Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 534
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • на майната си
Страхотна тема, една от любимите ми нотки е кехлибарът.
Това са нещата, в коитотой се усеща по-отчетливо, съчетан по различен начин.
D&G The One - съчетам с тютюн и джинджифил
Prada Amber pour Homme - сапунест амбър
Chanel Bleu EDP - цитруси, леко тамянест, но страхотен
MFK Grand Soir - ванилово-смолист - любимият ми
Issey Miyakee Noir Ambre - кожа и ванилия с подправки( шафран и канела)
Скрит текст:

Други любими кехлибари, които ми идват в съзнанието.
Xerjoff 1888 - цветен амбър с попдравки, като карамфилът е доста отявлен
Tauer Perfumes Au Coeur du Désert - сух амбър, подплатен с кориандър, пачули и кимион.
Може би най-трудният за носене от изброените, наподобява ми на момента, в който вляза в мазето в лятно време, когато навън е 40+, а долу е 5-10 градуса, усещането е подобно. Предполагам в мароканската пустиня се създава такова усещане при падането на нощта, все пак амплитудите са големи там.
Jovoy Paris Les Jeux sont Faits - този ми е трудно да го определя, но много хубаво изпълнение също

На прима виста това са ароматите, които имам или съм имал съприкосновение, с по-отчетливо амброво звучене, а иначе с интерес бих пробвал Kilian Amber Оud Tom и Ford Amber Absolute.

# 121
Интересна тема! Flowers Maple Leaf
Странни са ми отношенията с амбровите парфюми. Често ги харесвам върху други хора, но рядко върху себе си - повечето не се развиват добре върху мен.
Все пак много харесвам-Ambre Narguile-макар, че му се понаситих и вече рядко посягам към него, Grand soir MFK и Ambre Eccentrico Armani Privee(най-после е мой:heart_eyes:) и Ambra Calabria, които не само харесвам, но са ми много, много любими!
Също много ми допадат Amber oud By Kilian и Rouge Malachite Armani Privee, който пък е прекрасен през пролетта и лятото и ми е в уиш листа отдавна.
Повече от месец бях в голямо парфюмно затишие, но  от две седмици насам разнасях проби на Black Orchid Parfum.
Началото му си е разпознаваемо, но по-закръглено и топло, някак по-богато като усещане. По-лесно носимо. Точно, както си го представях. При мен обаче след втория час завива в съвсем различна посока. Шоколадът е още по-абстрактен, не е така черен и е примесен с много тъмна синя слива и пудрени нотки. Пудрени, като пудреното - прашно усещане от шоколадови бонбони трюфел. Иланг не усещам, разпознаваеми boozy нотки също. Но предполагам, че тази топлина и мекота идват от акорда  на ром в пирамидата. Притеснявах се да не  киселее пачулито и при мен, но не-много хубаво ми е бленднат, като цяло парфюма. Съгласна съм с мненията, че в  тази версия има повече сладост  от EDP,  макар, че сладост в случая е много относително казано. В никакъв случай не бих определила парфюма, като сладък.  Все така си е тъмен, но вече е придобил по лилави и виолетови плодови нюанси. Представянето е убийствено просто-супер силен и супер траен. Не вярвах, че е възможно , но след първия, втория час го усещам още по-силен! С две думи намерих си орхидеята:smile:

SOTN - Myrrh&Tonka Jo Malone

# 122
Здравейте, аз имам малко странен въпрос за Versace crystal noir. Много го харесвам, но когато е върху друг човек, не знам защо, но на мен се усеща като свеж и лек аромат, когато друг се е напръскал с него се усеща вече тежкия му и страхотен аромат. Първо помислих, че този, който съм си взела не е оригинален за това си взех още един, но пак е същото. Някой има ли идея защо се получава така и само при мен ли се случва? Disappointed

# 123
narcis_s, вероятно спираш да го усещаш сама ти или си свикнала много с аромата. Попитай някой около теб как и дали се усеща... Също друг вариант е да редуваш парфюмите, които ползваш, за да не привикваш с тях и да не се стигне до това да не ги усещаш. А е възможно и просто да не прави добра химия с кожата ти.
Но последното нещо, с което свързвам Crystal Noir, са епитети като лек и свеж.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 23:11 от Jollie

# 124
  • Sofia
Напръскай с твоите приятелка,  да видиш как е отстрани. От сигурно място ли са купувани?

# 125
Напръскай с твоите приятелка,  да видиш как е отстрани. От сигурно място ли са купувани?
И двата съм ги взимала от Сефора.

