Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 667
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Дами, някоя от вас дали е пробвала Furiosa на Fendi? Нотките изглеждат много интересни, а рецензиите - противоречиви...
Ще се радвам да получа малко мнения относно аромата и трайността. 🌷

# 436
  • Седмото небе
Аз даже я имам. И сега ме подсетихте, че тя също е един чудесен амбров аромат. Как пропуснах да го спомена преди!

Даже наскоро правих отливка на съфорумка и доколкото знам на нея също и допадна.
Хич ме няма много в описанията мен, но мога да кажа, че на моята кожа седи топло и екзотично. Амбъра и белите цветя за мен доминират, по-скоро ми е суховат. Трайността му при мен е средна и стои близо до кожата. Много бляскав,елегантен и за мен красив по-всичко аромат. Харесвам го почти толкова, колкото и Fan di Fendi Leather essence Heart
Утре ще пиша, както бях обещала за Lalique Oriental zinc. Сега само набързо отбелязвам, че ме уби с трайност от 10+ часа и солидна доза  канела със сухи плодове.

# 437
Много благодаря * SUPERGIRL *, звучи разкошно, няма какво да му мисля значи Simple Smile)

# 438
Дами, някоя от вас дали е пробвала Furiosa на Fendi? Нотките изглеждат много интересни, а рецензиите - противоречиви...
Ще се радвам да получа малко мнения относно аромата и трайността. 🌷

Много добър парфюм, голям хамелеон е! Има и пиперливост, и много цветя (по-скоро жълти), леко смоли и балсами... Търпи страхотно развитие с носенето. Сега не знам за колко пари се намира, но последно беше супер евтин и е едно от нещата, които дори само от колекционерска гледна точка си струват много. Вече е спрян. Не прилича на 100 други в никакъв случай.

# 439
Furiosa на Fend го имах, но не можах да нося и го размених. Върху мен беше някаква смесица от сладко и горчиво. Тази горчивина я усещах от начало до край, като една зелена, жилава и горчива жилка, която се точи през цялото време и ме побъркваше. Има нотки на турта/тагетис, ако харесвате аромата на цветето няма проблем да ви хареса.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 09:53 от Sysly

# 440
И аз не можах да го нося - много натегнати цветя за мен. Кожата ми излъчва много и ме притискаха - действително имаше тагетис, сега Sysly като писа и се сетих. Не му харесвам аромата, може и затова да не се спогодих с него. Най - странно ми беше, че в ревюта го сравняваха с Черната орхидея на TF, а дори бегла прилика не намерих.
Положителното в него е, че не е химичен и би стоял добре на кожа, която по принцип не задържа аромати.

# 441
И за мен няма прилика с Черната орхидея никаква.

# 442
И аз не можах да се спогодя с Фуриоза. Големи надежди й възлагах, но тя не ме хареса Simple Smile
Имаше нещо в нея, което буквално ме душеше дори и с едно пръс.

# 443
  • София
Аз даже я имам. И сега ме подсетихте, че тя също е един чудесен амбров аромат. Как пропуснах да го спомена преди!
Даже наскоро правих отливка на съфорумка и доколкото знам на нея също и допадна.
Хич ме няма много в описанията мен, но мога да кажа, че на моята кожа седи топло и екзотично. Амбъра и белите цветя за мен доминират, по-скоро ми е суховат. Трайността му при мен е средна и стои близо до кожата. Много бляскав,елегантен и за мен красив по-всичко аромат. Харесвам го почти толкова, колкото и Fan di Fendi Leather essence Heart

Благодаря, че ме запозна с него Kissing Face
За мен това е много уютен парфюм - нищо не стърчи, нищо не те дразни - без да ти се натрапва с една или друга нотка, просто е с теб, като любимия кашмирен пуловер. В това време е прекрасен Heart

# 444
  • София
Отбелязвам края на парфюмната година с едно творение на CdG - Odeur Du Théâtre Du Châtelet Acte I Comme des Garcons, което е вероятно най-спонтанната ми покупка дотук.

