На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 321
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
Кари, не, не знаех, че трябва половин час след това да изчакам. АГ каза сутрин на гладно само. Благодаря за разясненията, защото и аз казах на АГ, че нали е нормално при Б да се увеличава TSH, пък тя каза, че дори намалявало, което ме изненада. Сега от твоето обяснение ми стана по-ясно. Пък сестра ви изобщо не го изследвала миналата година като беше бременна, следеше се в Щерев.
За микробиологията не мога да помогна. Най-добре си изчакай док да ти пише.

Чери, на мен АГ ми каза 2 часа след еутирокс/лтироксин да не приемам други лекарства. Иначе както вече са казали половин час преди хранене и кафе 🙂

# 556
Кари, не, не знаех, че трябва половин час след това да изчакам. АГ каза сутрин на гладно само. Благодаря за разясненията, защото и аз казах на АГ, че нали е нормално при Б да се увеличава TSH, пък тя каза, че дори намалявало, което ме изненада. Сега от твоето обяснение ми стана по-ясно. Пък сестра ви изобщо не го изследвала миналата година като беше бременна, следеше се в Щерев.
За микробиологията не мога да помогна. Най-добре си изчакай док да ти пише.

Чери, споко, няма да е идиот/олигофрен детето, моля ти се, не се шашкай. Всичко е точно. Референтната стойност според съвременната наука трябва да е около 2-2,5, така че не го гледайте това 4. Аз лично съм с Хашимото и ако оставя ТСХ да стигне до 4, ще откача от всичките симптоми на Хашимотото. 😀 Не би следвало да имаш каквито и да било странични ефекти с такава малка доза, принципно така се прави - винаги се почва от малка доза, за да има време тялото да се адаптира, защото ако много бързо се почне с голямата доза, почват и симптомите. ТСХ се вдигс по време на бременност, защото бебето няма щитовидна жлеза в началото и тялото наваксва и за него. Повечето ендота обичат да го държат около и под единичка по времв на бременност. Само внимавай да не минеш от хипо в хиперфункция, защото тогава може да се появят симптоми (или иначе казано да доближиш ТСХ доста към нулата).
А на Кари ТСХ си намалява заради дозата хормон. Ако наистина е 0,7, а не 0,07, съвсем окей е. Аз почти цялата бременност изкарах с толкова. Принципно отнема 45 дни да се адаптора тялото, така че контрола след 45 дни. Аз всеки месец пусках ТСХ, че накрая даже бях забравила да питам как да процедирам след раждането.
Аз даже бих чакала поне час преди прием. Кафето и храната блокират/намаляват действието на Л-тироксина, затова колкото по-отдалечено от тези неща, толкова по-добре. Аз лично си навивах аларма в 5 сутринта да пия хапчето, за да мога в 7 да пия кафе. Няма нищо страшно, всичко е под контрол, след като сте взели мерки! Стискам палци!

# 557
Момичета, минах феталната и всичко изглежда много добре Grinning. Лекарят се беше забавил и така ме гледа повече от час до 22ч вчера. Обаче ми обясни всичко, включително и вероятностите, като ми каза, че според него няма нужда от пренатален кръвен за Даун и другите тризомии, което ми направи добро впечатление- не е като да иска да ти вземе парите и айде. Но аз все пак пуснах де, нали съм си контрол фрийк. Понеже бащите не могат да присъстват ми даде да снимам всичко, само по едно време като го питах за пола ми смънка нещо. Докато разбера, че не можел да каже пред камера и да изключа видеото, понеже тук до 14та седмица било забранено да се казва пола Grinning до тогава може аборт без причина и това било по закон, защото явно и в 21ви век има хора, които биха направили аборт заради това Flushed доста се шашнах. Каза ми, че е почти сигурен, че е момиче Heartpulse Аз много се зарадвах, на мен полът ми беше все тая, ММ също, но май малко го е страх от момиче и дали ще се оправи Stuck Out Tongue Closed Eyes също не очаквах, че такова натискане пада, като те гледат на корема, предполагам защото е в началото още или си остава така?

# 558
Misery, благодаря, че отдели време за мен, като не си се сблъсквал с такъв проблем и малко страшно в началото. ❤
Найсна, страхотни новини! Ти къде живееш, забравила съм? Честито девойка и на теб, ще си мерим панделките 😂

# 559
Чери в Германия.

# 560
Много мюсюлмани правят аборт ако е момиче. А в Германия има доста...
И на пренатеста с малки букви пише да се има предвид законодателството на страната при обявяване на пола. Уви в 21 век да....

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:12 от Ivied

# 561
Добро утро на всички! Относно ТСХ и ЩЖ, добре е да се знае, че при нормално функционираща жлеза (без хипо/хиперрфункция) и без прием на хормони, ТСХ пада, а не се покачва.
Ето ви една статия и цитат от нея: "Нормалните промени във функцията на жлезата започват още в най-ранна бременност под въздействие на нарастващите нива на човешкия хорионгонадотропин (hCG), отделян от плацентата. Този хормон е подобен по структурата си на естествения стимулатор на жлезата – хипофизния тиреотропен хормон (ТТХ, TSH), който директно я стимулира. В резултат на това общата продукция на хормоните на щитовидната жлеза – Т4 (тироксин) и Т3 ( трийодтиронин), нараства с ~20–50%. Заедно с това нараства и дневната нужда от йод с ~50%. Нивата на TSH нормално намаляват,  поради действащия регулаторен механизъм между щитовидната жлеза и хипофизата. "
https://www.lina-bg.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B7 … D0%BE%D1%81%D1%82
Както ви бях казала, ТСХ и ЧХГ са хормони "близнаци", затова понеже ЧХГ ни се повишава, ТСХ пада.
Когато обаче имаме състояния като Хашимото или хипофункция, тогава ТСХ може да не пада или да не пада достатъчно бързо, или пък да се покачва.
Добре е да се знае, защото на много места битува схващането, че ТСХ при бременност задължително се покачва, което не е така. Simple Smile
Чери - ако има нещо, което те притеснява, питай. (Но поводи за притеснение нямаш) Сигурна съм, че бързо бързо ще смъкнеш ТСХ Simple Smile
Едит: и на мен за НИПТ тестовете Сигридов ми разказваше как реално са започнали да ги правят толкова рано (след 9та г.с.) защото е имало търсене точно в страни, в които биха направили аборт заради пола. Толкова примитивно ми се стори..ужас.
Найсна, значи ли това, че в Германия ако направиш Пренатест, не ти казват пола до 14 г.с. или? Или пък ако докторът предполага, но по-скоро в определени случаи не казва?

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:27 от Kari88

# 562
  • София
Здравейте и от мен момичета, Честита Радост-носна 2021ва година за всички! Много здраве, щастие и щастливо гуксне във вашите семейства!
Blush Както знаете - Аз съм на финална права оставта броени дни - термин на 14ти (при нередовен цикъл последната година). Много се вълнувам, но ми е изморено- не мога да спя, зрението доп. малко ми се замъгли като че ли, излезе ми гингивит на венците, хеморид на дупето, млечен блистер на едната гърда ( който се получавал обикновено при кърмене, което е най-смешното) всичко боли ии така Simple Smile, но аз съм мноого щастлива даже мисля че ще ми липсва бременността... Grinна малкият мъж изглежда му е добре вътре и няма индикации като да тръгва да излиза,( разкритие нямам все още) та предполагам ще си дочака другата седмица, което ще рече и следящата доки, която в момента е в отпуск Grin ноо каквото такова - имам пеперудки от вълнение като се сетя за първата среща с малката ми мечта, (ии малко ми страх как ще се справя и как ще мине самото раждане)..
Включвам се само по последно обсъжданите неща:
Черешке, за много от нещата си има референтни  за "извънземни"  Grinмного тъпо че в никоя лаборагория не ги предлагат, а и лекарите често не си правят труда да поясняват... Ето тук може да си правиш справки http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm
Аз съм с Хашимото- бях на 25 еутирокс още преди забременяването, след това качихме 2 дена по 50,после 5 дена по 50,сега съм 7*50- аз лично да чукам на дърво не усещам странични ефекти.
miseryи аз се сетих преди 2 дни че не съм питала как да процедирам след раждането и кога трябва да пусна контрола - ти минавала ли си през недо вече?
Кари - ако имаш нужда от доп. Прегледи от време на време за да си спокойна, то прави ги, и аз имах такива моменти и не се задоволявах с 1 преглед месечно,защото все треперех вс наред ли е... но най-вече бъди позитивна и вярвай в твоето човече Hug
За розовите лишеи мн ефективно е да се мажат с Низорал шампоан против пърхут, ноо не мога да кажа дали е ок по време на бременност - трябва да се провери.
Прегръдки и любов за всички прекрасни настоящи и бъдещи мами!

