Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 849
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте на всички и се записвам във вашата групичка .
Късмет желая на всички борещи се за малкото чудо!
Ни се борихме 7-8 години ,три инсета -без успех ,две ИКСИ процедури ,от която втората успешна.
Няма такова щастие да родиш и да гушнеш така желаното си детенце .
Сега ,мислим за следващия опит ,нашата принцеса е само на пет месеца ,но аз вече съм на 40 и време няма .
Та искам да ви попитам ,мислим отново до направим една инсеминация ,дали би имала успех според вас,проблема е само при мен ,че съм със една запушена тръба .
АГ ми каза .че сега може и без чужда намеса да стане ,но не знам.
Наистина нещата след раждането са доста различни ,ясно изразена овулация ,идва ми  точно на 30 дни без болки ,нямам никакво зацапване преди цикъл (преди беше ад ..имах почти само десет дни чисти ).
Има ли някой в подобна ситуация ,желание за бременност след скорошно раждане??
Какво бихте ме посъветвали ,направо пак съм ИКСИ или да се процваме на по рекая вариант?
Извинявам се за дългия пост.

# 331
Пробвайте естествено, без да се вторачвате в годините си-на тях нищо им няма. Около мен се скъсаха да забременяват и раждат на по 40, че и по две родиха.
 След скорошно раждане бързо се забременява.
Мъжки фактор нямате,нали?
Междувременно,ако не се получи, имайте готовност за процедура.
Страшна стигма е 40 те години. Сякаш не си жена. Гледах една статистика за ражданията около 20 те години на 20 век, сума раждания е имало над 40, вероятно щото никой учен и експерт не е обяснявал, че след 40+ жената е баба, по думите на великия Щерев.

# 332
  • Пловдив
Гледах една статистика за ражданията около 20 те години на 20 век, сума раждания е имало над 40, вероятно щото никой учен и експерт не е обяснявал, че след 40+ жената е баба, по думите на великия Щерев.
Включвам в статистиката и моята баба , която е родена 1905г . а дядо ми 1907г.
Баща ми се е появил на бял свят , когато са били на 40г баба и  на 38г. дядо Simple Smile Инвитро ли ? .... хахахахха

# 333
  • София
и моите прабаби са били доста плодовити.
всичките ми баби и дядовци имат по много братя и сестри, че и близнаци доста често.
ама начина им на живот е бил съвсем друг, друга храна и друг въздух е бил.

# 334
Последното раждане на едната ми баба е на 47, а другата до менопауза се е пазила, че лесно прихващала. Майка ми и тя. Аз съм единствената с репродуктувни проблеми в родата.

# 335
Simple Smile, аз не мисля че храната и въздуха са големите виновници, по- скоро стреса заедно с намалената физическа активност. Преди време бяхме на селски туризъм и се възхищавах на бабите в селото - изглеждаха на по 100 г., но припкави и жизнени, по цял ден работят в градината и с животните си, а софииските баби едни бледи, немощни. Далеч по- млади, но едва се движат, милите.

Дами, имам едно въпросче Simple Smile. Я, която извадихме не е била с добро качество, нарекоха я овоцит или нещо подобно.  Та сега се чудя дали това е присъда т.е. всички Я ли вече са некачествени или все още има шанс за добри?

# 336
  • Пловдив
Офтопик.
Скрит текст:
Дами, не вярвам Щерев да не е наясно, че може да се забременява и след 40. Wink А за въздуха и водата едно време не знам, но хората, останали без деца, са били по-малко на брой до много голяма степен по причина, че чисто и просто са започвали опитите от по-ранна възраст. На 40+ години може да не сме баби, но и 20 не са като 40 с оглед шансовете. Ясно е, че сегашният начин на живот не е като тогавашния, т.е. не може да се очаква и ние да започваме опитите масово от 16-20-годишна възраст, но и сравненията по плодовитост също не са коректни.
Написаното да не се тълкува като "прави са Щерев и останалите, които смятат 40-годишните за баби" - мисля, съвсем очевидно е, че нямам предвид нещо подобно.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:13 от Магдена

# 337
  • София
в днешно време и мъжете имат проблеми, точно заради седналия начин на живот.
не заседнал, а точно седнал.
претенциозните им мъжки атрибути не обичат да са на топло и тясно.
по времето на прадядовците са си ходили с проветриви и нестягащи панталони. сега от малки ги напъхваме в колкото се може по-тесни дънки.

