На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 322
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
И моят е същия ,но аз го ползвам само като не съм я усещала дълго време, поръчан ми е от aliexpres за 20 долара или нещо такова .

# 541
И моят е същия ,но аз го ползвам само като не съм я усещала дълго време, поръчан ми е от aliexpres за 20 долара или нещо такова .

И аз го гледах този в алиекспрес. Нужен ли е гел, за да се използва и ако да, от къде взимате?

# 542
Ами честно казано търсих гел ,цената му е колкото доплера🤣🤣 и за това с олиото или крема за стрии пак си се чува. Незнам дали е много правилно обаче а и гледам да не го ползвам често страх ме е дали не е вредно,защото четох че доплера трябва да е сертифициран а те са доста скъпи.

# 543
Аз си взех гел от интернет за 5- 6 лева, но става и с по- мазен крем.

# 544

Ето го моя. Аз го използвах с гел алое от аптеката. С него си мажех и корема и даже не съм стигнала половината на опаковката Grinning И два пъти седмично бях на видеозон. Детето се роди живо и здраво.

# 545
  • София
Кари, левкоцитите при бременност е нормално да са завишени, всичко е наред 🤗

Пусках изследвания, кръв и урина са ок, чакам микробиология и цитонамазка. Направи ми впечатление, че на левкоцити в урина пише 1+ и има удивителна, т.е. не е в норма, пък лекарката каза, че е ок - някой по-запознат да помогне?

# 546
Благодаря ти Дели!

# 547
TsH - 2,798. АГ изписа  L- тироксин 25 mg. Да очаквам ли някаквш странични реакции - напълняване, изпотяване, друго? Всичко друго е наред- ПКК, кръвна захар, урина, хомоцистеин... Кари, левкоцитите и на мен са леко завишени, и още няколко неща в кръвта, но явно ние бременните сме извънземни същества и е нормално. Simple Smile
За доплера - и аз обмислях, но май се отказвам от тази покупка. Струва ми се, че ще се напрягам и ще изперкам още повече.

# 548
  • София
Чери,всичко ще е наред. От толкова ниска доза нищо няма да усетиш. Аз се чувствах добре. Просто следи редовно всеки месец,защото е нормално да се повишава с бременността. Аз тръгнах от резултат TSH 4 в началото, после трябваше да вдигна  Л тироксина от 25 на 50мкг,за да влезе в норма,поне миналия месец беше. Леко ми се беше ускорил пулса докато свикна,но нищо страшно.
😊

TsH - 2,798. АГ изписа  L- тироксин 25 mg. Да очаквам ли някаквш странични реакции - напълняване, изпотяване, друго? Всичко друго е наред- ПКК, кръвна захар, урина, хомоцистеин... Кари, левкоцитите и на мен са леко завишени, и още няколко неща в кръвта, но явно ние бременните сме извънземни същества и е нормално. Simple Smile
За доплера - и аз обмислях, но май се отказвам от тази покупка. Струва ми се, че ще се напрягам и ще изперкам още повече.

# 549
Чери, всичко до 4 е в норма, така че с тази малка доза и следене всичко ще е наред.

Като каза извънземни същества, днес подобреното ми обоняние успя да долови включен котлон от другата стая, а ММ седи точно до кухнята и не го усети Grinning друг е въпросът, че аз бях забравила котлона включен Blush.

# 550
Хахаа Найсна! Ние с ММ се шегуваме че вече ще ме праща да копая трюфели с моето изострено обоняние.

# 551
Jessito, това си е много добра идея, пък и при теб обонянието сигурно е по 2 Grinning.

# 552
И на мен ми е чудно какви са тия референтни на  tsh - горна граница почти 5, пък трябва да е доста по-ниско. Странно е, да напишат 2. Или  това е само за нас извънземните?
Найсна, важно е да има баланс - забравила си, но после си го усетила тоя котлон! 😂
Като си го представиш нагледно какво се случва в тялото ни, наистина сме извънземни... Една приятелка като беше бременна и разбра, че е момченце каза: "Сега съм като хермафродит!" 😂😂😂

# 553
Чери, аз пия 25 еутирокс от самото начало, държи ми ТСХ суупер ниско - беше 1.5, после 1, после 0.7 някъде...питах дали да спирам и ми каза не, намалявало се както си трябва (ТСХ освен при конкретни състояния обикновено се намалява, а не увеличава, защото с ЧХГ са "хормони близнаци") което значело, че дозата ми работи. Бях питала и Сигридов, каза да не спирам, нищо, че е бая ниско. Нищо няма да ти стане от тази малка доза, не го мисли. Знам, че сигурно знаеш, но да подсетя, че е добре сутрин първото нещо да го пиеш с вода, после минимум половин час пауза преди да пиеш/ядеш каквото и да е - иначе не се усвоява.
Едит: реф.стойности са такива за небременни, за бременни са други, но не ги пишат в лабораториите. Реално ТСХ от 4 ако не целиш забременяване и всичко друго е ок, не е фатално Simple Smile

Малко странично, но да питам, ако някой има представа: излезе ми микробиологията (пуснах на лекарката, но чакам на тръни да ми звънне) и не знам сега тези левкоцити 8-10 на поле + епителни клетки...да ме притесняват ли? Тръгнах да чета в нета ама...ще си тегля ножа ако продължа 😀

# 554
Кари, не, не знаех, че трябва половин час след това да изчакам. АГ каза сутрин на гладно само. Благодаря за разясненията, защото и аз казах на АГ, че нали е нормално при Б да се увеличава TSH, пък тя каза, че дори намалявало, което ме изненада. Сега от твоето обяснение ми стана по-ясно. Пък сестра ви изобщо не го изследвала миналата година като беше бременна, следеше се в Щерев.
За микробиологията не мога да помогна. Най-добре си изчакай док да ти пише.

Общи условия

Активация на акаунт