ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 563
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • Между гори и планини
Ах, не му харесва на моя Илиада. Снощи до 10ч чете, уж знае историята, но всички тия разсъждения по темата са му толкова чужди. И както предполагах, днес честито контролно на Илиада 🙄
П.п като малка много исках да имам къса коса. Мразех , че имам много гъста, чуплива и упорита коса. Дори с опашка, все бях рошава. Майка ми не даваше да съм с къса коса, за това като влезе в болница за кратко, издебнах и се подстригах сама. Единствената ножица обаче която намерих беше за асмата, една с чупка. И заседна в косата ми, ни напред, ни назад. В тоя момент влезе баба ми и ахна 🤣 Подстрига ме жената, дори конско не ми чете. После разбрах, че такава коса не става за къса, защото е като каска 🤣
Преди 10 години фризьоката ми плака като ѝ казах да стриже ала гарсон. Сега пак пускам дълга коса, докато ми писне.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:15 от Доня Дафина Черешова

# 256
  • София
благодаря,а магазинът къде е? Скъпи са,да.

В малкият ЦУМ на втория етаж, до стълбите, има щанд за бельо, спално бельо. Там предлагат и техни пижами. Има и едно магазинче на пресечката на Пиротска и княз Борис I пак за бельо - преди "кръговото" в дясно, като идваш от към катедралата. Това в близост до МС Сердика.
Скрит текст:
Тези са ми по трасето на метрото и често си ги навестявам. Но съм виждалa пижами на Афект и в други магазини за спално бельо. Веднага ги разпознавам. Аз съм "пристрастена" към пижамите им с овце.

Снимки не съм вадила на хартия от поне 2 години. Но имам папка на домашния компютър, където ги "Събирам" за изваждане. Като се съберат към 150-200 си ги поръчвам на https://snimkitevi.com/bg/. Цената за поръчка през сайта е 15 ст за снимка 10/15 см. Може да си зададеш опция да дойдат на адрес, може и да ги вземеш от конкретно фото. Аз си ги взимам от едно фото на Попа.
Скрит текст:
Докато публикувам и Стон е писала за същия сайт за снимки

# 257
  • у дома...
AIR, да не съм те чула да говориш така за Търново! Пловдивчанка съм, но обожавам Търново. Семействто също. Даже тийнката иска да учи в Търновския университет.

# 258
Преди малко разбрах, че почти всички от персонала на детската градина до нас са болни. Помолили са родителите да си вземат децата, защото имат само една учителка и една лелка с отрицателни тестове. А те съответно са контактни на положителните.
Според мен много закъсняха с тези мерки....
                   Тук ми стана много интересно! Smiling Imp До сега са използвани доста различни похвати,но....за този ....се чудя какво да кажа.Та коя е ДГ до вас? И кой им направи тестове на всичките? Аз работя в най-голямата ДГ в Сф и от персонал около 80 човека до сега само 4 са били положителни и вече са на работа.Има и в няколко групи положителни родители,деца - няма положителни от тези,които са изследвани,но.....всичките заразени или тествани ?!  Чухме се с колежката ,защото съм след обяд и  днес децата в групата ми са 25! Очаквах,че ще са доста по-малко ,защото някои стягат куфарите за при баба и дядо.

# 259
Те са си направили тестове. Едната от учителките ми е приятелка и от нея знам. Две от тях са вдигнали температура, след това и останалите са си направили тестове.

# 260
  • София
Гледам, обсъждате пижами. Ние от години ползваме зимно време тези пижами, страхотни са, меки, пуФкави, какво казваше малкия навремето: http://textile.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/203-m%D0% … %D1%82%D0%B0.html

# 261
О, изпуснала съм, тъкмо излизам от заседания. На работа съм пък нямам у себеси детски снимки.
Ще ровна довечера из къщи да видя и аз.
Аз бях малко палаво човече с къдрава рошава черна коса - като Макс от "Макс и Мориц". Все ходех с къси гаши и тениска лятно време. На 5 годинки нашите ме изгубиха в Несебър на една вечеринка с фокуси и тръгнали да ме търсят. Аз също ги търсех, ама никой никого не намери. Накрая се разревах, качих се на сцената с фокусника и му се оплаках, че съм се изгубила. Той ме хвана за ръка, изведе ме отпред и обяви на микрофона: "Това момченце се е изгубило. Някой познава ли го?". Писнах още повече - ми сега, нашите като чуят за "момченце" хич няма и да се сетят, че съм аз!

