Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 574
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • The Evergreen State
Много харесвам анасон и си търся парфюм, с по-отчетлива такава нотка.

Сесил, анасон има в пирамидите на Very Irresistible Givenchy и Lolita Lempicka линиите, както и в BLV EDP II Bvlgari. Булгарито не съм го виждала отдавна никъде, подозирам че е спряно. Много харесвам и трите изброени макар че отчетливо анасон не долавям в нито един.
Анасона (star anise) като подправка е много потентна, подобна е на подправката карамфил и кардамона по интензитет, имам и трите в къщи, ползвам ги като добавка към чай понякога (много рядко), стрити в хаванче преди варенето. Сега като споменах тези подправки си дадох сметка че бих се зарадвала да добавя някой подобен в колекцията си, който бих пръскала от време на време. За съжаление не познавам много такива парфюми, единствено се сещам за Sira des Indes Jean Patou който май все още се намира на места но и той е спрян мисля.

# 151
Кажете някои трайни парфюми на   L'Erbolario.Поръчах  тези ,Люляк,Мак,Индиго и Плодни дръвчета и след това се сетих да Ви попитам.Ако имат такива,да поръчам още,групата няма значение.Отдавна  се каня да ги пробвам.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 19:20 от qeq

# 152
Плодни дръвчета ми е любим! Meharees също.

# 153
Може ли мнение за парфюмите  Agent Provocateur?

# 154
  • София
Някой аромат от Боди Шоп ми докарваше на анасон, ама кой беше...

# 155
Плодни дръвчета ми е любим! Meharees също.
Слагам в кошницата.А случайно за Теменужен акорд ,някой да има отзиви?

# 156
  • Пловдив
Имам Agent provocateur Fatale.Прилича на La vie est belle и трайността му при мен е над 8 часа.Нека ако някой е ползвал и другите видове да сподели.

# 157
Писани са десетки страници за всички Агенти, потърси с търсачката. Аз съм голям фен, но са много трудни парфюми старите, новите са обикновени и дори кофти за мен.

# 158
Да ме насочите към бюджетен парфюм, моля! Сумата около 60-70 лв. Приятелка ме помоли за помощ. Отворих сайт наредих 10 аромата и накрая по метода на отпадането останаха 0 Simple Smile По възможност “дълготраен и по- интензивен”, това бяха изискванията.

# 159
МОН Герлен 30-ка може да се вмести в бюджета.  Малка черна рокля също в малко флаконче, черните рокли...Голям флакон от Сегашното момиче, Ле Парфюм, Ле Парфюм Роял на Ели Сааб...

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 00:19 от Анонимен

# 160
Elie Saab, Roberto Cavalli и Jimmy Choo са ми най близо до "бюджетен, дълготраен и интензивен" (във вариант тестер, ако си е за нея), кажи кои отпаднаха, за да не се повтаряме.

# 161
  • София
Днес от сутринта съм с Angel edt и още се усеща.Скоро се намираше на добра цена по сайтовете.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Eau-de-Toilette-12748.html
Сега му е времето и на Le Parfium royal.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 14:53 от FatalSnare

# 162
Да ме насочите към бюджетен парфюм, моля! Сумата около 60-70 лв. Приятелка ме помоли за помощ. Отворих сайт наредих 10 аромата и накрая по метода на отпадането останаха 0 Simple Smile По възможност “дълготраен и по- интензивен”, това бяха изискванията.
Арабски. Има стотици варианти.

# 163
Ако само дълготраен, интензивен и бюджетен е изискването, бих казала Insolence Guerlain, Love in Paris Nina Ricci, Girl of now Eli Saab... Ама трите нямат нищо друго общо помежду си, та не знам как така се избира парфюм само по тези критерии . 😆

Агент провокатор имах един преди петнайсетина години. Отървах се от него, въпреки че по принцип си държа и не-токова-любими парфюми под ръка. Този ми беше ужас. Оттогава не съм имала интерес дори да им пробвам други (сигурно е грешка и предразсъдък но...това в положението 😀)

# 164
Добро утро! Много съжалявам, но  не съм отбелязала, че търся мъжки аромат. 😳Благодаря на отзовалите се ❤

Общи условия

Активация на акаунт