Преди около седмица минах през Салон Олфактив с идеята да проверя дали е зареден Rouge CdG, защото ми е интересен, откакто му видях за пръв път пирамидата с това червено цвекло. Grinning Не беше зареден, но пък огромният правоъгълен флакон на рафтчето на КдГ привлече вниманието ми и много се радвам, че стана така. Бях с маска през цялото време, "тествах" през маската и си тръгнах с него, въпреки непълния и бърз тест и въпреки стандартния си подход да тествам спокойно и да планирам внимателно покупките. Не съжалявам и за миг, защото парфюмът е прелестен за моя вкус. Simple Smile Снимката се получи малко мрачновата (а парфюмът е спокоен и нежен), но пък цветовете кореспондират с три от нотите, които се отличават ясно при носене. Кафето е много интересно поднесено тук, все още се чудя дали е студено еспресо, сурово кафе или утайка от кафе - а може би е и трите заедно; няма добавена сладост, не е капучино/лате/с двоен шот карамел и прочее, изцяло горчиво е, но е в идеална пропорция с останалите компоненти и не се вкисва върху кожата ми, което е рядкост за мен. Розата е млада, розова, свежа, с капчици роса, не тежи и не досажда, не боде, не е мускалена. Има много фина зеленина в композицията, като от свежи цветни стъбла или мокри клони на дръвче. Най-красивият аспект за мен е хладината в парфюма, която ми напомня на дъждовна вода, а няколко приятелки, които го тестваха, казаха "сняг". За мен е по-скоро дъжд. Simple Smile Има много деликатна, незахарна, естествено звучаща сладост - предполагам, че се дължи в равни части на амбрета и ориса, които не усещам като самостоятелни ноти, но явно са прекрасен балансьор в случая. Много прозрачен и изящен парфюм, който е някак встрани от обичайния почерк на марката, но за мен лично е попадение, защото е лесен за носене, не изисква специално настроение, нито обстановка, идеалният градски хамелеон, който би могъл да се носи в разнообразни ситуации, без да е неуместен по никакъв начин. Blue Heart

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 16:20 от Klodilia

# 445
HeartHeartСлед Mugler - Angel Fruity Fair ,пристигна и поръчката ми и с многооо радост и аз отбелязвам края на парфюмната година Heart Heart Heart Heart Eyes Heart Eyes

# 446
Честити Съншайн !

Момичета кажете нещо за това чудо ,много ли е страшен
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Mirror-Mirror-Collect … Joyaux-31017.html

# 447
Страшно разочарована съм от Мон Герлен Confused  От толкова хвалебствия и положителни коментари имах големи очаквания, но за този парфюм не мога да кажа дори, че е средно положение. Просто един никакъв, абсолютно никаква трайност, пръскам от глава до пети и пак не го усещам. Каква сладост, каква ванилия? Няма ги при мен. Отначало има един остър аромат на почистващ препарат с лавандула и толкова. После нищо.
Толкова парфюми купих насляпо, но толкова разочарована не съм била.

# 448
Страшно разочарована съм от Мон Герлен Confused  От толкова хвалебствия и положителни коментари имах големи очаквания, но за този парфюм не мога да кажа дори, че е средно положение. Просто един никакъв, абсолютно никаква трайност, пръскам от глава до пети и пак не го усещам. Каква сладост, каква ванилия? Няма ги при мен. Отначало има един остър аромат на почистващ препарат с лавандула и толкова. После нищо.
Толкова парфюми купих насляпо, но толкова разочарована не съм била.
Жалко,че е такъв за теб. За мен е прекрасен, траен и много хубав. Харесвам и почти всички фланкъри. Но, има доста парфюмни, които не го харесват. Просто потърси твоя парфюм в друга марка Wink
Вчера празнично се офъщях с Армани Си Пасионе Интенз. Толкова го харесвах и за РД реших да го напръскам за сефте и...не усетих нищо, ама ни-що...Явно, че чакам възстановяване на обонянието още, за да го усетя...Anguished

# 449
Пробвах и аз вече два пъти в Салон Олфактив парфюма на Klodilia. Честит!
Прекрасно го е описала, много ми хареса и на мен. В списъка ми с желания е за пролетта.

Общи условия

Активация на акаунт