БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 722
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Беше време когато и аз нищо не четях и имах пълно доверие на лекарите. Каквото ми се изписваше това пиех. Но вече се съмнявам и винаги искам още едно мнение и много чета и се консултирам. Всичко започна когато преди вече близо 3 години аритмията ми беше станала нетърпима 24/7 . Кардиолог ми изписа кордарон - лекарство което по онова време обявих за чудодейно. За месец сърцето ми влезе в ритъм и чак ми действаше като успокоително. Никой  не ми каза че е коварно и се пие 3 месец макс и то при тежки случаи. Аз го пих повече от година. И ме е яд на мен самата, защото навсякъде в нета може да се прочете че разбива щитовидната и затова се пие кратко. За тази година съм пренаситила жлезата с йод без да знам че е от кордарона. Накрая го спрях сама защото прочетох че може да предизвика фоточувствителност. Бяхме на море и се изринах по лицето жестоко. Е, аритмията ми беше овладяна , но вече имах учестен пулс и високо кръвно, че даже ми изписаха антидепресанти заради нервите и паник атаките. А аз вече съм била с тиреотиксикоза. Когато дойдох в тази група точно от това се оплаках, как съм минала през какви ли не лекари, но не и през правилния. А именно ендокринологът. Тъкмо бях започнала терапия с тирозол 3*2. И до сега моят ендокринолог ме води с амиодарон индуцирана базедова болест. Кордаронът , който съм пила толкова дълго е чист амиодарон и ме е докарал до това състояние. Вече си знам. За всичко се интересувам и чета,макар това да е работа на лекарите. И се ядосвам защото можеше да не се стигне изобщо до тук. И на хапчета за кръвно съм от тогава. Сигурно в крайна сметка е съвкупност от фактори. И аз както всички тук съм чувствителна и трудно овладявам стреса. И мен ще ме почне критическата, макар че още с някои пропуски имам редовен цикъл. Така че незнам.. тия жлези.. не им е лесно.

# 181
  • София
Сали, и моята майка е с аритмии и все с Кордарон я връщат в ритъм докторите в Пирогов. В следствие и тя получава много типичните за Базед симптоми и хормоните й са така. После го спира и й се възстановяват, но за съжаление те казват други лекарства нямали освен това...

Леми, моят мъж оправи синузита с лампата сутрин и вечер по 10 мин за 3-4 дни.

# 182
Честита ви Нова година, момичета и момчета! Здраве ви пожелавам и повече положителни емоции. Да се отървем от стреса и  черните мисли!

# 183
  • София
За много Години на всички колежки и колеги по болест!
Много успехи и късмет, да сте живи и здрави
и да преборим базеда през 2021!

# 184
Дали, не го знаех това за Кордарона.. Баси.. Много тъпо наистина.... И при мен има ускоряване на пулса за кратко-да речем 5 мин, но иначе в покой е между 60 и 70. Не пия бета блокер, обиколил съм поне 4 кардиолози, но според ендокринолога става въпрос за някакъв проблем по оста хипотоламус-хипофиза-надбъбречни... Каза, че по скоро някаква добавка да си намеря. Като казах добавка-някоя има ли информация за това и дали би било подходящо за мен?
https://predpazi.com/product/anxiover-podkrepa-za-nervnata-siste … 450mg-90-kapsuli/

Иначе паник атаки не съм имала от миналата зима, да чукам на дърво.. Ще се радвам да изкаже те мнение за тази добавка

# 185
  • Бургас
Демонче,къде е този ендокринолог,който разбира и от хипофиза?
Аз имах проблеми с паращитовидните и хипофизата...
С хипофизата още имам,понякога ми е двойно по-висок пролактинът от горната граница, гърдите ми секретират мляко постоянно...
Скоро го мерих пак пролактина,беше спаднал и много се зарадвах,защото не съм пила Достинекс или Бромокриптин,не ми понасят.То какво ли ми понася на мен...Искам много някой да ми обясни как се нормализира сам пролактинът,но надали...

# 186
Мариянче, в Казанлък съм... Е, може би не е най-великият специалист, но поне ми обяснява нещата и е на мнение да не се тровя излишно с лекарства(поне докато това е възможно де).. Между другото като ме хвана Ковид, потърсих него и той ме лекуваше. За 12 дни 3 пъти ме праща на ПКК, Дкк, Асат, Алат, Црп, Суе. Чак на 7 ден ми включи антибиотик за 7 дни _ако имало бактериално наслагване от Ковид-така каза.

# 187
  • Бургас
Браво,това са истинските лекари,такива трябва да бъдат всички,но...Масата за съжаление изобщо не се интересуват от пациентите си,не си дават телефона,не ги интересува нищо,освен да си вземат парите за прегледа от касата или пациента...
Най-хубаво е да не ни се налага да ходим по лекари,но се налага все пак и е хубаво да попаднем на свестен и съвестен специалист.

