БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 648
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ахх, греяно вино, хубаво звучи😋
Ще взема да направя довечера, ама с тоя мелбек може ли алкохол😄

# 106
На нас ни донесоха домашно, две вечери го дегустираме леко загрято, разкошно е. 😸
Ами, аз съм пила. Не мисля че ще ти стане нещо от чаша вино, но за всеки случай, ако искаш изчакай да си допиеш Мелбека.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 08:34 от Lemy

# 107
Дай и ние да си гледаме Таро-то 🙂
Най-лошата ми година!
Силно се надявам следващата да донесе здраве, спокойствие и щастие.

*Ако се касае за възпален нерв- В комплекс поне за месец.
Когато се обади синузита, често при мен е без запушване и секрет, но с много силни болки. Понякога като се обади тече бистра водица, която и да искам не мога да спра.
Синулан и Геломиртол са добри и не водят до привикване.
При силни болки- май се повтарям: ракия, черен пипер, брашно. От всичко по съвсем малко се смесва и се прави топче тесто. Сплесква се, намазва се носът (и между веждите) с мазен крем или олио. Сплесква се тестото и се залепва на мястото. Стои се около 30 минути.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 22:24 от Merelenda

# 108
Merelenda много си бърза, аз това за Тарото го изтрих, защото казаха неща, които не знам как да ги тълкувам, и не съм сигурна дали искам да се случват: )) Но ще ви го пусна, имайте предвид, че дамата тепърва навлиза в публичното пространство, вероятно има и по-добри, но просто това ми изскочи. Като скролнете надолу, излизат годишните зодиакални прогнози:

https://m.youtube.com/channel/UC4lnpLe5OLjSAl_HrX7kHzg/videos

# 109
Моя синузит е такъв-без грам секрет от носа,даже съм се молила понякога да текне,че да се изчисти тая гадост.Като се обостри синузита имам яко главоболие-започва от основата на носа и между веждите и се разпространява към слепоочието,някакъв ужас е и не мога да си намеря място от болка,а аз по принцип търпя на такава.Никога не съм предполагала,че нос така боли.И при мен си стана хронично и лошото е,че всичко се събира на топка в носа,не мога да дишам вечер и не излиза.Правя промивки със солена вода,но не помагат кой знае колко.За болката си правя компрес от загрята морска сол,увита в торбичка и притискам мястото-само това ме спасявя и то временно.Явно си е хронично това и няма лекуване.При мен лимфните възли се увеличиха леко,не знам дали от синузита.Вече почти година са така и се бях побъркала от притеснения,отидох на УНг и каза,че не са повече от 1 см и най-вероятно е от синузита.По-нататък може и снимка да си направя на синусите,ако това нещо продължи да ме мъчи.

# 110
Колко полезни неща чета от вас момичета. Аз нямам синузит, но носът ми е все запушен. Сух е но някак набъбнал и понякога грам не дишам през него. Вече не ползвам капки че явно съм си повредила лигавицата. И не мога да помириша нищо, в къщи ме подиграват само че нямам обоняние. Леми, защо всеки ден минаваш по 10 хл.крачи. лекар ли ти го препоръча?

# 111
Ами защото трябва спорт, движение.
https://m.profit.bg/svezho/tryabva-li-da-pravim-po-10-000-krachk … za-da-otslabvame/

https://www.bgmedic.com/kak-da-hodim-poveche

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 08:10 от Lemy

# 112
  • Бургас
Аз пък се задъхвам... и се пръскам от яд,защото искам да вървя бързо.Да тичам е абсурд...

Lemy,крачкомер ли имаш?Какво разстояние горе-долу трябва да изминеш за да си сигурна,че са 10 000 крачки?
Аз вървя поне един-два километра,но ми се струва,че е малко.

# 113
Имам един, от Алито.
Миме, аз в началото едва изтътрях 2-3000, трябва постоянство и упоритост.
То често и ме домързява де.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 08:11 от Lemy

# 114
  • Бургас
И мен ме мързи...
Аз съм и с тежко плоскостъпие и при повече ходене/стоене права,така ме болят краката...
Кръстът и мен ме боли,но никой не ме отразява,нали не мога да пия обезболяващи...
Личната все коментираше,че даде ли ми талон за ортопед,нищо не очаква,ортопедът не може нищо да направи,не може да ме гипсира...
Даде накрая,изписаха ми ортопедични обувки,но социалните попитаха ТЕЛК и ТЕЛК прецениха,че нужда от такива обувки нямам,въпреки че единият ми крак е малко по-къс от другия...
Уф,думи нямам.Който не се чувства добре,е оставен сам да се справя с проблема си, помощ отникъде.

# 115
Миме има приложение, което може да се изтегли на телефона. Мери крачки. Аз имам такова.
Ох, хубаво е да се ходи. Мен зимата обикновено ме тресе депресия и не ми се мърда, ако има слънчице се опитвам. През топлото време не се спирам, но зимата се олежавам. Странното е че въпреки че не се движа много отслабвам. Вече съм 3 кг надолу от октомври насам. Без усилия, просто нищо не ми се прави зимата, включително не ми се яде.

# 116
Миме, сама трябва да си помогнеш. Хващай се и започвай с малки темпове, ходене, упражнения, те поне са безплатни. Бях качвала тук едни клипове на хора които следя за упражнения, имат и за стъпалата.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 08:10 от Lemy

# 117
  • Бургас
А,ясно е,че никой няма да ходи вместо мен.

Много ми е гадно,личната ми лекарка се разболя от Ковид и сега си закрива практиката...помолих днес тази,която я замества да ме запише,била педиатър и записвала само деца(доста често е замествала моята лична и ми знае заболяванията).Обадих се в здравната каса,за да поискам списък с лекари,които записват.Оказа се,че не само,че тази,която уж само деца записва,може да ме запише,а и че няма такова понятие"практиката ми е пълна".Казаха да пиша жалба срещу всеки,който откаже.
Утре ще пробвам при тази,която днес отказа.Поне ми знае заболяванията.
Много ми е кофти,че и за пациент не ме искат.А има толкова належащи в момента въпроси относно здравето ми,за тази ИР никой нищо не прави,личната беше ми обещала да говори с една ендо...
Ще си търся правата.На тях не им пука,а на мен животът ми зависи от техните решения.

# 118
Как си избрах моята ЛЛ преди 15 години във Варна.
Отидох до кварталната поликлиника. Видях пред кой кабинет няма нито един човек и почуках.
И така-бъдещата ми ЛЛ ме прие, записа ме и макар да бях с прекъснати права ми каза, ако имам проблем да ходя при нея.
В последствие осъзнах, че е страхотен доктор и си има доволни пациенти. Просто него ден съм извадила късмет.
Ходя при нея ако ме удари някой вирус. Последните години и за хапчета за кръвно. Знае за щитовидните ми проблеми, помни и докторите, при които ходя и ме консултира и насочва адекватно (по моя преценка), ако трябва да посетя друг специалист.
Казва ми какво да изследвам. Пуска си ми кардиограма и т.н.

# 119
  • Бургас
Merelenda,всеки лекар трябва да е такъв.
Радвам се за теб.
Утре ще ходя в поликлиниката да си намеря и аз лекар.
Искат,не искат,това им е работата,сами са си я избрали...Аз така или иначе нямам друг вариант,освен да търся лекар.
Преди съм ходила по кабинетите.Питат ме боледуваме ли, защото аз винаги се записвам на едно и също място със сина.
И когато стигна до втория или третия си проблем се започва тръшкане,че нямат място в практиката за двама души,детето могат да вземат евентуално,ама за мен...
Или по-честните директно казват,че не могат да поемат отговорност...Други пък ме насочват с цялата си наглост към техен млад колега с уверението,че колегата им е млад,амбициозен,ще ми обръща внимание...Не ми се мисли ако отида при колегата им.
Само негативи събирам.
Лятото една гастро прецени,че съм за отделение.Отказа да ме вземе в нейното и ми даде талон за прием в отделение...Обикалях безцелно,само дето не платих преглед в една болница,на другия ден талон се наложи да нося...Никой не ме прие,листът си стои в мен.Коментарът беше,че диагнозата ѝ е грешна,не съм с жлъчна криза и нямам нужда от прием в отделение,но да се върна при нея,тя да ме вземе,щом смята,че е необходимо...
Та така... мъка голяма.

Общи условия

Активация на акаунт