Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 836
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Кири, течния браунол засушава. Мазния може да разлигави.

Според мен се обади и ще ти дадат час. Не е нормално толкова време раната да мокри. Може да ти трябва Аб.

Една от моите рани направи гнойна фистула - тази, в която беше катетера за оттичане. Натиснах я и изтече гной. Ходих в спешния, гледаха ме и на ехо и казаха, че е ок, да намажа с браунол и да сложа хидрофилм лепенка, да не се мокри. Имало някакво останало конче, което било проблема.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 18:49 от melinda11

# 271
  • София
Благодаря Melinda, притесних се , ще видя утре може да отида.
И аз се замислих за останал конец, на другите места лесно се извади, но на пъпа нещо се скъса, тя го човърка уж го махна ама знам ли, но и преди да ми махнат конците само на това място лепенката беше напоена със секрет.

# 272
Еленчев не е нужно да разяснява защо според него не е морално и етично да се ражда над 40. То е ясно. И за съжаление много хора са на неговото мнение. Само прегледайте коментарите във Фейсбук под някоя статия за жена родила на такава възраст. Според тях няма да можем да си отгледаме децата и ще ги оставим сираци много млади. Нищо, че може да родиш на 20 и да те бутне кола на 21.
Пък веднъж една обясняваше как ако доживеем да имаме внуци ще сме грохнали и няма да можем да помагаме на децата си и да гледаме внуците. Тя не можела да си представи майка й да не й помага. Grinning Най-лошото е точно от жени, и то майки, да не срещнеш разбиране.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 23:11 от *Bobby*

# 273
Bobby, който не е бил в обувките ни, на нашата опашка за хормони, прегледи, пункции, трансфери, инжекции и тестове, не може да разбере. Емоционалната интелегентност не е често явление, за съжаление....

# 274
Е то раждането 40-49 каква новина е в днешно време, че пишат статии Simple Smile

# 275
Не помня за кой беше статията. За някоя известна родила наскоро и покрай това бяха споменали възрастта й. И от там коментарите заваляха ... На мен не ми пука от такива коментари. Просто понякога ми идва от вътре да ги поставя на мястото им. Grinning

# 276
Кукумицина, не му се връзвай на Еленчев.И аз съм ходила при него, добър специалист е в неговата област, но той като цяло има не добро отношение към арт сектора май.Хаха да се чудиш защо работи в Надежда.Друго светило в онкогинелогията ме накара да се чувствам стара на 28 миналата година.Такива глупости ми наговори от сорта за кога съм мислила да отлагам забременяването без да ме познава и да знае какъв ми е случая, че направо ме втрещи.🙄Въпреки това пак ще ходя при него защото е много добър в работата си, просто този път ако посмее да ми почва същата реч, ще го попаря от далеч, че аман от неадекватно поведение.
Имаше един лаф, че освен висше образование е хубаво да имаш поне средно съобразяване и минимум начално възпитание!
Не бих казала че Еленчев е добър специалист. За махане на обикновен полип ми направи кюретаж и ми докара Ашерман. От тогава не мога да направя хубава лигавица. Не ми предписа нищо, матката ми се срастна. Казах при прегледа, че цикълът ми е много оскъден, а той твърдеше че е нормално.

# 277
Матката е имала сраствания преди кюретажа, щом МЦ е бил оскъден. Аз бях така и след кюретаж по повод мисет аборт от репродуктивен доктор /вярвам, че е бил внимателен/ стана още по оскъден.
Еленчев е доста предпазлив и не коментира неща, който са в оцсега на репродуктивните проблеми. Не го защитавам, но съм била при него на прегледи.

# 278
Купу,как си днес?
Хормони ще пусна задължително,но тъпото е,че ще ида още 1ви ден от мц на преглед,а май ще е раничко за тях или?
направооооо съм се отчаяла тотално.

# 279
Купу,как си днес?
Хормони ще пусна задължително,но тъпото е,че ще ида още 1ви ден от мц на преглед,а май ще е раничко за тях или?
направооооо съм се отчаяла тотално.

Не е рано първи ден. Аз съм ходила вечерта, като ми дойде сутринта, защото следваха два почивни дни и за да не изпусна месеца. Важно е да имаш червено течение, а не кафяво или зацапване.
Не се отчаивай. Била съм за един опит при Тимева и после се преместих в Надежда при Персенска. Двете са коренно различни. Ако не ти допада Т., защо не загледаш др.доктори в Щерев. Сигурно има тема, разпитай, аз по спомени ми допадаше като я срещах там по коридори Савова и един мъж, висок, едър, но като цяло не го почувствах като моята болница, а и цените са Уау, въпрос на политика.
Моя позната успя в Щерев с ДЯ след няколко опита в Надежда и то с близнаци на 48г., имам др.която успя с нейна на 48г. при Т., но те са колеги и там отношението е друго.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 21:52 от -INA-73

# 280
Не помня за кой беше статията. За някоя известна родила наскоро и покрай това бяха споменали възрастта й. И от там коментарите заваляха ... На мен не ми пука от такива коментари. Просто понякога ми идва от вътре да ги поставя на мястото им. Grinning
На мен не само ми идва, а ги и поставям! Като са смотани и не могат да си гледат сами децата, да не са ги раждали толкова рано, лигли!

