На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 323
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
Голямо напрежение е преди преглед и по време на него като го видя как се взира в ехографа, и докато не каже нещо🤣🤣абе общо взето психиката си казва думата особено когато си загубил бебе постоянно си на тръни. И аз искам вече да е март, всеки ден умирам от страх да не стане нещо с бебето, цялата ми кожа е една такава странна ,излезнаха ми много пъпки,изпотявам се през ноща ,чувствам се ужасно дебела и тромава,оффф 🙃🙃🙃🤪🤪🤪

# 526
Момичета, за страховете ви разбирам отлично, и аз искам да е юни и да стигна до там, а не да се роди по- рано, какъвто риск има при мен.
Чери, за tsh е важно да се контролира по време на Б, защото оказва влияние върху интелекта на детето. Аз съм с тиреодидит и съм на 75/ 100 еутироксин- пие се сутрин рано преди кафе и закуска, като се изследва заедно с Ft4- целта е този хормон да е в горна граница, това показва достатъчност на приемания/ синтезирания хормон. Не се притеснявай, ще го свалиш лесно с хапчетата. Синът ми през 2006 г. се роди с недостиг на хормон, защото още тогава явно съм имала проблем без да знам и 1 година ходехме стриктно на ендокринолог и пи хормона, израстна го и няма никакво отражение- бурно, будно и умно /е и мързелив Wink, така че бъди спокойна.

# 527
Чери, ние с теб все се нацелваме май като прегледи, ъпдейти и т.н.
Влизам да пусна отчетче и виждам, че и ти си била днес на преглед Simple Smile Радвам се, че всичко е наред! Относно притесненията преди прегледи...аз в началото си мислех, че ще намалее това - знаех, че няма да изчезне. Обаче и при мен е кошмар и никак не намалява. Не спя нощта преди прегледа а като ида там и аз чакам само да кажат че има пулс и че изглеждат наред нещата (особено днес, когато моята лекарка не успя да дойде и ме гледа друга - мила, ама докато ми каже нещооо изперках). В началото треперим да мине пустия първи триместър, сега имам чувството, че пък понеже сме стигнали по-далеч с всеки път и ако не дай Боже се случи нещо, ще е много по-лошо. Опитвам се да съм спокойна аз амааа истината е, че никак не ми се получава.
Бърз едит относно TSH - и аз пия еутирокс, най-малкото, 25мг, а ТСХ ми е 0.7 последно - и ми казаха да си продължавам, защото дозата е малка, да не се качи като го спра. Няма страшно, съвсем е ок да се наложи.

Иначе аз днес бях на преглед и записване за ЖК. По календар съм в 13 и 6/7, мереше 14 и 2, та при всички положения утре май приключвам първи триместър, най-накрая. Пусках изследвания, кръв и урина са ок, чакам микробиология и цитонамазка. Направи ми впечатление, че на левкоцити в урина пише 1+ и има удивителна, т.е. не е в норма, пък лекарката каза, че е ок - някой по-запознат да помогне?
И последно въпрос от мен: на някоя от вас да са излизали т.нар розови лишейчета? От няколко седмици съм щастлив собственик на няколко, по ръце, рамена, гърди, гръб. Не сърбят, не ме дразнят но пък ми се иска да изчезнат...четох че не трябвало да се къпеш, че минавали сами и какво ли не. Някой да помага?

И накрая за много годинииииии (сори, забравих) Simple Smile

# 528
Радвам се, че всички новини са добри! Simple Smile
За   TSH, беше 4,19 мисля в Кандиларов, след два дни в Рамус - 2,9 и аз не взех мерки. Не е било чак много, но явно е трябвало... Тогава бях няккъде 9 седмица. Попитах, дали това, че не съм взела мерки ще окаже влияние умствено на детето, тя каза, че чак до там страшно не е Simple Smile Иначе, ако сега отново е високо естествено ще пия каквото трябва. А ако е мързеливо човече ще виня себе си Wink
За червения лишей: аз съм имала. Много е неприятно и упорито това нещо. Уж не повтаряло, пък аз вече два пъти минавам през това. Като петнистата хиена. Неприятно е, а и при мен все лятото су появяваше. Наистина от водата се разпространява, като че повече, ако слагаш и душ гел. Аз гледах само да се обливам с чиста вода, да не се разнася. Влачих се 3-4 месеца. Обаче втория път като се появи прочетох за едно кремче Elocom, с него за нула време се махнаха. Обаче не е много ок, особено сега - с кортикостероиди е. Ще мине и така. Зима е, няма кой да те гледа. Wink

# 529
Ето ме и мен момичета (с ник на български, че често се бърка с Кришна, с което пък нищо общо няма Heart Eyes), ударихме го на почивка по празниците. За много години, да гледате най-сладките и здрави бебета тази година!

Чери, теб сега колко ти беше ТСХто, мериха ли го пак? Защото моето април беше завишено и само с йод 100мг го свалих, а йод има в повечето витамини за бременни също. Аз имам доста приятелки с проблеми с шитовизната и даже Хашимото открито/развито след бременност и всичките с умни деца Blush.

Кари аз имам едно червено петно под сутиена, няколко сантиметра и то от няколко седмици, не сърби и нищо, та и аз се чудех от какво е. Но е само там и не съм забелязала да се разпространява, ако не беше ковида щях да ида на лекар. Може да е като твоите лишеи. Обаче предвид че като бременна почти нищо не може да взимаш, може да пробваш да миеш само с вода.

Иначе за стриите аз съм взела едно олио на Веледа, но още си се мажа с нормални кремове, понеже коремът ми не е кой знае колко порастнал още. Като почна да качвам ще зачестя. Имам стрии на дупето от бързо израстване, та сигурно няма да ми се разминат. Мама май няма.

При мен иначе нищо ново, чакам си скрийнинга на 7ми и аз като вас, все тръпна дали всичко е ок. Това в половината време, другата половина се радвам инпей сърце. Една приятелка ми каза, че грижите започват с желанието за дете и с времето само се увеличават и трябва да свикнеш да не им обръщаш внимание. Ама ей на, работя над песимизма (или айде реализъм да го кажем Grinning).

# 530
Найсна, утре ще пускам TSH, че нали сутрин на гладно трябва.
Иначе и на мен единя път "майката" на червения лишей ми беше точно на това място - под едната гърда, където минава линията на сутиена. Та може и ти да си се украсила с тази гад. При червения лишей като се вгледаш в петното и стои такова като леко шупнало, все едно се бели леко. И това да е - минава. Иначе като цяло мен не ме сърбеше много, докато при някои е някакъв кошмар.
То аз съм с бяла кожа, светли очи, кестенява коса и какво ли съм нямала: червен лишей, копривна треска, слънчева алергия...

# 531
Момичета, наминавам и аз на отчет. Виждам, че си имаме много нови бебочета, да са здрави, спокойно и усмихнати пожелавам! 🤗
Аз съм на прага на девети месец, а все едно вчера показах двете черти и треперех дали и този път няма да се окаже БХ. Но ето го моето юначе борбено, расте за двама и рита неуморно. Върви постоянно по-голям от термина, стигал е и до три седмици по-напред, но според лекарката ми нямам индикации за ГД и не съм се изследвала. Надявам се да го мерят по-голям просто 😅 Минах третата фетална миналия месец и всичко изглежда чудесно. Прогнозата е да се роди около 3500+, аз се опасявам, че може и до 4 да стигне, ама да видим. И без това ще го вадят със секцио, та не е чак толкова важно. В края на месеца ще е събитието, още нямам твърда дата определена, но със сигурност от 20 януари до края на месеца най-късно, във февруари няма да влезем. Вече се готвя и ме тресат нервите, ама няма как, и това ще мине и скоро ще си гушкам второто момченце, само се моля да сме живи и здрави. Успяхме преди празниците да изкараме Ковид вкъщи, аз си пуснах антитела и имам доволно количество, та сега поне за това не се тревожа, че и без това тревогите покрай раждането са си достатъчно. А по въпроса за стриите, аз се мажа с някакво масло от ДМ, но съм ужасно несериозна. Като цяло вярвам повече на гените. Коремът ми е доста голям, но кожата не е опъната, еластична си е, което едва ли е от двата пъти седмично, в които се мажа с маслото 😅 Надявам се да удържи до края положението моята кожа и да не се нацепи в последния момент.