# 126
  • Варна
За парфюмите за подарък и аз да кажа. Щом си решила да е парфюми, подкрепям предложението на другите момичета да са от един бранд и с еднакви милилитри. Бюджетни предложения са например Кавали - фланкарите на Парадисо ( имат поне три разновидности). Лично аз не ги харесвам, но по принцип са лесно харесвани. Другото бюджетно предложение са Кристалите на Версаче- розов, жълт и черен. Еднакви бутилки, различни аромати. Мога да си ги разменят, ако решат.  С Картиетата също няма да сбъркаш. За повече пари- Три разновидности на МОН Герлен, също ще свършат работа. За още повече- Диор.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 17:32 от liz

# 127
  • София
За парфюмите за подарък и аз да кажа. Щом си решила да е парфюми, подкрепям предложението на другите момичета да са от един бранд и с еднакви милилитри.  Еднакви бутилки, различни аромати.

+1
 Boucheron Quatre   или   Rochas Mademoiselle-Rochas 

https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Quatre-En-Rouge-53799.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-A … -Femme-45304.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-Couture-53146.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-43205.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-E … ilette-50179.html

# 128
Днес съм basic b*tch scented. Все още не съм тотален фен и най-вероятно никога няма да бъда (споменавала съм неведнъж, че Шанел не е моят бранд), но много, много, много харесвам хладната роза в началото. ❤ Както и ветивера на по-късен етап, и пачулито... Всъщност няма нещо, което да не му е хубаво на Coco Mademoiselle. Освен, че е жертва на свръх популярността си, а той, като всяко нещо, далеч не отива на всички.

# 129
Днес съм basic b*tch scented. Все още не съм тотален фен и най-вероятно никога няма да бъда (споменавала съм неведнъж, че Шанел не е моят бранд), но много, много, много харесвам хладната роза в началото. ❤ Както и ветивера на по-късен етап, и пачулито... Всъщност няма нещо, което да не му е хубаво на Coco Mademoiselle. Освен, че е жертва на свръх популярността си, а той, като всяко нещо, далеч не отива на всички.

Абсолютно същото! Мерси! Simple Smile
и аз не съм тотален фен на Шанел, повечето им неща не ги понасям буквално, но Коко М ми стои като втора кожа.
Набелязала съм вече 1 стотица Coco M, защото 50-тичката нещо много бързо върви и леко ми прималява като си представя как остава на дъното.

# 130
И аз в отбора на любителките на Коко Мадмоазел - обожавам го и въобще не ме интересува, че е пълно с всякакви повече и по-малко качествени имитации и се носи от кого ли не, навсякъде и при всякакви поводи и ситуации. На мнение съм, че този парфюм си избира човека, върху когото да разкрие цялата си красота /а не обратно/ и всякакви напъни в тази посока са безуспешни. На мен ми стои по различен начин, точно така, както бих искала и ми харесва най-много! И за да нямам такива терзания, че ще остана без, съм си взела по една стотичка от ЕДП и от ЕДП Интенз Stuck Out Tongue Winking Eye. Все отлагам придобиването и на ЕДТ варианта, но така и все не стигам до него /ще се поправя следващата година/.
Определено харесвам Шанелите, доста носих тази година L' eau Premiere и Allure EDP, но за съжаление Gabrielle Essence въпреки голямото ми желание, така и не успя да ми стане фаворит, както и Cnanel №19 ЕDP.

За сметка на това, любовта ми с Мадмоазелите е дългогодишна с тенденция да си остане вечна! Heart Eyes

BlushSparkling HeartFlowers Hibiscus

# 131
Здравейте, момичета! Присламчвам се да ви следя за вдъхновение Blush
Амбровите парфюми не са точно моите. Olimpea - не точно чист амбър, но най-близко до темата имам. Харесвам го по това време на годината.
Общо взето, 3 парфюма въртя последните седмици - Jimmy Choo Signature, Coco Mademoiselle и YSL Mon Paris Floral. Третият ми миришеше на компот от ягоди пролетта, а сега на студено време страшно ми допада. Много ми е женствен и елегантен.
Дори Либрето не съм си измъкнала още... Харесах и новото Интенз, но се въздържах, твърде сходни са ми с миналогодишното.

# 132
Densi,благодаря за темата!Това с препоръки за парфюми на лекари и т.н...си е пари на вятъра,само разводнявате темата,кой да Ви даде препоръка за хора,които и Вие не познавате?
По темата:Алиен ...амбър любимец,..еми,днес след спа с лосион за тяло и 2 пръс и е красота,рядко си правя тази релаксация,но е цял десерт за душата,за мен само,за преди лека нощ с любима книга и мерло,не бих го носила през деня,в офис или парти,както Ейнджъл -това са интимни красоти за ценители,изискват настроение,култура,време,облелко,атмосфера,музика и уединение с любим човек,за да вибрират в цялата си красота...

# 133
Здравейте! Отново Ви моля за съвет. Може ли вашето мнение за Dolce&Gabbana  The only one и за Zadig&Voltaire  Just rock? Колебая се между двата парфюма. Кой е по-траен, тъй като кожата ми е много суха и не ги задържа за дълго. Досега ползвах Girls can do anything.

# 134
Здравейте! Какво мислите за Tiziana Terenzi - Kirkе, наистина ли е толкова силен и траен колкото го описват?

Общи условия

Активация на акаунт