НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 30 368
  • 274
  •   1
Отговори
# 195
А да ви кажа мм е много странен, не ми отказва помощ, но не се сеща сам. Затова винаги трябва да му кажа вземи го, подай това, направи онова.. поне ги прави нещата, просто не е бил никога покрай бебе.
При нас е същото.

Не съм от хората дето си мълчат особено. Ама много се дразня, когато трябва да се казва на някой видими неща.. Не съм и човек, който ще дудне постоянно за това и онова. Аз докато му обясня кое как ще го свърша и ще съм забравила. Оставям му малкия много често, кото плаче и излизам от стаята, за да не го чувам, че не издържам и ми става жал. Например малкия реве и той го взел и обикаля из стаята, аз му казвам вземи биберона гушни го, говори му нещо и докато му обясня детето вече е лилаво... Няма да се сети например да го вземе сутрин да се наспя. Едната вечер съм заспала на дивана и малкия до мен, той станал и си легнал. Нито се сети че той може да падне, да го бутна, или пък, че не ми е удобно. После се скарахме уж искал да не остави да се наспя..Оопределено ще взема слинг, но за целта трябва да изляза, а времето беше кофти да млъкна и малкия пък няма на кого да го оставя. Сега мисля този уикенд да го направя.
Наистина вие с близнаците сте герои, а и с по-големи деца не знам как се оправяте.

# 196
Здравейте момичета и от мен,от както се роди Теодор, света се завъртя при пренм.
С операция да гледаш дете сам в стая е ужасно.Нямах сили първите 4дни,днес вече "прогледнах". Малкият е със жълтеница,дръпна кг надолу понеже не ядеше,сега вече възвърна началните.
Много е трудно с кърменето.Аз съм с мастопатия,гърдите твърди,а Теди не може да засуче заради моето зърно- няма го.Някой има ли го същият проблем.Започнх да се цедя,но усещам напрежение.Като начало е коластра,няма мляко все още.
Някой дали знае дали има онлайн консултанти.От провинцията съм,едва ли в моя град има.

# 197
  • София
Петя, виж lllbg.org и https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Също виж във фейсбук групите: за дългото кърмене и всичко за кърменето. В групите често отговарят и консултанти.
Успех

# 198
И аз от днес официално влизам в кръга на уморените, изнервените и недоспалите. Ей начи голям зор беше това дете колики да има - е вече има! Дано вземе се успокои вече народонаселението дето ги чакаше...
Малкия вече трета нощ плаче на сън, буди се мн често, не спокоен е, спи основно гушнат, диша плитко и ускорено, мъчи се видимо, а за капак и със сополи.
Надцакваме се кой по уморен и недоспал. Аз се изтощих да опитвам да е навсякъде чисто, подредено, уютно, коледно, да има нещо вкусно и не вредно на масата, а да не получавам адекватна оценка. Знам че влизам в клишета, знам че повечето мъже по принцип изразяват тези си емоции и за дома и за бащинството различно от колкото ние искаме, обаче пак ми е трудно. Слушам на аудио книга на Джон Грей "Марс и Венера се обичат" и гледам да се успокоявам психически, че иначе ще изтрещя. Така де .

Направих му чай от копър на Хип и ще опитам да му го дам. Мъжът вчера ми донесе едни капки за кърменето дето май имах ефект. Ще ги ползвам ден два и ако имат ще кажа кои са.

