Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 838
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Кремкарамел, интересно е това за Щерев...Те ли са най-големите специалисти и новатори в БГ, щом само те прилагат лечението със стволови клеки засега. Аз също се интересувам от тези методи защото съм на 41 с ИЯР. Мислех, че варианта ми е Турция, но нещо ме спира за там, пък и цените са доста дебели Sad За България пишеше, че законодателството ни не позволява да се използват стволови клетки-да не би вече да е променено? Някой ходил ли е вече в новия Щерев и знае ли какви са цените? Ще следя с интерес...

# 301
Кремкарамел, интересно е това за Щерев...Те ли са най-големите специалисти и новатори в БГ, щом само те прилагат лечението със стволови клеки засега. Аз също се интересувам от тези методи защото съм на 41 с ИЯР. Мислех, че варианта ми е Турция, но нещо ме спира за там, пък и цените са доста дебели Sad За България пишеше, че законодателството ни не позволява да се използват стволови клетки-да не би вече да е променено? Някой ходил ли е вече в новия Щерев и знае ли какви са цените? Ще следя с интерес...
NIA2019, съжалявам но не знам подробности.Тази сутрин ми излезе инфото,като тръгнах да си проверявам резултати на страницата,нищо не е обяснено,от къде ще взимат стволови клетки?колко ще струва?Дано има някой да се включи,ако знае повече.
По въпроса дали са най-големите специалисти и новатори ще замълча.Тук като че ли нещата са "имах желание,ама не исках".

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 11:25 от kremkaramel78

# 302
Крем карамел, къде са написали за лечението със стволови клетки за ИЯР?Не го намирам.
Новият Щерев център ще е ориентиран към сложни случаи, като акцента ще са жени над 39 годишна възраст. За пръв път чувам за такова нещо, явно ще следват западните тенденции и ще правят специализирана клиника за жени над 40.

# 303
За много години дами, пожелавам на всяка от вас повече късмет и  разбира се бебчета Simple Smile

Поздравления на Андонова за коледния подарък, пожелавам лека бременност.

Прочетох в темата притесненията на дами на по 40 - 42 г с едно дете. Мили дами, аз тази година навършвам 41 и досега никога не съм имала +резултат, шанса ви да имате второ дете е много по- голям (в пъти по- голям) от моя, така че бъде по- оптимистични. Моля ви Simple Smile! Заредете с търпение и всичко ще се нареди.

По- назад в темата се обсъждаше дали е добре да се стимулират жени на 40+ или е по- добре на ЕЦ и бяха цитирани мнения на различни клиники по света. От личен опит смятам, че няма универсално решение. За 2020 г имах  пункции - пълно ЕЦ, ЕЦ с кломифен, с фемара, стимулации с Фостимон и Гонал+Мериофет. Резултатът от всички е 0, но с медикаменти имаше лоши последствия. Най- гадни бяха с Фемара и Фостимон, затова с моят док решихме от тук на сетне само ЕЦ без никакви медикаменти. Дали ще имам успех, не е ясно, но поне няма да се тровя с химия.

А, иначе реших да започна ударно тази година и още на първия работен ден отидох на преглед и имаше Ф. Днес ми беше пункцията, с извадената Я счупих лошия късмет - 6 месеца без нито една извадена Я Smiley  Ако успее да стигне и до бластоцист... ехее, толкова щастие отдавна не ми се е случвало. 
Успех и горе главата.

# 304
haidi,точно там е.Продължи на долу до"Какво предлагаме на всеки пациент",после стигаш до
"Ексклузивно разработваме за всеки случай".Опитах се да го копирам не ми позволи.

# 305
  • София
Ружа, стискам палци от сърце 💓!

Кири, пожелавам всичко да е ок на прегледа ❤️!

# 306
Ружа, стискам палци! ще се опитате ли да извадите още 1Я, за да трансферирате 2? При мен това е стратегията. Правя леки стимулации и до сега винаги съм се чувствала добре. Вадя по 1Я и събирам за да сложим 2 бластоцида. И аз се моля за една Я от стимулацията в момента, а ако извадим 2 ще е цяло чудо.

# 307
  • София
ТОзи месец и аз ще пробвам на ЕЦ. Имах два неуспешни трансфера миналата година и една спонтанна бременност, която приключи в 11 г.с. , трети поред аборт, и вече не знаят какво да ме посъветват. Решила съм до пролетта да пробвам на ЕЦ, а после с донорска два опита и това е.
С астма съм и адски зле ми беше по време на стимулациите, затова не искам повече да се тровя. ДАже и АП заради тромбофилиите съм решила повече да не пия.

# 308
loranholl, да. Планът ни е да направим трансфер на 2Е фаза бластоцист. Ако не успеем да ги отгледаме до бластоцист, ще съберем 2/3 на 3 дни и тогава трансфер.

