ако Серкан разчита на Селин... Weary

Чудя се сега - какво ще правят, кой и какво ще говорят пред медиите, как ще обяснят ситуацията - има ли изневяра, има ли раздяла....

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 10:19 от kukli4ka456

# 267
  • София
Добро утро, момичета! 😘
И на мен първата ми работа, като се събудя, е да вляза в темата и да ви прочета. Точно така, както сподели Мери. Simple Smile Отново много сте писали и то какви неща сте писали - изчетох всичко с интерес, както винаги. 🤗 nrgmama, споделям написаното за Селин. Кукличке, не се бях замисляла за следното: “Сега самата Селин раздухва скандал. А тя е тази, на която ще разчитат да оправи кашата и репутацията на Серкан. Ако Серкан разчита на Селин...” Права си. Може би това е тактиката й. Хем да създаде проблем между Еда и Серкан, хем отново Серкан да има нужда от нея, а тя от своя страна да му помогне и да излезе героят на деня. И според мен образът й се изчерпва. Да, досадна е, дразнеща и неприятна, но по никакъв начин образът й няма развитие. Според мен има два всрианта - или да я правят лоша, тоест да се почва с интригите, или да изчистят образа й, тоест да започне да се усеща какви ги надроби досега и да започне да се държи като приятел на Серкан, да гледа повече себе си, да си оправи живота и така. Никога не съм била фен на интригите. Нито в живота, нито в сериалите. Много пъти сме коментирали как в нашия филм нямаме истински злодей и това ни харесва. Честно казано, не искам от Селин да правят това. Прекалено ще ми е за нашия цветен и свеж сериал. Трябва да измислят някакво развитие на образа обаче и, ако ще е в отрицателна посока, хубаво да помислят какво точно да прави. Може би да прави опити като този с пресата - да скара нашите, да ги злепостави, след което тя уж да спаси положението, но всичките й опити да се провалят и всъщност нашите да се сближават покрай жалките й изпълнения. Защото не ми се гледат интриги, това първо. И второ, най-много не харесвам баналната развръзка след дадена интрига - главните се карат, единият е много сърдит и минават епизоди, докато интригата се разкрие и сдобрят. Но подобни неща не са в стила на нашия сериал, а на драмите, които не гледам. Нали така? Не знам, ще видим какво ни е подготвила Айше. Дано останем доволни. Simple Smile А само на мен ли вторият трейлър не ми действа като кукичка? Не знам. Очаквах много повече. В мрежата чета коментари като “уоу, много интересно какво следва сега” и тем подобни. Нов договор, а-у. Но на мен този трейлър ми подейства много минорно в сравнение с други предишни. Някак си не ми беше силен особено като за втори трейлър. Надявам се това да не се отрази негативно на рейтинга в събота. Оп! Наруших си карантината. Спирам. Simple Smile

Усмихнат ден, момичета! Обичайте се, бъдете здрави и много щастливи. Ето и нашите за разкош:

# 268
Според мен, повтарянето на идеята с договора е нож с две остриета.. или ще е интересно и ще се хареса много, или ще има недоволни, че се повтаря същата идея..

# 269
Здравейте

Общи условия

Активация на акаунт