# 281
Матката е имала сраствания преди кюретажа, щом МЦ е бил оскъден. Аз бях така и след кюретаж по повод мисет аборт от репродуктивен доктор /вярвам, че е бил внимателен/ стана още по оскъден.
Еленчев е доста предпазлив и не коментира неща, който са в оцсега на репродуктивните проблеми. Не го защитавам, но съм била при него на прегледи.
Преди кюретажа имах хубава лигавица, нормално развита матка и идеален цикъл. След махането на полипа цикълът ми стана кафяво зацапване. Когато му казах че на 38 г. искам да стана пациентка на инвитро клиника Надежда, той каза да отида другаде, защото не били кой знае какви специалисти. Тогава се усъмних дали не иска да си прикрие провала при мен.
Два месеца не можех да си взема епикризата от Еленчев.
Последваха две реконструктивни хистероскопии при друг доктор и тогава направих разликата.
Единствено съм благодарна на Еленчев, че полипът ми не рецидивира. Но с тази остъргана лигавица, може и да няма къде 😢

# 282
  • София
Roza Dzehtser, напълно те разбирам, аз съм същия случай, само, че след абразио след аборт, друг лекар го прави в Надежда, сега като си помисля, че при лапароскопията същия лекар беше в екипа и малко се притеснявам, но се надявам, че ще са наред нещата на контролния преглед.
Девилче мисля, че не е проблем и на 1 ден да пуснеш хормони, не знам какво да ти кажа, при кой да продължиш, явно всички си имат кусури, все си мисля, че на нас пациентките, които от дълги години се борят и имат много опити им е трудно да се доверят на лекаря и в повечето случаи има защо.
Аз лично вече толкова добре си познавам цикъла и хормоните, че ми е ясно кога какво се случва - все съм се чудила като съм правила подготовка за ЗЕТ с естрофем при Персенска преди да започна Утрогестана защо иска да изследвам прогестерона, при положение , че нямам нито един фоликул и винаги ми е бил 0, веднъж не се стърпях и я попитах от къде мисли, че може да се получи по-висок при това положение - не получих конкретен отговор.
А иначе аз като цяло се чувствам добре, като изключим тази рана на пъпа, сутринта отново имах секрет, днес няма да можем да отидем до клиниката, понеже аз не съм шофьор, а мъжа ми няма възможност да ме закара, но ще гледам утре ако съм пак така да отидем.

# 283
Ина, мерси. То и организма ми явно вече е взел дал след аборта и толкова хормони,но нещо не ми е на късмет тази болница май.
след малко отивам на преглед, да видим какво ми е дереджето и се надявам на прозрение 🙏🏼
Купу,дано пък ти се обадят до утре за преглед🤨 иначе в Надежда си е конвейр голям...и при мен Перси говореше по инерция,ама аз не й мълчах и някак се спогаждахме. Ох,тя си ми е на сърце и това си е.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 17:55 от Devilche

# 284
Е то раждането 40-49 каква новина е в днешно време, че пишат статии Simple Smile
Одри, точно в десятката! Sunglasses

"Всеки от нас се ражда в отделна култура, която влияе върху съзнанието ни, върху развитието ни, върху здравето ни. Всяка култура търпи развитие, благодарение на смелостта на отделни личности. Юлия е една от тях. Тя ни вдъхновява как да се доверим отново на себе си, да се излекуваме и да възстановим връзката с телата си.....
През 70те години, водих раждания на жени в католическа болница. Там постъпваха непрекъснато жени на възраст над 40 години, на които им предстоеше раждане и тези жени се чудеха вече как да избегнат следващо забременяване, тъй като у дома вече имаха по 4 и повече деца. По това време нямаше кабелна ТВ, нито интернет. Никой не ги бе запознал със статистиката, че яйцеклетките им вече трябва да са прекалено стари. Те възприемаха телата си като съдове, които можеха да дават живот и това, и правеха."
Кристин Нордъп, акушер-гинеколог, из книгата "Безплодие" на Юлия Индичова
Ами много поздрави от мен на многознайкойвците!

А и извън статистиката, продължава да не минава ден, да не чуя за поредната моя връстничка бременна, родила скоро.Blush
Късметлийска да ни е новата година!
А, как съм щяла да си ги гледам като стана на 50, 60 години, ами стойте та гледайте, жените на 50 не са онова, което бяха, ще се забавлявам с децата си.

Общи условия

Активация на акаунт