ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 166
  • 793
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Честити нови бебчета!
Аз съм кълбо от нерви тези дни. Нищо не ми върви.  И за капак на всичко,  от снощи ми се надуват краката. Никога до сега не ми се е случвало. Много ме болят и пулсират. На някого случвало ли се е?

# 136
Момичета, а какъв хигиенен комплект за бебета ще препоръчате? Виждам, че има голям избор.

# 137
Аз сама си сглобих комплектчето.. Реших, че няма нужда да давам 50/60лв за авент или Томи типи.. Имах един подарък /четка, гребен и нокторезачка/, закупих си Ножичка, нокторезачка и пилички в една метална кутия и аспиратор на носко от аптеката

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 00:08 от Desislava13

# 138
Моите крака и ръце са подути, ама и кръвно имам. За хигиенните комплекти, взех нокторезачка и четка за крустите, другите неща не са ми практични. Момичета, аз утре съм на преглед и ММ ми вика да си взема и чантата, че да не ме вкарат да лежа заради това, тъпо кръвно, пък и може направо да си ме резнат 😥😥😥

# 139
От месец пръстите на ръцете ми са адски подути. Сутрин не мога да ги свия. Онзи ден забелязах, че и краката са ми подути...страшни клоунски стъпала. Не стига че нося 40ти размер, през бременноста вдигнах до 40,5-41 че и надути вече Grinning
Надявам се след като родя всичко да се нормализира иначе много обувки ще си търсят нови собтственици Confused

# 140
Здравейте,
Малко след родилен ъпдейт. Надявам се да получа подкрепа от вас, тъй като се чувствам ужасно. Операцията бе доста травмираща физически и психически. Възстановяването е трудно и няма никаква подкрепа от персонала. Вчера ми беше трети ден,цял ден с бебо и помолиш да го вземат вечерта, тъй като още ме боли и ми е трудно. Изкараха не направо лошо майка. Няколко пъти помолих за помощ с кърменето, но ми бе отказаха, поради натовареност на персонала. Вчера ми слезе кърмата, но Самуил не иска да суче. Върти се, плаче , цоква няколко пъти и накрая пак му давам ам. Много е неспокоен и трудно спи. Аз съм кълбо от нерви,имам чувството, че не се справям, че не ставам за майка. Плача постоянно, а случката от днес, съвсем ме сломи. Денят започна ужасно. Доведоха децата,и уж нашето почва да плаче , през това време почвам да моля акушерката да ми помогне с кърменето и докато се разправям с нея, взимам ревящото бебе и го слагам на гърда, за да ѝ покажа. Тя ми се стросна- ама не ви ли обясниха вчера, викам казаха, но явно нещо не правя както трябва. И оная -еми имам работа и си тръгна. В тоя момент другата майка ми вика, това не е ли вашата биба в тяхното кошче и в следващия момент гледа нейното бебе и ми вика-тинкърмиш моето,а тук е Самуил. Бяха ни разменили децата и аз не разбрах. Убих се да рева, чувствам се ужасно. Самуил е превъзбуден и не иска да спи, а аз съм кълбо от нерви.

# 141
Елина, ти си превъзбудена и детето е превъзбудено, успокой се, знам че звучи лесно, няма да ти пиша, глупости от сорта, ти си най-добрата майка и т.н, а че си единствената майка, която детето ти има,  просто,трябва да се стегнеш, и да продължиш, когато родиш със секцио е по-трудно с кърменето, вземи си помпа, давай с нея и дохранвай с АМ, когато детето качи някой грам, ще започне да суче....ако пък не стане, живи и здрави, колко хора са станали хора с АМ, нищо им няма....не се поддавай на другите хора, какво мислят и колко знаят....сега се започва, ще чуеш много, много коментари и приказки, тегли им по една и толкова

# 142
Преди всичко се опитай да се успокоиш малко,колкото и клиширано и невъзможно да ти звучи, мила Ellina. Хванала те е следродилната депресия, в комбинация и със спомена за травмиращата операция си е направо ужас. Чуй ме сега,гладно и неизгледано бебе няма, всяка майка е най-добрата за своето детенце, няма лоша майка. Събери мислите и емоциите си, не се втелявай неизменно само в това че не можеш да го накърмиш, щом се налага и не можеш сега си го дохранвай. Съвсем скоро ще сте си вкъщи и всичко ще се подреди,когато се успокоиш. Късмет, момиче, изтрий сълзите и мисли позитивно, а на тия там им се сопни малко, какво е това отношение....чак се ядосах.
Flowers Four Leaf Clover

# 143
Малоумни са меко казано.. Вярно е, че са натоварени, майка ми също е медицински персонал, но те прекаляват вече.. Сопни им се! Съгласна съм с Марияна! Къде се случва това?
За другото.. Мисли го така както са ти казали момичетата по горе! Мисли, че ти си майка на това дете, то е избрало да си точно ти и никой друг. Това си е твоето бебче.. С кърменето сигурно всички имат някаква драма особено пък след секцио, но и да даваш АМ - живота не свършва! Важното е детенце да ти е здраво! Трябва да си спокойна, за да има кърма, мисли как ще си отидеш в къщи и ще се гушкате!

