Юлски бебета 2020, тема 2

• 23 707
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Аз се боря с подредено дупе от родилното още. И памперси смених 4-5 вида и козметика и се оправя за 2 дни и после пак. Схемата която върши работа при нас е да оставям на всяка смяна на памперса гол за около 10 мин,да му подиша дупето. От както го правя това нямам проблем с подсичането.

# 106
Нашия батко беше с подсечено дупе, когато му излизаха нови зъби. Като пробие зъба и изчезваше подсеченото. Тогава бях изпробвала всички видове кремове против подсичане, единствено помагаше крем против подсичане на Авене педиатрил- преди 8 години, но вече няма бебешка серия на Авене Sad за сега карам на себамед, судокрем, а днес започнах и бюбхен- като се роди малката ни бяха подарили доста козметика, но от мустела и бюбхен- съм най- доволна за сега.

# 107
И моята принцеса е силно подсечена последните 2-3 дни и то от един несменен памперс 2 часа, който беше със съвсем наакано.
Сега съм взела да я мажа с крема на Биодерма против подсичане и още след второто мазане е много по-добре.
А вече няколко пъти акото й излиза през гърба. Смятам, че уж й стават памперсите, но явно материала идва в повече.
Вашите мъници как спят, имат ли промяна в заспиването вече.

# 108
Мамчета от два дни сме доста кисели Joy опъва се като струна, ще ям, няма да ям, мрън, доста неспокойна като цяло. От дете, което не реве много, стана друга работа Joy днес прави точно 5 месеца, иначе смучем ръцете доволно, предполагам, че са зъбите ама все пак да си питам...знам, че вече някои имат зъбчета и вие ли бяхте така ?

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 21:15 от samodelia

# 109
Олееее, и ние сме така. Почва да яде, дръпне се, пак се насочи към гърдста, загледа се нанякъде. Много време се мотаме. Понякога яде съвсем съвсем малко, защото всичко я разсейва.
Ние още нямаме зъбче, но си търка брадичката в рамото ми, когато я нося.
Последно време пък я забелязвам, че спря да ми се радва. Прекарва повече време с баща си и баба си сега, и аз сякаш спрях да съществувам за нея. Добре, че я кърмя, че поне да знам , че за нещо съм й важна.

# 110
Samodelia, да точно така беше с първите 2 зъбчета.Те излязоха през 2дни,едно след друго.Много се успокои след това, за около 5дена и сега на ново, с пълна сила че и по - зле
По 2 часа вечерта се мъча да го приспивам, а той горкия много плаче и си чеше венците. Ползвам 3вида телчета, но само Картел го облекчава. Отделно давам Дентокид.

# 111
Не телчета, а гелчета:blush:Калгел.

# 112
Аз на моето Бочко взех ама като свърши ще взема и Калгел. Преди сън му давам осадент

# 113
И малкия вече има 2 зъбчета, първото изби малко преди да направи 5 месеца, второто 3-4 дни след това. Вече доста са над венеца, а очаквах поне месец да се мине преди да видя това. Изключително неспокоен беше преди да излязат, направо имаше някои дни спеше за целия ден 20-30 минути, вечер отново едно мятане по 2-3 часа неспане. Все още си има 1-2 нощни хранения, а преди да се появят зъбките бяха няколко нощи за всеки час. Точно със зачервено дупе, разтройство ( аз си мислех, че е от ваксината), безпокойство прерастващо в истеричен рев на моменти, кашлица, слава на Бога не вдигна температура, протече ваденето на зъбки при мъничкия.
Почнахме и захранване. Взех няколко готови бурканчета, исках да пробвам да правя, но така и не успях да стигна до пазара.
В навечерието на Коледа, ви желая от сърце здрави и спокойни бебчета и грижовни бащи!

# 114
Smile_to_live честито за зъбките, дано при следващите да е по-леко Simple Smile
Момичета, заместили ли сте вече обяда? Аз започнах захранване преди 10 дена и вече давам само зеленчуково пюре с 20-30мл АМ, но въобще не й стига и след час-час и половина пак е гладна. Дали с месо или жълтък ще й стига?

Весели празници на всички и от мен Heart

# 115
Не съм заместила
 Аз му давам само на обяд и даже не знам колко грама е и не е редовното му хранене , а е когато брат му яде. Да свикнат да ядат заедно , после ги слагам и по едно и също време да спят да създадат навик. Ще видим до колко ще има успех това мое начинание

# 116
Както се казва: show must go on! Joy  след първите зъбки следват и още зъбки Joy няма почивка за нас мамите Joy
Ние вече се захранихме със следните продукти: морков, картоф, синя слива, тиква и круши. В петък ще пробваме оризовата каша. Обяда и следобедната сме на пюре плюс АМ. Иначе сега нещо не иска и да яде...явно си я наболяват венците. Пие по 100 мл на 3-4 часа примерно. Буди си се нощем веднъж да хапне, а бързо бях свикнала 3-4 месеца да спим по цяла нощ Joy иначе и аз взех Калгел да се мажем плюс английските прахчета, които скоро ще ги получа, но доста дълга доставка за съжаление покрай тоя ковид и многото поръчки и т.н.
Пожелавам ви весели празници! Бъдете здрави!

# 117
Честити зъби. Аз не успявам да да заместя хранене, защото винаги след това иска да суче. Пюрета са му нещо като забавление. С месните сякаш се насища повече наистина.  Весели празници с нашите сладки, мънички коледни подаръчета. Всички да са много здрави и щастливи.

# 118
Аз започнах захранване с оризова каша.
Някой правил ли е?
Исках да смеся с кърма ,но то така се втечнява ,че все едно гъсто мляко й давам ,а не каша.
По колко дена е добре да се дава всяко ново ядене?
3-4 или повечко трябва да се изчака?

# 119
Аз го карам бавничко. И даже по седмица си въвеждам..той за това до сега е ял само тиква, картоф, морков. Сега е ред на тиквичката. Аз много я ползвах да ми прави пюретата воднисти с голямото ми дете.
Месо ще дам средата на 6тия месец. Плод..не знам кога. Трябва да си водя в старата тетрадка как съм процедирала

Общи условия

Активация на акаунт