Любов от различни култури

• 20 875
  • 456
  •   1
Отговори
# 375
  • France
Тоест според теб религията и създаването на света нямат нищо общо?! Е това ще е за сефте в цялата човешка история.

# 376
Коя е тази секта?

# 377
Само дето Старият завет е невалиден. Той е до Раждането на Христос. А Нашата религия започва след раждането му. Тя се основава изцяло на Новия завет.
Joy Е, не! Ти наистина си нямаш идея от християнството. Нали ако Исус е син божи, този бог трябва да е съществувал и преди неговото раждане. Или и той се появява на сцената в този момент. Или приемаме, че всичко до сега - потопи, небесен огън, чудеса и тн са някаква грешка, чернова и ги изтриваме? И тогава къде отива всевишното?
Говорим за 2 различни неща
Аз не твърдя, че светът го е нямало. Християнската религия я е нямало.
Старият завет се среща и в Новият, само за да покаже какво е било преди Христос. Но религията започва след Раждането му. Затова празнуваме Коледа.
Коя Коледа празнуваш,защото няма доказателства ,кога точно е роден Христос?
Всъщност ,когато е започнала да ражда Мария е имало фурми ,а те узряват месец септември.

# 378
Комунизмът ни е разказал играта. Тотално непознаване на нашата религия. Много жалко за нас като общество. Надявам се да влезе скоро в училищата, че поне децата да имат някакви елементарни познания.

# 379
Комунизмът ни е разказал играта. Тотално непознаване на нашата религия. Много жалко за нас като общество. Надявам се да влезе скоро в училищата, че поне децата да имат някакви елементарни познания.
Ти си живото доказателство за не познаване на религията ,комунизма може за други неща да ни е разказал играта ,ама точно за това не,Българинът ,никога не е изпадал в религиозни крайности

# 380
  • France
Мда, познанията са на много ниско ниво. Чак малко плашещо, защото в такава почва сектите виреят добре.
Религиите са нещо интимно и нямат място в задължителната учебна подготовка. Но винаги можеш да поговориш с някой поп или теолог. Ще останеш учудена какво ще ти каже.

# 381
  • София
Познание не значи приемане.
Вярата на селския човек в миналото е проста, изконна и почти на сляпо.

Ако влезе като задължителен предмет, аз ще подема петиция да се изучават И останалите религии.

# 382
  • France
Всъщност, колкото повече изучаваш едно нещо, толкова повече се съмняваш. Историята и митологиите са ми хоби от гимназията та до днес. Християнството, каквото познаваме днес няма почти нищо общо с историческата личност на Исус. И въобще не искам да се спирам на броя на геноцидите станали в неговото име. На Бътърката ù препоръчвам да прочете Зенон Косидовски. Малко е овехтял, но е доста пълен като изложение.

# 383
В Турция в училищата се изучава религия, обща култура и социология.
Не знам и не познавам някой да има повече от една жена в рода на мъжа ми, нито съм чувала за познати и далечни роднини да имат.
Доколкото знам е било в далечното минало, по време на войните за да не остават вдовиците съвсем сами и беззащитни , както и децата без майка или баща ако е сполетяла смърт някой от родителите.

# 384
Всъщност, колкото повече изучаваш едно нещо, толкова повече се съмняваш. Историята и митологиите са ми хоби от гимназията та до днес. Християнството, каквото познаваме днес няма почти нищо общо с историческата личност на Исус. И въобще не искам да се спирам на броя на геноцидите станали в неговото име. На Бътърката ù препоръчвам да прочете Зенон Косидовски. Малко е овехтял, но е доста пълен като изложение.
Благодаря ти за предложението Philomena. Уважавам мнението ти.
Ако не си чела Казандзакис, " Христос отново разпнат" мисля,  че ще ти хареса.

# 385
Благодаря ти за предложението Philomena. Уважавам мнението ти.
Ако не си чела Казандзакис, " Христос отново разпнат" мисля,  че ще ти хареса.
Казандзакис е бил отлъчен от църквата,защо ли? Явно нищо не си разбрала от книгата?

# 386
Мъжът ти е мюсюлманин, нали? Или те бъркам с друга потребителка?
ЖДНБ 😂
Бъркаш ме 🤭

# 387
  • France
Никос Казандзакис пише романи, аз ти препоръчвам историческа литература.
ПП чела съм го.

# 388
  • Paris, France
Само дето Старият завет е невалиден. Той е до Раждането на Христос. А Нашата религия започва след раждането му. Тя се основава изцяло на Новия завет.
ДОКАЗАТЕЛСТВО
КАЛЕНДАРА КОЙТО ИЗПОЛЗВАМЕ до ден днешен. Започнали сме да броим дните и изобщо времето на нашият живот от раждането на Исус Христос. Преди това НЕ.
И ако днес сме 3 -ти Декември 2020- толкова години, дни и часове са изминали от раждането на Христос.
Какво По-голямо доказателство от това?

Как така е невалиден, а всички християнски течения и всички юдейски го преписват и препечатват? Не съм видяла Библия без Вехтия завет.

След раждането му религията започва веднага, казваш. Кога точно след раждането му? Този Нов завет е паднал от небето в деня на раждането му, намерен е под палма с клон фурми над него, писан е на ръка на тъгъдък докато Исус спял в кошарата, така че да е готов за деня на обрязването му след седмица, който католическата църква празнува на 1ви януари?

В новия завет е написано, че:

https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/bg/bible/23/MAT.5.17.BG1940

Можеш да цъкнеш на прочит на цялата глава и да го прочетеш в контекст.

Кой календар точно използувате, че в православието са няколко и нито един не е съчинен след раждането на Христос, а са наследени от предхристиянски, езически календари? Юлиянският и Григорианският произхождат от политеистичен Рим, древния коптски произхожда от политеистичен Египет и някои имена на месеци са имена на египетски Богове. Етиопският православен е сходен с коптския. Тук в раздел months са сравнени:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ethiopian_calendar

Къде в новия завет е написана датата на раждане на Исус, че и годината? Моля за линк.  

Коя дата сме днес не съответства на времето, описано в новия завет за раждане на Христос. Няма как пастирите да са били на полето в края на декември, нито, както Амона Ра писа, да е имало реколта фурми, нито е можело да се видят на небето звездите, които са описани в съзвездие. Денят е избран символично, по-късно от Църквата, защото тогава светлите часове почват да се увеличават, във време без селскостопанска работа е и заменил езически, голям, римски празник в почит на Сатурн.

Не може да има по-голямо или по-малко доказателство при липса на каквото и да било в новия завет.

Офф- понякога не знам да рева ли или да се заливам от хилеж. 😇🥳😻

# 389
Ти не знам, но мен ме разрева от смяхс това: 😂😂😂😂

Този Нов завет е паднал от небето в деня на раждането му, намерен е под палма с клон фурми над него, писан е на ръка на тъгъдък докато Исус спял в кошарата, така че да е готов за деня на обрязването му след седмица, който католическата църква празнува на 1ви януари?

Общи условия

Активация на акаунт