Преди почти година направих най-смелата крачка...най-сетне споделих на партньора си открито и без страх, че вече не го обичам и искам да се разделим.. много прекрасни моменти, много премълчаване, много болка, много компромиси...открих много черти от нарсцистичния спектър в неговата личност(като не мога да го определя като такъв по обективни причини), както и видях моите лични травми, за да стоя в тази връзка.
Тоталното ни отчуждение, физическо и емоционално започна преди 8-9 години, липса на нормална комуникация, липса на комуникация изобщо, липса на емоционална връзка, интимност, за всичко обвинявана бях аз, че си измислям несъществуващи проблеми, че искам прекалено много...
Толкова неща открих за себе си, толкова подтисната болка, ниската самооценка, липсата на самодостатъчност, нуждата да бъда закриляна...усещането, че щом той е с мен, не заслужавам нищо по-добро...постоянно ми повтаряше колко ме обича и чакането на обратния отговор...
Преоткрих мечтите си...бяха заровени дълбоко, преоткрих нуждите си, започнах да казвам НЕ, изкарах наяве същността си...
Започнах да сбъдвам детските си мечти, проявих дивия си женски дух, смелостта, върнах блясъка в очите...
Тормоза продължи дълго...не вярвам да се спре така лесно, но знам, че ще се справя...Видях човек, който не познавам, видях ярост, отмъстителност, злоба...причинихме си много болка...Той не е лош човек, просто е израснал в студено семейство, прикриващо очевидни проблеми за пред хората, преживял е тормоз и унижения и мн други травмиращи събития...Обичах го...обичах го повече от себе си...не исках да го нараня...не вярвах, че имам право на нещо повече...