п.с Стискам палци за 2Я

# 309
Блазе ви, че имате бластоцисти. Аз съм с 3 снежинки, всичките 3-дневни. След като загубих 4 броя между 4 и 6ти ден, а 5тия се оказа увреден, решихме с доктора да замразяваме на 3ти ден Сещате се колко по-малък сигурно е шанса. Иначе единственото ми забременяване е с 3-дневен, но го загубих отново поради това, че е увреден.
Не знам за вас, но аз от месеци не се чувствам добре. Преди болезнени ми бяха само цикълът и евентуално овулацията. Сега имам чувството, че от 25-26 дневен цикъл, поне 15 дни ме болят я яйчници, я кръст, я цялата зона около яйчници и матка. Ноември спрях всичко, което пия вкл. добавките на д-р Стаменов. Направих почивка 2 цикъла. Този цикъл на 9-10ти ден имах нещо като овулационни болки. Реших от 16ти ден да започна Дуфастон, за да си гарантирам липса на ЗФ като ми дойде. И си викам, че би трябвало поне тези 10 дни, в които го пия да съм наред. Ами не... Всеки ден пак ме наболва яйчника, лек ПМС от време на време, гърдите сега са ми леко чувствителни. Направо не знам какво ми става. Grin
Май трябва да връщам каквото имам и да спирам с експериментите, че иначе човек няма да става от мен скоро.

# 310
  • София
Bobby и аз по-принцип съм скептично настроена към тридневни ембриони, но ето, че една моя приятелка забременя с близнаци от върнати 3 бр. тридневни, на 43 г., аз с моя песимизъм бях сигурна, че ще и е много трудно да успее, защото започна опити на 40, но пък тя вярваше, че ще се получи и така и стана.
Мина моя преглед, който беше супер експресен - резултата по думите на доктора, матката изглеждала фантастично, чак и той се учудил.
На въпроса за пъпа, който има секрет - погледна го и каза няма страшно...
Започвам да пия трисеквенс, защото ми е 50 ден и няма изгледи да ми дойде с тези топли вълни, доктора каза, че яйчниците са ми в ступор...
А на епикризата пише, че съм имала цели 6 миоми и септум в матката Hushed

# 311
  • София
Kupu  Трисеквенса е много добро решение, ще ти нормализира хормоните, стимулира и събужда яйчниците и започват да излизат Ф,  регулира цикъла, и всичките фази и ще имаш добра овулация, лигавицата става доста добра и за ЗФ също действа.
Не зная дали са ти казали, но щом ти дойде цикъла трябва да го спреш не зависимо до кой цвят на таблетките си стигнала. На мен сега ми останаха 4 т. от червените, но преди следващия цикъл 4-5 дни ще ги изпия до цикъл. Зареждат добре организма с естроген и прогестерон, но при мен от тях гърдите набъбват и стават доста чувствителни и болезнени.
Всичко ще си дойде на мястото съвсем скоро, успех миличка Flowers Four Leaf Clover

# 312
  • София
Благодаря ти pepita, за съжаление при мен трисеквенса вече не служи за събуждане на яйчниците, защото съм в нещо като предменопауза, цикъла ми ту го има ту го няма, по скоро го ползвам като ХЗТ за да имам цикъл и някаква лигавица, ще продължа да пия и втора опаковка, трябва да отида отново на преглед докато съм още на сините хапчета.

# 313
Здравейте, момичета.
Тази година ставам на 40 и реших да се преместя при вас в тази тема. Нямаме дете до сега, няколко години опити, две ин витро, първото беше ЗЕТ, забременях, спря развитие в 6г.с. Второто свеж трансфер неуспешен. Уж с мъжки фактор, но на ММ спермограмата варира и понякога резултатите са добри, само морфологията е 5%. Мисля, че и моите години, и качество на яйцеклетките оказват влияние.
Двата опита бяха по различни протоколи - при първият 6 яйцеклетки, 4 оплодени, от тях две до 3 ден и замразени. Вторият път 8 яйцеклетки, 5 оплодени, 3 презрели, отново само две до 3 ден и трансферирани . В Ню Лайф Пловдив. Реших да почина малко, но започвам да се замислям за 3 опит и ми се иска да се насоча към по-голяма клиника, защото предлагат повече методи и изследвания. В Ню Лайф например няма ПИД, EPA, ко култивиране и т.н.
Чета че повечето сте в Щерев и Надежда, това ли са единствените варианти? Все още ли се чака дълго време за час в Надежда?

# 314
waterviolet, на мен миналата пролет след като започнаха да работят болниците, в Надежда ми дадоха час за преглед след 1 месец и то при лекар, който е "по-свободен", казаха ми, че ако искам някой от "светилата" може и още 2-3 месеца да чакам. Е с моите 43г не мога да чакам само за преглед и затова отидох в Щерев при Тимева. Знам, че някой от момичетата тук са при нея и затова не искам да влизам в детайли за нейното отношение към годините ми и намаления ЯР. Не беше явно моя лекар. Аз много добре разбирам всички предимства на големите клиники, но лично за мен индивидуалното, човешко отношение е супер важно. Лекарят и ембриологът са от решаващо значение за успеха, а добри такива има и по малките клиники. Но, трябва да направиш поне 2 прегледа на различни места, за да прецениш кое е за теб. Това си е лично мое мнение!

Общи условия

Активация на акаунт