Какво повече НЯМА да купя - 18

• 101 554
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Аз отдавна съм сложила "Компас" в черния списък. Страшно занижиха качеството на всичките си продукти. Подлъгах се с тяхна риба тон миналата година, беше ужасна, успях да я пробутам в разядка. Много ме е яд, че така си съсипаха продуктите, умирах за техен пастет, свинско и телешко в собствен сос. От повече от 10 години нямат нищо общо с преди, състава им беше съвсем различен.

# 286
Туната е много вкусна риба, която обичайно се продава в консерва. Взимала съм от Италия и Гърция в собствен сос и е била превъзходна.

# 287
  • софия
Нищо на Компас не купувам дори и за проба, независимо с какво търговско име се продава.
Скрит текст:
В Лидл има хубава риба тон на филета в стъклен буркан. Напомня на най-великата тон от Алонисос, която купуваме, когато ходим в Гърция. Чела съм и че тази в металните кутии тяхна марка е хубава, но избягвам да купувам консерви в метални кутии и нямам личен опит.

# 288
Не е лоша и в металните кутии на Лидл. По акъл на мой близък купувах в собствен сос, за да си прибавя после по-качествено мазнина (хубав зехтин вместо фабрично олио). Но не мисля, че е по-вкусно. Просто рибата, престояла в мазнина е значително по-вкусно и започнах да купувам от нея.

# 289
  • sofia
Аз кардинално съм решила проблема, като от години не купувам български месни и рибни консерви. Няма случай да съм попаднала на читава.

# 290
  • Варна
Да,особено произведени в места, без наличие на пресен улов.(Монтана)

# 291
Да,особено произведени в места, без наличие на пресен улов.(Монтана)

Мигар в България има пресен улов на риба тон?

# 292
  • Варна
За всякаква риба става въпрос. Виждала съм и пакетирани, в неизвестни села. От вериги не бих взела и подарена риба.

# 293
Аз кардинално съм решила проблема, като от години не купувам български месни и рибни консерви. Няма случай да съм попаднала на читава.
Мъдро решение, до което и аз стигнах преди доста години!
Риба тон, консервирана от българска фирма не бих и си помислила да взема, но преди години упорито пробвах месните консерви на всякакви български производители. Обожавам консерви тип "Русенско варено" и познавайки добрите традиции на България в това отношение, твърдо вярвах, че ще нямеря БГ производител, който ще ме направи верен клиент! Уви, това което вкусвах беше отвратително- силно овкусена каша, на която да не личат основните съставки- всякакви животински отпадъци и разни колагени, нишестета и други такива пълнители!
Започнах да купувам полски и немски консерви, които бяха на прилично ниво, но с годините и там качеството падна. В последно време си правя сама месни консерви и смея да твърдя, че са страхотни! Жалкото е, че в това забързано ежедневие ни върнаха към самозадоволяването, но няма как! Или си го правиш сама, или както масово направи българина- свикваш да ядеш боклуци и вече нищо не ти прави впечатление!

И някой да не остане с впечатление, че хуля българското! Напротив, има категории продукти, при които в 90 % процента от случаите избирам българския производител! Тук включвам месото, млечните продукти, плодове и зеленчуци, ядки, варива и др.
Като стана дума за ядки- никога не купувайте такива произведени в САЩ или Китай! НИКОГА!

# 294
  • оттам, откъдето започва България
Като стана дума за ядки- никога не купувайте такива произведени в САЩ или Китай! НИКОГА!

Моля, сподели защо.

# 295

Моля, сподели защо.
Предполагам защото са ГМО.

# 296
За съжаление, според мен, болшинството български фирми купуват точно такива ядки и ги опаковат у нас.

# 297
Няма да влизам в излишни обяснения, защото може пак някоя "дама" да ме обвини, че някой някъде ми е бръкнал, но в общи линии земеделието в САЩ е подчинено изцяло на използването на пестициди. Не, че и в Европа вече не се ползват масово, но в САЩ ползването е вече десетки години и са се натрупали в огромни количества.
Пестицидите са канцерогенни и много много опасни за човешкото здраве. Отглеждането на каквито и да е земеделски култури в тази отровна среда е твърде трудно и американците търсят начини да елиминират фактора околна среда с разработването на ГМО храни. Можете да прочете за Монсанто и "приноса" им към майката Земя през годините:
Скрит текст:

Споделих за ядките (защото са най-разпознаваемите американски продукти в нашите магазини), но всъщност храненето с каквато и да било продукция от САЩ си е един вид руска рулетка със здравето ви!
Мнозина от вас не знаят, но САЩ са един от лидерите по производство на ГМО соя. Последната, за съжаление, е една от най-ползваните суровини за производството на множество хран. продукти не само в България!

В Китай положението е почти същото, но там по-опасни са не толкова пестицидите, колкото тежките метали от промишленото им производство! И тук ще споделя нещо, което малцина от вас знаят- Китай е един от най-големите производители на доматено и пиперково пюре в света. В България домати и чушки за преработвателната промишленост почти не се отглеждат вече, така че с голяма сигурност мога да кажа, че над 70% от лютениците в България се произвеждат с  материал от Китай. По тази причина си произвеждам и лютеници!
Знам, знам, от 5- 6 лютеници няма да умрете, но ...

# 298
Добре, че не влезе в обяснения 😁

# 299
Виц:Американски форум - питаш и ти отговарят. Руски форум - питаш и те питат.
Български форум - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Общи условия

Активация на акаунт