Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 226
  • 615
  •   1
Отговори
# 75
AnaMaria,

бъди малко темерут. Говори, говори, не отговаряш. Спира. Утре пак си извеждаш детето, както си искаш. Така само се натоварвате с мъжа ти.

Krist,
свекървата, ако се притесняваше за пари, нямаше да напуска работа да гледа внучето. Щеше да си вземе отпуска и хайде пак на работа. Така денонощното общуване  и дразнене всеки ден отпада. Вечер за 1-2 часа ще види внучето/тата, майката ще си почине и така.

# 76
Пожелавам на Авторката някой ден синът и да и доведе такава същата снаха, ама точно като нея. И като и каже, да изведе детето на -10 С, щото тя нали живяла в Швеция, да се обърне и да и вдигне един селски скандал, такъв като в България.

А може би авторката няма да се държи като тази свекърва и ще изгради истински добри отношения със своята снаха.

# 77
Да питам ли дали апартаментът е на обезщетение, новият?

Не... Купили сме си го двамата със заем от банка и си го изплащаме и двамата с мъжа ми, изплатен дял от брат му или родителите му той няма, моите родители предложиха пари, но отказахме. Държим да си бъде наше.

# 78
Гледам, повечето дами тука не правите никаква разлика между добри намерения и желание за помощ и истински опити за вмешателство, при което мнението на родителите не се зачита. Няма лошо да помага жената, нейно внуче е, син й е, но тук не става дума за това. Тук иде реч за неприемливо държание, грубо вмешателство, че и напуснала работа за да помага(горката, чудната самарянка, вие вярвате ли си?). Непоискана помощ и супер нагласено е това, защото така й изнася, тя не го прави от добро.
Тя е напуснала работа за да си стои в къщи и да им е до гъза, да им се меси, да ги командвани да си разиграва коня.
Вие наистина ли не разбирате!? Не мога да повярвам каква е тази защита на свекървата, дайте да скланяме глава и да се подчиняваме като във време оно, най-добре.

# 79
Моята също напусна работа, за да помага в гледането. Аз нямах никаква нужда от помощ, нормално родих, нямаше последствия, а и не исках по цял ден да се мотаме двете. ММ се опита да и каже, че няма нужда, ако се наложи, ще кажем. Отговорът беше:" А, а какво ще кажат хората, не ще да си гледа внучето!". Та при нас това беше доводът за оставането.
И да, голяма е разликата от това да ти помогне и да използва, че ти помага, за да се меси навсякъде, където не и е работа.

# 80
Грешка е било да отидете да живеете у тях. Ако сте имали възможност, по-добре щеше да бъде да живеете на квартира, докато вашето жилище стане готово. 
При това, груба грешка. На мястото на авторката отдавна да съм си събрала багажа. Как пък няма да живея в подобна лудница!

# 81
Преди да отидете у свекървата къде живяхте?

# 82
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Гледам, повечето дами тука не правите никаква разлика между добри намерения и желание за помощ и истински опити за вмешателство, при което мнението на родителите не се зачита. Няма лошо да помага жената, нейно внуче е, син й е, но тук не става дума за това. Тук иде реч за неприемливо държание, грубо вмешателство, че и напуснала работа за да помага(горката, чудната самарянка, вие вярвате ли си?). Непоискана помощ и супер нагласено е това, защото така й изнася, тя не го прави от добро.
Тя е напуснала работа за да си стои в къщи и да им е до гъза, да им се меси, да ги командвани да си разиграва коня.
Вие наистина ли не разбирате!? Не мога да повярвам каква е тази защита на свекървата, дайте да скланяме глава и да се подчиняваме като във време оно, най-добре.

Много добре те разбират, но са от породата хора, които обичат да командорят и да се налагат.

И майката на мъжа ми е добър човек, но е успяла да разведе едното си дете, да обсеби и отгледа едното си внуче като родно дете. С моето също имаше опити, като се почне със съвети да не правя опити да кърмя, щото няма да се наспивам и да смогвам да се грижа за "къщата и мъжа", акъли за водичка и захар, обяснения  как на кърмаче на шест месеца е време да давам яйце, щото ми е "свършило желязото" в кърмата, и т.н. Но ние живеем отделно, самостоятелни сме, и няма възможност да се меси много.

# 83
Остарелите разбирания бабите да се вживяват като втори майки. Манталитет дето с години граден няма да се изкорени. Брей, голям мерак да се гледа внучето и да се играе роля на свекърва.
Чукам на дърво като чета тия теми ей...
Моята" с Господ е вечеряла" дето има една приказка. 😊 Трябва май да черпя, че имам такава свекърва. 😉😁

# 84
  • София
Това, че слиза долу след вас, ме уби! Тази жена е луда и опасна! Ако издържиш - издържиш, аз на твое място щях да отида при нашите, докато стане апартамента.

# 85
Мис Каролин, къде го видя това грубо вмешателство? Що сеете на дъното ряпа не мога да разбера ? И защо ? Че се притеснявала да не се простуди бебето ! Еми, съжалявам, но според мен и моите критерии за добро и зло, не виждам свркървата да е лоша или да прави нещо лошо на Авторката. Не мога да си изкривя душата, съжалявам.
Това не са проблеми, още по-малко пък повод за скандали ! Не мога да толерирам подобно враждебно нахъсване и от ваша страна, дето само подклаждате и нагнетявате ситуацията допълнително и мисля, че изобщо не сте обективни и коректни. Най-лошото е, че нито на нея ще и помогнете, нито на вас самите ще ви олекне.

# 86
Преди да отидете у свекървата къде живяхте?
Пак там, последната година и 8 месеца, преди това бяхме в Швеция. Нямахме проблеми, никакви, всичко започна месец след като детето се роди.

# 87
Само си представям как си обувам обувките и бутам количката към асансьора, а свеки бързо навлича якета и обувки и тича след мен да слиза долу да ми мърмори...

Изнасяйте се като не я понасяш и тази ситуация е повод за скандали между всички ви.

Разликата между помощ и вмешателство е ясна. В тази ситуация обаче единственото решение е живеенето отделно. Няма как и вълкът сит и агнето цяло, видно е.

# 88
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Къде го видя това грубо вмешателство? Що сеете на дъното ряпа не мога да разбера ? И защо ? Че се притеснявала да не се простуди бебето ! Еми, съжалявам, но според мен и моите критерии за добро и зло, не виждам свркървата да е лоша или да прави нещо лошо на Авторката. Не мога да си изкривя душата, съжалявам.
Това не са проблеми, още по-малко пък повод за скандали ! Не мога да толерирам подобно враждебно нахъсване и от ваша страна, дето само подклаждате и нагнетявате ситуацията допълнително и мисля, че изобщо не сте обективни и коректни. Най-лошото е, че нито на нея ще и помогнете, нито на вас самите ще ви олекне.

И като се притеснява, да го държат бебето до парното докато стане на годинка? Баба да е спокойна? Точно вмешателство е. Не са я питали, че да тича след тях. Ама пусто сърце не трае, че не е нейната, и не я слушат...

# 89
  • София
buttercake, има разлика между даване на непоискан съвет и настояване да се приеме. Второто обикновено се възприема като вмешателство.

Общи условия

Активация на акаунт