Любов от различни култури

• 20 871
  • 456
  •   1
Отговори
# 360
Янтра, супер че сложи целият текст. Жената е всичко за мъжа, както и той за нея и са едно цяло в Православното Християнство, към което българите принадлежим.
Затова е забранено многоженството от нашата религия. Светът е само за двама. Аз затова не бих могла например да се оженя за мюсюлманин.
Не мисля, че Библията говори "направо" и буквално. Тя е доста символична, поетична дори. Като например, (някой го спомена по-назад) жената не е създадена "буквално" от реброто на мъжа. Тук символиката е, че реброто е най-близката кост до сърцето.

# 361
"Покорявай се" на какво е символ? Аз по-буквално от това не мога да си представя.

# 362
"Покорявай се" на какво е символ? Аз по-буквално от това не мога да си представя.
А, де!

# 363
  • София

Да, но след "покорявай се", следва:
..........Така и мъжете трябва да обичат жените си, както обичат телата си. Този, който обича своята жена, себе си обича. Защото никой никога не е намразил плътта си, а я храни и се грижи за нея, както и Господ – за Църквата, понеже сме части на тялото Му – от плътта Му и от костите Му. „Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си, и ще бъдат двамата една плът.“ Тази тайна е велика и аз я отнасям към Христос и Църквата. Тъй и всеки един от вас така да обича своята жена, както обича себе си, а жената да почита мъжа си.

# 364
Така, така.
Същото като в исляма.
Откъдето тръгна спора.
Единият се грижи, другият почита.

# 365
  • Най-красивата страна
Изглежда същото,да.
Разликата е,че в 21 век повечето християни не очакват жените им да се покоряват.Жените са независими и имат доста права-например могат да учат,да работят,да шофират,да решават сами за кого да се омъжат,да се обличат както искат,да се развеждат,да съдят мъжа си за домашно насилие,могат да живеят с мъж без брак ,като самотни майки и християнското общество не ги осъжда.....и други ей такива подробности.
За някои от изброените подробности мюсюлманките не могат и да  
си помислят...особено в някои мюсюлмански страни.

# 366
  • София
Малко връщане към темата:
Няма гаранция на какъв човек ще попаднеш, независимо българин или мюсюлманин. Обаче сме горе-долу наясно с манталитета и навиците на средностатистическия български мъж, докато за арабина....не се знае какво са му набили в главата. А е възможно и да се прикрива.
Да не забравяме и липсата на разбирателство между държавите в такива случаи и че няма къде да подадеш жалба.
В европейската Норвегия правиха спънки на Цветелина доста време, обаче ние като по европейци дадохме безропотно децата на една полякиня, нищо че бащата е българин.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 15:39 от Cuckoo

# 367
  • France
Така, така.
Същото като в исляма.
Откъдето тръгна спора.
Единият се грижи, другият почита.
Именно. В исляма пророкът нарежда на мъжете да се грижат за жените си, да ги любят и хранят. И полигамията е била разрешена главно за да отговори на проблема с преждевременната мъжка смъртност. Целта била да се намери съпруг и защитник на вдовицата и нейните деца. Обикновено един от братята на покойника се жени за нея. И то само ако може да си го позволи. В стария завет има И полигамия, И сексуалност между мъж и неговите робини, И дори инцест.
Хайде да минем на друга тема вече.

# 368
Само дето Старият завет е невалиден. Той е до Раждането на Христос. А Нашата религия започва след раждането му. Тя се основава изцяло на Новия завет.
ДОКАЗАТЕЛСТВО
КАЛЕНДАРА КОЙТО ИЗПОЛЗВАМЕ до ден днешен. Започнали сме да броим дните и изобщо времето на нашият живот от раждането на Исус Христос. Преди това НЕ.
И ако днес сме 3 -ти Декември 2020- толкова години, дни и часове са изминали от раждането на Христос.
Какво По-голямо доказателство от това?

# 369
  • София
Туше! Joy

# 370
Малко връщане към темата:
Няма гаранция на какъв човек ще попаднеш, независимо българин или мюсюлманин. Обаче сме горе-долу наясно с манталитета и навиците на средностатистическия български мъж, докато за арабина....не се знае какво са му набили в главата. А е възможно и да се прикрива.
Да не забравяме и липсата на разбирателство между държавите в такива случаи и че няма къде да подадеш жалба.
В европейската Норвегия правиха спънки на Цветелина доста време, обаче ние като по европейци дадохме безропотно децата на една полякиня, нищо че бащата е българин.
Той българския баща обаче си беше пълен...няма да казвам думата, че ще ме баннат. Отсъждането на децата на полякинята беше напълно оправдано, но няма да забравя цирка, който сътвори тоя индивид тогава, вместо да ги подготви да мине промяната възможно най-леко, тоя ги травмира допълнително. Както всеки родител дет си обича детето направо. Майката по-късно разправяше как псувал децата по скайп и наричал сина си ''еничар''. А доколкото помня домашното насилие е била първопричината за развода. Ти да видиш.

# 371
  • France
Само дето Старият завет е невалиден. Той е до Раждането на Христос. А Нашата религия започва след раждането му. Тя се основава изцяло на Новия завет.
Joy Е, не! Ти наистина си нямаш идея от християнството. Нали ако Исус е син божи, този бог трябва да е съществувал и преди неговото раждане. Или и той се появява на сцената в този момент. Или приемаме, че всичко до сега - потопи, небесен огън, чудеса и тн са някаква грешка, чернова и ги изтриваме? И тогава къде отива всевишното?

# 372
Доказателство, Филомена, доказателство!

# 373
Пололовината ми живот мина из тези страни и повечето смесени бракове ,които познавам са успешни с дългогодишен стаж,но си има една доза повече риск то си е съвсем ясно.
Ето скоро се запознах с българка женена в Египет ,ами ,какво да ви кажа беше се омотала ,като пашкул,та даже и ръкавици сложила на 40гр температура и изненадата беше ,че мъжит и не беше съгласен,но тя казва ,че е израстла в сем на атеисти и е открила утеха в исляма,абе откачена работа,хич не ги разбирам ,ама това е положението.
В исляма има офицялно един вид брак ,но по някакви причини са измислили вратичка за разврат.
сунити-орфи ,това е пишем си двамата бележка ,че се женим и това е,така си оправдаваме секса,практикуват го несемейни-загорели и вдовици ,разведени заради наследствени пенсии и издръжка,защото не се регистрира в мюфтийството.
шиити-брак мутаа,идва от думата удоволствие ,горе-долу същият принцип ,като орфи ,но се посочва за колко време от 1час -до сто години-чисто узаконяване на проституцията
уахабити -имат брак мисиар,там ми е малко по сложно,ама пак е на принципа законна любовница ,с някаква отговорност

# 374
Joy Е, не! Ти наистина си нямаш идея от християнството. Нали ако Исус е син божи, този бог трябва да е съществувал и преди неговото раждане. Или и той се появява на сцената в този момент. Или приемаме, че всичко до сега - потопи, небесен огън, чудеса и тн са някаква грешка, чернова и ги изтриваме? И тогава къде отива всевишното?
Говорим за 2 различни неща
Аз не твърдя, че светът го е нямало. Християнската религия я е нямало.
Старият завет се среща и в Новият, само за да покаже какво е било преди Христос. Но религията започва след Раждането му. Затова празнуваме Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт