БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Леми, забравих на коя страница беше в темата в бг мама за ревматоиден артрит.

Сташа, не съм още. По цял ден съм с детето и няма кой да ми го гледа. А и да си кажа честно много ме е страх. Тази вечер пак съм с температура. А уж пия Нурофен.

# 601
Ходих на ехография при доктор Нешкински днес. Гърдите са ок, кистите са ми там😂. За жлезата каза, неуголемена, с малък възел, но кръвоснабдена яко. Според него ще се справя с лекарства. Честно казано, малко се успокоих. За мигрена ми препоръча физиотерапия. Другата седмица съм доктора, към когото ме насочи.

# 602
Препоръки на Експертния съвет по медицинската специалност „Ендокринология и болести на обмяната“ относно ваксиниране срещу COVID-19
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/30
Т.е. ако сме в еутиреоидно състояние даже е препоръчително да се ваксинираме. При хипер и хипо,  ваксиниране след като хормоните влязат в норма.

# 603
  • Бургас
Леми, забравих на коя страница беше в темата в бг мама за ревматоиден артрит.

Сташа, не съм още. По цял ден съм с детето и няма кой да ми го гледа. А и да си кажа честно много ме е страх. Тази вечер пак съм с температура. А уж пия Нурофен.
Ами... тиреоидит е възпаление на щитовидната жлеза.Майка ми беше с температура,една дама тук също...
Болки във врата имаш ли?
По принцип това дават първо,Нурофен.
После кортикостероиди (ако е това разбира се)...
За съжаление майка ми два месеца беше с температура,преди да започне с кортикостероидите.После спреше ли ги,до няколко дни пак вдигаше температура...

# 604
Мария, нямам болки във врата. И подуване нямам. Четох за някакъв “тих” тореоодит или още се наричал безболков. Може и нещо такова да е при мен.

# 605
Здравейте, днес ходих на гинеколог и се установи ,че имам полип на матката и малка киста на яйчника.До преди 2м.бях в хипо, а сега съм в хипер функция.Има ли сте такива проблеми?

# 606
Здравейте, днес ходих на гинеколог и се установи ,че имам полип на матката и малка киста на яйчника.До преди 2м.бях в хипо, а сега съм в хипер функция.Има ли сте такива проблеми?

Трада, аз имах полип на матката през 2019г. Когато ми го откриха щитовидната ми жлеза беше напълно здрава. Сигурна съм в това. При мен се получи в следствие на хормонална стимулация за ин витро (детето ми е ин витро). Мисля, че по-скоро женските полови хормони са виновни за тези полипи. Провери тях. Те също са свързани с щитовидната жлеза, но все пак можеш да ги пуснеш. Правят се межди 3-5 ден от цикъла.

# 607
Чела съм, че за появата на полипите са отговорни възпаления.
Аз също имам. И кисти правя.
При мен се появиха тези проблеми малко преди да се отключи хиперфункцията. Уж кистите имат отношение, при разбъркването на хормоните на щитовидната се отразява и на половите. Тсх малко да мръдне нагоре - надолу и се започва с кистите.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 18:54 от Merelenda

# 608
Махахте ли полипите с абразио?

# 609
Аз не съм го махала, но по принцип се махат-да. Някои ги следят, ако не създават проблеми. Докторът ще каже.
Но няма гаранция, че пак няма да се появи.

# 610
Чела съм, че за появата на полипите са отговорни възпаления.
Аз също имам. И кисти правя.
При мен се появиха тези проблеми малко преди да се отключи хиперфункцията. Уж кистите имат отношение, при разбъркването на хормоните на шитовидната се отразява и на половите. Тсх малко да мръдне нагоре - надолу и се започва с кистите.
Боже, и аз не знам вече. Хора казвам ви кълбо от нерви съм. Преди тоя проклет Ковид толкова добре се чувствах. Възстанових се от раждането и физически бях идеална. Как можа да ми се случи всичко това. Чудя се вече какво ми е и не знам дали някога ще се оправя. Постоянно съм потна, вдигам температура, сутрин се събуждам със сковани ръце и ме болят ставите на пръстите и китките, все едно имам артрит ( няма да се учудя вече, ако и това имам). Да не говоря, че още като забременях, още тест за бременност не бях направила и кожата на лицето ми стана толкова суха и цялата на пъпки. На допир е все едно шкурка. Мислех, че с раждането ще се оправи, ама не! Никога не съм имала каквито и да било здравословни проблеми, освен един хроничен фарингит, който от време на време се обостряше, когато препуша. Вече не приличам на себе си. Косата ми пада. Тези дни ми се върна малко апетитът и веднага съм на горе с килограмите. Страх ме е да ида да си пусна по-подробни изследеания. Съзнателно избягвам огледалото, защото не мога да се гледам.
Извинявайте за мрънкането. Просто исках да се оплача.

# 611
Аз съм махала полипи с абразио.

# 612
Аз махах полипа с трансвагинална хистероскопия. Методът е много щадящ и не се стърже цялата матка. Маха се само полипът. Изписват те на същия ден от болницата, малко кръв тече 2-3 дни, после минава. Болка няма никаква. Хистероскопията е по-добрият метод.

# 613
Момичета, случвало ли Ви се е да Ви боли жлезата? Не ме боли гърлото, а отвън, точно където е щитовидната жлеза... Странно ми е.

# 614
  • Бургас
Момичета, случвало ли Ви се е да Ви боли жлезата? Не ме боли гърлото, а отвън, точно където е щитовидната жлеза... Странно ми е.
На мен не.
На майка ми-да.
От други жени също съм чувала,че имат болки.

Общи условия

Активация на акаунт