# 199
И аз сега ще се оплаквам..  сори за дългия пост. И моя син от неделя не спи почти през деня ако спи то е само в мен, през другото време реве. Вчера беше изключение спа по 1 час между храненията. И успях да изчистя, да си оправя ноктите (да ги скъся, че да не го драскам) и да се изкъпя. Не знам какво му има, чувствам се смазана вече не знам как да му помогна. Не мога да разбера колики са, глезене ли е. Не е гладен, сух е, давам чай, биба -  всичко плюе.. днес всичко се повтаря - ето сега се е събудил в 4 и до сега само реве. В момента го кърмя, това е единственият момент в който не реве, а аз мога да си хвана тел... Посинява чак от рев. Наддава добре ( само на кърма е) но в такива моменти започвам да се чудя кое правя грешно, къде бъркам.. В такива дни нямам време дори вода да пия и за капак ММ постоянно е недоволен от нещо. Много неща имал на главата, той правел всичко (пазар, работи, получихме и няколко подаръка с куриер и той трябваше да ги вземе). Оплаква се, че не съм оправила например леглото, а това че закусвам в 11, а съм будна от 7 не го вижда. Казала съм, че ще направя нещо сутринта, но ако не ми е останало време и го направя вечерта, ще ми се повтаря с дни. Два дни стоя едно пране на сушилника и ми вика " дрехите са сухи от вчера" Днес едва успях да пусна стерилизатора още не съм оправила нещата.  Натоварва ме ситуацията с бебето, а сега и това. Не е такъв и никога не е бил, сега не знам защо очаква всичко аз да правя. Дори като бременна не се спрях до последно. Понякога и Калоян цяла нощ нещо мрънка, даже все едно плаче на сън. В такива нощи аз не мигвам никак, а се моля през деня той да спи да кога и аз и никога не става... Всеки ден се караме за нещо с баща му, а за 6г заедно никога не сме се карали за нищо. Вчера исках да украсят за Коледа и да снимаме малкия с елхата, ми не ми остана време сега ми дудне, че нещата седели в коридора. Да не би да ми е хубаво на мен да се дере детето или да е лепнато за мен. Всичко ме боли кръст, ръце (над 4,5 кг е малкия), но нищо не казвам. Той ако го подържи 15 Мин и вече е изморен, да не споменавам, че за 1 месец е сменил 4 памперса. Ако му го оставя заспал и вляза в банята след 10 Мин се почва " хайде реве - гладен е" ама не се сеща да провери дали не е наакан, само може да е гладен.
Ох не знам защо ви занимавам, но имах нужда да споделя ... Мрън
Сори
И моя е същия. Все едно се моля за 5мин гледане на малката. Аз не съм човек и нямам нужда от вода, храна, тоалетна и баня. Иначе голям зор - хайде ражда я, че да сме родители...
Не знам какво да ти кажа. Успех и сили да се справим. Мъжете са неблагодарници и за най-малкото бият отбой. А за прането в твоя случай - той ръце няма ли. Или е на гости?

# 200
Пиши следното не да дам съвет на някой, а да споделя това, което потвърдих за себе си.
Първо относно кърмата:
Купих си таблетки Лецитин 1200 mg. Подпомагат образуването на кърма и при запушени канали.
Бих казала, че имат ефект, но не и уау, но който иска може да пробва, разбира се първо да се консултира с лекар.
Второ:
Марти продължава да не иска да засуче. Цедя и му давам с лъжичка или шише, но забелязахме следното. Давам ли кърма има страшни колики. Плаче, пищи и нощем е много тежко положението.
Вече два пъти си правим експеримент. За един ден спирам приема му на кърма и положението е много по-спокойно. Да, има колики, но му загрявам възглавничката с костилки от череши май беше, слагам му я на коремчето, повивам го и до 15-20 мин. детето спи.
Трето:
По съвет на свекърва ми започнах да давам сутрин на гладно и по една кафяна лъжичка зехтин. Това го е правила и с двете си деца. Аз го прилагам вече 4-5 ден. Дали има ефект не мога да кажа, но вчера бяхме на консултация и педиатърката каза, че му е спокойно коремчето и почти не се чува да "пука".
Другото, което е беше започнал да ака по  веднъж на ден. Откакто давам зехтин ака по 2-3 пъти на ден, а вчера и 4.
Може и да е съвпадение Grinning
При нас процедурата често е следната. Марти почти винаги се събужда зверски гладен и надава рев докато не получи шишето.
Често първо го храня, оригва се и тогава му сменям памперса.
Иначе се налага и преди и след хранене да сменям, тъй като често си върши работата докато яде.

# 201
Ние сме с колики от ден едно. Аз все още не се чувствам достатъчно възстановена от секциото. Не си давам зор за чистене и готвене. Покрай голямото дете разбрах, че скоро подредено няма да бъде. Дразни ме и то много, ама с времето посвиква човек. Коронният му номер е да изсипе всички играчки на земята и да не играе д тях. Вчера събирах пастелите от пода и той пак ги изсипа. Обиснявам аз, говоря, но няма ефект.
За коликите давам Еспумидан, но не мисля, че има кой знае какъв ефект. Трябва да си минат от самосебе си.

# 202
  • София
Говорейки за будуване - вашите бебета какво правят, когато са будни толкова много време? Защото моите през времето, в което са нахранени, сменени, предимно реват. Съвсем малко време прекарват да си гледкат и да мъркат. Ако 6-7 часа са будни, сигурно поне 4 прекарваме в рев и успокояване Simple Smile Стана ми интересно и започнах да си записвам днес колко време спят.

