ДЕКЕМВРИ идва вече - всеки ден ще има новина за поне едно човече ! {тема 11/2020}

• 29 185
  • 793
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз пък се учудвам, че някой изобщо очаква подкрепа и помощ относно кърменето и т.н. в болницата...
Държавна, частна... Все тая.
В България сме все пак. Тук с лекота ще ти дадат хапче за спиране на кърмата, но няма кой да се занимава да ти обяснява каквото и да е.
Ето защо предварителната подготовка по темите е много важна.
Аз съм се настроила, че всичко ще зависи само и единствено от мен в болницата и така няма да има разочарования.
еллина, ако не си чела през бременността - сега е момента. Хедра, Елена Василева... Аз много харесвам и Ива Петкова.
И се радвай, че бебо е при теб, така бързо ще се пречупиш и ще свикнеш с нещата, които вероятно малко или много те е страх да правиш - преобличане, смяна на памперс и т.н. Приеми го като полза.
Другите са ти дали чудесни съвети. Контакт кожа в кожа и гърда на всяко мрънкане. Освен това, ти си след секцио и е нормално нещата да станат по-бавно при теб.
И нещо, в което твърдо вярвам - дори и като майка за първи път, инстинктите и знанието са там. Само се успокой и си позволи да ги чуеш.

Скрит текст:
скруби, така е, но ако човек постоянно си повтаря, че има и втори вариант /и то доста по-лесен/, дали ще се постарае достатъчно за първия ?
Ами съмнявам се.
Аз следя и други отчетни и наблюдавам нещо, което се превръща в тенденция - мамите постоянно се убеждават една друга как не е кой знае какво да не се кърми. Направо е станало като девиз. При първата трудност някоя измрънква и веднага се намират поне 2-3 да я успокоят и даже да я агитират да спре с 'мъчението'.
В резултат на това много от тях се отказват бързо бързо, да не се мъчат нали. Щото трябвало мама да е спокойна. И така я кърмят месец, я не.
Мисълта ми е, че и с тази нагласа за втория вариант трябва да се внимава... Колкото полезно, толкова е и нож с две остриета това самоуспокояване.
Човек трябва да намери златната среда за себе си.
В случая еллина е родила преди броени дни и отсега да й се обяснява, че видиш ли, има и втори вариант... Ами според мен не е особено мотивиращо и надъхващо. Мое мнение.

И накрая да питам Деси и Силвия - момичетаааа, ние с вас ще раждаме
ли ?! Open Mouth
🍷 не помага...
Аз днес ринах сняг, а сега режа 🍍. Grinning

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 15:41 от rave

# 166
Хахха, ох как се разсмях.. Аз съм будна от 7 сутринта.. Не съм се спряла с чистене, простиране, супа правих.. Еми.. Никаква болка, нищичко 😅 поръчала съм си да излиза на 1ви ама.. Засега тц.. Мисля да пробвам с люто 😅 или да взема и аз един ананас днес като ходим на пазар хаха, за секс не мога да мисля, че съм тюленоподобна..
Явно си чакат декември децата.. Мен не ми е проблем, но не ми се иска само да преносвам.. Искам вече да го видя това хлапе Sad
Мацки, продавам бебефон Филипс авент, ако някой не си е взел още.
Шегата настрана ама вече си мисля, че до Коледа ще си седи на топло детето 🤷‍♀️
И да отбележа, че утре и в сряда ще има готини лекции - утре в мц Афродита ще има лекция за първи грижи, а след това Елена Василева в 13ч в страницата на кенгуру за масаж на новороденото. В сряда пък в страницата на Елена Василева ще има лекция за хигиената.

# 167
Моля ви, Елина пише, че й е трети ден след секцио. Ще има кърма. Рано е още. И аз на третия ден нямах и давах АМ, а сега гърдите ми ще се пръснат. Ако желае, ще кърми. Нека се успокои само. Защо да не й се получи?

# 168
Деси, и аз през цялото време на бременността повторям, че ще родя на 1.12 ама май не съм добър предсказател. 😀

rave, и аз това се чудя, днес бях на тонове, човекът си е спокоен, нямам контракции, изобщо никакви признаци на скорошно раждане. Напраавоо 😅😅😅.... Вчера цял ден чистене, готвене, ходене... И пълен релакс в областта на коремчето. 😬

# 169
https://www.facebook.com/276157035868006/posts/1819626914854336/

Това е за тези дето още се ослушваме . Някой го е качил в една от групите във фейса хахха

Аз имам намерение да се кача пеша до 7 етаж на 5.12. Преди термина. Ако седи още. Ама като нямам грам разкритие , от толкоз магнерот и утрогестан сега ще пренося....

# 170
Изгубен, хич не чакай до 5ти, на мен доктора днес ми каза всеки ден разходка на някое тепе до горе, по най-дългия път и по стълби. Спокойно, момичета, всички бебоци ще излезат рано или късно Grinning

# 171
Изгубен, хич не чакай до 5ти, на мен доктора днес ми каза всеки ден разходка на някое тепе до горе, по най-дългия път и по стълби. Спокойно, момичета, всички бебоци ще излезат рано или късно Grinning
То сега в това мрачно време...Аз казвам на 5, защото искаме да е на термин 6.12. Ава дето викаш  та без ни една контракция  и разкритие ще подмина 6. И най-много да вземат да ме мъчат на 7.12.
После ще идем за ананас.

# 172
  • София
Взимайте, момичета... Че са и сладки, зрели.
От години не бях яла пресен 🍍. Grinning

# 173
А аз се чудя как да стискам  още 25 дни. А толкова ми се яде люто. Лошото е че тези дни съм с високо кръвно и главоболие. И не знам какво да правя. Искам да се изнеса от къщата, скарахме се с ММ... Ако остана ще си съсипя нервите и здравето , не знам дали ще имам кърма, аз и в момента не се чувствам пълноценна като жена и майка. Разказа на Елина съвсем ме стресна, а ако си тръгна ... ще сме уникалното семейство дето не живее заедно. Аз и ММ нямаме проблеми,  имам проблем с баща му.а ММ не може да вземе отношение , и е по-лесно да ми се навика на мен.
Както и да е .... от утре 36 гс. Купихме количка, изпрах и последните неща, сега остава гладене.

# 174
Ани, това е лошо точно сега, къде ще ходиш.......хормоните са ни в повече, мъжете ни са и те изнервени от цялата ситуация. Нищо те го оправдава един мъж, но са си мъже , ако не свърши седмица две и е нервен, а представи си месец-2,3.... примерно.
Но да ми се кара заради някой друг не е познал.При нас ситуацията е с бабата, но ММ се кара на нея в повечето случаи.
Незнам какво да те посъветвам, но при всички случаи не взимай прибързани решения сега. Предстои ви най- хубавото нещо, идват празници....спомнете си защо сте заедно и не позволявайте на трети човек да ви скарва точно сега....аз бих казала на тоз свекър някои неща, и че ако не иска сина му да е сам за празниците да се кротне..амаха.
Говорете си, но когато ви мине яда .

Току що ми донесоха две торби смрадлика сестра ми. Остана да родя вече.  Че и любимия ми месец и сезон дойде.Обожавам зимата, да вали  и да си си вкъщи на топло .

# 175
ММ каза, че като му бил свършел ароматизатора в колата, тогава щяло да се роди бебето, а той е на изпарения от миналата седмица 😂😂😂 Снощи като видях тоя сняг, му казах да си стои на топло още една седмица поне, пък другата седмица да позатопли една идея и може да излиза🤭🤭Аз хич не обичам зимата, като гледам какво е навън... И само от вкъщи да си го гледам. Момичета тези родилните контракции се усещат и на самия корем нали? Днес ме стяга леко все едно единя яйчник, ама нито имам втвърдявания, нито нищо. Младежа играе футбол вътре, чак се чудя при толкова малко място как успява такива силни шутове да раздава и да ми разтяга във всички посоки пупата🤭

# 176
Днес бях при АГ..абе никакви шансове скоро да родя. Провери ме и за разкритие- голяма гадост!
Каза че няма да е скоро. Другият понеделник 7.12 пак там. Предупредих мъжа ми че може и да прещракам за секцио. Така се нервирам вече. От утре започвам да качвам стълби като луда, люто, по една малка чашка вино вечер, клекове по малко. 
За мое учудване за 2 седмици в качил 1кг и малко- вече е 3,500кг..дали няма да ме изненада и мен някое голямо бебе 🤨
Изгубен ти подпита ли за плащането? Аз днес ходих но забравих.
Anny45 Напоследък и моят брат има конфликти с родителите ни. Забелязала съм го че понякога се опитва да ги “превъзпита” което е силно невъзможно. На мнение съм, че трябва ние да се приспособим към тях, което пък и не означава само да преглъщаме и да си мълчим. Две поколения на едно място- понякога може да е много трудно. Не знам какви са ви конфликтите с бащата на мъжа ти, но не си разваляй семейството. В моментя си под афект, изключително емоционална /ако съдя по себе си/. Поеми въздух, подари си малко време за да се успокоиш и да помислиш рационално и след това поговори с мъжа ти...., а и няма нищо лошо да вметнеш малко женска хитрост.

# 177
Еллина, нищо не е на всяка цена.

Повярвай ми, майката и детето имат специална връзка... Ще видиш, че само ти ще го познаваш кога е тръгнал да се разболява, когато замисля беля или кога е разстроен. Сега си го объркала, ами то ако нямах табелка и аз щях да я обърка каката в родилното ама това нищо не означава, спокойно.

Най-важното е бебо да има нормална майка, а не майка в психиатрията Simple Smile ще се на храните по един или друг начин, ще облечете и преобуете някак.. В нещо.
Най-важното е да си спокойна и да го гушнеш.
За отношението в болницата въобще няма да коментирам, не професионално и тъпо държане. Ако имаш нерви се занимавай с тях ако не.... След няколко дни се прибираш и ще си далеч от теб

И да, пробвай да кърмиш, слагай го на гърда ама ако не стане, майната му на всичко и най-вече на всеки. Има уникални АМ.

# 178
Ей, ама вече откровено се дразня от коментари в стил ами майната му, ако не стане. Абе, ще стане, бе! Трябва само човек да е спокоен, упорит, да вярва в себе си. Природно е това. В началото е трудно, дискомфортно, но с времето нещата се нормаризират. Защо я надъхвате с всеки пост за АМ?

# 179
  • София
Точно... Много добре казано, Хелинорче.
Същата работа като и в другите отчетни.
Жалко.
И разбираемо защо повечето бебета изобщо не биват кърмени или съвсем за кратко...
No Mouth

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 17:14 от rave

Общи условия

Активация на акаунт