Какво повече НЯМА да купя - 18

• 101 694
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Аз вече написах - това ми беше олиото фаворит. Само такова олио купувам, защото само неговия вкус харесвам. Купих 10 бутилки, защото в пандемията не ми се разкарва из магазините постоянно, отделно нямам кола. Зареждам си продуктите седмично, когато мм си е тук с колата.

Бутилките ги купих някъде октомври месец, преди да им вдигнат цената, бяха на промоция. Не съм предвидила явно, че срока на годност не е достатъчен за да изконсумираме всички бутилки. Демек, не го пием. Grinning Но го ползваме ежедневно за манджи и салати. А, не съм очаквала, че олиото ще "гъбяса", както оцета. Не ми изглежда като утайка това, плува като гъба, като облак. За това питам дали е безвредно, като гъбата на оцета, която смятах, че е вредна, а се оказа, че не била. Вкуса на олиото не се е променил, тия "облачета" си стоят на дъното на бутилките.
Какво става при други марки олио като им мине срока на годност? Вкуса им се променя, олиото потъмнява или поне аз не съм виждала подобна гъба в олио след срок.

# 601
В момента имам една бутилка олио забравена от 1 година в багажника на колата. Скоро й изтича срока и ще ти кажа дали е гъбясала Grinning

# 602
Не знам дали изобщо е възможно гъба да се развие в мазнина? Thinking Досега никога не съм виждала подобно олио...Консистенцията на зехтина се променя в хладилник/на студено. Но за него това е нормално. Слагала съм олио в хладилника (в чашка- за майонеза, когато яйцата и олиото са на еднаква температура никога нямам фал), но не помня да си е променяло вида...

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 15:56 от dolce miele

# 603
Сигурно е утайка от недобре рафинирано и филтрирано олио. Ако става на вкус, аз бих го ползвала, ако трябва прецедено.

# 604
Олиото щом не е гранясало, може да се ползва, нищо му няма.

# 605
Съгласна съм с последните две мнения. За мен развалено олио е гранясало олио или олио което си е променило вкуса.

# 606
Аз също мисля, че не е проблем да си използвате олиото. Може като намалее да си го прецедиш. Използвала съм олио с изтекъл срок на годност и нищо му нямаше

# 607
Аз вече написах - това ми беше олиото фаворит. Само такова олио купувам, защото само неговия вкус харесвам. Купих 10 бутилки, защото в пандемията не ми се разкарва из магазините постоянно, отделно нямам кола. Зареждам си продуктите седмично, когато мм си е тук с колата.

Бутилките ги купих някъде октомври месец, преди да им вдигнат цената, бяха на промоция. Не съм предвидила явно, че срока на годност не е достатъчен за да изконсумираме всички бутилки. Демек, не го пием. Grinning Но го ползваме ежедневно за манджи и салати. А, не съм очаквала, че олиото ще "гъбяса", както оцета. Не ми изглежда като утайка това, плува като гъба, като облак. За това питам дали е безвредно, като гъбата на оцета, която смятах, че е вредна, а се оказа, че не била. Вкуса на олиото не се е променил, тия "облачета" си стоят на дъното на бутилките.
Какво става при други марки олио като им мине срока на годност? Вкуса им се променя, олиото потъмнява или поне аз не съм виждала подобна гъба в олио след срок.
Да не би да е замръзвало или да е стояло на минусови температури? Питам,защото аз използвам зехтин,но,ако бутилката от запаса е стояла на минусови температури, зехтинът буквало става на каша и гъст. Като го прибера обаче на топло се отпуска и придобива нормалната си течна консистенция.

# 608
Крем за лице на Дева с вит. Ц. Яко се опъпчих от него, буквално цялото лице стана на малки ситни пъпчици.. Спрях крема и положението се нормализира.
Не бих го купила повече. Оставам си на капсулите на Balea, които похвалих в другата тема.

# 609
  • София
Ползвам по бутилка на 2 месеца, затова ми е странно, пиете ли го, ама вие си знаете.
Щях да изчета всички 3стр, които не съм чела, ко ще забравя и затова този пост цитирам с един въпрос.......... Ори и зеле примерно обичат олио.... Т. Е върви повече олио (освен ако във вас не ядете тези ястия и второ аз бих държала и 3стека олио защото не обичам да търча до магазина често

# 610
"ори" дори не знам какво е, така че явно не го ядем 😉 какви 3 стека, в бункер ли ще се затварям, та веднъж на 2 месеца до магазин да не търча 😃
ейй, с това олио 😃 кажете по колко хляб купувате и колко често. 🤔

# 611
  • Sofia
Един път седмично по 1-2квасени хляба.

# 612
То и касова бележка за олиото не пазя. А, това ми беше олиото фаворит!
Пробвай олиото "Крис"(има го в BILLA) https://www.krisoil.net/bg/showproduct/2 Олиото с марка "BILLA" се произвежда от тях. По-евтино е и едва ли е с различно качество. Най-вероятно само бутилките са различни.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 00:26 от ЧревоУгодник

# 613
  • София
Laughing
"ори" дори не знам какво е, така че явно не го ядем 😉 какви 3 стека, в бункер ли ще се затварям, та веднъж на 2 месеца до магазин да не търча 😃
ейй, с това олио 😃 кажете по колко хляб купувате и колко често. 🤔
В магазина до нас олиото беше 3,50, та отидох с колата до друг и взех същото 2 л за 5,60. Сигурно толкова е струвал бензинът дотам и обратно, а купих не само това.
Вероятно сте 2 души и ядете предимно навън, но ние сме 4 и сме често вкъщи, та готвим редовно. Не е зле да се гледа отвъд собствената камбанария.
А това със "затворените пари" е най-голямата глупост, която често чувам. Точно защото "затварям" по някой лев, имам спестявания. Само че ми липсва достатъчно място.
Като затворя 20-50 лв. ще изпусна лихвите от тях ли? Laughing

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:10 от Cuckoo

# 614
"Ори" е ориз, не беше трудно да се сетя.
Скрит текст:
Кои са капсулите на Балеа, може ли снимка на ЛС? Blush 

Общи условия

Активация на акаунт