Отговори
# 345
  • France
Joy това, последното мнение, ме уби.
Може да си българин, румънец, албанец, но имаш ли качества, няма да имаш проблем да си намериш някоя местна красавица. Пред себе си имам такива примери - албанец и румънец доктори и българин адвокат. Проблемът няма да е в космоса.

# 346
  • Пловдив
Тангра, примерът ти горе за животинските стадни правила при сменяне на територията на пребиваване е подходящ и съвсем на място. При човешките отношения нещата са малко хаотични и понякога стадните правила при животните се отнасят и до хората, но друг път са коренно обратните. Веднага давам пример за второто:
 Ако при животните една женска с дете бива отхвърляна и никой самец не я брои за нищо, то при хората е намесен елементът на харесването на личността, т.е. много мъже са склонни да се съберат с вече раждала от друг мъж жена, ако тя с отношението си им покаже, че ще им е приятно и могат да бъдат щастливи заедно. Намесва се в този случай разсъждаването и претеглянето на плюсовете и минусите, където плюсовете надделяват. И хората се събират, въпреки детето от друг мъж. При животните обаче това е вероятност 1 на милион.

Субективният избор на мъж, поради неговата националност, го имам като пример и сред мои приятели. Един от тях е французин и само заради това някои жени, на които съм им споменавал за него, моментално придобиват интерес да се запознаят с него, без да знаят как изглежда. Само защото е от държава, която е сред най-развитите икономически и те съзнателно свързват това с високи доходи и свързаните с това плюсове да са с подобен мъж. Друг мой приятел живее в САЩ, но си идва почти всяко лято в България. Е, и при него е същото - като разбере някоя жена, че той живее в САЩ, някак инстинктивно това ѝ отключва големия интерес към него. Докато преди години той си беше редови българин от България, този интерес не беше такъв. Друг мой приятел, който е чужденец в София, имаше обратния челен опит. Тъй като е от народност, която не е от богата държава, никоя жена не го отразяваше. Обаче в момента, в който някоя жена разбереше как той има две фирми и няколко луксозни коли, някак изведнъж отношението към него се променяше като с вълшебна пръчица.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 14:37 от Жребчe

# 347
  • София
Красавица, по-млада с 15 години!? Да, бе да!
Е, във Франция може и така да се случва. В Канада не.

Жребче, разбира се, че има разлики. Тук идва критичното мислене за да отсееш кое, как, защо и кога се случва.

Има и намесен късмет.
Например, докато бях във връзка с една канадка (бях на около 30) приятелката ѝ беше уникално красива. Май италианка беше, или приличаше на такава. Тъмна коса, красиво лице, огромни гърди. И сама. Но аз нямаше как да се прехвърля. И моята ми вика "Да знаеш някой хубав и добър като тебе, за моята приятелка?" На ума си викам (АААЗЗ!! Но нямаше как да го кажа на глас). Отделно, където сме се появявали е имало внимание от доста по-красиви от нея, и тя все ревнуваше и коментираше "Тая ме дразни, оная ме дразни".
Нищо не е идеално. Има и доза хаос.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 14:35 от Танграта

# 348
  • София
Едно от най-търсените умения при мъжете са комуникативните. Нещо като килограмите при жените. Ако ги имаш, нито езикови, нито държавни граници ще те спрат. Мен във фитнеса примерно все чужденци ме заговарят. Е така от нищото, без един поглед в тяхна посока да съм метнала. Ако чакаш официална покана по пощата, вината си е в теб.

# 349
Тангра, изобщо не важи за всички мъже емигранти, не се заблуждавай Simple Smile Озърни се малко и виж кои са мъжете, които си хващат местни гаджета. И после помисли защо това не са българи.

При положение, че ти имаш проблем с връзките, е малко неразумно да ми обясняваш как стават нещата.
Мога да ти обясня защо не ти се получават нещата и къде са ти слабите места, ама имам усещането, че няма да вденеш.

# 350
E, те не са изчезнали и индивидите, които заговарят по улиците и всевъзможни места - имат желание хората, качества сигурно нвкакви, ама....
Къде е проблемът, къде?
Simple Smile

# 351
  • France
Жените и на тримата са хубави. Е, не са по-млади с 15 години, все пак трябва да са пълнолетни Stuck Out Tongue Winking Eye На румънеца жена му е колежка, на албанеца работи в банка, а на българина - също е адвокат. Тоест, не са някакви мухли случайно срещнати в някой бар.
Не мога да приема, че липсата на соц среда, приятели и имотното положение могат да бъдат бариера. И трите подлежат на промяна.

# 352
А, не, не ми пречиш - пиши си. Любопитна ми е мотивацията ти да го правиш. Това питам.
След като си такъв супер мъж защо няма опашка за теб?

А къде съм казвал, че няма опашка?
Въпросът е, че в тая опашка не влизат тези, които аз харесвам. Иначе опашка си има. Не лоша, при това.

Да, по някаква причина се смята за лош вкус жените да обсъждат мъжа и недостатъците му Simple Smile
Повярвай, каквото съм прочел тук, публично достояние е 100 пъти по-зле, което сме си говорили мъже на 4 очи. Толкова злоба и обиди не съм предполагал, че изобщо са възможни за изписване.

