Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 102
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Браво на вас. Ние си караме по стария режим. Снощи заспа в 6.30 и както обикновено яде в 12,3,6 и в 6.30 се събуди. Сега вече сме на първи дневен сън.

# 526
Аз не съм си лягала ... не знам какво е това чудо, така го боля корем моето мишленце, че съм плакала с нея. Ще пускам микробиолигия, това не е нормално.

# 527
  • Denmark
Аз не съм си лягала ... не знам какво е това чудо, така го боля корем моето мишленце, че съм плакала с нея. Ще пускам микробиолигия, това не е нормално.

Ох, милите вие... Ходихте ли на доктор? Стискам палци да се оправи положението, знам какво причинява недоспиването...

# 528
Навън вали, но нашият се забавлява с колите, които постоянно минават по улицата

# 529
И аз снощи разнасях нашата от 3 до 6... Просто не знам какво иска, в момента, в който я оставех, почваше скимтене... Днес направо главата ми пари и боли от недоспиване. Допълнително съм и изнервена. В отсрещния апартамент живеят баба ми и дядо ми и тяхната стая се пада точно до нашата с беба, дели ни само една стена. Баба ми е на легло и явно вече нещо не е наред психически, защото редовно вика по цяла нощ. Снощи също започна и това допълнително ми внесе напрежение, страшно неприятно и зловещо е. Притеснява ме, че и детето скоро ще почне повече да разбира и да се плаши. Просто....

# 530
И ние дадохме капки за колики, едно пръцкане падна бати се пукна от смях. Мисля, че грешката обаче е моя, ядохме пилешко с нахут. Вече сме на 4+ А коликите още ги има. Иначе спа от 8 до 8 като два пъти папка и много пръцка, слава богу не е плакала ще ми е грях ако се оплача от нея. Сега правим гимнастика и продължава да пръцка 😂

... p.s. Fisher price ще ме извиняват ама родопското чанче и е най-драго, колкото може вдига краката да го ритне за да дрънчи 🐭

# 531
Аз мисля към 5 месецда захраня, първо ще дам морков. Картофа ще го оставя за 2 или 3 зеленчук, защото като се свари и се пасира става лепкав и не се харесва много много на бебетата, особенно ако е първата храна.

# 532
  • Denmark
За да не стане лепкав ми казаха през цедка да го мина. Thinking

# 533
И аз мисля да захранвам след 5 навършени месеца, нищо че е на АМ. Ще пробвам да ш приготвям на пара, а не да варя, че някъде бях чела, че така се запазвали полезните вещества в храните. Ще си взема от икея този уред. Иначе като се направи пюрето разрежда ли се с малко вода? Не са ли гъсти за тях?

# 534
  • София
Картофът не се пасира, а се мачка с вилица. Гаранция с пасатора става лепкав. И аз мисля картофите да са 3-4 зеленчук  защото самостоятелно не им харесват - блудкави са.

# 535
Пасирайте картофа с мляко.

Да не е колики? За тях няма нужда от микробиология.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 16:29 от G.Savova

# 536
Определено на пара е по- добре, при варене често се пресготвя и много от полезните вещества остават в бульона, а и сортовете картофи ,които продават по магазините имат зърнеста консистенцията при преваряване..
Имам уред за пара от Лидл, в мултикукъра също имам кошница за пара,та поне това няма да го мисля. Ако се пасира картофа става на дъвка заради нишестето, за това се мачка с вилица, преса или с онова като бъркалка с дупки.
Ако се варят може бульона да се ползва за правене на пюрето по-течно и както Савова казва мляко( кърма или разредено АМ)

# 537
Ох момичета много съм притеснена. Малкият е на 3 ++, изцяло на кърма и вече 4ти или 5ти ден (от притеснение обърках броя) не е акал. Коремчето му не е твърдо,не бих казала че е по-неспокоен от обикновено,нооо съм адски притеснена. И за капак утре е неделя и сигурно няма да ми вдигне педиатърката. Случвало ли ви се е и на вас и как процедирахте?

# 538
  • Denmark
Нашият акаше на 3-4 дни. Започнах да му давам водичка от няколко дни и май започват да се нормализират нещата или поне скъсихме на през ден. Иначе преди това му давах сиропче, но не исках да продължавам да му "помагам" с него.

# 539
При нас се случва за втори път. Предния път му направих една клизмичка Мелилакс и веднага даде ефект,но се притеснявам да му правя на своя глава.

Общи условия

Активация на акаунт