# 188
Като казах добавка-някоя има ли информация за това и дали би било подходящо за мен?
https://predpazi.com/product/anxiover-podkrepa-za-nervnata-siste … 450mg-90-kapsuli/
Аз лично за първи път го чувам този анксиовер. Не разбрах състава му, освен билката еньовче, която е спомената. Иначе много добре "звучи" написаното. Дали всички трябва да започнат 2 пъти по 2 за 4 седмици? Това означава 120 хапчета, т.е. две опаковки, общо 52 лв. Не е малко. Дано някой изкаже добри отзиви. Бих пила нещо билково, което със сигурност няма да навреди.

# 189
  • Бургас
Релакмакс е по-евтино.И релаксира,добро е.
Ако на някого му понася валериан на стомаха,Дормиплант е най-хубавото билково лекарство,което съм пила за релаксиране на нервната система.

# 190
Здравейте и от мен правиха ми пълна кръвна картина всичко е нормално.
 Личната ми мери кръвното на дясната ми ръка беше 128 на 80.
Лява 110 на 88 и тази стойност не и допадна.
Каза ми да намаля соленото. Тези замайвания ги дължа точно на това кръвно отделно,че тези трептения на краката се усилват и не само там когато съм под напрежение.
Личната ми даде талон за Невролог говорих казах и че, имам нисък б-12 от преди време. Вика ми възможно и да е от това,но нямало смисъл да го правя повторно.
След тоалетна особено когато ми е разхлабен стомаха тези замайвания не винаги се увеличат или обратното вибрациите се усилват. И преди съм ги имал тези вибрации както казах след поредната тоалетна сякаш на организма му липсва нещо..
Невролога пък ме праща за ЕМГ тук вече за това се чудя дали да го правя ?
Някои от вас да е правил това изследване.
Ендото също каза,че долната граница на кръвното си е висока и ако има нещо да посетя кардилог.
Вече тотално се обърках честно мисля си дали не се касае за рецидив защото до преди 3- седмици някъде ми нямаше нищо. След като пих  изопринозин от тогава се започна с това главоболие и постепенно нещата се получиха. Не знам от къде да започна вече се обърквам и хормони ще пускам тсх. Но, първо да видя това Емк досега такова изследване не са ми правили.  В  момента усещам доста неприятни симптоми трептенето в краката,  леко притеснение понякога имам сърцебиене особено под душа се усеща повече сякаш самото сърце спира и после пак работи. Да не забравяме и замайванията от кръвното.
Реакциите ми са по- ускорени на моменти друг път точно обратното.
Не знам това рецидив ли е ,но ми е адски неприятно не мога да си свърша задълженията като хората по-бързо се изморявам. Общо взето това са нещата който усещам неприятно ми е ,че Невролога ме праща и на психиатър за капак хубаво било да пия нещо за успокоение антидепресанти и т.н. Тотално съм разочарован защото ако се касае за рецидив нещата са ясни.  Ако някой чете хубавото е поне да ми даде съвет защото лекарите почти нищо не казват.. Поздрави!

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 22:21 от Angelov255

# 191
Какво е ЕМК?

# 192
Сбъркал съм в бързината.
става на въпрос за Електромиография (ЕМГ).
Това е изследването.

# 193
Ангелов, ако ме беше послушал преди време и беше започнал да пиеш витамин Б8(Инозитол) сега нямаше да се оплакваш и нямаше да ти предлагат антидепресанти. Трябва също да си попълниш и дефицита на Б12. Разликата в кръвното на ръцете може да е от шипове, дискови хернии, лордози на врата - имаш ли? Замайвания има не само от кръвно-може пак да е ошипяване, може да е от тревожност (което аз смятам), може и да е от антителата(преди години при мен беше така). Но симптомите, които описваш говорят повече за дисбаланс на вегетативната нервна система. Аз също се оплаква, ако помниш... Но след курса със Инозитол, Б комплекс, неещатша значително намалява и аз престах да се вживявам толкова

# 194
  • Бургас
Ангелов,така е,при мен също е имало и има подобни моменти.
Ясно е,че всичко е от болестта на щитовидната жлеза.Лекарите не могат да я излекуват,ще те пращат и препращат по кабинети,ще ти наизпишат сума лекарства,с надеждата,че ще улучат нещо,което да ти помага.
Дали е рецидив,дали просто жлезата се обажда от време на време...Не знам.
Няма пълно щастие,ако човек веднъж се разболее от хронично заболяване.Има моменти на подобрение,има моменти на влошаване.
Дали е високо кръвното не знам,отиди на кардиолог,за да каже със сигурност.Съветвам те да не разчиташ на случайно измерване със случаен апарат,а да помолиш да ти сложат холтер за 24 часа.
За антидепресантите-неведнъж съм казвала,че пия и от около 14 години насам(откакто се разболях),не съм спирала да ги пия.В началото ми бяха сложили диагноза следродилна депресия и около 7 месеца пих антидепресанти,без особен ефект.Поне успявах малко или много да поспя с антидепресантите,лошото е,че надали ще успея някога да ги спра-без тях сигурно няма да се чувствам добре.Настояват ми да ги пия и заради колита,аз честно казано вече във всичко се съмнявам.Уж пробиотиците,които ми изписваха,лекуваха състояния като моето,а после се оказа,че не е точно така...За антидепресантите може някой ден да се окаже,че изобщо не е трябвало да се пият...

Общи условия

Активация на акаунт