Нарцисизъм

• 42 538
  • 583
  •   1
Отговори
# 150
Точно нещата от статията. Wink Проектира си своите комплекси на теб.
И моята много обичаше да ни обижда и сравнява с други "деца" и да хвали другите ама не й харесва като я сравнявам с други майки. Съвсем различни са. Опитвала се е да ме обвинява как се разбирали други майки и дъщери, как обичали майките си, как не съм й споделяла, ами не мога и тя го знае и съм й казвала, че не сме си близки. Тя си го направи.
Имат пари с баща ми и от там има едно самочувствие, понякога показва надменност и говори подигравателно за другите, което много ме ядосва, но отскоро влезе в критическата и изживя малко кризи, та се успокои малко засега.

# 151
Всеки път, в който и споделя нещо, после тя го използва срещу мен. Забравих последното. Изпадна в истерия по телефона и ридаейки ми каза:
- Трябва да си дойда да те водя по лекари.
- За какво става въпрос?
- Ами колко време вече не можеш да забременееш.

(За първипът този цикъл в живота ми си следя овулацията. С партньора ми сме заедно от 6 месеца. Не се пазим този цикъл и предния. Сами определете до колко това е адекватен и позитивен човек.)

# 152
  • Paris, France
Скрит текст:
Всеки път, в който и споделя нещо, после тя го използва срещу мен. Забравих последното. Изпадна в истерия по телефона и ридаейки ми каза:
- За какво става въпрос?

(За първипът този цикъл в живота ми си следя овулацията. С партньора ми сме заедно от 6 месеца. Не се пазим този цикъл и предния. Сами определете до колко това е адекватен и позитивен човек.)

Не зная колко адекватен и позитивен е човекът, но ми се вижда неадекватно да се спира пазене след 4 месеца връзка.

# 153
Скрит текст:
- За какво става въпрос?

Не зная колко адекватен и позитивен е човекът, но ми се вижда неадекватно да се спира пазене след 4 месеца връзка.

Така Ви се струва.

# 154
O, съжалявам, Tyra! Не съм искала да прозвуча грубо!
Винаги съм смятала, че дъщеря ми е красавица. Учеше се много добре и беше много сериозна.
Но си признавам, че съм си изпускала нервите и съм я обиждала заради избора на първия ѝ приятел.
Боклукът я беше омагьосал и тя ни приемаше, ни предаваше.
Може би прекалената протекция от моя страна я направи незряла, а когато си незрял, т.е. още дете във възрастно тяло си е направо наказия. Ставаш лесна плячка на така наречени емоционални пирати. Признавам, че последните години имах доста сътресения по отношение на работата си, здравето си и изпуснах момента в който тя стана жена. А нейният баща, с когото тя е по-близка, се съгласява с всичко. И магаре да беше довела в къщи и насочила към леглото си, той пак нямаше да отреагира. Срам не срам, ама съм била омъжена 28 години за путьо!
Тя не ме възприе като съветник, а като човек, който иска да ѝ развали щастието...То пък едно щастие! Беше обречено от самото начало, ама като не слуша!
Аз съм минала по нейния път. Горе-долу на нейните години имах такова влюбване в подобен "красавец", само че моите родители бяха на едно мнение макар и разведени. Когато двама възрастни ти говорят едно и също, ти щеш не щеш се вслушваш. Само че моят мъж, пардон путьо, реши, че трябва да ми се доказва с обратен знак точно в този момент и това дообърка нашето неразбирателство. Затова и той повече не ми е мъж.

# 155
Тайра, те не знаят как да се държат и говорят. Майка ми е същата.
Или се прави на загрижена или наистина иска да се сближите.
Моята пък ме караше да раждам секцио, защото било по-лесно?, а аз си исках нормално. Имат ни още за деца и си мислят, че цял живот ще ги слушаме. Моята като се махнах от "дома й" и тогава не й беше лесно. Няма с кой да се заяжда и брат ми си тръгна, баща ми все е по чужбина. Опита се да се сближи с мен, но си продължава с гадния характер и аз съм си злопаметна и много не й се получи. Винаги съм се опитвала да я разбера, но не мога да я оправдая. Като съм виждала как е в други семейства искам, не искам съм правила сравнение и съм се огорчавала повече, но както казах, реших да спра с тия драми и да не й придавам вече такава важност в живота ми. Имам си мое семейство, дете за което да се грижа и ще гледам напред и ще се опитам да не съм като нея.

# 156
Да те обича нарцис, мила моя майно льо, ама така че да си му спечелила доверието е голяма работа, от мен да го знаеш! Защото повечето са успешни и се раздават много, не само финансово, а всякакси!
Те затова и са успешни, любовта първо към себе си и не непременното съгласяване с всеки и всичко по всяко време са първата предпоставка за успех. Wink
Равена, защо си говориш, колкото да се намираш на приказка? "Нарцис" не е нещо като зодия, та всеки да си плесне интерпретацията.