# 532
Благодаря за инфото, момичета.
Чери, не се притеснявай за ТСХ, хванали сте го, ще го свалите. По-лошо е да не се прави нищо.
За тоя розов лишей (на английски pityriasis rosea) изчетох света и се наплаших, на места пише, че преди 15та седмица като се появи, е опасно за бебето...но пък много жени казват, че са го имали и всичко е било наред. Уф!
Иначе сега ще ме сметнете за луда, обаче тая сутрин се събудих с чувството, че нещо не е наред, знам ли защо - а вчера както писах бях на преглед и всичко наред. 14 седмица съм днес вече, чувствам се добре (даже прекалено добре и и това ме шашка) и се чудя дали да се чуя с АГ (с която не се видях вчера, а с друга лекарка), да й кажа че нещо не ме свърта и да ида тия дни да ме види. Аз по принцип съм рационален човек ама...кво ми стана днес не знам, нямам някакви оплаквания да каже човек че има защо. Пиша, за да помрънкам и може би някой да ми каже, че съм изкукуригала и да се успокоя... :/

# 533
Kari88, през цялата бременност имах такива моменти. За мен домашния доплер беше решение. Като чуех пулса ѝ се успокоявах.

# 534
+ 1 за домашния фетален доплер, ползвам го всяка сутрин да се поуспокоя, че иначе съм за 4ти километър Wink

# 535
Момичета, да ви попитам във връзка с доплера. Чета много разнородни мнения, някои пишат, че не било добре да се ползва. Вие колко често и от коя седмица го ползвахте?

# 536
Благодаря дами! Присъединявам се и аз към въпроса за доплера - какви са вашите, откъде го взехте както и наистина ли "работеха" (предполагам да щом са ви успокоявали) - и аз съм чела, че понякога като не намериш пулса на бебето и може да притеснят повече отколкото да помогнат...
Иначе и аз съм обмисляла, но това, че не знам кой доплер да взема и ще работи ме е отказвало досега. Ще се радвам да споделите, за да не ида и аз до 4ти километър...

# 537
Започнах да я чувам около 15 та седмица и го използвах всеки път когато се почувствам разтревожена. Имало е случаи по 3 пъти на ден имало е и цяла седмица да не се сетя.
Купих го втора ръка от ОЛХ и след като родих го продадох на една мама от форума, която също като мен го търсеше за да се успокоява.

# 538
Fillme, Sheli, ще споделите ли ако може коя марка са (били) вашите? Има много опции...
Благодаря предварително!

# 539
Fillme, Sheli, ще споделите ли ако може коя марка са (били) вашите? Има много опции...
Благодаря предварително!

Разбира се, аз го взех от интерет, беше единстеният наличен, използвам го от 13 г.с. без проблем, много лесно хваща пулс, но аз като ходя на преглед гледам и доктора къде точно ме гледа, та горе долу в същия периметър. Ако е по- далечно от сърцето, пулсът е по- слаб, примерно към 50, а като го нацеля точно 120-180. Определено ми действа много добре на психиката и сутрин меря кръвното и гледам пулса Simple Smile
Моят е ето този: https://bazar.bg/obiava-27968416/fetalen-dopler-fetalen-monitor- … -bebe-tonove-bebe

Общи условия

Активация на акаунт