Тя Дренка сто пъти му написа и то буквално за "пазарните отношения" между мъж и жена, ама той бил емпатичен и обективен.
Ами, добре. Но очевидни неща ти убягват, може би това е проблемата.
Ами странно защо в други сфери на живота не ми убягват очевидни неща. И това е признато/доказано от работодатели, заплата, изпити и тн.
Какво значи "емпатичен" според теб? Да се дам на 1та срещната дебелана, и да разбия сърцата на 10 красавици? Май на тебе ти убягват очевидни неща. Емпатичен съм с хората около мен. Тези, които приемам. Не съм емпатичен Буда, да се раздам на всички.
Уф, чета, чрта, и май схванах ситуацията. На опашката чакат много, ама дебелани, а красавиците не знаят какво искат и той все гледа да им посрещне критериите, та белким го харесат. Като някакъв пенкилер и универсален препарат за под е - за всяка жена си мисли, че е подхдвщ (стига да не е дебела) и ако трябва, ще промени всичко, което някоя не хареса.

# 353
  • София
След като разбрахте всичко, предлагам да спрем моето обсъждане Simple Smile

# 354
  • France
Не те тролим, а искаме да ти помогнем. Поне аз. Но уважавам искането ти да спрем да те обсъждаме и с това приключвам.

# 355
  • София
Не те тролим, а искаме да ти помогнем. Поне аз. Но уважавам искането ти да спрем да те обсъждаме и с това приключвам.

Аз също. Но явно ефектът е друг, съответно и аз спирам Simple Smile

# 356
Красавица, по-млада с 15 години!? Да, бе да!
Е, във Франция може и така да се случва. В Канада не.

Жребче, разбира се, че има разлики. Тук идва критичното мислене за да отсееш кое, как, защо и кога се случва.

Има и намесен късмет.
Например, докато бях във връзка с една канадка (бях на около 30) приятелката ѝ беше уникално красива. Май италианка беше, или приличаше на такава. Тъмна коса, красиво лице, огромни гърди. И сама. Но аз нямаше как да се прехвърля. И моята ми вика "Да знаеш някой хубав и добър като тебе, за моята приятелка?" На ума си викам (АААЗЗ!! Но нямаше как да го кажа на глас). Отделно, където сме се появявали е имало внимание от доста по-красиви от нея, и тя все ревнуваше и коментираше "Тая ме дразни, оная ме дразни".
Нищо не е идеално. Има и доза хаос.

И след всичко което изписа още не ти е ясно що си сам ли? Че коя жена ще иска мъж, който да се оглежда в приятелките й и да се надява на нещо по-добро? А българите не ги избират българки, защото освен да обиждат и нагрубяват друго не умеят. Избиват комплекси и смятат, че българската жена отива при чужденеца само заради парите, а не защото не я бие, не й обяснява колко е проста, тъпа и т.н, и че трябва да седи над печката. Плюс да носи половината доход. След последната ми връзка с такъв българин се зарекох никога повече да не погледна български мъж. А сега се замисли колко други жени като мен има и дали проблема не е в твоя телевизор.

# 357
  • София
За тебе е ясно, че не ме тролиш, както и за половината други. Но не всички.
Така или иначе, само аз мога да си помогна, нямам нужда от вашата помощ. Не става по този начин.
Най-основният проблем, който имам в настоящето (като изключим от миналото, че се забих за 12г в Канада), това е проблемът, че още отделям основното си време и енергия във нови финансови предприятия. А все си казвам, че ще си дам 2-3 години отпуска.
Последно имах около 3 месеца свободно от работа време (и частично заето от бизнес), което ми подейства невероятно плодотворно и стабилизиращо. За съжаление, започвам нова работа след седмица, и безгрижните ми дни ще свършат скоро. Оттам нататък мисля да поработя 12-18 месеца още, за да си финансирам една мащабна сделка (включително с теглене на заем). И това ме радва в бизнес план, но тревожи в личен.
Иначе, стигнал съм момента в който мога и да не работя повече за цял живот. Просто продължавам да развивам нещата.

Arielle, също както темата с имотното състояние, темата с "проста", "тъпа", "биене" не присъства във свалките или връзките ми. Просто отдалеч се заобикаляме с такива. Поне за тези изброени нямам никакви проблеми.

# 358
  • Пловдив
А аз не горя от желание да помагам, аз просто скучая.

Най-основният проблем, който имам в настоящето (като изключим от миналото, че се забих за 12г в Канада), това е проблемът, че още отделям основното си време и енергия във нови финансови предприятия. А все си казвам, че ще си дам 2-3 години отпуска.
Това е смехотворно. Все едно останалите не работят, нямат допълнителни начинания и не се развиват.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 14:59 от Янтра

# 359
И аз тъй като Филомена.
За мен проблемът си е изцяло твой. Не е в миграцията, университета, кредитите, бизнеса, а че подхождаш към хората/жените като към трофеи.
Дори краткия коментар с приятелката на приятелката издава, че ти не си бил в дълбока връзка. Ако обичаш истински един човек, не си мислиш никога "ех, защо не съм свободен да се прехвърля". Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт