Образователен Говорилник - тема 10 в чест на работливите ученици и студенти

• 19 674
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Аз да си помрънка. Живяхме с надеждата, че сме преминали през решаващите контролни за 1 срок. Наистина последните седмици имаше два дни с по 2 и 3 контролни. А се оказа, че след ваканцията щели да имат "решаващи", незнайно за какво, контролни по основните предмети. Децата са страшно изморени психически и посрещнаха новините много анти. Реално ваканцията ще отиде в писане на домашни и подготовка за тези контролни. Мисля, че малко се пресоли манджата. Даже не малко. Ако не коригират поне малко подхода ще изгубят децата много скоро в контекста на потенциално ДО до пролетта.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 00:55 от Fancy

# 646
  • София
Нищо не мога да напиша. Нищо друго не ме прави толкова безсилна, отчаяна и безсловесна като загубата на любим човек. С него си отива и цял свят.
Предполагам и затова съм се превърнала от човек, който на 20 можеше да разказва вицове цяла нощ, в такъв, който не се сеща за нито един. Та и във второто направление ме няма никаква :/
Аз знам в себе си, че отишлите си любими хора продължават да са с нас винаги. Сила и любов ви пожелавам да се справите.

# 647
  • София
Фенси, говори с тях. Аз като видях поредното домашно за Великден (като там бяха само 4 дни), им се обадих и отчаяно помолих за почивка. Хората влязоха в положение.

Но контролните ще останат. Те няма как да се махнат, така че - practice calm, брой до 10, после от 10 до 1 и знай, че детето ще се справи.

Но не пречи да попиташ, ако са ви дали един тон домашни, какъв точно е зорът. Защото съм сигурна, че със и без домашните, децата са толкова добре подготвени, че ще се справят Simple Smile

# 648
Децата са страшно изморени психически и посрещнаха новините много анти. Реално ваканцията ще отиде в писане на домашни и подготовка за тези контролни. Мисля, че малко се пресоли манджата. Даже не малко. Ако не коригират поне малко подхода ще изгубят децата много скоро в контекста на потенциално ДО до пролетта.
За първи клас -казаха , че са се събрали  и  са решили домашни при  ДО за събота и неделя да няма (имаше само по английски  в нормални обеми). И това е най-най-разумното решение. Адмирации и благодарност на  екипа на 1 клас-/явно не е централно решение за цялото училище/.  В резултат всичко мина леко, децата са спокойни и работят много по- ефективно, без стрес.
Като си спомня в ПУК какво натоварване беше-някакво състезание кой да даде още и още и още ...Задачи, които сами по себе си не са нещо свръх натоварващо, но в съвкупността си бяха огромен обем и си смазан- не от сложността, а от количеството-даже от мисълта за количеството...
При вас ДО може би ще се проточи и наистина е добре да направите обратна връзка ...

# 649
  • София
Домашни в ПУК?! Flushed Това е ново.

# 650
Ние нямахме домашни в ПУК, но от 1 клас сме с друга учителка. И реално много от нещата, които правят в клас и в часовете по самоподготовка, им остават за домашно. Пак не са по цял ден на компютъра. Часовете им бяха до 13:00 най-много. Т.е. предпочитам тия домашни пред това да седи до вечерта на компютър.

Но домашните уикендите наистина ме изтощаваха. В един момент се получаваше един цял ден тя да пише домашни.

# 651
  • София
Но домашните уикендите наистина ме изтощаваха. В един момент се получаваше един цял ден тя да пише домашни.
Че и ние така си пишем домашните. Кат захванем сутринта и със всички почивки, ставания, сядания, блеене в нищото и т.н. - и до неделя може да откараме Joy

Андариел, ела тук, ако обичаш! Angry

# 652
  • София
редактирах си постовете в другата тема, копирах ги тук.

Да, така е, и така е навсякъде, във всяка компания. Наемаш хора, те носят нещо, дават нещо, учат нещо, вземат нещо и отиват на друго място. Може да не звучи особено прекрасно, но така се случват нещата. Затова разни компании си пазят ноу-хау и подписват по едо кило договори, и пак са наясно, че този човек като си тръгне, си тръгва със знанието. Не е получаване наготово, те по някакъв начин си плащат за това като привличат този човек. Гледат си бизнеса като всяка друга компания, просто ние като родители сме много чувствителни, защото има професии с ореол. Колкото за таксите - те си казват цената, а всеки си преценява.

Капацитетът се купува - ето, те привличат човек, който да им донесе този капацитет, ще си купят и още хора за капацитета. А училището с капацитета пак да си развива капацитета, да си задържа хората, които са му важни.  Видяхме какво стана с Изи - образно казано си напазаруваха хора, а Джонев направо си напазарува още едно училище с "превземане отвътре" като иска прогресивни паралелки. Човекът си има стратегия и си я изпълнява, той е бизнесмен първо. Други направо изкупиха едно частно училище, а който купува - той командва.

Зависи каква им е бизне-стратегията. повечето училища са собственик-управленски капацитет, а други са на инвестиционен принцип - правим училище, защото е изгодно, купуваме си и управленски капацитет от друго училище.
Примерно, виждам по обявите за работа какъв е управленският капацитет на Джани Родари - редовно им висят празни позиции на сайта на РУО. Аз не съм се обаждала на техни обяви, но имам колеги и познати, които са се обаждали - всички съжаляват, че са го направили и са много доволни, че не са се хванали да работят там.

# 653
  • София
Е, браво! И сега моите постове си висят там като прани гащи Grin

Извиках те да те питам имаш ли намерение да се самономинираш, че времето тече и петима Петка не чакат? Joy Joy

# 654
  • София
не съм разбрала. Ох, днес нещо не съм в час, струпаха ми се някакви изнервящи неща, така че моля за вашето търпение. Не искам да се карам с никого, просто ми идва вповече от два-три дни. Тук сте ми дружки.

Самономинирам се за "Когато съм права, съм права!". Понякога много мразя да съм права, дори се моля да не съм права. И после ми е два пъти по-гадно, че съм била права.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 15:28 от Andariel

# 655
  • София
Оправи си запетайката, че ще ти намаля оценката с една единица Simple Smile

Някой друг иска ли да се състезава в тази категория? Simple Smile

# 656
  • София
Аз винаги съм права, така че не ставам за тази категория. Joy

# 657
  • София
Тая категория за мен е за Фенси. Всички й влизаме на нож преди първи клас и към 2ри-3ти вече всички пеем в нейния хор.   Joy

# 658
  • София
Ох, Амели, лайкър на годината, викаш за мен Simple Smile Ами може, макар че в тази категория ме бие един познат, който чак го блокираха временно от Фейсбук, защото много лайквал Joy

В интерес на истината, доста бях пропуснала от темата и днес дочетох. Моите съболезнования към всички, претърпели загуба. Много объркани времена, много Sad
Дано всички ни чакат само добри и радостни моменти през новата година!

# 659
  • София
Тая категория за мен е за Фенси. Всички й влизаме на нож преди първи клас и към 2ри-3ти вече всички пеем в нейния хор.   Joy
Хахаха, Бърдитооо, колко добре го формулира. Моята история в тази тема, при тва дългогодишна е само в подкрепа на написаното от теб: от "дори не помислям за СС за моето дете" до "тва е най-доброто училище за моето дете и мен с всичките ми обсесии и претенции" Simple Smile))) Освен тва минах и в другите две крайности - от "изобщо не мога да се съглася и да понасям (предното аз на Фенси)" до "на 99% съм съгласна с Фенси" - така че да. Подкрепям Бърдита.

Също и Sanaka - не се сещам да не е била права Laughing

Аш, мисля, че никой не би и помислил да ти оспорва титлата за мама на кучета или както там беше точната формулировка.

Може би, трябва да опресниш кои бяха останалите призове?
Поет на темата ще имаме ли за оня връцлив сръдльо, дет ни бойкотира, щот смята, че той може да пише "ами няма пък да си променя мнението, като е такова", ама ние нямаме право на същото Laughing Bowtie Broken Heart

Общи условия

Активация на акаунт