# 144
Елина, относно кървенето те разбирам. Ивайла имаше два пъти в които засука и я чувах как преглъща. През другото време засуче два-три пъти и започва за се дърпа, да се върти. Слагам и зърното в устата но не става. Помолих за помощ тук в болницата казаха ми че тя има хубав рефлекс за сучене и да я слагам често на гърди. Днес ни изписват и се надявам вкъщи да се оправят нещата, но като я виждам че е гладна след като сме се опитали 40мин да се кърмим и дава АМ и заспива щастлива за 3ч.

# 145
За кърменето- колкото повече бебето стои на гърдата толкова повече кърма има. Според мен дохранване - само в краен случай.Щом поне вечерта е в неатологията, тогава ще спиш, през деня опитваш при всяка възможност на суче. Наливаш се с вода и ако има възможност да си правиш лактогенен чай. Като се прибереш направи си варено жито , на мене то много ми помагаше. Синът ми ми дадоха да го кърмя след като стана 2 кг, преди това се цедях и носих, така че доносено бебе родено с добро тегло има сили да суче просто трябва да му се създаде навик, както и ще стане.
Може ли да ми кажеш кой анестизиолог ти се падна понеже ми предстои отново секцио в болницата в която си, а миналия път не бях доволна от анестезията.

# 146
От месец пръстите на ръцете ми са адски подути. Сутрин не мога да ги свия. Онзи ден забелязах, че и краката са ми подути...страшни клоунски стъпала. Не стига че нося 40ти размер, през бременноста вдигнах до 40,5-41 че и надути вече Grinning
Надявам се след като родя всичко да се нормализира иначе много обувки ще си търсят нови собтственици Confused

И аз съм така. Силно се надявам, че след раждането нещата ще се нормализират.

# 147
За днес и утре отказват да го вземете за нощта. Ще се оправяме двамата някак, макар че е много труден със спането. Как минава тая следродилна депресия? Нито ми се яде , нито нищо. И това, че сутринта си обърках детето, направо ме съсипва. Надявам се като се приберем, да се стабилизират нещата. А бях толкова спокойна и щастлива цяла бременност, с нетърпение го очаквах, а сега съм като камък. Емоциите ми са като водовъртеж 😭😭🥺
Раждах в Бургас МБАл Дева Мария, но трябва да проверя за името на анестезиолога

# 148
Елина, разказа ти ме потресе най-вече в частта за разменените бебета. Къде се случва това - в кой град, в коя болница? На повечето места персонала гледа с минимум усилия да мине, че и почерпки чакат. Аз, например, раждах в частна болница, където платих 1200 лв. Един от дните поисках да измият бебето на чешмата, защото беше акало обилно 3-4 пъти него ден. Акушерката се съгласи, но веднага после пита дали ми е първо дете и аз като потвърдих, тя както го беше сложила за преобличане, си излезе, т.е. я се оправяй трябва всичко да ти е ясно. Другата жена в стаята беше с първо раждане и я беше попитала как да облече бебето с боди - дали първо да пъхне главата или ръцете и тя й го облече цялото.
Ама, боли бе хора, дърпа от рязаното иначе знам да сменям памперс и да обличам бебе. На мивката виж не съм мила никога.
Разбирам те напълно. Уплашена си и това е нормално. Ще се получи с кърменето, не се отказвай. Така е в началото. Бебчетата трудно се ориентират, лесно пускат зърното, заспиват бързо. Нямат още силици. Бъди упорита. Щом заплаче давай гърда. Колкото пъти е нужно. В началото ще те болят гърдите, ще имаш усещането, че сучейки бебето ще ти откъсне зърната. Всичко ще се нормализира с времето. Трети ден е прекалено рано за отчаяние, че няма да се справиш. На мен кърмата ми дойде истински, след като се прибрах вкъщи - на 5-6 ден. На трети ден няма как да си без АМ. Кърмата ти не е достатъчна, за да задоволи нуждите на бебето. Ти дори би трябвало да имаш коластра, а не кърма вероятно. Коластрата е много по-жълта на цвят от кърмата.
Спокойно само. Не си лоша майка, а майка без опит. Всичко ще бъде наред като мине време, като се прибереш у дома в спокойна атмосфера, сред близки и обичани хора!

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 09:09 от Helinor17

# 149
Ели, момичета преди мен са ти дали много съвети, няма да ги повтарям, освен в частта с отношението - скръцни им със зъби и не позволявай още повече да те смачкват психически! Какво е това отношение?! Искам да ти пожелая кураж и сили да излезеш от депресията скоро! Не се обвинявай за ситуацията с разменените бебета, нищо фатално не е станало. Скоро ще сте вкъщи, ще имаш подкрепата на хората, които ви обичат! Пращам ти много положителна енергия! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт