Отговори
# 375
  • Sofia
Не всичко е пари, както и г*з знае две и двеста. Стигнал съм до тези изводи след супер много работа и доволно изкарани пари. Дай приоритет на личния живот, защото времето си тече, а бизнеса и парите не те топлят нощем.
Да, в последните 4 страници се дискутират критерии и качества на хора от двата пола, предимно материално-субективни изисквания...а къде е любовта, привличането и това да се забавляваш с някого? Не винаги е свързано с общо бъдеще и планове. Има и кратки любови, които се изпускат ако се ходи със списъка с критерии в джоба и при всяко запознанство се прави чек. Наслада от живота липсва при такива търсения...

# 376
Дай приоритет на личния живот, защото времето си тече, а бизнеса и парите не те топлят нощем.
+1

# 377
А ако имаш следния казус. 1-2 години отлагаш всичко, и печелиш 1 млн + изграден пасивен бизнес, носейки ти 10к допълнително на месец, или никога повече няма да имаш този шанс, кое би избрала?

Т.е. изборът е между ерген на 45 години с пет ипотеки и същият на 47 години, вече с 6-7 ипотеки и по-голяма задлъжнялост и хипотетичен бизнес, надяваме се печеливш.
Ти наистина ли търсиш връзка? Вече се съмнявам.
Не мисля, че искаш връзка.

# 378
  • Пловдив
Въпросът е дали тази жена иска теб в отговор. Дали си й интересен и достатъчен.
Пансита, би следвало да си наясно, че дори и млади жени с далеч по-голяма вероятност за харесване са без мъж до себе си, така че не виждам защо се учудваш, че при десетилетия по-големи от теб хора и от двата пола има необвързани. Simple Smile И това не е непременно свързано с някакви личностни или други проблеми у тях самите, нито дали са "интересни" и "достатъчни". Е, сигурно половината хора на по 20 са необвързани - и те ли са "проблемни"? Ти нали също си необвързана (поне така си писала неведнъж)? Едва ли е заради проблеми у теб самата. Всичко в любовта е твърде необятно и неподлежащо на правила.
 Ето, аз преди година и половина бях във връзка с жена на 24 години и в един момент мислехме сериозно за дете, но сега не сме заедно. Също сме били на тема дете и след няколкогодишна връзка с други жени години преди това. Би могло да е и така, и иначе. Въпрос на лични предпочитания и интереси, както и на това дали и двамата гледат в една посока в най-решаващия за това момент. Simple Smile
 Само ще направя тънкото уточнение, че в 100% от тези случаи, които е имало планове за дете и нещо се е обърквало, въпросните жени до броени дни са се оказвали в нова връзка след раздялата ни. Далеч съм от мисълта, че тогава при тях любовта се е получавала "от пръв поглед", защото житейският опит говори, че по-скоро се е касаело за тайно пробване успоредно с други мъже и подсигуряване с допълнителни кандидати още докато сме били заедно по правилото на "маймуната и клона", който не бива пуснат, докато не бъде сигурно уловен следващият такъв. Освен това, ако един човек истински обича някого, не може току-така след дни вече да забрави всичко и да е във вихъра си с друг човек "от нищото". Wink

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 16:42 от Жребчe

# 379
  • София
Така си е, накрая ще ти налитат основно меркантилни жени, които ще изтъргуват бременност срещу пари. И много вероятно ще изневеряват после.
Да му се не види, като свърши тая епидемия, да вземем да се съберем на една форумска среща като стари клюкарки. Wink

# 380
Да се има предвид, че и след една определена възраст (35, примерно), вече характерът не е толкова гъвкав и човек не е склонен на компромиси, експерименти, вече не е глупашко младежки ентусиазиран и стеснява все повече избора на контакти.

# 381
  • Пловдив
Скрит текст:
Да се има предвид, че и след една определена възраст (35, примерно), вече характерът не е толкова гъвкав и човек не е склонен на компромиси, експерименти, вече не е глупашко младежки ентусиазиран и стеснява все повече избора на контакти.
Абсолютно е така и при двата пола. Няма и как иначе, защото повечето хора все пак са имали житейски опит и познанства с отсрещния пол, нагледали са се и са се наслушали на какво ли не и това им е дало поводи да са по-внимателни и подбиращи при бъдещите си отношения.

# 382
  • София
Скрит текст:
Много жени казват "Естествено, че мъжът ще вади повече пари и ще поема всички или основните сметки, защото е... мъж!". Замислят ли се обаче как се "вадят" повече пари? Свързано е или с добре развивана през годините дейност (което е отнемало извънредно време за работа, често и вложения), или с допълнително изразходвано в момента време за работа, или с професия, която е особено доходоносна. В никой от тези варианти не влиза понятието "редова професия с редово с работно време".
 Докато една жена може да гради кариера и това за нея да значи да работи желаната професия, носеща ѝ някакъв доход, за който да няма очакване да влага (почти) изцяло в общия бюджет наравно с мъжа, то при мъжете е точно обратното - към тях има очакване/изискване да осигуряват основния или целия бюджет.
 Много жени са ми споделяли как държат с парите си да си купуват неща за лична употреба, свързана предимно с глезене относно външния им вид: гримове и дрехи, може и телефонче, макар че за последното най-често се разчита мъжът да направи този подарък. Нещо в стил "Моите пари са си мои, а тези на мъжа - общи". Simple Smile

Покрай това изискване за пари и правене на кариера, много мъже нямат достатъчно свободно време за флиртове, срещи и общуване със свободни жени. А и докато за една жена средна хубост е лесно да привлича мъжко внимание, то от мъжете се очаква те да са ловците и тези, които да действат при новите запознанства, докато жените чакат и залагат на "хубавеенето" да замества действието и от тяхна страна.

Друго нещо. Докато към жена на 30-40 години в общия случай няма изисквания на мъжете тя да има собствени кола и жилище в допълнение на висок доход, то към повечето мъже има точно такива изисквания и очаквания. Поради това и много жени на 20-40 години пътуват насам-натам и не мислят чак толкова за вложения и купуване на кола и жилище (разчитайки на външния си вид в даден момент да им осигури мъж, който вече притежава тези неща), докато повечето мъже не могат да си позволят същото, макар и на теория да разполагат с парите за това. Това очакване/изискване мъжът да е "дръпнал" много по-напред все отнякъде трябва да дойде като изражение в много по-различно разполагане със свободното време и ограничаване на харчовете. Всичките материални придобивки не идват от небето, а са следствие на упорита работа, дългогодишно пестене на пари, умели вложения и други (изключваме редките случаи на кражби, измами, схеми с източване на ДДС и т.н.).
 Моя приятелка около 40-те се омъжи преди година за свой съратник от същата фирма и през всичките години имаха еднакъв доход. Разликата помежду им обаче е тази, че тя години наред пътуваше къде ли не из България и чужбина и не е мислела за спестявания, защото всичко харчеше по екскурзии, дрехи, заведения и последни модели телефони, докато той чинно си къташе от заплатата и живееше много скромно, събирайки пари за жилище и кола. В момента живеят в това жилище, което вече се води тяхно общо и той започна и втора работа след основната си смяна, а тя е в майчинство. Иначе на теория са имали еднакви условия за развитие и пестене на пари през годините, но... Нещата са крайно различни при двамата на практика. Simple Smile

За различните очаквания си прав, но на практика нещата са си по-скоро до човек. Примерно аз съм от хората, които първо заделят, и когато имат достатъчно стабилност и доходност, чак тогава харча за глезотии. Като в това число не включвам качествена храна и фитнес например, защото тялото си е капитал, който трябва да се поддържа, съответно не ги намирам за глезотии. Но ако нямам достатъчно средства, ще тренирам вкъщи и ще си готвя по-често и пак няма да закъсам (сега покрай кризата и без това ми затвориха фитнесчето Sob). За сметка на това има безброй много мъже, които харчат за коли и купони, пестенето им се изразява в това да не плащат наем и храна живеейки при мама, а развитието липсва. Свят шарен, хора всякакви.

Другият тънък момент, че това, което описваш важи за хора, които чакат до 40-50 да се сетят за връзка. Когато се събереш рано, и двамата работите, твоята работа е по-тежка (евентуално), но жената върти домакинството, идват децата и грижите по тях.  Заедно теглите каруцата. Ако си чакал до 40 и си заникъде, сам си си вкарал прът в колелото. Младите ще те търсят заради опит, стабилност и пари, а тези на твоите години вече ще са се изградили и няма да искат някой, който е с няколко обиколки зад тях. Та всичко е въпрос на как си направиш сметката. Животът е често тежък, и за мъже и за жени, в различни отношения, но всъщност е доста справелив и резонен, като се замислиш.

# 383
  • Sofia
Компромисите са възможни за дребни неща, няма как напълно без тях . Експерименти - не. Някои неща предварително са тотален крах. Младежки ентусиазъм няма на 35+, но са срещат хора, които да те вдъхновяват по зрял начин.

# 384
  • София
И като става дума за кой докъде трябва да е стигнал в развитието си... представете си една жена на 35... която не може да готви, цял живот не е хващала прахосмукачката, мама я пере, а тати я финансира. Не е учила, а и работа трудно задържа... даже май другия месец ще й е първия работен ден... само да успее за интервюто. Външния вид не си го поддържа, щото мъжете откъде накъде ще са толкова повърхностни да я съдят по него. А за децата забрави до 45, тялото й не е пригодено за такива "натоварвания", пък и нали има ин витро, закъде да бърза. Та въпросът е, мили съфорумци мъже, колко големи трябва да са й ц***те за да намерите положението за приемливо и съществува ли изобщо такъв размер? Thinking

Шегата настрана, и от двата пола се очаква някакво развитие в зависимост от годините. Това, което на 20 няма значение, на 30 горе-долу бива, а на 40 вече не се търпи. Та така.

# 385
И като става дума за кой докъде трябва да е стигнал в развитието си... представете си една жена на 35... която не може да готви, цял живот не е хващала прахосмукачката, мама я пере, а тати я финансира. Не е учила, а и работа трудно задържа... даже май другия месец ще й е първия работен ден... само да успее за интервюто. Външния вид не си го поддържа, щото мъжете откъде накъде ще са толкова повърхностни да я съдят по него. А за децата забрави до 45, тялото й не е пригодено за такива "натоварвания", пък и нали има ин витро, закъде да бърза. Та въпросът е, мили съфорумци мъже, колко големи трябва да са й ц***те за да намерите положението за приемливо и съществува ли изобщо такъв размер? Thinking

Шегата настрана, и от двата пола се очаква някакво развитие в зависимост от годините. Това, което на 20 няма значение, на 30 горе-долу бива, а на 40 вече не се търпи. Та така.

Никой няма да ти отговори. Прекалено много ги засегна.Sweat Smile

# 386
Скрит текст:
Зависи дали съм на 30 или на 40. Също зависи дали вече съм се подсигурила и това ще ми е бонус към стандарта или необходимост за спокойно бъдеще. И накрая, ако смятам, че съм открила правилния човек, не бих го изпуснала. Пари се правят, а и без милион се живее. Накрая докато гоня милиона да не изпусна всичко, по което си заслужава да го изхарча. А и както казваш ти, забиването в кариерата не изчезва ей така. Малко е като хазарта, трудно се спира, трудно се излиза от game mode. И накрая докато се усетиш, времето минало, ти не си същия, възможностите ти изчезнали, опциите ти се свили отвсякъде. Не мисля, че си заслужава.
Да, това е съвсем валидно. И е напълно възможно да бъркам. Просто е трудно да се даде равносметка.
Така или иначе, вече не мога да се откажа. Като минимум ми трябва 6-8 месеца на новата работа, за да изтегля още 2-3 кредита. След това мога и да напусна работа.
А предстои зима и с тоя вирус ... предпочетох работата.
Въпросът е, че "хващането на хорото" може да ме задържи.
А и предстои да се види тази нова работа до колко ще е натоварваща. Позитивното е, че е в центъра до СУ. Остава да се вдигнат забраните и да се махне вируса Simple Smile

Танграта, аз те оприличавам на стар спринтьор. Минало ти е времето, състезателното от този тип е до време. То е за младите. Сега ти е реда за маратоните, трябва да развиеш определени качества, подходящи за успешен маратонец.
Сигурно се чудиш защо говоря за спринтьори и маратонците в тема за връзките? Ами защото забелязвам че дълтотрайността на връзките е голям проблем при теб. Не си развил качества, подходящи за дългогодишен партньор, които плавно и бизпроблемно да се доразвият в тези за семеен мъж и баща.
Аз нямам проблем със задържането. Имам проблем с моя интерес в такава връзка. Още от началото. Ако ми е "достатъчна" жената, останалото ще е 100%. За всичко.

Когато имаш много избор, ставаш придирчив. Не разбирам на какво толкова се дивите тук. Същото го има и при жените, има не малко красавици, които просто не могат да си изберат от многото кандидати и стоят сами. Имах една позната, наистина красива и с аристократични обноски. Имаше много кандидати, но беше девствена до 24, после се хвана най-големия отпадък измежду всичките кандидати през годините, да не изместваме темата обаче.
В подобна ситуация бях преди да срещна бъдещата си жена, разликата е че бях на 26 тогава. Имах много кандидатки, но не си харесвах никоя, в същото време тези, които харесвах ми се дърпаха. Проблема беше, че в това време много исках момиче, което не можех да имам и това ми пречеше супер много за нова връзка.
Как се получиха нещата- дори и аз самият нямам обяснение. Момиче, което бях отхвърлил първоначално, просто успя да ме спечели. Може би беше дошъл точния момент за което, може би вече бях отписал тази, която желаех при това, не знам. Много бързо се развиха нещата, така не се бях влюбвал до момента, писал съм и преди, имах усещането че съм на тежки наркотици в онзи момент.
Та както му казват "сляпата неделя", при мен горе долу така се получи.

# 387
Пансита, би следвало да си наясно, че дори и млади жени с далеч по-голяма вероятност за харесване са без мъж до себе си, така че не виждам защо се учудваш, че при десетилетия по-големи от теб хора и от двата пола има необвързани. Simple Smile И това не е непременно свързано с някакви личностни или други проблеми у тях самите, нито дали са "интересни" и "достатъчни". Е, сигурно половината хора на по 20 са необвързани - и те ли са "проблемни"? Ти нали също си необвързана (поне така си писала неведнъж)? Едва ли е заради проблеми у теб самата. Всичко в любовта е твърде необятно и неподлежащо на правила.
 Ето, аз преди година и половина бях във връзка с жена на 24 години и в един момент мислехме сериозно за дете, но сега не сме заедно. Също сме били на тема дете и след няколкогодишна връзка с други жени години преди това. Би могло да е и така, и иначе. Въпрос на лични предпочитания и интереси, както и на това дали и двамата гледат в една посока в най-решаващия за това момент. Simple Smile
 Само ще направя тънкото уточнение, че в 100% от тези случаи, които е имало планове за дете и нещо се е обърквало, въпросните жени до броени дни са се оказвали в нова връзка след раздялата ни. Далеч съм от мисълта, че тогава при тях любовта се е получавала "от пръв поглед", защото житейският опит говори, че по-скоро се е касаело за тайно пробване успоредно с други мъже и подсигуряване с допълнителни кандидати още докато сме били заедно по правилото на "маймуната и клона", който не бива пуснат, докато не бъде сигурно уловен следващият такъв. Освен това, ако един човек истински обича някого, не може току-така след дни вече да забрави всичко и да е във вихъра си с друг човек "от нищото". Wink
Защо си избрал тези жени "маймунки"? Толкова ли си зле, че тези жени още във връзките са се оглеждали за нови мъже и са се прескочили от теб на тях моментално?
Има три причини да си необвързан -
Или ти си проблемен, или жената е проблемна или връзката ви е проблемна. Не трябва да се успокояваш, че няма какво да работиш върху себе си и отношенията.

# 388
  • София
Кой, Лъвицата? По-скоро ти се опитваш да ни засегнеш.
Просто подреждах и бях зает.
Какво да отговарям, на 35, не само циците ѝ да са супер, ами и кариерата ѝ и характера, пак няма да я взема.

Но конкретно на въпроса, въпреки, че харесвам гърди много, далеч не са ми най-решаващия фактор. Просто както други не личностни неща, има и "дийл-брейкъри", които ако липсват, просто всичко заминава. Това включва, някаква средна интелигентност, доброта, отдаденост към семейството и децата, честност. Също и поне среден външен вид.

С гърди, без гърди, ако е на чалга вълна, чанти, дрехи, лакове, джуки, силикон, просто няма как да стане. Или ако е 80+кг

Не виждам какво можем да се засягаме. По-скоро вие се засягате като си споделяме изискванията. Мен лично не ме е срам от тях.

# 389
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Много жени казват "Естествено, че мъжът ще вади повече пари и ще поема всички или основните сметки, защото е... мъж!". Замислят ли се обаче как се "вадят" повече пари? Свързано е или с добре развивана през годините дейност (което е отнемало извънредно време за работа, често и вложения), или с допълнително изразходвано в момента време за работа, или с професия, която е особено доходоносна. В никой от тези варианти не влиза понятието "редова професия с редово с работно време".
 Докато една жена може да гради кариера и това за нея да значи да работи желаната професия, носеща ѝ някакъв доход, за който да няма очакване да влага (почти) изцяло в общия бюджет наравно с мъжа, то при мъжете е точно обратното - към тях има очакване/изискване да осигуряват основния или целия бюджет.
 Много жени са ми споделяли как държат с парите си да си купуват неща за лична употреба, свързана предимно с глезене относно външния им вид: гримове и дрехи, може и телефонче, макар че за последното най-често се разчита мъжът да направи този подарък. Нещо в стил "Моите пари са си мои, а тези на мъжа - общи". Simple Smile

Покрай това изискване за пари и правене на кариера, много мъже нямат достатъчно свободно време за флиртове, срещи и общуване със свободни жени. А и докато за една жена средна хубост е лесно да привлича мъжко внимание, то от мъжете се очаква те да са ловците и тези, които да действат при новите запознанства, докато жените чакат и залагат на "хубавеенето" да замества действието и от тяхна страна.

Друго нещо. Докато към жена на 30-40 години в общия случай няма изисквания на мъжете тя да има собствени кола и жилище в допълнение на висок доход, то към повечето мъже има точно такива изисквания и очаквания. Поради това и много жени на 20-40 години пътуват насам-натам и не мислят чак толкова за вложения и купуване на кола и жилище (разчитайки на външния си вид в даден момент да им осигури мъж, който вече притежава тези неща), докато повечето мъже не могат да си позволят същото, макар и на теория да разполагат с парите за това. Това очакване/изискване мъжът да е "дръпнал" много по-напред все отнякъде трябва да дойде като изражение в много по-различно разполагане със свободното време и ограничаване на харчовете. Всичките материални придобивки не идват от небето, а са следствие на упорита работа, дългогодишно пестене на пари, умели вложения и други (изключваме редките случаи на кражби, измами, схеми с източване на ДДС и т.н.).
 Моя приятелка около 40-те се омъжи преди година за свой съратник от същата фирма и през всичките години имаха еднакъв доход. Разликата помежду им обаче е тази, че тя години наред пътуваше къде ли не из България и чужбина и не е мислела за спестявания, защото всичко харчеше по екскурзии, дрехи, заведения и последни модели телефони, докато той чинно си къташе от заплатата и живееше много скромно, събирайки пари за жилище и кола. В момента живеят в това жилище, което вече се води тяхно общо и той започна и втора работа след основната си смяна, а тя е в майчинство. Иначе на теория са имали еднакви условия за развитие и пестене на пари през годините, но... Нещата са крайно различни при двамата на практика. Simple Smile

За различните очаквания си прав, но на практика нещата са си по-скоро до човек. Примерно аз съм от хората, които първо заделят, и когато имат достатъчно стабилност и доходност, чак тогава харча за глезотии. Като в това число не включвам качествена храна и фитнес например, защото тялото си е капитал, който трябва да се поддържа, съответно не ги намирам за глезотии. Но ако нямам достатъчно средства, ще тренирам вкъщи и ще си готвя по-често и пак няма да закъсам (сега покрай кризата и без това ми затвориха фитнесчето Sob). За сметка на това има безброй много мъже, които харчат за коли и купони, пестенето им се изразява в това да не плащат наем и храна живеейки при мама, а развитието липсва. Свят шарен, хора всякакви.

Другият тънък момент, че това, което описваш важи за хора, които чакат до 40-50 да се сетят за връзка. Когато се събереш рано, и двамата работите, твоята работа е по-тежка (евентуално), но жената върти домакинството, идват децата и грижите по тях.  Заедно теглите каруцата. Ако си чакал до 40 и си заникъде, сам си си вкарал прът в колелото. Младите ще те търсят заради опит, стабилност и пари, а тези на твоите години вече ще са се изградили и няма да искат някой, който е с няколко обиколки зад тях. Та всичко е въпрос на как си направиш сметката. Животът е често тежък, и за мъже и за жени, в различни отношения, но всъщност е доста справелив и резонен, като се замислиш.
Аз не бих казал, че хората са станали на 40-50 години, че чак тогава да се сетят за връзка. Повечето хора, които в момента не са обвързани, всъщност през годините са имали връзка или няколко връзки, а някои дори и брак. Simple Smile Не са чакали десетилетия "в пещерата", а са влагали време, чувства, грижи, пари и т.н. в тези връзки.

Ако жената е тип "средна хубост" на външен вид и е що-годе разбрана и умна, няма значение дали има или няма пари и имоти - пак ще се намерят предостатъчно мъже, които да я пожелаят. Повечето мъже нямат зверски изисквания към жената от финансово естество. Всъщност и не мъжете са тези, които са с по-големите изискания към външността на отсрещния пол. Жените имат доста по-завишени изисквания в това отношение - не само откъм ръст, но и определено излъчване в лице, държат на особен вид поглед, строеж на тялото и т.н.. Отгоре на изискванията от материално естество.
 Жената може дори и да няма гърди, може да има леко гърбав нос, може и да е метър и 50, но ако показва, че наред със сериозността си е и игрива в кревата, моментално ще намери една камара кандидати. От друга страна, една "хубостница", която е дръвце в леглото и разчита само на дадения ѝ наготово ген да замества всичко останало, бързо ще загуби интереса на мъжа.

Скрит текст:
Защо си избрал тези жени "маймунки"? Толкова ли си зле, че тези жени още във връзките са се оглеждали за нови мъже и са се прескочили от теб на тях моментално?
Има три причини да си необвързан -
Или ти си проблемен, или жената е проблемна или връзката ви е проблемна. Не трябва да се успокояваш, че няма какво да работиш върху себе си и отношенията.
Много прибързано се изказваш, но го отдавам на все още краткия ти житейски опит. Simple Smile Как може предварително мъж да знае дали новата жена до него в бъдещето ще му изневери след месеци или след години връзка? Или, че по някое време ще реши тайно да си търси заместители на мъжа? За мен важното е това, че никога не съм постъпвал подмолно, не съм предавал нечии чувства и съм осигурявал доверие към мен. Това, че ми е било показвано в някои случаи, че аз не мога да имам същото доверие, не е било в моите правомощия, защото доверието зависи от всеки отделен човек. Както друг не е отговорен за осигуряваното от мен доверие, така важи и обратното. Simple Smile Аз лесно печеля чуждото доверие, защото държа на думата си и показвам, че може да ми бъде гласувано такова. Дали ще си честен към някого, това зависи от лично твоето желание да си честен.
 За "успокоенията" също не разбирам накъде биеш. Всеки зрял човек е наясно, че причините за нещо, което не се е получило, биха могли да зависят или от него, или от човека до него, или и от двамата едновременно. Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 17:33 от Жребчe

Общи условия

Активация на акаунт