# 203
Днес установих, че като го затопля повече, бебчето е по-спокойно. Одеалце около вратлето и нещо като хралупа му правя измежду одеалата. После ми се буди зачервен, но поне добре го успивам Grinning

Сетих се като пишете за мъжете една приказка, малко груба, ама вярна - "мъж и куче са както ги научиш". С моят човек първите дни имахме търкания по много сходни причини, които и вие споделяте. Едни и същи са значи, все не се сещат нали уж. Правят се на приятно разсеяни, нужен е подход. Со кротце со благо с мъжете. Много по-мотивиращо е всеки да се старае да прави още повече за партьнора и за дома, това като го постигна идва хармонията. Гледам да давам добър пример и той в един момент почва да се сеща сам. Въпросът е да издържа ден-два, докато се активизира, а понякога не издържаммм.

Действително мога да кажа, че се оказах тотално неподготвена за след раждането. Иначе за бременността всичко бях изчела, но вече за детето е супер индивидуално и си е нужен поне месец напасване, еле пък за първескини. Обаче влезнахме в ритъм и с дедето и с мъжа смея да кажа и съм много доволна и щастлива, че се разбираме вече добре. Не просто ми помага, ами направо го гледа наравно с мен. Не се сърди нощем, като мрънка и плаче, а все пак ходи на работа и сигурно му е кофти да е системно недоспал. Даже си пускаме лафчета нощем и се смеем. Опитвам се да му вляза и на него в положение, а не да се фокусирам само на мен колко ми е зле.

Та, може да си мрънкаме като един вид разпускане тук, но всички сме щастливи и това е безспорен факт Simple Smile)

Ейнджъл, едва ли е съвпадение. При бебетата всяка промяна дава много бърз ефект. Това със зехтина съм го чувала и от моята свекърва и мисля да го пробвам. Силно се съмнавям да има колики от кърмата, ела вкъщи са видиш при АМ как е Grinning Ти как се храниш, има храни, които дразнят. Иначе аз намалих симетикона, до 3 пъти на ден, и за два дни е акал по два пъти на ден. Не се беше случвало скоро и определено детето се успокои и спа повече.

# 204
Хайде сега малко да ви разсмея 😁

По принцип бебка е доста спокойно и добро бебче , не ме тормози с много ревове и неспане , но все пак съм и с кака на почти 3 години , която на нощ също се буди по 2 пъти и накрая идва в налет легло , та не съм от най -наспалите се и аз .
Та онзи ден станали каката и мъжа ми рано към 7 и направили палачинки , ние с беба нещо не се бяхме разбрали тази нощ и бях доста недоспала или просто натрупана умора не знам . Ставам аз отивам в хола слагам беба в кошчеъо в което там спи и взимам палачинките да храня каката , че се глезеше и искаше мама да я храни . Давам аз да яде и се опитяам да се събудя , по-едно време беба се разскърца и се усещам , че съм се надвесила над кошчето и бутам една палачинка в на бебето устата 🤦‍♀️
Добре , че мм ме видя и ме пита ще я захранваме ли вече . Тактв смях ме напуши , хем ми е смешно , хем ми се доплака умората в какви ситуации ме вкарва 😁😁
Та ей такива ги върша и аз

# 205
Хайде сега малко да ви разсмея 😁

По принцип бебка е доста спокойно и добро бебче , не ме тормози с много ревове и неспане , но все пак съм и с кака на почти 3 години , която на нощ също се буди по 2 пъти и накрая идва в налет легло , та не съм от най -наспалите се и аз .
Та онзи ден станали каката и мъжа ми рано към 7 и направили палачинки , ние с беба нещо не се бяхме разбрали тази нощ и бях доста недоспала или просто натрупана умора не знам . Ставам аз отивам в хола слагам беба в кошчеъо в което там спи и взимам палачинките да храня каката , че се глезеше и искаше мама да я храни . Давам аз да яде и се опитяам да се събудя , по-едно време беба се разскърца и се усещам , че съм се надвесила над кошчето и бутам една палачинка в на бебето устата 🤦‍♀️
Добре , че мм ме видя и ме пита ще я захранваме ли вече . Тактв смях ме напуши , хем ми е смешно , хем ми се доплака умората в какви ситуации ме вкарва 😁😁
Та ей такива ги върша и аз

Ами така де, какво сме седнали ние тук да се чудим стига ли ни кърмата, наядено ли е бебето... От рано захранваме с палачинки и няма да имаме такива терзания 😄

# 206
  • София
Аз вкъщи имам бебешка везна, но и през ум не ми беше минавало да правя контролно кърмене. Обаче тук в болницата яко ме насолиха и сега правя четвърто замерване. Няма не искам. Дано да са доволни от резултата. Между 100 и 120 грама се движим.

