Какво повече НЯМА да купя - 18

• 101 714
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Но как ли се връща олио с изтекъл срок на годност нека ви обясни дамата, писала малко над мен!
То и касова бележка за олиото не пазя. А, това ми беше олиото фаворит!

# 586
Не съм видяла, че срокът на годност е изтекъл, прочела съм април вместо март, ха ха Stuck Out Tongue Winking Eye
Когато купувам по повече бройки от даден продукт, задължително гледам сроковете на годност. Grinning Ако вкусът на олиото е нормален, бих си го използвала (може би, без утаеното). Thinking
За мен е нормално оцетът да помътнява след известно време, купувала съм и био оцет и също е помътнявал. Не се отразява на вкусовите качества. Правя си понякога и домашен оцет и, освен оцетната гъба, също се случва да помътнее/да има утайка или кой както го нарича/. За мен това не е минус- напротив.

# 587
Извинявам се, но явно само аз си задавам въпроса - защо държите в шкафа си 10 бутилки олио.
Втори подвъпрос - защо с изтичащ/изтекъл срок, но първото ми е по-интересно.

# 588
В шкафа имам 20 бутилки олио  с годност до догодина февруари. При тия цени много ясно, че ще си запася на промоция. За 3 месеца няма да го има.

# 589
Ползвам по бутилка на 2 месеца, затова ми е странно, пиете ли го, ама вие си знаете.

# 590
Доста хора си държат олио, брашно, захар и други такива, за "черни дни". 🙂 (Изключвам това, че в нашия магазин най-евтиното олио сега е 3.72лв.). Ние ако пържим нещо отива половин бутилка, едно от най-ползваните неща в нашата къща е олиото.

# 591
  • Варна
Цените на олиото са спекулативни. Важи и за основните, хранителни продукти. Спокойно могат да внесат евтино олио. Предполагам, че този година дъжда ще им "развали" реколтата. Цените у нас не са адекватни и на качеството.
Спасението не е в запасяване, а в протестен вот. Ако няколко дни се спре покупката на даден продукт, тя пада. Но егоизма надделява над колективната полза, уви.

# 592
Когато правя кекс/мъфини използвам по повече олио, ако не правя една бутилка ни стига предполагам поне за месец Thinking Вкъщи обикновено няма по повече от 2 бутилки олио. Но вкъщи не се пържи. А и основно предпочитаме зехтин. Брашно и подобни също имаме вкъщи обичайно по 2-3 пакета максимум (изключение е кафява захар на много хубава промоция или повече брашно в периоди като Великден, празници).
Не виждам лошо в това човек да се запаси с по-големи количества от нещо което така или иначе ползва- ако така предпочита. Аз обикновено съм пешеходец, и затова трудно бих купила 10 литра олио 😁
Viviana, прочетох, че ръждата щяла да развали реколтата... Sweat Smile Май ми е време да си лягам вече Joy

# 593
Чудно ми е, защото затваря пари напред, изисква място /обемни неща коментирате/ и отделно ако се развали си е чиста загуба.
Самото презапасяване не ми е чужно (и се боря да го отвикна този навик), но го нямам за хранителни продукти.

# 594
  • Варна
Ами, ще намерят оправдание за повишаването на цените. Особено за празниците. Сигурно великденските зайци ще преядат със захарно цвекло. 😸И пак дефицит и ценови скок. Иначе ресурсите са си основно внос.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 01:44 от Viviana91

# 595
Доро, някои хора нямат проблем със съхранението, парите се дават така или иначе (щом продуктът се използва обичайно). Проблемът е когато не се съобрази срока на годност.

# 596
  • София
Живея във вилна зона, имаме малко магазинче, но в него например няма от моето предпочитано олио. За да ида до магазин за основно пазаруване, паля колата. Тръгна ли с колата, Метро така или иначе ми е наблизо - много ясно, че ще си взема стек олио, при положение, че се ползва у нас. Наистина, единствената специфика е да се гледа срока на годност. Дали ще го купувам бутилка по бутилка или наведнъж - все едно. И като има човек къде да си съхранява продуктите, не виждам кое му е чудното изобщо Simple Smile На мен ми е наистина удобно, точно така исках да мога да си пазарувам.

# 597
Така де
АКО човек живее във вилна зона
АКО пазарува с кола от МЕТРО
и АКО има конкретно предпочитано олио
и АКО има свободно място за складиране
и АКО пържи много
и АКО има излишни оборотни пари
и АКО обръща внимание на срока на годност на всеки продукт
тогава НИЩО чудно няма да има 😁
съвсем логично ще си е за него
За мен понеже горните АКО не са валидни, ми е чудно.

# 598
  • София
Е, да, де, ама за мен пък твоето учудване е странно - при мен всички АКО са валидни (някои от тях си бяха валидни и като живеех в оживен квартал) Grinning Представяш ли си аз да се чудя защо ти не си купуваш стек олио, все едно не се досещам, че моята ситуация и моите предпочитания не са универсални. Според мен е малко като да се чудим защо ти предпочиташ да живееш в апартамент (теоритизирам само), а аз в къща. Хора всякакви - в това няма нищо чудно Simple Smile Важното е по-скоро да не се хаби безсмислено ресурс - финансов, продуктов, времеви, човешки. От там нататък, всеки с причините и предпочитанията си, и стига да не пречи на околните - смело напред Simple Smile

# 599
И аз много рядко пържа и една бутилка олио ми стига за повече време. Нямам къде да съхранявам количества и когато видя, че са останали 1-2 пръста, купувам друга бутилка. Предпочитам Калиакра, мисля, че е качествено олио и когато купувам по бутилка на месец-два не се притеснявам толкова за цената.

Общи условия

Активация на акаунт