Отговори
# 450
  • София
Късмет, късмет, ама трябва да се свърши работа. Ако "искам още да поживея за себе си", накрая работата ще я свърши някой друг с някоя друга. Докато умните се наумуват, другите раждат.

# 451
  • София
Мен започнаха тръпки да ме побиват като чета тук какви варианти се разиграват. А ако до година-две не стане въпрос за брак и деца в една връзка, значи няма да стане. Още преди да са започнали хубавата част, те вече си намират какво да искат и какво да не им достига. Представям си какво ще стане, ако нещо се закучат нещата. Май ще се окаже, че има доза мъдрост в приказните истории, в които принцът/принцесата се преструват на бедни, за да видят кандидатите как ще реагират.

Абе моят опит е, че някои неща по-добре да се мислят отначало, защото като ударят чувствата всичко е цветя и рози, всяка дума е ангелско пеене, а всяко движение изкуство, но после нещата улегват, идват битовизмите и точно за такива неща започват да се изяждат. Та просто е въпрос на малко прагматизъм. Ако знаеш, че не можеш да приемеш определено нещо, по-добре си направи сметката и не си вгорчавайте животите, или си губете времето. Ако пък мислиш, че може да се заобиколи, има адекватни решения, не е проблем за теб, половинката проявява разбиране и е готова на компромиси и т.н... пей сърце.

# 452
Е, Жребчо да пише след 4 годишна връзка с жена, съжителство, разговори за деца - какво стана?

# 453
  • София
Точно там е грешката, че децата се мислят отначало, пък после битовизмите надделяват още преди децата. Природата го е измислила - таз година булка, догодина люлка. И да се карат за битовизми, поне бебето вече е налице, а те все ще намерят начин да се разберат. Особено ако вече възрастта напредва.

# 454
На Жребчето изобщо не му вярвам, че е имал повече от няколкодневна връзка с която и да е. То и за работата се чудех кога рабоъи, след като половин работен ден яде, другата половина се разхожда, няколко часа гледа тъпи клипове, пише в бг-мама, регистриран е в 16 сайта за запознанства, и говори с часове по телефона с отчаяни жени, ама тогава твърдеше, че просто си почивал от усилната работа с телефонията. С такъв лайфстайл посто няма втеме за връзка, за деца да не говорим. Такива хора са свикнали да си се гледкат и няма да се лишат от личноо си време и удоволствия, колкоъо и да теоретизират как ще се раздават на макс, стига човекът отсреща да го заслужи.

На жените всъщност им правят услуга, като им напомнят за цъкането на биологичния часовник. Жалко, че на мъжете рядко им се напомня и си мислят, че любовта ги чака на ъгъла дори и на 80. На 40+, в лоша форма, незавидна визия, без успехи, без дори лично да са се подсигурили, след 20 години ще са за пенсия, а са без стаж и някакви авоари, гарантиращи им поне собственото оцеляване. Мечтата на всяка жена да се обзаведе с такъв и тепърва да ражда от него. Имало време да се развие връзката, що да не я карат кротко и спокойно до пенсия да се развива? Даже и кола може да не им трябва. От социални грижи дават инвалидни колички. Ако е моторизиранаѝ идеално. Аз не познавам хора със сериозни намерения за семейство, които на тази възраст не бързат. Направо като скоростно влакче им са втъзките на тия, които търсят сериозен партньор. Че и си въобразяват, че жените са се залетели за тх, че чак и могат много да избират и да чакат да им обещават какво ли не жените с деца, за да с тях, а не с някоя желаеща ги безукно бездетна. Жени без деца на 40 почти няма. Тези, които нямат, или висят по репродукъивните кабинети, или са абсолютно хахави, или не са от типа хора, които търсят уседналост, сериозни  връзки и семейство. За по-млади жени може само да си мечтат повечето бедни ергени.

# 455
  • София
Точно там е грешката, че децата се мислят отначало, пък после битовизмите надделяват още преди децата. Природата го е измислила - таз година булка, догодина люлка. И да се карат за битовизми, поне бебето вече е налице, а те все ще намерят начин да се разберат.

Абе не намират. Това е лошото. Иначе за многото мислене си права, то също не е добър вариант, защото така все нещо ще те спира, и накрая изпускаш влака. Както при всичко, трябва някакъв баланс.

# 456
  • Пловдив
Късмет, късмет, ама трябва да се свърши работа. Ако "искам още да поживея за себе си", накрая работата ще я свърши някой друг с някоя друга. Докато умните се наумуват, другите раждат.
Познавам поне 5 жени, които добре си поживяха до навършване на 35-40 години, преди да решат, че е време за задомяване и деца. Но при жените на тази възраст е по-различно, защото ако една жена е що-годе хубава, много бързо може да намери предостатъчно кандидати и вероятно сериозен мъж за семейство. Обаче при мъжете след 40-те е доста по-трудно да намерят все още хубава, в здравословна форма и незаета жена на сходна възраст (38-40). Simple Smile Просто тези жени са десетки пъти по-малко, отколкото жените с добра външност и без деца на 30 години. Разведени жени на 40 с деца има колкото щеш; пълни, нервни, устати и избухливи - още повече, но те не са притегателна част за повечето мъже. Затова и отговорът невинаги е "Явно не ставаш". Просто изборът е сведен до някаква нищожна част спрямо този, който е бил наличен преди 10 или преди 15 години. Simple Smile Ясно е, че за да има толкова много деца без нормално семейство, значи има и сходен брой бащи, които поради някакви причини не са с майките на децата, така че не искам да звучи, сякаш едните имат по-малка отговорност от другите. В България почти винаги майките настояват децата да останат при тях и за един разведен мъж е по-лесно да направи ново семейство, защото е сам, особено ако и не плаща издръжка на бившата си жена.

# 457
  • София
Сега малко да го играя от отсрещната страна, ама и жените на 40 не са кой знае колко добре с материала - гравитация, характер на стара мома... Колкото и да се тунингова няма как да стане на 25.

# 458
Скрит текст:
Ако са от една и съща среда, дори няма да има какво да обсъждат и да очакват материално.
Именно, година с този, година с онзи, и все не идва ред до децата, защото е важно да осигурим колата, къщата и колежа на Нероден Петко.

Точно там е грешката, че децата се мислят отначало, пък после битовизмите надделяват още преди децата. Природата го е измислила - таз година булка, догодина люлка. И да се карат за битовизми, поне бебето вече е налице, а те все ще намерят начин да се разберат. Особено ако вече възрастта напредва.

Не може да си толкова наивна. Кажи ми, че тролиш, признай си.

# 459
И на мен на 14 ми се струваше голям подвиг да се боря с "очакванията на обществото", но после разбрах, че голяма част от тях съществуват с причина. Времето е ограничено, развитието не се случва с щракване на пръсти, а годините си казват думата.

Мога да реша да раждам и на 40, обаче шансовете ми ще са намалели драстично, за сметка на рисковете.
Кариера не се гради за 2 години, ако чакаш прекалено дълго, кога ще се възползваш от дивидентите, а и ще ти е трудно да го съчетаваш със семейството, ако и за него си чакал.
Да не се приема като критика или заяждане, но всеки пречупва през собствената си призма. Аз например имам, така да се каже, обикновена работа, която в общи линии ме удовлетворява. Тоест, изпълнява си фукнцията да ми дава сигурен доход. Оттам натък нямам особени амбиции за кариера. Нямам и намерение да раждам. Не отхврълям напълно идеята за дете, намирам осиновяването за приемлив вариант. На 33 съм. Като по-млада може даже да съм била по-съгласна да отговарям на очакванията на обществото, но с времето се засилва желанието ми да не бъда като другите. Не се правя на интересна, наистина съм на това мнение.

# 460
  • София
Не троля, двата поста са напълно в синхрон. Първият е ироничен и любимите ми клишета на тема "защо ни е рано за деца" - хората бутат напред именно материалните мотиви как трябва за детето кола, къща, пари за университет.

# 461
Е то е ясно ,че след 40 год, избора се стеснява, но не съм съгласна,че мъж над 40 е по - трудно да  си намери жена, отколкото тя ако е над 40.
Най малкото мъжете имат по голям диапазон във възрастта.Мъжете биха се задоволи ли и с по малко,но жена над 40 има повече изисквания.

# 462
Трябват си пари за дете. Не всички имат късмета да намерят партньор в 20-те си години и да кацнат в наследено жилище с 2 баби на разположение.

# 463
Сега малко да го играя от отсрещната страна, ама и жените на 40 не са кой знае колко добре с материала - гравитация, характер на стара мома... Колкото и да се тунингова няма как да стане на 25.

Ами всъщност са. Повечето са се усетили до този момент поне дете да имат, което да не им позволи да развият характера на стара мома. И въобще, старите ергени с характеропатии са далеч повече от старите моми. И направо си представям тия 40-годишни, решили да раждат, как спокойно и лежерно се отдават на връзката, докато се решат да родят и излезе някой хубав модел кола на пазара. 40-годишните ергени, дето не щат вече да са ергени, ако ще и заради факта, че мама иска внуче, пак бързат. Не бързат тия, които търсят някоя отчаяна да им пусне в кревата, ама всъщност връзка и семейство бе им трябва. Че даже и за външността и поддръжката повечето жени са по-добре от повечето мъже на тази възраст.

# 464
  • София
Скрит текст:
И на мен на 14 ми се струваше голям подвиг да се боря с "очакванията на обществото", но после разбрах, че голяма част от тях съществуват с причина. Времето е ограничено, развитието не се случва с щракване на пръсти, а годините си казват думата.

Мога да реша да раждам и на 40, обаче шансовете ми ще са намалели драстично, за сметка на рисковете.
Кариера не се гради за 2 години, ако чакаш прекалено дълго, кога ще се възползваш от дивидентите, а и ще ти е трудно да го съчетаваш със семейството, ако и за него си чакал.
Да не се приема като критика или заяждане, но всеки пречупва през собствената си призма. Аз например имам, така да се каже, обикновена работа, която в общи линии ме удовлетворява. Тоест, изпълнява си фукнцията да ми дава сигурен доход. Оттам натък нямам особени амбиции за кариера. Нямам и намерение да раждам. Не отхврълям напълно идеята за дете, намирам осиновяването за приемлив вариант. На 33 съм. Като по-млада може даже да съм била по-съгласна да отговарям на очакванията на обществото, но с времето се засилва желанието ми да не бъда като другите. Не се правя на интересна, наистина съм на това мнение.

Няма проблем, ти си имаш твоя живот и твоята визия, вероятно изградени от твоето житие. При мен е обратното, първо минах през бунта, особено бракът ми се струваше тотална отживелица. В последствие видях смисъла на тези неща и вече съм ориентирана към по-традиционни цели. Ти си знаеш за теб разбира се, дано и един ден си доволна от избора, който си направила сега Simple Smile Другото няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт