Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 846
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, не се подлъгвайте по "нормалното човешко отношение". Много често точно "загрижените" доктори с една ръка ни прегръщат, а с другата бъркат в джоба ни.
Не че няма читави любезни специалисти, но са изключително малко, тъй като имат доста пациенти и няма как да си говорите за времето, семейството или да отговарят на всички въпроси. Често са изморени и не им пука дали ще се запишете при тях, защото така или иначе графика им е пълен за следващите 2 месеца, а всекидневно има и пациенти без час, които чакат цял ден пред кабинета..
И не, аз не съм била при такъв специалист - моят си е маймуна отвсякъде Simple Smile

# 316
Avonavi, Аз не говоря нито за пресилена "загриженост", ното пък за разговори за времето. Не мисля, че някоя от нас очаква подобно нещо. Вижда се, че всяка чете допълнително, пита останалите във форума, точно защото всички разбираме, че лекарите ни са пренатоварени и искаме за малкото време, което имаме по време на преглед да си кажем максималко смислени и важни неща за процедурата. Когато това да си лекар се превърне повече в бизнес и търсене на лесни случаи, за да подобряваш статистиката на болницата, в която си, това не е етично по моите норми и разбирания. В Щерев просто не им се занимаваше с мен, точно защото графикът им е пълен за месеци напред и парите така или иначе ще си ги вземат. И при това положение какъв е точно смисъла да се бутам там и да си мисля, че няма да ме карат по стандартната пътека. Затова казвам, всеки преценява за себе си, не си налагам мението, просто правим различни избори, водени от различни критерии и ценности!

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:07 от loranholl

# 317
Здравейте момичета , има ли надежда при тези стойности : LH 20.71 ,FSH -50.63 ,AMH - 0.361 ? Пожелавам на всички много положителни тестове през новата година и да гушкате своята мечта 🤗🍀❤

# 318
Здравейте момичета , има ли надежда при тези стойности : LH 20.71 ,FSH -50.63 ,AMH - 0.361 ? Пожелавам на всички много положителни тестове през новата година и да гушкате своята мечта 🤗🍀❤
Надежда винаги има, макар тия стойности да не ми изглеждат добре. На колко си години? Имаш ли предходни изследвания? Броени ли са ти антралните фоликули?

# 319
Здравейте момичета, вчера с Кремкарамел разисквахме темата за процедури със стволови клетки в новия център на Щерев на ул. Ами буе 54. Аз нали съм си любознателна, искам всичко да изпробвам, преди да се запиша за ДЯ, реших да звънна и да питам. Първо момичето на регистратура се оказа, че май не е наясно, че има такава прецедура и ми даде тел. за контакт на Бул ген. Обадих им се, но те ми обясниха, че само съхраняват стволовите клетки, а не извършват самата процедура и трябва да си запиша час за консултация при някой от докторите. И понеже нямам представа при кого е добре да направя тази консултация, се записах при проф. Щерев-предполагам, че той като най-опитен ще извършва тези манипулации. Обясниха ми, че стволовите клетки се извличат най-често от менструална кръв и се инжектират в яйчниците. Чудя се дали това не е нещо като ПРП-то, защото ПРП съм правила вече 5 пъти и въпреки това няма особен ефект, при последните прегледи ми казаха, че яйчниците ми са се смалили доста и не изглеждат добре след толкова много пункции (около 15 правени на естествен цикъл). След консултацията ще ви пиша пак с повече информация, още не знам дали ще се подложа, зависи и от цената-в Турция било около 3000 евро Sad Чудя се дали тези стволови клетки биха повлияли на качеството на самите яйцеклетки или само на количеството и на антралните Ф. Идеята е, че винаги вадим и става на бластоцист, но после няма имплантация. Затова се чудя дали Я. са с кофти качество или вътре има някакъв проблем с лигавица и т.н...

# 320
Ако никога няма имплантация пробвали ли сте да търсите причината не само в качеството на бластоцистите - среда, инфекции, анатомични, структурни проблеми.

# 321
  • София
За Щерев нищо не мога да кажа, освен че още преди години обясняваше, че на баби, т.е. жени над 40 той бебета нямало да прави. Семеен приятел е на наще.

Аз да се допитам до вас. За 3ти ден, евентуално за зет, тези хормони не са ли кофти. Прогестерон и естрадиол ми се струват твърде високи.

Уж нямало зф, док не коментира друго, освен че прекалявам с изследванията.

# 322
Ако никога няма имплантация пробвали ли сте да търсите причината не само в качеството на бластоцистите - среда, инфекции, анатомични, структурни проблеми.

Ами при първия от 5те ми опита имаше бременност до 6г.с. Тогава даже бяхме правили ПИД на ембрионите и не разбрахме защо се получи спонтанен аб., може би нисък прогестерон, но никой не ми назначи да го изследвам Sad
Предполагам, че след това нещо в матката се е случило, имах завишени НК клетки, ембриотоксини, правих вливка. Правих диагностична хистероскопия и се видя леко възпаление, сложиха ми лекарство. Иначе ми казват, че матката ми е перфектна и мога да износя близнаци Simple Smile Подозирам, че лигавицата не е достатъчно дебела (обикновено около 8мм), но док. казва, че жените забременяват и с 6.5мм. Сега ще правим ЗЕТ с Естрофем от 2ри ден и надраскване. Това може би ще ми е последен опит с мои Я. и ще мисля вариант за донорски Sad

P.S. Мелинда, хормоните ти ми изглеждат добре, може би имаш някое тръгнало по-голямо фоликулче, но не мисля, че има повод за притеснение. ЗЕТ на естествен цикъл ли ще правите, без Естрофем? Какво да кажа - и аз се чудя вече за какво да се хвана...По принцип бях привърженик на Надежда, всичките ми 5 опита са там, но след последния се разочаровах и отидох в Афродита. За Щерев съм чувала доста лоши неща-как връщат някакви кофти ембриони на 2-3 ден само и само да вземат парите за трансфера Sad Никога не бих си помислила да отида при тях, но явно само там се прилага инжетирането на стволови клетки. Иска ми се да опитам и това, ако има шанс да задейства остаряващите ми яйчници.!Четох че жени, които са били в менопауза раждат деца след тази процедура. Майка ми е в менопауза от 45 годишна, подозирам че и аз вървя на там...Не знам дали лично Щерев извършва манипулацията или някой друг от екипа му, но в сайта пише, че този център е насочен към жените над 39-40, надявам се да не ме изгонят Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 17:38 от NIA2019

# 323
За Щерев нищо не мога да кажа, освен че още преди години обясняваше, че на баби, т.е. жени над 40 той бебета нямало да прави. Семеен приятел е на наще.

Аз да се допитам до вас. За 3ти ден, евентуално за зет, тези хормони не са ли кофти. Прогестерон и естрадиол ми се струват твърде високи.

Прогестерон ти е добре.
Мисля и другите са ти добре, може би имаш антртални 2-3 и затова Естрадиол да е над 100, но да не те подвеждам.
Вярвай на Доктора и успех !

# 324
  • София
Благодаря Ина. Да антрални има, но моя естрадиол все си е висок. А съм с ендометриоза и май затова. Уж гледаме да го понижаваме, но това е положението.

# 325

Прогестерон ти е добре.
Мисля и другите са ти добре, може би имаш антртални 2-3 и затова Естрадиол да е над 100, но да не те подвеждам.
Вярвай на Доктора и успех !
Относно Щерев и тяхната практика мога да споделя личен опит:
Много добре помня думите на репродуктивен лекар с титла доцент от същата болница от април 2020  г., когато се интересувах за ПРП и получих отгвор, че "ако било нещо, от което има ефекти те щели да го правят в Щерев". А сега изведнъж станаха новатори и то със стволови клетки..
Чист бизнес е това, нищо повече!

# 326
ПРП и стволови клетки са различни неща. Само където няма как да се извадят стволови клетки от кръв, пък била тя и менструална... това ми е малко като виц дори - как ли събират менструална кръв за обработка? Simple Smile
При проф. Щерев и аз имах късмета да мина на консултация преди години - наистина не е почитател на възрастните жени и ми е интересно как така е създал този център, но не смятам, че всичко опира до финанси. Щерев е една от малкото клиники, която инвестира голяма част от приходите си обратно в бизнеса. Това е и причината да остана там до края. А и се чувствам като у дома си, тъй като познавам всички - то през какво ли не минах Simple Smile
Всичко е бизнес, Тесоро. Съмнявам се някъде да правят каквото и да е безплатно. Плащаме си за всички усмивки и сълзи и наши и на лекарите. Но искрено ви пожелавам да стигнете момента, в който прегръщате рожбата си и някак всичко се забравя. Heart

# 327
Момичета,
Аз вече писах за стволовите клетки в Турция, но да напиша пак.
В Аджъбадем Маслак струва €3,250.
Прави се пункция на костен мозък от пелвиса.
Идва един човек, представя се и казва, “аз съм лаборантът, който ще обработи костния мозък и извлече стволовите клетки от него.” След което ме разпита за семейна история на разни заболявания.
Сега, нали си представяте, че той едва ли ще седне да ги извлече с една пинсета от една чинийка, а вероятно ще ги сложи в някаква доста скъпа машина да свърши тая работа и трикът ще да е как ги слага и как ги вади, например....

След него дойде професорът им по хематология, представи се, на престилката му пишеше кой е, обясни ми какво ще прави: ще бръкне с една дълга дебела игла в таза и извади костен мозък. Попитах го като така и така ще бърка и вади може ли да вземе повече и да даря. Знам, че там ходят доста онко пациенти от България точно за трансплантация на костен мозък. Можеше пък да помогна на някой. Каза, че е съвсем различна процедура и се взимало много повече костен мозък и не може.
Тук следва да се замислим защо той не е обучил и пратил някой по-младши доктор  да прави тези пункции. Вярно, че им бях 22рата жена, на която го правят за ин витро, но те от 2 години там офталмолозите работят със стволови клетки и се взимат по същия начин. Вероятно защото не е много проста работа....

След 3 часа ме извикаха, че са готови да ги инжектират в яйчниците.

И в Щерев се сетили да спестят първите две стъпки, извличането на костен мозък и обработката, с една използвана дамска превръзка..... Това е просто несериозно.....

Отделно, през 2019 аз лично обсъждах тази процедура с д-р Стаменов, като исках да използвам замразени стволови клетки от пъпната връв на дъщеря ми. Той ми каза, че законодателството не позволява, освен ако не се оформи като научен експеримент, какъвто това ще е, че ще трябва да се направят тестове за съвместимост защото стволовите клетки от пъпната връв на дъщеря ми на мен може да не ми вършат работа, но че е готов да опитаме. Тези стволови клетки са в Англия, аз си представих как уреждам да се пренесат, после се оказва, че не ми вършат работа и се отказах.
Но шансът точно д-р Стаменов да не е информиран какво може или не може да прави със стволови клетки или пък Парламентът да е взел да е променил законодателството за нещо смислено клони към нула......

В интерес на пълната информация, публикуваното испанско изследване със стволови клетки е с клетки, взети от периферна кръв. Когато попитах турския доктор защо те не ги изличат и те така той се усмихна и каза, че има стволови клетки и стволови клетки и те не виждат смисъл да се пробва с тези, извлечени от периферна кръв и че по-добре да се прави ПРП...

Някой ме попита и забелязах, че д-р Владимиров в неговото описание на ПРПто му за 2,280 лв използва фразата “стволови клетки”, много умело с фразата “и/или растежни фактори”. Т.е. получавате стволови клетки или растежни фактори, компоти или компютри.......

Значи този човек е абсолютен мошеник и само от няколкото истории, които съм чувала за него, заслужава да му бъдат отнети правата да е репродуктивен.....
Да знаете, че той със сигурност предлага компоти на цената на компютри и да не се лъжете....

В Щерев, нямам си идея дали използват и те взаимнозаменяемо стволови клетки и растежни фактори или стволовите клетки не са от баш от истинските и затова е и легално да се правят, но да знаете, че процедурата няма нищо общо с тази в Турция..... Между другото и клиники в Турция, които смятаха, че “ПРП е глупост” започнаха да го предлагат, така че естествено е когато има търсене да се появи предлагане.... Четете и проверявайте точно какво предлагат и дали е “и” или “или”, че търгашите са майстори на тези разлики......

# 328
ПРП и стволови клетки са различни неща. Само където няма как да се извадят стволови клетки от кръв, пък била тя и менструална... това ми е малко като виц дори - как ли събират менструална кръв за обработка? Simple Smile
При проф. Щерев и аз имах късмета да мина на консултация преди години - наистина не е почитател на възрастните жени и ми е интересно как така е създал този център, но не смятам, че всичко опира до финанси. Щерев е една от малкото клиники, която инвестира голяма част от приходите си обратно в бизнеса. Това е и причината да остана там до края. А и се чувствам като у дома си, тъй като познавам всички - то през какво ли не минах Simple Smile
Всичко е бизнес, Тесоро. Съмнявам се някъде да правят каквото и да е безплатно. Плащаме си за всички усмивки и сълзи и наши и на лекарите. Но искрено ви пожелавам да стигнете момента, в който прегръщате рожбата си и някак всичко се забравя. Heart
Наясно съм с разликата между ПРП и процедурата със стволовите клетки, най -вече заради това, че имам правени ПРП и то няколко пъти, едното от които в Турция.
И там е бизнес, Аvonavi, но честен.
В това е разликата.
Ако плащаш за стволови клетки получаваш това, а не нещо горе-долу или около същото.
Хитреци на едро и дребно ще си останем тук и няма да се промени тоя манталитет.
Успех Ви желая!

# 329
Стволови клетки от менструална кръв, т.е. излющена и отпаднала лигавица ми звучи като свръх експеримент, да ме извинявате.
Или някоя рецепционистка е импровизирала, както и е дошло, или Щерев са разработили нов метод в борбата с безплодието.
Не съм имала досег с Щерев, но само като чета малоумните и цинични изказвания на професора за жените над 40, и ми е ясно,че там няма да стъпя, дори и в новият им център за жени над 39. Ясно е, че щом отношението им към по възрастни жени е такова, вероятно работят по малко с тази възрастова група и грам опит нямат,  и тепърва ще се учат.
Щом той мисли така, предполагам че и лекарите му са възпитани като него. Егати лицемерието.
Център за "баби" да прави.

Общи условия

Активация на акаунт