НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 30 402
  • 274
  •   1
Отговори
# 180
Ама и нашите не спят по 16 часа. Да имат общо 14 на денонощие пак ще е много. Напоследък спят вечер, от което съм много доволна. Та Данги не се втелявай, едва ли му има нещо.
Купих им активна гимнастика, очната лекарка каза днес, че не им е рано и е хубаво да се заглеждат.
Лили, моля те избий си тези мисли от главата. Нито си лоша, нито нищо. Понякога неща не стават по начина, по който искаме, но това не значи, че не правим най-доброто.

# 181
Ние пък спим по 1-2 часа през деня има няма.. вечер се къпем по различно време постоянно.. гледам малко преди да огладнее че иначе пищи малко преди 22 или малко преди 21 зависи.. все така си пищим крещим и прочие.. Като цяло нямаме грам режим.
На 31 тръгваме за Варна и се чудя как ще поберем количката камо ли останалия багаж в любимата ми количка

# 182
И при нас бебето започна повече да бодува, да се заглежда и да иска да е повече с хора. Не знам колко спи, не съм изчислявал никога.

Лили и аз се чувствам като теб, днес мъжът ми даде 30 лв за лактогонен чай и капки. И това ще опитам, че съвсем спря вече Sad

Мисис и при нас лявото око над клепачите е често подуто. Не зная защо.

Като е буден гледа, маха с ръце и крака. Днес става на 4 седмици.

Момичета, кога ви дойде цикъла?

# 183
На мен още не ми е дошъл цикъла . Знам , че колкото по-дълго кърмиш , толкова по-късно ще ти дойде , но изобщо не съм сигурна вярно ли е 🙄

# 184
И аз сега ще се оплаквам..  сори за дългия пост. И моя син от неделя не спи почти през деня ако спи то е само в мен, през другото време реве. Вчера беше изключение спа по 1 час между храненията. И успях да изчистя, да си оправя ноктите (да ги скъся, че да не го драскам) и да се изкъпя. Не знам какво му има, чувствам се смазана вече не знам как да му помогна. Не мога да разбера колики са, глезене ли е. Не е гладен, сух е, давам чай, биба -  всичко плюе.. днес всичко се повтаря - ето сега се е събудил в 4 и до сега само реве. В момента го кърмя, това е единственият момент в който не реве, а аз мога да си хвана тел... Посинява чак от рев. Наддава добре ( само на кърма е) но в такива моменти започвам да се чудя кое правя грешно, къде бъркам.. В такива дни нямам време дори вода да пия и за капак ММ постоянно е недоволен от нещо. Много неща имал на главата, той правел всичко (пазар, работи, получихме и няколко подаръка с куриер и той трябваше да ги вземе). Оплаква се, че не съм оправила например леглото, а това че закусвам в 11, а съм будна от 7 не го вижда. Казала съм, че ще направя нещо сутринта, но ако не ми е останало време и го направя вечерта, ще ми се повтаря с дни. Два дни стоя едно пране на сушилника и ми вика " дрехите са сухи от вчера" Днес едва успях да пусна стерилизатора още не съм оправила нещата.  Натоварва ме ситуацията с бебето, а сега и това. Не е такъв и никога не е бил, сега не знам защо очаква всичко аз да правя. Дори като бременна не се спрях до последно. Понякога и Калоян цяла нощ нещо мрънка, даже все едно плаче на сън. В такива нощи аз не мигвам никак, а се моля през деня той да спи да кога и аз и никога не става... Всеки ден се караме за нещо с баща му, а за 6г заедно никога не сме се карали за нищо. Вчера исках да украсят за Коледа и да снимаме малкия с елхата, ми не ми остана време сега ми дудне, че нещата седели в коридора. Да не би да ми е хубаво на мен да се дере детето или да е лепнато за мен. Всичко ме боли кръст, ръце (над 4,5 кг е малкия), но нищо не казвам. Той ако го подържи 15 Мин и вече е изморен, да не споменавам, че за 1 месец е сменил 4 памперса. Ако му го оставя заспал и вляза в банята след 10 Мин се почва " хайде реве - гладен е" ама не се сеща да провери дали не е наакан, само може да е гладен.
Ох не знам защо ви занимавам, но имах нужда да споделя ... Мрън
Сори

# 185
Цвети , нищо му няма на детето , това което описваш е напълно нормално . Бебето се опитва да се адаптира към новия свят ,боли го коремчето най-вероятно , с незряла нервна система е . То познава само теб , има нужда да сте заедно постоянно , за това плаче и иска да е залепен за теб , да те усеща , подушва .... освен в коремчето вие сте едно цяло в следващатата една година . Моя съвет е да си вземеш един слинг за да имаш свободни ръце с които да си вършиш някакви неща , а бебо ще е спокойно гушнат в теб .
За мъжа ти , не ми се иска да коментирам , но е хубаво да си поговорите и да му кажеш ,че точно сега имаш най-много нужда от него и от помоща му .

Скоро ще се адаптирате и ще свикнете едни с други , не се тревожи 🤗

# 186
Цвети, а ти защо мълчиш? И при нас има много нервни моменти. Днес отидох да направя млякото, бебето се скъсва са реве, мъжът ми почва да ми вика да съм бързала и някакви такива. Сопнах му се и си замълчах, но по късно му казах някои неща. И днес му казах, утре не си на работа, ще ставаш и ти тая нощ!

