Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 752
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте! От две години и аз съм с ИЯР, направих два стимулирани опита през 2018г., после почти година правихме опити да извадим читава яйцеклетка с лека стимулация или без, но нищо не се получи. Сега съм в програма за ДЯ. Kupu, дали мога да ти пиша на лични за малко информация, за да не спамя темата тук?
Разбира се, че можеш, ще помогна с каквото мога Blush
Боби, днес ли ще ти правят пункция или нещо не разбрах, да не би да ти слагат цитротид в 14 ч?

# 676
Не, днес бях на преглед. Викат ме в 14 ч. вероятно, за да ми дадат Цетротид и Хириомон. Предполагам, че в сряда ще е пункцията. По телефона нищо не казаха. До сряда фоликулът вероятно вече ще е поне 16-17 мм. Но съм имала пункции назначени на фоликули 13 мм. за след 36 - 40 часа. И извадихме зрели яйцеклетки.

# 677
Здравейте. Днес бях на преглед при д-р Персенска да говорим за ЗЕТ. Тя иска да правим цветна снимка и хистероскопия преди това, защото имам правена 2013г само хистеросонография със заключение - двустранна проходимост на маточните тръби. Цветна снимка не ми е правена никога, предполагам, защото два пъти съм забременявала естествено, но за съжаление с мисед. Възможно ли е, след като съм забременявала естествено 2012 и 2014 през 2021 да имам имам запушване, сраствания, или др. Забравих да питам самата Персенска.

# 678
  • София
Съмнявам се да имаш запушване, може би иска да провери за хидросалпингс, който е токсичен за ембрионите.
Няма лошо и хистероскопия да се направи, аз и двата пъти когато забременях със ЗЕТ бях след хистероскопия в предходния месец.

# 679
Момимета, някоя от вас да е приемала няколко месеца трисеквенс или циклопрогинова?

# 680
  • София
Какво точно те интересува

# 681
  • София
ХОдих за пункция днес, ама се е пукнал фоликула през нощта:angry: Очакваше се де, вчера ме предупредиха, че е доста назрял 24 мм и едва ли ще дочака до утрешния ден, а нямаше как вчера пункция. Лигавица перфектна 11 мм, ама това е положението. И спермограма перфектна, ама бебе йок. За другия месец ме  навиват със стимулация, за да не се получават такива гафове.
Ако се е пукнал фоликула снощи има ли смисъл да правим опити за естествено забременяване?

# 682
Има Simple Smile.На мен в такава ситуация ми бяха предложили инсеминация-така,че -успех!Знае ли се..

# 683
Яйцеклетката е годна за оплождане 24 ч., ако не се лъжа , ако имате възможност пробвайте днес и утре . Аз съм пила два поредни месеца циклопрогинова. Доволна съм, чисти кисти, задържани фоликули и т.н  , чувствах се супер  без странични ефекти. Много добър медикамент, ако е този на Байерн, препоръчва се и при трудности в забременяването и за подготовка пред ин витро процедури.

# 684
Момичета, отчаяна съм! Десети ден от трансфер на 4 дневен Е беше вчера и резултат пак 0. Това е вече ЕТ номер 5 с подобен резултат от 2018г. Боря се за второ дете.. Всичко изглеждаше чудесно - хубав Е, имах PBMC за НК  клетките, после терапията беше с емграст, циклогест, който вдигна прогестерона ми до 60 единици в деня на трансфера..Приемах и някакво специално лекарство Такрулимус, за подтискане на имунитета. Не знам вече накъде!!! Единствено си го обяснявам с лоши Ембриони. Правила съм трансфер и на 3ти, и на 5ти ден. Разлика в резултата няма. В един ден разбрах, че не съм бременна отново, а моята най- добра приятелка е бременна и очаква второ детенце. Побърквам се, защото съм щастлива за нея, тя също не успяваше да забременее повече от година, но няма този мой горчив опит. Никога не е ходила на Ivf специалист, никога не си е помислила дори за миг, че има шанс да не се успее. Убива ме мисълта, че и завиждам. Обвинявам се за тези свои чувства и разбира се ги крия. Отчаяна съм и не мога повече да се боря, а и не знам какво да направя. Извинявам се за мрънкането. Дано ме разберете правилно и не си помислите, че съм някоя злобна и дребна душица. Blush

# 685
Дейзи, съжалявам! Не се самобучивай, може да се случи на всеки да изпадне в самосъжаление или да изпита нещо като завист. На някои ни е било писано да изтеглим късата клечка в репродуктивната лотария.

# 686
Дейзи,ти си с 5 трансфера, а аз съм със 7 трансфера, една биохимична и нули, вкл. с ПИД имам нула.
И аз се боря за второ дете.
Около мен всичко живо се скъса да забременява и ражда на по 40, имам 3 приятелки, които родиха, че едната и две роди за две години.
Няма да кажа как се чувствам, то е ясно. След 6 ин витро опита. Срам ме е и да казвам колко съм навъртяла...
Не им завиждам, не мога да ги търпя - заради лежерноста и лекотата на битието им, съвсем откровена съм,съжалявам за което. За нищо не се обвинявам. Казвам, каквото мисля и не изпитвам съжаление, че съм ядосана заради тръните, по които газя, а те не
 Мен ме рязаха, оперираха, бодоха, и свръх физическа болка и емоционална, за...поредната нула.На тях щрак с пръсти-бременна.

Имам замразени ембриони, но съвсем сериозно обмислям да ги унищожа и да приключа с тая мъка. Защото ми е ясно, че и пак да опитам, нищо няма да стане.
Имам резерв, мъжът ми е е нормална спермограма, тръби нямам и не могат лекарите да го преодолеят това. На въпросът "защо не мога да забременея с ИВФ и след 10+ ембриона сложени", не могат да ми дадат отговор. И лекарите не знаят.

# 687
Момичета,на всички ни е трудно и болно,но какво да кажем ние,които сме доста тук и се борим за 1во дете? Лично аз съм с 6 стимулации,1 раждане в 17 г.с.заради тризомия,поредица от лапаро,3 хистеро и т.н.и 7 години борба,започваща с мъжки фактор,а сега и възрастов при мен.
Гушнете си децата и се радвайте,че сте чули “мамо”,че ние може и да не успеем.

# 688
Момичета, не се тормозете излишно, ръцете ви са пълни, имате си по едно дете.
Какво са кажа, аз, ни дете, ни коте, както се казва:cry:
Горе главите и си гледайте децата!

# 689
Яйцеклетката е годна за оплождане 24 ч., ако не се лъжа , ако имате възможност пробвайте днес и утре . Аз съм пила два поредни месеца циклопрогинова. Доволна съм, чисти кисти, задържани фоликули и т.н  , чувствах се супер  без странични ефекти. Много добър медикамент, ако е този на Байерн, препоръчва се и при трудности в забременяването и за подготовка пред ин витро процедури.

Турски медикамент е  циклопрогиновата  която пия !

Общи условия

Активация на акаунт