Какво повече НЯМА да купя - 18

• 101 750
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви! Обаче проблемът не е в кафето, а в самата машина.
А в магазина отказват да я върнат/бракуват, затова смятам и да се занимавам с КЗП.
Правото на отказ при онлайн поръчка важи само, ако стоката не е ползвана. Щом си я ползвала, нямаш право на отказ.
Магазини Зора дават право да върнеш ползвана стока, като ти възстановяват 75% от стойността. Технополис нищо няма да ти възстановят.
Същите разправии имах и аз с продукт, който ми бяха презентирали заблуждаващо. Изрично ги питах има ли дадена опция. Казаха, че я има. Вкъщи се оказа, че я няма. Отказаха връщане. КЗП също ми отговориха, че нямам право да върна стоката, след като съм я ползвала. А за заблуждение се считало само, ако изрично пише някъде, че уреда има опцията. "Консултантът така ми каза" не било достатъчно.
А когато си закупила дефектен уред, преценка на търговеца е дали ще го замени, ремонтира или ще ти върне парите. Не твоя.

# 181
А в магазина отказват да я върнат/бракуват, затова смятам и да се занимавам с КЗП.
Аз имам случай с Джет.бг
Поръчахме три печки за стена, тип духалки.
Дойдоха, но нали не беше тогава студено не ги монтирахме.
След месец го направихме и едната не работеше.
Върнахме я и засякох 30 дни по закон.
Те я пратили в сервиз и ни я върнаха поправена , но се обаждах няколко пъти.
Не разбирам как може една стока, която я пращат дефектна ,да я върна и те да ползват гаранционна карта за да я поправят. Та нали не е ползвана. Би трябвало да я заменят направо. Вече далеч от тях.
Преди години пък си взех една плажна туника от VIVA MODA BG. Във Фейса излизаше често.
Беше края на юни, а ние отиваме на море август.
Преди отпуската я изплаквам и като се протече онази ми боя по плата. Имах чувството, че е рисувана ръчно с акварели. Бяло, зелено, синьо-всичко се смеси и станах като бояджия в ръцете.
Снимах я и пратих снимки. Отказаха да ми върнат парите защото минали 14дни.
Тогава им казах, че ще се обърна към Комисията за защита на потребителите и след 1ден ми пратиха запис по Еконт. От тогава съм блокирала сайта. На външен вид имат хубави дрехи, но качеството е нула.

# 182
Здрасти, това си е чист налеп микроби защото се разраства на линии като върху петритата. Взела съм в лабораторията стърготини да посея. Интересно е, че само тирамису шоколадите са така, явно са искали да ги пробутат, като ги смесят с хубавите. Ето снимки. Направо си е като бял шоколад без светкавица.

Досега сме ги вземали, без проблеми са били. Вече няма да посегнем.
Такива бонбони съм виждала в Кауфланд или в Т-маркет...със сигурност не са от Лидъл. А като гледам стикера с цена- не са купени и директно от Кауфланд или Т-маркет, а вероятно от прекупвач...и кой знае как са съхранявани... Dizzy Face

# 183
  • София
Скрит текст:
Правото на отказ при онлайн поръчка важи само, ако стоката не е ползвана. Щом си я ползвала, нямаш право на отказ.
Магазини Зора дават право да върнеш ползвана стока, като ти възстановяват 75% от стойността. Технополис нищо няма да ти възстановят.
Същите разправии имах и аз с продукт, който ми бяха презентирали заблуждаващо. Изрично ги питах има ли дадена опция. Казаха, че я има. Вкъщи се оказа, че я няма. Отказаха връщане. КЗП също ми отговориха, че нямам право да върна стоката, след като съм я ползвала. А за заблуждение се считало само, ако изрично пише някъде, че уреда има опцията. "Консултантът така ми каза" не било достатъчно.
А когато си закупила дефектен уред, преценка на търговеца е дали ще го замени, ремонтира или ще ти върне парите. Не твоя.
[/spoiler]
Благодаря Ви Нищо лично , както и на останалите потребители, които се включиха с мнения и насоки за злополучната ми покупка с кафемашината Делонги.Остава да си я прибера и да я ползвам с мляно кафе от Лидл /досега съм ползвала тяхното нес/.

# 184
Здрасти, това си е чист налеп микроби защото се разраства на линии като върху петритата. Взела съм в лабораторията стърготини да посея. Интересно е, че само тирамису шоколадите са така, явно са искали да ги пробутат, като ги смесят с хубавите. Ето снимки. Направо си е като бял шоколад без светкавица.

Такива бонбони съм виждала в Кауфланд или в Т-маркет...със сигурност не са от Лидъл. А като гледам стикера с цена- не са купени и директно от Кауфланд или Т-маркет, а вероятно от прекупвач...и кой знае как са съхранявани... Dizzy Face
Такива бонбони взимаме от Кауфланд. Винаги са били качествени, ММ и семейство ( негови и наши роднини) много ги харесват, но на мен лично не ми се нравят по вкус. Иначе никога не са имали проблем със съдържанието.

# 185
отвратителни са ми тези бонбони, яко бият на изкуственяк. но аз и мерси не харсвам, де.

# 186
  • София
С тази лепната цена са от някой малък магазин, веригите не слагат етикети с цени.

# 187

Много неприятно. Но сигурна ли сте, че са от "Лидл", защото в "Лидл" на опаковките не слагат цени, а на тази има лепната цена 3,70 лв. Възможно е да са лидълска марка, но да са закупени от някой малък квартален магазин с кашоните като са били на промоция в "Лидл" на по-ниска цена и после да ги препродават на по-висока цена с цел печалба. Често срещана практика, за съжаление Sad...

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 14:53 от bubastet

# 188
Представям си как са били съхранявани в някое мазе или гараж с мухъл... Bowtie
Лидълските бонбони изглеждат по друг начин, а също и имат поне 3 вида бонбони от този тип.
Допълвам- марката на лидълските бонбони е J. D. Gross.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 18:49 от dolce miele

# 189
Този душ гел Dove,разочарова ме,нямаше почти никакъв аромат.

И също,веднъж пробвах и не ми хареса интимен гел Агива.

# 190
  • София
Лидълските мокри домакински кърпи с нещо морско в името оставят власинки по повърхностите. След тях трябваше отново да чистя. Другият вид, с лимонов аромат, са си отлични.
Може и само конкретната партида да е била дефектна, но няма да рискувам повторно.

# 191
Петифури с ядки на "Федон". Пресни сладки с гранясали фъстъци. Ужасна история! И шоколади с ядки спрях да купувам по тая причина.

# 192
  • София
леща Фамилтекс. Няма увиране. Супер стара.

# 193
Цедено мляко "Саяна". Млечната салата с него става на таратор.

# 194
Нормално, многократно сме предупреждавали, че нищо с марката "Саяна" не бива да се купува, ако ви пука за собственото ви здраве и това на семейството ви!

Общи условия

Активация на акаунт