И мен ме дразни, че не оценява какво правя из нас, но за дебнави неща повдига въпроса.

# 187
  • София
Начи, като на някой му стане мъчно, че спи малко, сетете се за мен и знайте, че има някъде по-зле. Ние бяхме през деня както при Цвети, но вече и нощите станаха така. Не съм спала от седмици повече от 4ч на денонощие, а последните 4 дни имам по 2-2.5ч сън.
Горкото бебе от 00:00 до сега също страда - има само 7ч и 45м сън.
Никой не може да ни каже защо така..
ММ му беше мъчно за мен и ми помагаше много, но вече сякаш свикна да ме гледа скапана и не дерзае. И при нас се натрупва напрежение и със сигурност влияе лошо на бебето

# 188
  • София
Айде сега аз пък да кажа, че при мен всичко е по 2 - и рев, и памперси, и мрънкане. Днес поне успях да ги приспя, че вчера вечерта едната буди другата поне 5-6 пъти. Днес цял ден са спали по 1 час. През останалото време или рев, или гукане, или мрънкане, или хранене и преобуване. На всичкото отгоре като ревнат едновременно не мога и да ги гушна заедно, вече са 10 кила двете, и като се гърчат няма гушкане.

# 189
Добре, че е тази група, та да видим, че всички сме горе-долу на едно положение 😅 И аз от месец и нещо спя по няколко часа, вече почна да ми се натрупва умората, създава се напрежение, започвам да се ядосвам като реве и не мога да го успокоя и нищо не мога да свърша. Засега гледам просто да оцеляваме някак, чистенето и готвенето са на заден план. В първите две седмици буквално само спеше и ядеше, и не ми се струваше толкова сложно гледането на бебе 😅 а сега на моменти се чудя в какво се забърках. Но да сме живи и здрави, ще мине този период и после ще ни липсва.

# 190
Хахах, бебетата ни са на близка възраст и имаме пак сходни терзания. Цял ден сме мрън-мрън , отида ли в другата стая почва рев. Цяр ден не успях да оправя спалнята, мъжът като се прибра от работа застла леглото. Пих кафе докато ревеше в 12, ядох в 14ч. За късмет заспа към 16 до към 21 като се буди  само да яде. Аз пък през това време пазарувах и се пооправих и чистихме, тоест не съм се спряла. Вечерта пък естествената хигиена проработи, докато го носих прегънат на мивката, няма да ви казвам какво сътвори в движение. Мъжът бърчи вежди и чисти пода, аз щастлива, че е акал . Весело е при всички май:D

# 191
ММ пък готви, откакто ни изписаха от болницата, т.е. една седмица, но каза, че няма да е вечно. 😂  Защо ли не съм изненадана. Иначе, нощем будува наравно с мен, разнася бебето, след като го накърмя, ако плаче. В момента повече се занимава и с баткото, защото аз изобщо нямам време и ми е кофти.
За капак реши, че точно сега на всяка цена трябва да отучва малкия от памперса. Не можело вече да се чака. Пълна лудница.
Изобщо все още не съм свикнала с новата ситуация.
Напрежение предполагам има при всички двойки, защото умората и новите задължения си казват думата.

# 192
Оо има напрежение и то предимно вечерта, когато умората е натежала. Тогава ставам много раздразнителна. А да ви кажа мм е много странен, не ми отказва помощ, но не се сеща сам. Затова винаги трябва да му кажа вземи го, подай това, направи онова.. поне ги прави нещата, просто не е бил никога покрай бебе. Нямал е никога достъп и за всичко се учи сега. Не казвам, че аз съм специалист, но все пак съм нон-стоп с малкия, а и имам племенници. ✌️
От колко дни си обещаваме вечер да гледаме филм, да се погушкаме малко. Ами бебока започва да реве, докато го успокоя, мъжът ми е заспал и след него аз, и филмът и ласките, си остават блян. 😂

# 193
  • София
Не ви успокоих със себе си значи, хах. Без да се сърдите ама трябва да призная, че докато бях бременна си мислих "дано родя октомври, че ноемврийките много мрънкат"... Grinning а то кво стана... Аз оглавих мрънкането.
Да ви питам.. като реват неутешимо, давате ли им цица или чинно чакате да наближи времето за хранене?! Тук много ми се скараха за цицата. Упс.

# 194
  • София
Аз лично давам цица. Въпрос на две дръпвания е да заспи ревящия. Все пак сукането за бебетата е не само храна. Вече зависи. Някога (като сега) отказвам, просто защото изнемогвам и сега с две бебета ще има.да.ми висят по циците.... С каката обаче го практикувах редовно. В.момента се опитвам да се.приспя след поредното хранене, едната близначка обаче се съдира от рев и са с мъжа ми в хола. Знаех си че това спане от 8 до полунощ ще ни излезе през носа Stuck Out Tongue Winking Eye Обикновено тогава им е времето за реване.

Момичета,.с първото дете и ние имахме драми докато се напаснем, при все че мъжа ми бързо влезе.в.ролята на татко и първите седмици аз само кърмех  той сменяше памперси, оправяше. Но имахме доста сътресения, труден период е като цяло. И двамата станали родители вече тепърва откриват нови черти на характерите си. Убеждавам се с пълна сила, обаче, че както бебетата не можем да ги разглезим и научим „на ръце„, така мъжете - можем. И то много бързо. Някои казват „както си го научиш„.

Общи условия

Активация на акаунт