ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 141
  • 793
  •   1
Отговори
# 390
Малката има много коса. Батко й се роди толкова плешив в сравнение с нея, че на 1 г. имаше по-малко коса. Явно връзката между киселини и коса на бебето е вярна. 😂

# 391
В аптечката имам само стерилни марли, физиологичен р-р, спирт 90% и 70%, някакъв спрей за пъпчето който ми дадоха използван наполовина и термометър. Живот и здраве след изписването ще вземем каквото каже педиатъра.
Идеята за стволови клетки никак не е лоша, но в момента определено не можем да си го позволим. Дано не ни потрябват!

# 392
Яни е като маймунче.  Освен с коса, се роди и с окосмение по раменцата и гръбчето......това после пада.
Относно стволовите клетки: при лечение на левкемия или друго заболяване е необходимо няколко вливки ( дори 10) на стволови клетки.  Това, което се вади от пъпната връв обикновено стига само за една. Стволови клетки освен в млечните зъби има и в мъдреците, ама не трябва да имат кариеси.....така че ги търкайте редовно. В БГ не се извършваха до преди 7 год. лечения със ств. клетки....сега не знам вече как е, ама надали се е променило. Транспортирането им е сложно- не може със самолет.  Колкото по-дълго време стоят замразени, толкова по-голям процент от тях умират при размразяване.  Едно време като се занимавах с клетки над дюарите с течен азот, където ги съхранявахме се пишеше всяка фиолта кога е замразена и на всеки 5 години се размразяваха, гледахме ги един-два пасажа и пак ги замразявахме. 
Аз не съм замразявала, защото като знам колко е пипкаво да изолираш стволовите клетки с FACS от целия бульон с клетки на пъпната връв,  да ги намножиш и замразиш , им нямам вяра.

# 393
Ева си има коса, макар, че аз не съм имала киселини.
На доктора направихме един шарж.
Той освен АГ е и много спортна натура - плува, катери се, скача с бънджи и лети с парапланер. Та го направихме летящ с парапланер, държащ бебе в ръце и около него ято бебеносещи щъркели. 😊
Тая нощ и ние се кърмихме през 2 часа.
Обикновено яде в 1, в 6 и после в 10, та си поспивах. 😊
Вчера ми махнах конците и всичко е ток.
Днес ще дойде педиатърката и съм си подготвила една камара с въпроси.

# 394
Здравейтеее на всичкииии Simple Smile

Вчера бях на трети тонове. Видях, че следящ АГ е получил нов видеозон, но пак не може да мери тегло, поне знам, че за тази седмица е 3 кг... Много тъпо става така, че при следящ АГ не може да се разбере всичко...
37+5 дни съм.
Уточнихме дата за 4 - рти тонове - другата седмица и ще ми прави преглед за разкритие. Каза ми да правя много движения, почти да не се застоявам на едно място. Вече всяка вечер съм в колата на съпруга ми при втората работа, дано да даде ефект от това друсане, но така пишкам през час Grinning А като не съм в колата ми се пишка през 2 часа.
Забелязах, че сте писали за ананаса. Аз почти през цялата бременност, мисля до 5\6  месец, пиех от време на време сок от ананас и нищо ми нямаше Simple Smile

# 395
Днес в 9:30 се роди Никола 3200 кг. и 51см. Вчера след тоновете доктора каза,хайде няма за кога да отлагаме и вчера в 5 часа изгрях в Шейново.
Др.Велев е Бог на секциото ,лежа в реанимация и разпространявам благата вест! Болката е поносима,още съм изтръпнала.Стискам палци на всички очакващи мами,много е мило като чеуш този плач 🙏

# 396
Време беше за декемврииско бебе!

Tsareva_89, честит ти Никола Blue Heart . Жив и здрав да е и да ви радва, а на теб бързо вдигане на крак.

# 397
Царева, честит да е Никола! Да е много здрав и щастлив! На теб бързо възстановяване! 💙

Аз от сутринта съм с менструални болки, като станах имах няколко капки розово течение, не знам дали е възможно да е част от тапата (макар че не беше слузесто). Писах на док и чакам инструкции дали да не потеглям към Шейново.

# 398
Честит да е Никола Blue Heart , да поведе декемврийчетата най-сетне... Flowers Four Leaf CloverБързо възстановяване на теб мамче и скоро да се гушкате.

# 399
Да ви.
 е жив и здрав Никола! Бързо възстановяване и скоро да се гушкате с първото декемврийско декемврийче!

# 400
  • Sofia
Честит Никола, да е жив и здрав! И в неделя пак с празник 💙

# 401
Да е честит Никола - само с хубави моменти и изживявания да е изпълнен животът му Heart

Ех, как обичам ананаси - довечера ще накарам ММ да отидем и да си вземем, с какъвто и ефект да са Grinning
За почерпка обмисляме нещо сладичко и соленичко. Той е в чуденка дали няма да е малко... За докторката съм намислила една специална чашка с надпис - с надеждата, че ще си я ползва всеки ден =)

# 402
Ееее, честито първо декемврийче! Да е здрав и много щастлив Никола!
Много радост и спокойствие да донесе на мама!
Педито дойде, прегледа я, за дадох си въпросите и всичко е добре. За сега се справя е и след 2 седмици на консултация. 😊Между другото преоткрих възглавницата за бременни. Много е удобна за кърмене.
Пожелавам скоро всички да гушкате здрави бебчета и всичко да ви се получи както си го представяте! ❤️

# 403
Честито бебчеее, бъдете здрави 🥰🥳
Borovinka11 Сподели, ако си питала някакви по общи въпроси какво ти е отговорил педиатъра, ако е удобно..

# 404
Да е жив и здрав Никола Simple SmileSimple Smile и Бързо възстановяване на мама!

Имам и въпрос към родилите мами - кога дойде да ви види педиатър? И въобще идва ли сега предвид обстановката?

Общи условия

Активация на акаунт