Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 510
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Може да ти направят проблем, да.
Нищо, че в изискванията е до 100мл течности.

# 616
  • Седмото небе
Колкото по-малка бутилка имаш възможност да вземеш-толкова по-добре. Понякога се заяждат за глупости независимо от разпоредбите Hands V

# 617
  • София
Дами, много се извинявам, че не съм по темата но не знам къде другаде да попитам 🙄 Пренасяла ли е някоя от вас 90-100 мл шише парфюм в ръчен багаж през митницата на летище София? Знам, че е разрешено до 100 мл но една позната ми каза, че и били взели 100мл шише Хипнотик пойзън, защото шишето било голямо 🙄 но много и нямам вяра та затова реших да питам тук. Този път сме само с ръчен багаж и ми е важно 😔

Само веднъж са се опитвали да ми минат с този номер, във Виена.. стигнахме до началника на смяната. Нищо не ми взеха Wink
Стига шишето да е до 100мл (включително) е разрешено, многократно съм пренасяла и няколко по 100мл (не за собствено ползване, но тях това не би трябвало да ги бърка). Ако се опитват да ви правят въртели, викайте някой по-нагоре в йерархията.
Ако се притеснявате, носете все пак по-малки разфасовки.

Може да ти направят проблем, да.
Нищо, че в изискванията е до 100мл течности.

Изискването е за течности до един литър, в разфасовки не по-големи от 100мл.
Не веднъж съм пренасяла сериозни количества, наистина буквално до 998мл (преброени, и с опис в пликчето Bowtie), включително запечатани бутилки, надлежно омотани с панделки от мацките в бутика на Шанел. Никога не са ме карали да разопаковам дори, макар че по принцип имат право да поискат да видят.

Злополучният обект на спор във Виена беше един Кензо Амур, и драмата наистина беше, че шишето било голямо, а не за мл-те. Но аз се запънах, поисках ако ще ми го вземат да ми съставят протокол за конфискация (имаш право) и им стана ясно, че е по-добре за тях да не се разправят Wink

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 10:19 от Elitsa_z

# 618
  • Пловдив
Аз съм пренасяла, но преди 3 години. Не беше пълен парфюмът, беше си в кутия. Поискаха да го отворят и помиришат. Питаха ме може ли. Ама разбира се, че може.

# 619
  • BG-DE
Живеем в De, сега сме си тук и исках да си занеса girl of now 90мл или Мontal Roses misk кой според вас по може да е безпроблемен 😔

# 620
  • София
Живеем в De, сега сме си тук и исках да си занеса girl of now 90мл или Мontal Roses misk кой според вас по може да е безпроблемен 😔

На влизане в БГ няма да ти проверяват багажа, смело взимай който решиш.

# 621
  • BG-DE
Не, от България ще ги нося към Германия и затова софийската митница ме вълнува.

# 622
От София не вярвам да ти направят проблем.
За всичките ми полети досега само на едно летище са ми правили проблем - в Цюрих. Хората там са изключително стриктни. Ако не се събира в пакетчето, отива в коша и това е.
Изхвърлих доста продукти, нищо че пътувам винаги с травел размери...

# 623
  • BG-DE
Много ви благодаря, момичета 🌹🌹🌹

# 624
Защо не ги сложиш просто в куфара. Там проблем няма. Дъщеря ми пътува с няколко по 100 мл в куфара. Досега проблем не са ѝ правили.

# 625
  • виртуално
Защо не ги сложиш просто в куфара. Там проблем няма. Дъщеря ми пътува с няколко по 100 мл в куфара. Досега проблем не са ѝ правили.
"Този път сме само с ръчен багаж и ми е важно 😔"

# 626
Извинявам се, не съм дочела. Има шанс да се заядат в ръчния – 50/50.

# 627
Не знам, обявени са като разрешени за пренасяне до 100 мл. Никога не са ми правили проблем, а често пътувам само с ръчен багаж. За всеки случай, винаги ги слагам в затварящ се плик. Продават се в Офис 1.
Веднъж ми взеха лосион за тяло - оказа се 125 мл и не бях обърнала внимание.

# 628
  • Чукарландия
Винаги, когато съм пътувала до Германия, в ръчния ми фигурира един парфюм 100 мл-ов. Задължително е в чантата да си имам парфюм. Важното е да е в прозрачен плик, който се затваря, в същия плик си слагам и крем, серум, тоник травъл размер, червило, гланц, спирала... Всичко в пликчето и готово! Никога не са ми правили проблем.

# 629
  • Варна
Аз така щях да изпусна един полет на летището в Германия. Бях купила помня уманити на Т. М. и бам в ръчния багаж. Обаче една опашка и ме върнаха за найлонова торбичка да го поставя. И пак на опашката отново.

Общи условия

Активация на акаунт