# 563
Аниморче, питай скорострелно, защото аз търсех ендо постфактум, когато вече бяха възникнали проблеми с кърменето и количествата кърма. Контролата е 45 дни след раждането, но ти дори и тогава, ако си с Хашимото, не би следвало да спират терапията. Мен ме върнаха постепенно на дозата от преди бременността и сега ме очаква първата контрола. Според Начев ТСХ за кърмене трябва да е между 1 и 3, евентуално 4 след раждането, защото повлиява на пролактина след тези стойности. Та консултирай се как да процедираш с приемането на хормона. Разбира се, не е задължително да повлияе на кърменето, има много жени, които успешно си кърмят и с Хашимото, без да намалява количеството, но при мен това не беше случаят, просто изтеглих късата клечка.

# 564
Влизам да споделя за моя опит с лтироксина след раждане. Ендокриноложката ми каза да не го спирам щом ще кърмя. Контролни изследвания ми каза на 40-45 ден и след като всичко беше в норма, ми каза да си продължа със същата доза, докато кърмя. След това да се пуснат отново изследвания и отново консултация.

Animor леко раждане ти пожелавам 😊 Първата среща е нещо уникално. Ще се справиш 🤗

# 565
Анимор, леко раждане и чакаме да се похвалиш с най-чаканата първа среща Heart

Чери, мина ли феталната днес? Преди мен и след мен нямаше никой, иначе усърдно се оглеждах.

При мен всичко изглеждаше наред днес на феталната и вече дишам все по-спокойно и гледам да се настройвам, че оттук нататък ме чака една скучна безпроблемна бременност Grinning Д-р Чачева не спря да повтаря колко хубаво бебенце е, как всичко си му е наред, размери, органи, сърдечен ритъм, кръвоток, шийката ми измери. Беше застанал в много неудобна поза, но с малко побутване оттук оттам, видя каквото трябваше. Аз продължавам да не го усещам, но като видях, че си мърда, пък аз нищо не усещам, ми е по-спокойно.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 18:33 от Tickles

# 566
Браво, Тикълс!! Това ранната фетална ли ти беше? (Все забравям кой докъде е, извинявай)

# 567
Ранната фетална, да 17+6 днес Hug

# 568
Моята е след 3 седмици, пак 17та г.с. в Надежда и дотогава ще изперкам (и АГ-то ми в Надежда каза "ще се видим след това")и не знам как ще изтрая до тогава...но се надявам, че ако живот и здраве и при мен всичко е наред тогава, ще мога и аз да се поотпусна...Завиждам ти благородно и се радвам много за теб Simple Smile

# 569
Тикълс, ама и ти ли беше днес? Аз около 15:00 часа бях там. В Парадайс ми беше прегледа. Жалко, че не сме се засекли. Другия път може да се уговорим как точно да се познаем 😂
Иначе този път всичко е наред. Гледа всичко подробно и каза повече Даун да не го мисля. Само дето не успя да я накара да се обърне, ръчка от всички страни, ставах и да се разхождам, в резултат снимката е "смотана", както каза Чачева. 😁 Но това не е важно. Доста по-спокойна съм днес. Ще отдъхна няколко дни. 18+1 г.с. тежи 261гр.
Анимор, малко остана. Чакаме те с добри новини! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт