Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 17

• 48 768
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Това с държавния изпит ми хареса Joy и аз съм така, като цяло той се държи нормално с мен,  аз не съм от много стеснителните, задавам въпроси, но не смея да разпитвам за всичко - с Перси ми беше доста по-добра комуникацията и се чувствах доста по-комфортно при нея, но за съжаление нещата зациклиха и не виждах изход, защото тя не практикува определени неща, които Стаменов прави.

# 646
Vtri, аз бях при доц. Андреева и съм доволна като цяло, освен че и успяхме заедно. С 4-5 антрални никога не спомена ДЯ. Последните 2 трансферирани ембриони са само ИКСИ с 2% по Крюгер. Там сме правили и ИМСИ преди. Голяма доза късмет и опитно око на биолога. Може да се консултираш и с ембриолога д-р Таня Милачич, обсъди всичко с Андреева.
Успех и на всички останали 🍀🍀🍀

# 647
  • София
Сигурно е така, не може ли да се консултирате с лекаря.
Там е въпросът.Тя ми в казвала че ако цикълът започне след 2 часа,този ден не се брои.Но сега с това зацапване,не знам,притеснявам се.И понеже никога не съм имала такива зацапвания се чудех,ако някоя от вас е имала,как брои дните?

Аз имах подобна чуденка на този ми цикъл и в Надежда ми казаха че се брои от момента в който имаш алено течение. Ако е алено предиобяд се брои за ден 1 същия ден, ако е след 12 часа на обяд се брои за ден 1 следващия ден. Игнорираш всякакви зацапвания и подобни. Надявам се да съм помогнала.

# 648
Сигурно е така, не може ли да се консултирате с лекаря.
Там е въпросът.Тя ми в казвала че ако цикълът започне след 2 часа,този ден не се брои.Но сега с това зацапване,не знам,притеснявам се.И понеже никога не съм имала такива зацапвания се чудех,ако някоя от вас е имала,как брои дните?

Аз имах подобна чуденка на този ми цикъл и в Надежда ми казаха че се брои от момента в който имаш алено течение. Ако е алено предиобяд се брои за ден 1 същия ден, ако е след 12 часа на обяд се брои за ден 1 следващия ден. Игнорираш всякакви зацапвания и подобни. Надявам се да съм помогнала.
Благодаря много  dtodorova,но нещата се развиха зле.Аз усетих,че има нещо нередно,никога не съм имала болки при цикъл или зацапвания,чувствах се и много отпаднала.Като отидох днес на прегледа за започване на стимулацията и се оказа,че съм с киста на жълтото тяло.Едва не се разплаках.Правих преди 2 седмици надраскване на лигавицата и биопсия на ендометриални клетки за кокултивация и лекарката ми изписа Дуфастон за 10 дена,е това е резултатът от Дуфастона.Айде клетките ще ги замразят,но надраскването пропада...Имах  8 антрални днес,толкова се молих за това.А и се бях настроила за стимулация и сега съм направо смазана.Губя още един месец,а май навършвам 43г....

# 649
Нас ни посъветваха да направим едно кръвно изследване  на хромозомите и на двамата да нямало прекъсване излиза след 2м и полувина.  Др  гледайте да нямате липса на желязо витамин д   и  фолиевата да не е в повече токсична е била много  . Др  правят някакво изследване  за зреенето на ендометриума . Др  изследват кръв от цикъла в геника  . Пуснете там и  днк  спермуграма  190 лв .  За това се сещам 

quote author=haidi link=topic=1274754.msg42276046#msg42276046 date=1612683033]
Аз съм със седем трансфера и 6 ин витро опита.
Тридневни, петдневни, ЗЕТ,фреш, надраскване, РВМС, имуноглобулин, интралипид,кортикостероиди, биопсии, хистероскопии,с ПИД, без ПИД,раждала съм преди десет години и нули,нули,нули.
Абсолютно никакво обяснение, защо не могат да ми преодолеят липсата на тръби.
Мъжът ми е с нормозооспермия, аз засега имам резерв и нищо. Нули,нули,нули. Изключително сложен случай съм,без обяснение защо.
Мислех за донорска, но се опасявам че и там ще получа нули, след като с ПИД също получих нула.
Ако имах пари бих, отишла в Украйна за сурогатна майка. Има ми нещо, и не знаят какво, нещо спъва имплантацията, а забременявах бързо и без проблеми, преди да ми ампутират тръбите.
[/quote]

# 650
Момичета, ще питам в тази тема, защото всички имаме голям опит, за съжаление, с инвитро опитите Pensive
В момента съм в подготовка за ЗЕТ с Естрофем, а евентуалната дата на трансфера е на 17.02. Тази сутрин се събудих с херпес на устната и естествено се притесних дали ще попречи или да отложа за другия месец. Може и да мине за тези 6-7 дни, но как да съм сигурна дали ще е безопасно за ембрионите. Хич не ми се иска да отлагам,чудя се дали да питам  утре на прегледа /с маска док. няма да го види/, но ако се е случвало на някой, какво е мнението на докторите ви Weary

# 651
Никога не съм обръщала внимание на херпес, ембрионите се трансферират в матката. Не се затормозявайте излишно с тези дребни козметични проблеми. Няма как да повлияят в негативен план.

# 652
Ani8314, благодаря Flowers Hibiscus Моята логика е същата, но нали херпеса е вирус и затова се тормозя сега Thinking и ми е любопитно мнението на докторите какво е.

# 653
Ani8314, благодаря Flowers Hibiscus Моята логика е същата, но нали херпеса е вирус и затова се тормозя сега Thinking и ми е любопитно мнението на докторите какво е.
bennie99,един път заразен с herpes simplex(вирусът,който причинява херпес по устните и носа понякога),човек го носи до края на живота си в кръвта.Когато сме изложени на стрес или настинка,грип ....(,което отново е стрес за имунната ни с-ма) вирусът веднага се активира и се появява характерната кожна лезия-херпес.Няма как да навреди на бъдещата евентуална имплантация,но трябва да видиш следващите дни да не се разболееш, ако това стане,тогава бих отложила трансфера.Успех и дано се разминеш само с херпеса на устата.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 15:06 от kremkaramel78

# 654
Бени, мен ми излезе херпес симплекс 1 в менструална кръв от изследванията на Геника и се консултирах с вирусолога в Надежда, който каза, че има проблем при бременност/раждане ако се зарази бебето, но е малко вероятно да се зарази и има лечение. Над 80% от хората сме имали вируса.

# 655
  • София
Мина прегледа ми, лигавицата е едва 5 мм Cry с по 1 хапче естрофем /от трисеквенса/, започвам да пия по 3 естрофема и другата седмица съм пак на преглед, дано този път съм при Стаменов.

# 656
Kupu, това на кой ден от МЦ е?

# 657
Кремкарамел, разбирам те, не се надбягвай с времето, обаче.
 Ако е писано ще стане и без надраскване.
Това е божа работа и късмет.
И аз се чудех, как забременяват на ЕЦ с една я., как им се получават нещата от 1-2 опита, е, спрях. Късмет е всичко. Не се отчайвай, не му е било времето.

# 658
  • София
Днеска ми е 10 ден, но от трети започнах трисеквенс, демек днес ми е 8 ден с пиене по  1 хапче естрофем /първите сини хапчета от трисеквенса са естрофем/.
Иначе и Чапанова каза, че матката след операцията изглеждала чудесно, тук там проблясвал само някой шев.
Само да оправим тази лигавица, че незнам как ще продължа иначе. Тази година мисля вече, че ще ми е предела на възрастта след два месеца ставам на 45 Cry

# 659
Не се отказвай заради възрастта...

Общи условия

Активация на акаунт