Апартамент без комин. Да купувам ли?

• 6 464
  • 86
  •   1
Отговори
# 30
Проверете парцела до вас за какво го дават, защото ако вдигнат една сграда на 5 метра от прозореца ви няма да е много приятно и верандата ви става неизползваема. Вижте и документ за сменен статут, да не се окаже че е само на приказки сменен. За мен имота не е удачна покупка, никак. Труден за обезопасяване, труден за отопление, без слънчева светлина и ако входа на бъдеща съседна сграда се падне до вас, и шумен, и мръсен.

# 31
Можете да го купите на груб строеж без акт 16. Абсолютно е възможно.
Вие сте решили вече май, не ви е нужно ничие одобрение.
А за комин по-подробно не виждам как да ви се обясни. Ако държите, търсете си правата. Ще се изкърти каквото трябва и ще стане.

# 32
Със сигурност това "дворче" е собственост на всеки от живущите в кооперацията, и спрямо ид.ч. от нотариалният акт имат свой дял. Не си правете сметки, а проучете внимателно нещата, преди да плащате.

# 33
Можете да го купите на груб строеж без акт 16. Абсолютно е възможно.
Вие сте решили вече май, не ви е нужно ничие одобрение.
А за комин по-подробно не виждам как да ви се обясни. Ако държите, търсете си правата. Ще се изкърти каквото трябва и ще стане.
Да, но тогава, ще трябва аз да му вадя акт 16 на грубия строеж. Нали?

Не пуснах темата за одобрение, ами заради комина. Бихте ли си купили апартамент без комин, т.е., да сте ограничени на отопление с климатик? Хамалогия и аз не искам. Но пелетите ми се струват готин и ефективен вариант на отопление. Сградата не е газифицирана, няма и да бъде.
Какво ме бърка дали ще построят други сгради в съседните парцели? Има си отстояния, които ще трябва да спазят. Има си и огради. Всеки парцел се огражда като се построи в него сграда, ако ще граничи с друга сграда.

# 34
Темата да е
Бихте ли купили партер без комин.
Получените отговори са
Не бих купила партер, независимо с комин или без.

Мисля, че добре обобщих 🙂

# 35
Да, ама аз не питам дали бихте купили партер, ами апартамент без комин. Добавих описанието "партер" в случай, че някой си каже "за какво ми е комин на трети-осми етаж".

# 36
Всички ти казаха – НЕ. Ти искаш да купуваш, ами купувай като искаш. Друг е въпросът, че за какво ти е да се топлиш в 60-80 кв.м. апартамент на каквито и да било пелети, дърва, въглища. След като дори предстои проект за насърчаване на отоплението с еко енергия и на ток.

# 37
Къде това, в София ли? Доводите са, че токът е скъп, а климатиците не отопляват по-добре от парното.

# 38
Ами, не само. Но и ви ене сте уточнили къде искате да купувате. В малък град пък хептен. Сложете си конвектори или климатици и не се занимавайте с отопления от 18-ти век. Ако не можете да плащате повече от 100 лв. ток на месец, по-добре си вземете къща.

# 39
"В малък град пък хептен" какво значи?

# 40
  • София
От години се топлим с климатици, правим ремонт на още едно жилище, там пак е така. Разходите не са драстично по-високи, но с няколко условности: жилищата са на среден етаж, югозападно изложение, климатиците са висок клас. В най-тежка зима сметката за ток (3 климатика и битови електроуреди) е стигала до 230 лв. Жилището, в което живеем сега, е 80 кв.м., негова е и тази сметка за ток.
На партерен етаж може и да е студено.

# 41
Някой друг топли ли се по този начин в блока? Според мен бъркате комин за отопление и отдушник. Преди живеешме в апартамент, в който при построяването не е имало ТЕЦ. Затова във всяка стая имаше комин около 70см на 70см. В същото време имаше и малък комин- отдушник в кухнята, който си беше вграден в стената. В новите сгради се правят от вторият тип, но те са предвидени за извеждане на "леки" миризми. Ако някой съсед си включи печката при абсорбатора ми, ще настане война.

# 42
В старият ни апартамент се отказахме от Топлофикация, защото плащахме много високи сметки, имаше съседи, които крадяха и сложихме климатици. Сега пак се топлим с климатици, апартамент 112 кв.м, с бойлер повече от 130лв не сме платили. Хол и спалня с южно изложение, детска със северно, миналата година остъклихме терасата към нея и е значително по топло.

# 43
Последно по темата, че е безнадеждно вземането на решение..... акт 16 не се вади от някъде. Съставя се от надзор  и се подписва от строител, собственик и т.н. разни институции и е един за цялата сграда. Вашият имот няма собствен и вие нищо няма да вадите от някъде.
А за комина какво не схванахте, не знам. Трябва да се разберете със строител и/или инвеститор. Лошото е, че ако има и друг интерес и хората не ги вълнува комин, просто ще им го продадат за да си спестят работата.

# 44
За мен дали има комин или не не е важно, но лично аз не бих се топлила на печка с дърва. Колкото пъти сме ходили на гости, където има камина, след това съм прала всички дрехи, защото миришем на цигани. За селска къща съм съгласна, но за градски апартамент е абсолютно неприемливо за мен.

Общи условия

Активация на акаунт