# 338
  • Пловдив
Бамбара, и тогава са имали И мъжете. Нали оттам са майтапите за Спасовден. Wink
При проблем, който не е "абсолютен", т.е. не е свързан с пълно безплодие, същото важи и за мъжете в известна степен: по-дълги години опити и по-ранно начало - по-голям шанс.

# 339
  • София
нищо общо със сега обаче.

# 340
Ох, сетих се една история дето мой приятел ми разказваше, едно време се говорило че водата в банята в Добринище е много лековита при стерилитет в семейството. Значи, отива жената на баня там за седмица две, и забременява. Единственото е, че трябвало да ходи сама, без мъжа си почивката...

# 341
Здравейте на всички и се записвам във вашата групичка .
Късмет желая на всички борещи се за малкото чудо!
Ни се борихме 7-8 години ,три инсета -без успех ,две ИКСИ процедури ,от която втората успешна.
Няма такова щастие да родиш и да гушнеш така желаното си детенце .
Сега ,мислим за следващия опит ,нашата принцеса е само на пет месеца ,но аз вече съм на 40 и време няма .
Та искам да ви попитам ,мислим отново до направим една инсеминация ,дали би имала успех според вас,проблема е само при мен ,че съм със една запушена тръба .
АГ ми каза .че сега може и без чужда намеса да стане ,но не знам.
Наистина нещата след раждането са доста различни ,ясно изразена овулация ,идва ми  точно на 30 дни без болки ,нямам никакво зацапване преди цикъл (преди беше ад ..имах почти само десет дни чисти ).
Има ли някой в подобна ситуация ,желание за бременност след скорошно раждане??
Какво бихте ме посъветвали ,направо пак съм ИКСИ или да се процваме на по рекая вариант?
Извинявам се за дългия пост.

Честито за бебчето! Радвам се на успели мами като вас! Simple Smile Странно, че са ви правили ИКСИ, след като само при вас е проблема. Доколкото знам ИКСИ се прилага само при мъжки фактор. Аз също съм на 40, с една запушена тръба, но с неуспешно ИКСИ. Аз мисля, че няма смисъл да губите пари и време с инсеминация. Направо действайте по утъпканата пътечка. А същевременно, ако проблем е само тръбата, напълно възможно е и естествено да се получи.

# 342
Тенденцията е да ИКСИ-рат всичко, без значение дали е нормозоосперния или има мъжки фактор. Ембриолозите залагат на сигурно, предпочитат да не оставят на случайността. Поне на мен така ми обясниха.

# 343
Тенденцията е да ИКСИ-рат всичко, без значение дали е нормозоосперния или има мъжки фактор. Ембриолозите залагат на сигурно, предпочитат да не оставят на случайността. Поне на мен така ми обясниха.

Не знаех. Моята АГ ме моткаше година и половина, преди да установим, че е нужно ИКСИ, защото твърдеше, че всичко ми било наред. Беше нужно година, за да установи, че ми трябва цветна снимка, а по-късно и да прати ММ на спермограма. Първо искаше инсеминация известно време. Но накрая прецени, че с тая спермограма сме за ИКСИ. Ако зависеше от мен, по-рано щях да действам, но се водих по лекарските съвети. Загубих много време.

# 344

потвърждавам, че ми казаха същото - и ние стартирахме директно с ИКСИ

Общи условия

Активация на акаунт