Любов от различни култури

• 20 997
  • 456
  •   1
Отговори
# 105
На една от работата ми шефовете бяха сирийци- братя,братовчеди, все харизматично изглеждащи.
Единият има деца от три българки и е по " тънката" част.
Другите двама се ожениха за секретарките си българки. И двете ходят с бурки, късо- не, само панталони и дънки, не работят, гледат си децата и къщите. Обличат се с най- големите парцали, пък нека да са маркови- разплути, висящи, а са жени с убийствени тела. Червило и лак- не.
Единият се хвана с новата си секретарка, години наред, която е омъжена, роди от мъжа си, и хваща окото- само късо, висок ток, дълга черна коса. Да, тя прави " кариера", май и съпругът и знае, ама си затваря очите.

# 106
  • Най-красивата страна
За каква свобода говорим,ако жената не може дори да се облече и гримира както иска.

# 107
Чак пък "свобода" 😃
Спомням си във форума се коментираше как не искаме да живеем в "златна клетка". По-лошото е, ако клетката се окаже тенекиена.😀

# 108
  • Най-красивата страна
Златна или тенекиена,клетката си е клетка....все си затворен...

# 109
В единия случай в МОЛа, в другия в барака на края на селото.
Говори ми, че няма значение 😉

# 110
За мен няма значение, все е толкова ужасно.

# 111
  • Paris, France
Здравейте, не знам дали темата е за тук, но все пак ще пиша. От известно време забелязвам как един приятел, започва да проявява повече интерес към мен, а и показва че ме харесва. Той е мил и възпитан. Проблемът е там, че и аз започвам, но той е от Йордания( през 2014г е дошъл в България) . Според вас трябва ли да стопирам всичко, защото всички знае как е по тези земи? Рано или късно може да дойдат проблеми, заради различните светове? Вие имали ли сте познати в същата ситуацията? Като цяло на какво мнение сте? 🤔

Темата не е за тук. Разделът е "Семейни отношения", а вие още и връзка не сте започнали.

Не знам откъде да започна. Излизала съм с мъже от най-различни култури, не съжалявам за нито една. Единствената връзка, за която съжалявам е голямата ми любов, неизживяна. От мислене и колебания връзката не се състоя. Изживяхме платоническа любов, останахме си приятели до смъртта му. Над десетилетие след запознанството ни не успях да имам пълноценна връзка с мъж, защото никой мъж не успяваше да му стигне и до глезена.

В днешно време 98% от гаджалъците се разпадат още на етап опознаване. Какво ще ти се случи ако излизаш и поживееш с него в България?  Можеш ли да си позволиш да мечтаеш за него и да си мислиш какво ли би било ако бяхте заедно?

Бракът и децата са друга бира. За мъж от бедна държава с висока раждаемост и неблагоприятни, за жената, закони при развод аз не бих се оженила никога. Ако харесвах външния вид на йорданците щях да се ориентирам към израелски арабин. Имат по-добър живот в уредена, просперираща държава с възможност за уреждане на родителски права в светски съд, ако се наложи развод. Има възможност момичетата да напуснат родителския дом ако искат, а в Йордания даже не могат да се оженят без разрешението на баща или брат.

Някой, Фрау Донна май, писа, че познавала много добри връзки с араби и прекрасен християнин, но аз познавам англичанка, жестоко малтретирана от йорданския си съпруг, който беше християнин.

Имай предвид, че браковете при тях са договори и че ще получиш само това, което изискаш преди брака и след това нищо. За да ти даде развод може и да те изнудва да му приписваш твои имоти, както е направил йорданецът на българката, дето я затворил там и и взел децата. Тя прехвърлила имота, но още не си е видяла децата. Майката на конкретния йорданец е българка!!!!!!!!!!

Още преди 35-40г, като дете, забелязах, че овдовелите и разведени с араби българки се прибираха в България, че и с дечурята, а тези от западна Европа си седяха в държавите на бившите им мъже, че и издръжки и пенсии получаваха.

Писаха ти за женени в Абу Даби, но да се сравняват араби от емирствата с йорданци е като да сравняваш гватемалци с канадци, защото са всичките американци.

Йорданците остаряват зле, много зле. За мене всички азиатски араби са no go area след чукване на 30г. Поникват им кореми, оплешивяват, затлъстяват, поне 25% са или с диабет или с преддиабет и даже не го знаят. При желание мога да публикувам официална статистика, но гугъл я намира като се сложи "Jordan diabetes prevalence". Само погледни снимката на посивялото, сбръчкано, оплешивяло докторче Абделбаки до красивата, българска съпруга и се замисли искаш ли болнави деца, син, който да прилича на него и един такъв в леглото след 5-10 години. Снимката е правена преди 5-10 години, предвид, че децата са бебета, а сега сигурно вече няма кьорав косъм по мазното му теме:

https://dnews.bg/osadiha-zadochno-lekar-ot-iordania-otnel-decata … a-si-sapruga.html

На твое място бих излизала с него да видя какви подаръци би ми купил, бих го тръшнала 2-3 пъти, в неговото жилище за да не цапа чаршафи в моето и бих си продължила живота щастливо.

# 112
Според мен най-ценното, което може да се вземе от Невена, като една от най-опитните в този форум по тия въпроси, се чете между редовете.

Пресметливост, пошлост, вулгарност:
основни качества да встъпиш във връзка.
Защото явно културата на арабите по семейните въпроси е пошла, пресметлива и вулгарна.
"Харесваш йорданец? Преориентирай се да си намериш израелец. Шансът за диабет на грозните деца е по-малък".

Задоволяване на първичните физически и материални желания.
That's the marriage, folks, that's the deal.

Предбрачни договори има и другаде. Сделката си е сделка, но тук звучи мръсно и гнусно.

Дали може поне мааалко Любов да се прокрадне, мъничко ей така, ако е удобно??? Малко пеперуди в стомаха позволени ли са преди проекцията на дебело, космато шкембе и плешиво теме?

# 113
Много често "хитрата сврака с двата крака". Срам ме е да чета понякога. Ще си сипя едно питие, че ми стана гадно.

# 114
Бе, то да беше само диабетът, да ги удушиш от целувки и прегръдки! Joy
Ами на повечето има инцест предистория във фамилията от пусти стремеж да се запази семейното имане! Та се женят братя за сестри или първи братовчеди . Та при такава предистория направо трябва да си щастлива, ако родиш нещо нормално.

# 115
  • Paris, France
Бе, то да беше само диабетът, да ги удушиш от целувки и прегръдки! Joy
Ами на повечето има инцест предистория във фамилията от пусти стремеж да се запази семейното имане! Та се женят братя за сестри или първи братовчеди . Та при такава предистория направо трябва да си щастлива, ако родиш нещо нормално.

За братя и сестри не се женят. Забранено е от закона и всички религии, които изповядват. Обичайното е да се ожениш за ульд аам- детето на чичо си. Мъжете се женят за дъщерите на братята на бащите си. Така булката не си сменя фамилното име, хаха, а и Ислямът забранява жената да приема фамилията на мъжа си от уважение към тази на баща си. Християните се женят за по-далечни роднини.

Шансовете за раждане на ненормално  потомство от мъж от близкородствена връзка с жена, която е силно различна генетично от него не са високи и са със сигурност по-ниски, отколкото ако се ожени за някоя братовчедка.

Хубавото на близкородствените връзки е, че ако се появи в рода нова, неблагоприятна мутация, целият род измира до няколко поколения и не може да я разнесе и разпространи. 🥳🥵🤩

Скрит текст:
Според мен най-ценното, което може да се вземе от Невена, като една от най-опитните в този форум по тия въпроси, се чете между редовете.

Пресметливост, пошлост, вулгарност:
основни качества да встъпиш във връзка.
Защото явно културата на арабите по семейните въпроси е пошла, пресметлива и вулгарна.
"Харесваш йорданец? Преориентирай се да си намериш израелец. Шансът за диабет на грозните деца е по-малък".

Задоволяване на първичните физически и материални желания.
That's the marriage, folks, that's the deal.

Предбрачни договори има и другаде. Сделката си е сделка, но тук звучи мръсно и гнусно.

Дали може поне мааалко Любов да се прокрадне, мъничко ей така, ако е удобно??? Малко пеперуди в стомаха позволени ли са преди проекцията на дебело, космато шкембе и плешиво теме?

Предбрачни договори има почти навсякъде, но йордански съд няма да признае клаузите, които противоречат на собственото им законодателство. Дори и мъжът да подпише договор в България, САЩ или Панама и да се задължи при развод да остави децата при жената, в Йордания с този договор няма да бъде приет и ако той си поиска децата ги получава. В Йордания мюсюлманин не може да бъде оставен под попечителство на не мюсюлманин. Ако жената е имала 5 гънки в мозъка и е приела исляма преди да сключи брак с мъжа може да си отглежда децата, но без да ги извежда от Йордания. Как се намира работа и жилище в чужда, затворена държава с труден език, висока безработица и ниски заплати?  

Ах, тази лИбоФФ! С нея започнах поста си. За мене лИбЮФтЪ е супер важна и започва от самата мене, близките ми, семейството ми. Когато създаваме семейство е редно да предвидим някаква любов и за децата ни. Исках моите деца да се родят в хубави, чисти болници, да се отглеждат с любов, да ходят във френски, английскии американски училища (където сме учили с мъжа ми), да са свободни да пътуват и танцуват, да изповядват религия, която те изберат или никаква ако не вярват в Богове, да се оженят за когото искат или да не се оженят, да идат да живеят където искат, а не да им искат виза и за съседна държава.

Не мога да допусна да родя момиче, което да е третирани като невменяемо цял живот, да не може да си извади паспорт без разрешение от брат или баща, да е хвърлено в затвора ако роди без брак, а бебето и отделено от нея.

Да, мръсно и гнусно звучи, но винаги можем да цъкнем и изключим компа. Какво правим, когато сме до шия в тази мръсотия и смрад, но в реала? Какво да направят затворените без телефон в някой килер в задния двор? Тези, на които са им отвлечени децата? Изнудваните?

Пеперудите в стомаха са позволени. Любовта е позволена в България. За извънбрачна любов в Йордания вкарват в затвора, убиват с камъни. В България жената трябва да си осигури презервативи, че много от тамошните не са чували за тях или не обичат да ги ползуват.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 01:49 от Nevena Virolan

# 116
Защо въобще си се навила на брак с мюсюлманин, като си толкова отвратена? Или бъркам, че си семейна с такъв?

Някъде нещо по пътя на твоя перфектен живот се е счупило, за да станеш циничката, която показваш да си.

# 117
  • Paris, France
Защо въобще си се навила на брак с мюсюлманин, като си толкова отвратена? Или бъркам, че си семейна с такъв?

Някъде нещо по пътя на твоя перфектен живот се е счупило, за да станеш циничката, която показваш да си.

Бъркаш ме с някого. Не съм женена за мюсюлманин и никога не съм била женена за такъв.

Животът ми е далече от перфектен. Не съм цинична, а реалистична.

# 118
Аз пак да препоръчам българин на авторката, животът с българинът е кофти само докато ти пораснат децата, после става песен. Ни те закача за нещо, ни те притеснява. Работа има стига да искаш да работиш. Да се надаш ти мъж да те издържа, обича, обгрижва, както те омайват чужденците, после виждаш че си платила висока цена -  да му търпиш депресиите и характера / скандинавци и англичани/, да му търпиш религията / араби/, курвари / гърци и италиянци/ и почти от никъде не можеш да си вземеш децата.
В бг трябва да си освидетелствена наркоманка, за да ти ги вземат.
Нашенецът само го мързи да стане от леглото, други недостатъци няма, другите нации са пълни кукувци, всеки на различно основание.
Не забравяйте свободата е най-ценните нещо. Ако обаче не можете да си оцените свободата, значи сте много зле.
Казвам го като човек с перфектен живот.

# 119
  • София
По-скоро нашенецът е "познато зло". Един от най-сериозните проблеми на момичетата, които се захващат с чужденци от определени култури е, че не си дават труда да разберат как обикновено завършват любовните истории и бракове, включително откъм юридическите подробности. Не че авторката сега ще се юрне да се размисля по въпроса, но ние сме длъжни да предупредим, че нещата могат да станат много бързо много сериозни и да няма връщане назад.

Общи условия

Активация на акаунт