# 207

Ейнджъл, едва ли е съвпадение. При бебетата всяка промяна дава много бърз ефект. Това със зехтина съм го чувала и от моята свекърва и мисля да го пробвам. Силно се съмнавям да има колики от кърмата, ела вкъщи са видиш при АМ как е Grinning Ти как се храниш, има храни, които дразнят. Иначе аз намалих симетикона, до 3 пъти на ден, и за два дни е акал по два пъти на ден. Не се беше случвало скоро и определено детето се успокои и спа повече.
Храня се изцяло съобразно с това, че кърмя. Само как звучи Joy
Педиатърката също потвърди, че е нормално да има повече колики от кърмата. АМ, с което го храним е Фризолак ХА, което било щадящо за коремчето.
Капките за колики, които даваме са Flatulex, пак семитикон. Едни приятели ни ги донесоха от Швейцария още лятото, когато разбраха, че съм бременна.
Една доза е две помпички, като на ден се дават до шест пъти.
Ние ги даваме в повечето случаи два пъти. Храненето след баня и нощното хранене, като даваме само по една помпичка. Ако има криза даваме и трети път.
Освен зехтина, който е преди сутрешното хранене, на обед преди АМ давам и 5 капки Био Гая.
Всичко добавки давам с лъжичка, като ги смесвам с малко от АМ.
Марти се справя с лъжицата чудесно.
Все пак е само на 19 дена. Има време и коликите да се засилят, но исках да споделя това, което ние правим.
При нужда ще увеличаваме капките против колики до пълната им доза за ден.
Относно темата с мъжете също не мога да се оплача.
До сега сме имали две вечери, в които не сме спали до 3 - 4 ч и смея да кажа, че съпругът м се справя с успокояването на детето. Гушка го и му говори. Не, че лягам да спя през това време, но си е голяма отмяна и най-вече психическа подкрепа. Нощем, когато се събуди малкия, в повечето случаи той е първи до легълцето му. После ставам аз, сменям памперса или го гушкам само, ако след хранене ще го сменям, а съпругът ми прави млякото, затопля водичката му. В повечето случаи ми прави компания докато го храня. После си ляга, а аз се оправям с уригването и приспиването.
И да не си помислите, че ми помага във всичко Grinning До този момент един памперс не е сменил, но това не е от значение за мен. Другата помощ, която получавам ми е достатъчна.
Страх ме хвана да не урочасам работата Confused

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 16:38 от m-angel

# 208
  • Варна
Да се оплача х3. Joy

1. Нашето бебе не спи в легълце и това е. В слинг стои само в баща си по някаква причина... При мен не. Голяма полза, че спи по 2-3 часа като през това време нищо не мога да правя. Излежавам се с него на канапето само и само поне да спи и да има спокойствие. Домакинска работа направо ви завиждам, че успявате да вършите, аз съм оставила всичко на ММ. Днес си купихме люлка и имах голяма надежда, че ще спи там, но греда ... 5 мин стоя и се облещи.

2. Междувременно, на мен ми се появи още един страничен и "прекрасен" ефект от кърменето. Grinning Потя се супер много и миризливо! В момента, в който засуче и усещам как се активират потните ми жлези. Четох, че е нормално, заради хормоните, но е много неприятно. Вече се чувствам свежа 30 мин след баня и после пак ставам миризливка.

3. Искам да се оплача и от тъпия черен петък на емаг! Естествено запасихме се с памперси (pampers premium care), но според мен бяха евтини, заради ниско качество. За n-ти път протичат, нещо което не ми се е случвало преди. Снощи заради тях не съм спала. Нахраних малкия за 15 мин, заспа сладко и след половин час се събуди с рев. Вдигам го, гърба му мокър, а памперса почти празен. После не можах да го приспя още 2 часа... Ами то си направи power nap детето. 

И да не съм само мрънкаща ... От ММ не мога да се оплача. Още преди да родя имахме много разговори на тема "След като се появи детето" и мисля, че си оказаха влияние. Дори ми се сърди като не го занимавам известно време и ми повтаря "То е и мое дете, не ме изолирай!". Оставила съм го изцяло той да го къпе, това е времето им за bonding, така да се каже. Другите неща правим по равно. А скоро даже се изцепи "Понякога ми се иска да бях лесбийка, че да те отменям и в кърменето" . Joy

Иначе нямам търпение да порасне малкото и вече да си приказваме. Изкуках вече вкъщи и сама си говоря. Joy Е, на него де, ама като няма отговор, все едно сама.

# 209
Мисис аз съм много съгласна с теб и позицията ти. Не мога да се оплача и аз от моя човек. Просто при нас нещата много бързо се промениха и двамата още се напасвсме. Ние сме седем години заедно, но заживяхме в един дом когато бях бременна в 8 месец. Та сега не е само детето, а всичко на веднъж идва. Иначе той също става, прави мляко, сменя памперси, участва в къпането, мие шиешета и тн.

Общи условия

Активация на акаунт