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 11:51 от Judy

# 262
  • софия
Хохохохохохо, Джуди, колко сме си патили от тези къси коси!

# 263
  • София
Не прочетох всичко, но ме вдъхновихте с бебешките снимки та пускам и аз една. Точно миналата седмица сестра ми ми ги прати по Вайбър. Не са с идеално качество.

Сега се връщам да дочета.

П.П. Дочетох ви. Бъдни вечер винаги сме празнували и досега обожавам този празник. Винаги на него сме при нашите и всичко ми е супер вкусно. За Коледа нямам много спомен, явно не сме го отбелязвали много, много като дете. Тогава празникът си беше НГ и Дядо Мраз. Нищо още не съм украсила, защото ние с ММ сме си измислили традицията да украсяваме на 6 дек. и да разваляме украсата на 8 ян. след като мине Ивановден. Никакви подаръци не съм взимала, но се замислих за този сайт за пантофи, който Звънчето пусна. Мога да поръчам едни, само че се чудя за колко време ще пристигнат и дали си отговарят номерата или трябва номер нагоре заради пухкавкото и отвътре?  Звънче ти получили ги вече?
Митко има нова петица по френски на съчинението. Доволна съм определено има прогрес. Може и да успее да научи този език Simple Smile Все още шестица липсва, но надявам се и това да се случи. Важното е, че тенденцията е нагоре.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 12:29 от мама МОНИ

# 264
  • Някъде в Европа...
AIR, да не съм те чула да говориш така за Търново! Пловдивчанка съм, но обожавам Търново. Семействто също. Даже тийнката иска да учи в Търновския университет.
То Търново е само за това - да дойдеш за 2 дни, 3 са много, защото почва да те разочарова, и евентуално да учиш във ВТУ. Много неуредици има в града, като почнеш от транспорт, през инфраструктура и т.н., скъп е, масово заплатите са ниски, няма развитие към модерно, от ден на ден става все по-дълбоката провинция и хората са съвсем различни от пловдивчани...
Аз пък имам една приказка - ще умра с отворени очи за Пловдив 😉..имах щастието само 7 г. да живея в твоя град, там се роди и живя и няколко години и синковеца (впрочем карам го да се чувства много горд, че е от Пловдив и дума не давам да издумва, че евентуално би останал да живее в Търново.)..Като се върнах във ВТ преживях истински шок, който ме държеше дълго време...

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 12:53 от AIR

# 265
Колко много усмивки от старите ленти.
Снимки под ръка нямам, не се сещам за забавна случка.
Като дете на СОЦ-а до 10-12 години винаги бях с къса коса-тип паница. Абе като Джим Кери в от Глупав по-глупав. Имам доста снимки от онова време и на всички съм като “рапон” и 2 заешки зъба😄
С мъжа ми се бяхме оженили вече и майка ми да вземе да извади тези “прекрасни” дестки снимки и да му ги покаже. Той само ги погледна и кажа: добре че не ми ги показа преди сватбата😄😄😄

# 266
  • софия
Не съм живяла нито в Търново, нито в Пловдив. Харесвам Търново, обичам Пловдив и майните. Готини, широко скроени хора. В Търново са балканджии - по-серт.

# 267
  • Някъде в Европа...
Не съм живяла нито в Търново, нито в Пловдив. Харесвам Търново, обичам Пловдив и майните. Готини, широко скроени хора. В Търново са балканджии - по-серт.
В Търново са и много надменни. А курсантите от големите випуски от едно време, които идваха да учат в НВУ от цялата страна, имаха много хубава думичка за търновци - "ботури"

# 268
  • Между гори и планини
Хаха , моята майка изкара детският ми албум на първата Коледа с мъжа ми, когато отидохме да ги запозная. Добре, че баща ми го беше почерпил с ракия. Изкара срамната ми пубертетска снимка, където съм с една дебела вежда и мустак като Филип Тотю 😔 Много грозна бях, ужас пълен. Да живеят козметичните продукти!

# 269
  • София
Напълно съм съгласна с AIR за Велико Търново и живота там. Много е хубаво, но само за разходка. Брат ми живеят там и ги посещаваме често. Лятото за пореден път се убедих колко е скъпо. Разходих се пеша от стадиона до самоводската чаршия и обратно, влязох в много магазини, трябваше да купя подарък. Е изненадана съм от цените, на фона на заплатите, които получават масата от хора. Има нещо нелогично и сбъркано относно стандарта на живот там. Някои от спортовете за деца са с такси колкото в София, че и повече.

Общи условия

Активация на акаунт