БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 20 179
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Траб е Трак. Изписват го още като Тсх рецепторни антитела.

С това Тсх и анализи ми объркахте представите 😁 за функцията на щитовидната жлеза.

Саша, над 80% Базед. Минимум завишен- граничен, може да се срещне при Хашимото с хипер. Много рядко.

Има едни други антитела- TSI, TBII. Това са блокиращи и стимулиращи рецептора на Тсх антитела. По прецизни са. TSI правят вече в бг. Засега държат висока цена. Но биха били нужни при евентуално съмнение за рецидив на заболяване, на фона на нормални хормони, но повишен Трак. При мен така се случи декември. Букет симптоми, цялата се тресях, а хормоните в норма. Трак активен. TSI излязоха повишени.

Има и други антитела, но не знам да ги правят в БГ.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 20:09 от Merelenda

# 676
Офф, аз го правих, но в Лаборекспрес и там пише Трак... Ясно. По него ми каза, че имам Базед. Благодаря много, спестих пари. ❤️

# 677
Видях че го имаш, да. С тая стойност 17 няма какво друго да е освен Базед. В близката година си спести парите да го изследваш. Не е нужно. Той е за диагноза, а с тази стойност няма съмнение дали е Базед.
Ще ти е нужен вече като решат да спират лекарствата. Трак е важен показател и трябва да е влязъл в норма преди да спрат терапията.
Tsh-r antibodi, Trak, Trab, Trat, Трак, все Трак.

# 678
Те, значи затова моите лекари, казаха, че е Базед при мен. Трак ми беше малко по-малко от 7.
Иначе минах на един тирозол дневно. Пулса ми днес е пак много ускорен.

# 679
И моя около 7 беше с рецидива.
Екстра за тирозола. Аз така с 1 таблетка успявам да държа в норма нещата.

Ето за антителата. Споделяли сме, ама по-новите със заболяванията да ги видят.
  https://www.medinfo.bg/spisanie/2007/4/statii/avtoantitel … vidnata-jleza-217

# 680
Здравейте на всички жена ми има хиперфункция и хашимото момента е бременна в 7г.с консултирахве с ендокринолог и изписа Пропицил 50мг 2×1 и Оксибор форте 1×1.Някой от вас ползвала ли е Пропицил по време на бременост фатално ли е за бебето,моля ако знае някой да отговори.Това са резултатите,благодаря ви.

# 681
Видях че го имаш, да. С тая стойност 17 няма какво друго да е освен Базед. В близката година си спести парите да го изследваш. Не е нужно. Той е за диагноза, а с тази стойност няма съмнение дали е Базед.
Ще ти е нужен вече като решат да спират лекарствата. Трак е важен показател и трябва да е влязъл в норма преди да спрат терапията.
Tsh-r antibodi, Trak, Trab, Trat, Трак, все Трак.
Благодаря ти Мери! Надявам се да го овладеят с лекарства. Ако и спра да пуша... Пффф

# 682
Здравейте на всички жена ми има хиперфункция и хашимото момента е бременна в 7г.с консултирахве с ендокринолог и изписа Пропицил 50мг 2×1 и Оксибор форте 1×1.Някой от вас ползвала ли е Пропицил по време на бременост фатално ли е за бебето,моля ако знае някой да отговори.Това са резултатите,благодаря ви.

При бременност изписват пропицил. Дозата по спомен беше максимум 3 таблетки.
Дано бързо се повлияе жена ви.

# 683
  • Бургас
От сърце Ви пожелавам да се повлияе бързо състоянието на бременната жена.
Дано...
Мисля,че има шанс да се успокоят нещата.

# 684
Благодаря ви за бързите отговори лека вечер на всички

# 685
Миме, ай честито, печелиш ваучер.
Аз понеже спрях алкохола, спечелих вино 😸

# 686
Момичета, пробвали ли сте с тия хранителни добавки, които са на пазара. Примерно ТироХелп или Тироиид Съпорт?
Днес аз реших да изключва всички млечни продукти, тестени, захар, шоколад и тн. и да го карам само на салати, месо и фруктоза т.е. плодове за 20 дена + прием на фолиева киселина, омега 3-6-9, витамин В12 Methylcobalamin на Солгар, Селен на Солгар 100мг (през ден по 1,да не стане предозиране), витамини А-Я, 1 чаена лъжичка куркума и когато се сетя от 1 месец всеки ден ям джинджифил с мед и лимон.
Така де, споделям какво съм решила, ако дам на някой пример и идеи за хранене. Но ако имате някоя успешна комбинация която се е потвърдила от ваш опит с радост бих научила нещо ново.
Споделям и линк към едни йога упражнения, не отнемат повече от 5 минути на ден. Аз реших да ги правя 2 3 пъти на ден. 🌹🌹🌹

https://lekuva.net/143760/5-spetsialni-uprazhneniya-koito-pomaga … ampaign=campaign2

# 687
Ай, то хубаво упражнения, ама последната снимана  поза е абсурд за мен. Айде за предпоследната може и да успея, на кантар е.
Аз тези дни правя по 20 клека, че ми е пак ускорен пулса много.

# 688
Някой ползвал ли е мелатонин? Изобщо не мога да спя вечер.. И си купих спрей, но не смея д го ползвам..

# 689
Ай, то хубаво упражнения, ама последната снимана  поза е абсурд за мен. Айде за предпоследната може и да успея, на кантар е.
Аз тези дни правя по 20 клека, че ми е пак ускорен пулса много.

Не всичко е на 100%, има и други. Важното е да е удобно и приятно. По 10 20 секунди се седи в поза на ютуб е пълен с информация и пози за щитовидната.
А иначе колко е ускорен?
Аз разбрах че може да имам проблем в момента в който си взех Фитбит часовник-от тия умните 😂 вървях пулса ми беше 140 150 седя и лежа-пулса ми беше 116, ядосах ли се - ставаше 150 160.
Сега седя пада под  100. Става 89 84 91 понякога е и 102 зависи, той не е и постоянна величина де. Вървя ли сега, качва се до 130. Интересното е, че не го усещам като сърцебиене, а като умора и го дължа също така и  на никаквото движение.
Силно вярвам в културата ни на хранене и в тая мисъл намерих и рецепта за чай, който подпомагал нормалната функция на жлезата.

съставки
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. настъргано индийско орехче
1/4 ч. Л. настърган джинджифил
1 супена лъжица портокалов сок
1/2 ч. л. канела
230 мл сок от боровинки
2 чаши вода

Приготвяне: варете вода, добавете боровинков сок, джинджифил, индийско орехче и канела. Извадете от топлина. Оставете за 20 минути. След това добавете портокалов и лимоновия сок. Изпийте охладената напитка преди лягане.

FBID873464872699674
Кардиолога при прегледа ми изписа Алора, билкови успокоително хапченца. 3х1,но много се замайвах и прецених, че ми е много дозата и ги пиех само вечер по 1. Действаха ми добре. Информира се тук там и разбрах, че се взимат от жени при менопауза заради тия нервни изблици, топли вълни и тн.. А за мелатонина като цяло не мисля, че имаш проблем да го използваш. Мозъка си го произвежда естествено докато спим, а щом не можеш, не виждам лошо да си го набавиш. Може и да ти помогне.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 22:47 от SK Sk 628708

Общи условия

Активация на акаунт