# 157
Да те обича нарцис, мила моя майно льо, ама така че да си му спечелила доверието е голяма работа, от мен да го знаеш! Защото повечето са успешни и се раздават много, не само финансово, а всякакси!
Те затова и са успешни, любовта първо към себе си и не непременното съгласяване с всеки и всичко по всяко време са първата предпоставка за успех. Wink
Равена, защо си говориш, колкото да се намираш на приказка? "Нарцис" не е нещо като зодия, та всеки да си плесне интерпретацията.
Не съм аз. Други ми я плеснаха в един друг форум като си разказах историята.
Излишно е да споменавам, че другарският съд бе съставен само от мъже кой от кой по-големи комплексари.
Аз имам труден характер, признавам си, ама чак пък да съм нарцис, знам ли?
Пробвах обаче всичко, включително и манипулации само и само да я откъсна от това момче.
Нямах избор! Борбата ми беше много неравна с баща ѝ зад гърба ѝ.
Той и до ден днешен не признава, че съм била права в преценката си. Няма и да го признае, но на мен не ми пука! Simple Smile
Нямам си и идея майките ви защо ви карат да забременявате толкова скоро.
Аз обратно, я накарах моята дъщеря да отиде да си направи двойна подсигуровка срещу забременяване и да не разчита само на кондоми. (Не знам, как ме послуша.) Защото това е начинът неподходящ мъж да те върже и опропасти живота ти, като ти тропоса дете.

# 158
Не, аз изобщо не говоря за теб и за твоята история с дъщеря ти, мъжа ти и гаджето.
Говоря за тази фраза: "Да те обича нарцис, мила моя майно льо, ама така че да си му спечелила доверието е голяма работа, от мен да го знаеш! Защото повечето са успешни и се раздават много, не само финансово, а всякакси!"
Ако си чела внимателно темата в началото, когато ставаше по-често дума за партньори, а не за майки, щеше да видиш, че жените се измъчват от жестоко чувство на малоценост и провал в следствие на ирационалните игрички и манипулации на мъжете им нарциси.
А че било голяма работа и не са им насмогнали на "успешното" ниво, е направо гавра. Flushed

# 159
Не, аз изобщо не говоря за теб и за твоята история с дъщеря ти, мъжа ти и гаджето.
Говоря за тази фраза: "Да те обича нарцис, мила моя майно льо, ама така че да си му спечелила доверието е голяма работа, от мен да го знаеш! Защото повечето са успешни и се раздават много, не само финансово, а всякакси!"
Ако си чела внимателно темата в началото, когато ставаше по-често дума за партньори, а не за майки, щеше да видиш, че жените се измъчват от жестоко чувство на малоценост и провал в следствие на ирационалните игрички и манипулации на мъжете им нарциси.
А че било голяма работа и не са им насмогнали на "успешното" ниво, е направо гавра. Flushed
Toва е жалко наистина. Не знам обаче дали е признак на нарцисизъм или по-скоро на мъжка комплексарщина.
Като имаш жена за партньор е ясно, че тя има бели петна в CV-то си (моментите, когато отглежда децата си) и не може да допринася за семейния бюджет толкова, колкото теб.
Аз говорех все пак, гледайки от моята камбанария и на близки на мен.
Не съм чела всички коментари.

# 160
  • София
Доста поколения родители у нас са партиархални и доминиращи, критични, което не ги прави с отклонения. Другата тема за невъзможните хора, която пуснах преди сто години е точно за родители и ако някой го интересува може да се зачете и да види в каква крайност са нещата, когато говорим за истински отклонения при родителя.

# 161
Интересна, много неща са обсъждани и в другата тема, но тук има доста матириал за анализ Simple Smile

Конкретно по въпроса:
В интернет е пълно с материали за нацисизъм. Проблемът е, че нарцистизни черти имат хора с различни психически разстойства и тогава малко се объркват нещата, защото е различна подбудата на индивида.

Някой беше споменал например заплахи за самоубийство- това повече се вписва в граничната / бордърлайн патология. Бояна, поправи ме ако греша!
Не че има толкова голямо значение диагнозата, но причинно следствените връзки са различнии и някой съ-зависим на такъв човек може да си изгради определено мнение или обяснение, което да е далече от реалността.

Конкретния ми отип с нарциси е именно, че съм се сблъсквала с хора, носещи такива черти, но под нарцисицма им се крие друго разстойство. За съжаление в днешно време е много широко разпространено явление.

# 162
  • София

Някой беше споменал например заплахи за самоубийство- това повече се вписва в граничната / бордърлайн патология. Бояна, поправи ме ако греша!

Всеки може да заплашва със самоубийство, но бордърлайните могат и наистина да се самоубият. За тях разделите са истински непоносими и може и да не ги преживеят. Друг е въпросът, че и половинката им може да не ги преживее, защото те и преследват, заплашват и прочее, също сериозно.

Но иначе, да, нещата се преливат, ама и както няколко човека по-горе казаха, сега е модерно всеки, който ни е наранил да се сдобива с диагноза. Нарцис си е станало обида. Има такива хора, не са малко, но не са и толкова много, за щастие. Задник продължава да не е диагноза, т.е. има си и неприятни типове, които са си съвсем наред.

# 163
Въпросът е, при установена бордърлайн патология у партньора ни, какво трябва да направим? Дали е нормално и дори препоръчително да го напуснем, или трябва да му играем по свирката за да не предизвикаме самоубийство, или самонараняване?

# 164
  • Тра-ла-ла
Въпросът е, при установена бордърлайн патология у партньора ни, какво трябва да направим? Дали е нормално и дори препоръчително да го напуснем, или трябва да му играем по свирката за да не предизвикаме самоубийство, или самонараняване?
Ако му/й играем по свирката...ние ще стигнем до самоубийство или минимум психясване. А нищо чудно в един момент бордърлайнът да си намери нова жертва и да ни зареже когато ни е изцедил на макс. Така, че защо да останем с него?!

Общи условия

Активация на акаунт