ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 559
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Няма празно в природата - едно изчезва, друго иде... Откак е тоя свят на света, май все тъй е. Satisfied

# 286
Ами, преди време група близки гинеколози си споделяха с известна носталгия, че отдавна не са се срещали с този вид и един приятел ни обвини, че с това пълно обезкосмяване сме им заличили вида. Joy

Скоро ми попадна това за шведска феминистка, която се бори за правата на срамните въшки Simple Smile https://fakti.bg/world/256483-feministka-na-voina-v-zashtita-na- … nite-vashki-video

Швeдкaтa oт мeceци нaбирa дoбрoвoлци, кoитo дa oтглeждaт пo тялoтo cи въшки, зaщoтo и пocлeднитe имaли прaвa. Cпoрeд Клингбeрг трябвa дa ce ocигури чoвeшки прирoдeн рeзeрвaт, в кoитo пaрaзититe дa мoгaт дa живeят нeoбeзпoкoявaни.

Вceки, кoйтo имa живи въшки нa рaзпoлoжeниe, мoжe дa ги изпрaщa нa Фридa.

# 287
# 288
За Търново-вярно, че само като екскурзиант и на семинар съм била, но мисля, че след моя град, само там бих могла да живея. Не зная нищо за ежедневието, но градът много ми харесва. По едно време дори си фантазирах да живея там-работата ми като една и съща позиция позволява Варна, Бургас, София, Пловдив Търново. В София съм учила 5 години, хубаво е, ама за онова, свободно време. В Пловдив имам много приятели, но е твърде горещо за вкуса ми, Бургас и той на море, няма смисъл. И си бях наумила да живея в Търново, особено след едно внезапно попадане с детето в болница, в интензивно детско и години наред преди и след това бронхити и после алергии. Аз ще си работя, това, което си работя, мъжът ми ще гледа бабите във Варна, събота и неделя идва при нас и хайде на Еленския балкан. Дори бях сметнала как да отделя пари за колежа в Търново. Но всичко е фантазия, човек никога не е свободен докрай.

Обаче, ако дойде един вълшебник и каже "Подарявам ти жилище в България, избери град" въобще няма да се колебая, веднага избирам Търново.

Вие кой град бихте избрали(мечтите са безплатни)

# 289
  • София
Излезе заповедта на Вълчев за периода 30.11.-21.12. Отново не е ясно 21ви влиза ли в този период или не, но в заповедта се мъдри едно изречение, което "кърти и извозва": преминава се към ОЕСР доколкото и ако е възможно... Не мога да повярвам, че това е част от официален документ...

# 290
Цитат
Вие кой град бихте избрали(мечтите са безплатни)

Моите градове /поначало не съм много по стандартите/:
Сандански - Петрич - Мелник - Варна - Велико Търново - Казанлък - Благоевград - Бургас - Велинград - Хисаря - Девин - Смолян.
Бе имам избор, не е като без хич...
Това лято, когато бяхме по морето, се разтърсихме за апартамент в Несебър и Равда, та добавям и тях, и двата! То не че вече не са едно неразривно цяло, де... Едни приятели си бяха наели хотел точно до знаците за начала и краища на тези населени места. Така и не стана ясно къде почиват, в крайна сметка... Laughing
Но туй кусур не е. Просто на юг  от хотела беше по-евтиното, на север - по-скъпичко, ясно що.

Излезе заповедта на Вълчев за периода 30.11.-21.12. Отново не е ясно 21ви влиза ли в този период или не, но в заповедта се мъдри едно изречение, което "кърти и извозва": преминава се към ОЕСР доколкото и ако е възможно... Не мога да повярвам, че това е част от официален документ...
Грийн, вервай, вервай...
Аз като тая година за целия си живот не съм виждала толкоз глупости на куп!
Тъкмо това си говорихме  в едното дело сутринта, докато чакаме една от страните да се появи. Надпреварвахме се да цитираме нормативни и административни безумия от годината. Не, наистина, човек книга с вицове може да направи.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 14:17 от Judy

# 291
Аз бих живяла в някое родопско село близо до Смолян, Девин.

# 292
  • софия
В България ли?
Никога не съм живяла другаде, освен в София и си я обичам. Малко ми е мъчно, че вече е мръсна, разхвърляна, счупена,  шумна, но това са неизбежните следи от времето. Като пътуваме из България, харесвам навсякъде, където ходим, но не мога да си представя да живея другаде.
Иначе, ако трябва да избирам, знаете - веднага ще е или Албиона (Англия или Ирландия), или Скандинавието. Може и в Гърция. Но тези ми избори не се базират на нищо рационално, просто там съм се чувствала спокойно и подредено.

# 293
Ама уточнявойте ги тези неща де:)
Италия, Тоскана или Франция ,Прованс🙂

# 294
Е, че то ако е тъй широко аз винаги съм искала Еквадор и Чили!

# 295
  • София
Звънче, този тест ми се струва по-сигурен:
Скрит текст:

# 296
Като град - Карлово.
Никога не съм живяла там, само съм наминавала, но ми се струва чудесно. Планината започва от края на града, в центъра на България е.

# 297
  • София
Ако говорим за България, София си е моят град и евентуално бих могла да го заменя единствено с Бургас. Напоследък там стана хубаво и освен това има море.
Иначе май Барселона си остава най-любимото ми място, но не бих възразила и да живея в Рим.
Мечтите ми за морски къщи из разни селца са много приятни, но не мисля, че мога да карам дълго извън голям град.

# 298
  • софия
Ееее, недей така, санака! Много е хард този. Къде да ги търсим тези дървета? А е и студено, ще ни замръзнат шушулките Relaxed  Ракиеният е по-човешки.

# 299
  • София
В България ли?
Никога не съм живяла другаде, освен в София и си я обичам. Малко ми е мъчно, че вече е мръсна, разхвърляна, счупена,  шумна, но това са неизбежните следи от времето. Като пътуваме из България, харесвам навсякъде, където ходим, но не мога да си представя да живея другаде.
Иначе, ако трябва да избирам, знаете - веднага ще е или Албиона (Англия или Ирландия), или Скандинавието. Може и в Гърция. Но тези ми избори не се базират на нищо рационално, просто там съм се чувствала спокойно и подредено.
Наистина ли? Скандинавието е последното място, на което бих живяла - ужасен климат, дълги нощи и скандинавците са завършени психопати /кампанията на Фрида е поредното доказателство за това, но и безполовото образование заслужава да се отбележи/.
Ако трябва да избирам извън България, Италия и Испания са моите места. Португалия също става.

Общи условия

Активация на акаунт