Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 668
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Като заговорихте за Alien, кремът за тяло хубав ли е? Че след реформулацията бих си взела и крем.

Както и лосионът на girl of now. Засега ще пропусна парфюма, но видях изгодно лосионче.

Горната снимка на Джоли много ме кефи. Има нещо магично и притегателно в тези тъмни тонове, на фона на които са застанали само яки тупалки. Двата Герлена на мен не ми допаднаха, колкото и да исках, но очаквам подробно описание на Arabians tonka. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 421
Темата ми напомни да извадя амбровите си аромати, които бях поизоставила. От два дни нося Blue Amber Montale и много ми харесва - топъл, на моята кожа леко шоколадов и пудрен с капчица мушкато.

Йоли, кое е синьото велурче?
Arabians Tonka и на мен ми е интересен.

# 422
V Canto Magnificat 💙

# 423
  • Чукарландия
* SUPERGIRL *, долу на снимката кой Lalique е, не мога да разчета? Разкажи малко за него! 🤗

# 424
Май е Oriental Zinc, усеща ли се смокинов лист в него?

# 425
  • Седмото небе
Дааа, точно Oriental zinc е. Беше много зарибяващ като го получих, не приличащ на нищо друго, което имам и съм пробвала някога. Трябва да си го припомня, че не съм го слагала мисля от февруари насам...
Даже може утре сутрин съвсем добре “по Врачански” да се напръскам и да “натровя” няколко персони, които ще ме срещнат рано-рано в една клиника. Че ще тръгвам натам много силно яхнала метлата Imp И после като съм си го припомнила Цинка подобаващо, ще ви пиша тук, за да разкажа колкото мога за него. Мислех да ми е свежо с ES Le Parfum или F. Dell’Oro Rubia Sucree да ме грее (за него благодаря на Сънчето-тя ми прати мостра и се влюбих от първо пръс!!!) , но вие ми дадохте хубава идея.

# 426
  • виртуално
Получен от парфимо днес. Тестер с кутия, капачка и празен ход.
Първообразът не ме впечатли , но тази е прекрасен

# 427
От много мила съфорумка днес получих La Belle на Jean Paul Gaultier. Много, много красив аромат. Мирише ми някак коледно, на крушов пай. Никога не съм яла крушов пай, но си представям, че мирише точно така Joy Много, топъл, уютен, в същото време много класен и много секси. Пръснах си към 11 ч. и все още го усещам силно и отчетливо. Определено ще се носи много тази зима, заедно с Либре интенз ще се борят за първо място Grinning

# 428
Хубав и много коледен е La Belle, да. Ако прекаля с него, обаче чак накъртва от сладост. Тежък сладкиш е.

# 429
Тези дни носих Idole на Lancome и Girl of Now Elie Saab. Idole ми е много по-красив в това влажно и хладно време. Запалих се по  L'Intense версията, че всички я предпочитат. Някой може ли да сподели повече за L'Intense.
Girl of Now също ми падна тези дни, но продължавам да си мисля, че засега не ми трябва и предпочитам Girl of Now Forever.
ММ пък оцени La Belle JPG, учудващо за мен, като знам, че не обича сладки аромати. И той остава в желаните.

# 430

Моля те, разкажи малко за него, кгато можеш. Много ми е интересен, а няма къде да го пробжам

# 431
  • София
Аз днес си получих Classique EDT, преди време имах ЕДП и ми идваше една леко ретро нотка. Напръсках се, но нещо не съм във възторг.
Сега се чудя за ЕДП. Дали пък няма да ми пасне повече. Ретро нотката идваше от алдехидите, а тук има тубероза, която ми сладнее.

# 432
На мен класика и ЕДТ и ЕДП не ми харесват на Готие. Само Jean Paul Gaultier Classique Essence – той е някак не просто сладък, а има живец и страст в него.

# 433
По молба на blue75 ще споделя първоначалните си впечатления от V Canto Magnificat, с уточнението, че го имам от доста скоро.

Ами... той е изключително интересен аромат.

Поръчах го на сляпо с идеята за бонбонки, захарен памук, амбра и ванилия, а дойде пачули с амбра 😀

Първоначално исках да го връщам, дори го изпратих обратно там, от където го бях купила. Но се прибрах вкъщи и си помирисах дрехите, и си върнах пратката. Излишни десет лева в тъпото Спиди, но не съжалявам.

При мен първоначално има много пачули. Като го пръснах първия път дори се разочаровах, защото имам адски много парфюми със всякакво пачули и исках този точно да не е такъв.

За щастие пачулито бързо се превръща в някакъв незабележим статист с минимално участие. Там е, ама не разбираш особено много, освен ако не се махне.

Първоначално илангът е доста осезаем и тук е момента, в който на някои хора им напомня на натопени цветя, напечени на слънцето, които са полуувехнали-полуразложени. Но има само лек намек за това, а и аз не съм най-добрият човек, който да говори за иланг, защото откровено казано го ненавиждам и доста ме притесняваше наличието му тук. 

Базата е истинската магия на този парфюм, а първоначалните усещания са за да ти предизвикат сетивата и въображението.

Но базата му е...изключително интимна и топла. Горещ, горещ, гъст кехлибар, с нож да го режеш. Тежък и плътен, сякаш се точи на големи талази. Нищичко сухо, нищичко ръбесто или стърчащо. Мнооого объл, загладен, полиран дори.

Аз си мислех, че това е парфюм, който стои близо до кожата в базата си, не влачи шлейф и е за моя лична нирвана.  Но не, вчера на работа получих комплимент за него часове след като го бях сложила. Мъжът каза, че е много силен, което силно ме изненада. А вечерта дрехите ми ухаеха все още.

Изключително интересен и трудене за мен. Измежду всичките ми удове, дървища и прочее, този ми е най-challenging. И за това си го оставих. Аз харесвам много такива парфюми. А и е крайно неизвестен. Много трудно да се разминеш с някой на улицата и да го усетиш на него.

Направих мини дипломна работа, проучвайки този парфюм из интернет. Натъкнах се на какви ли не мнения - от разложени цветя до най-добрия Амбър, правен някога. И двете са силни преувеличени по мое мнение, но и в двете има доза истина. Четох, че е много сходен с Ambre Sultan Chergui. Последния не познавам и не мога да направя сравнение.

Не е кой знае какво описание, но вярвам заинтересованите ще добият някаква представа.
Ако на някой му е интересно ще пиша пак като го понося малко повече Simple Smile

# 434
Jollie, благодаря ти:hibiscus: ! Звучи доста интересно, пиши отново, моля те, като го разносиш

Общи условия

Активация на акаунт