Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 315
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета. За съжаление наскоро претърпях мисед в 14 гс. след успешно направен свеж трансфер от първи опит инвитро. Заповедта ни е от края на юли 2021. Имаме едно замразено ембрионче. Въпросът ми е полага ли ни се ЗЕТ по фонда, при положение че след свеж трансфера бременността е приключила с мисед?

# 541
Здравейте, момичета. За съжаление наскоро претърпях мисед в 14 гс. след успешно направен свеж трансфер от първи опит инвитро. Заповедта ни е от края на юли 2021. Имаме едно замразено ембрионче. Въпросът ми е полага ли ни се ЗЕТ по фонда, при положение че след свеж трансфера бременността е приключила с мисед?
Здравейте! Мисля, че следващия ЗЕТ си го поемате сами. Ако не съм права, моля, поправете ме. Успех ❤️

# 542
Когато инвитрото е по фонд имате право и на ЗЕТ по фонда.

# 543

Благодаря! Този ЗЕТ трябва да се случи преди да изтече 1 година от заповедта, нали така?

# 544
Не съм сигурна какъв срок има за Зет.

Благодаря! Този ЗЕТ трябва да се случи преди да изтече 1 година от заповедта, нали така?

# 545
Заповедта е за една година,в която трябва да стартирате процедурата,а не за година да мине стимулация,фреш и зет трансфер.ЗЕТа ви ще мине по фонда.Успех и съжалявам за загубата ви.

# 546
Здравейте, някой има ли представа колко трябва да е прогестерона преди трансфер? Утре ми е трансфера, а днес резултата е 11.4 nmol/l. Тотално се ошашках, според док е много ниско и ако е така трявба да отложим утре трансфера...Чудя се дали от лабораторията не са объркали мерната единица, но няма как да ги питам, защото вече е късно. Та някой знае ли колко трявба да е прогестерона за трансфера?

Прогестерон преди трансфер трябва да е минимум 10.
Поне в клиниката в която съм не правят трансфер под 10. Могат да ти включат инжекции Прогестерон и орално Дуфастон.
Познавам много момичета забременели и с нисък прогестерон.
Успех ти желая!

# 547
До една година ЗЕТ го поема фонда.Скоро минах през това. Успех този път.

# 548
Аз имам един успешен СЕТ и сега правих ЗЕТ но ми е платен. Ако е неуспешен или неусъществен СЕТ, тогава и ЗЕТ ти е по фонда.

# 549
За прогестерона - внимавайте за мерните единици - добре е над 10 ng/ml, а не nmol/l. 10 nmol/l  е много зле и аз лично бих отложила трансфера за друг месец. Оптималните нива са 12-40 ng/ml (тотален минимум е 8 ng/ml), което се равнява на оптимални 38-127 nmol/l или тотален минимум 25 nmol/l.

За ЗЕТ по фонда - аз правих тази година, след като ми изтече 1 година от заповедта, но трябваше да подам документи за удължаване, с причина за удължаването операция. Така че за най-сигурно проверете предварително дали ще мине по фонд, според мен, ако е изтекла годината - не става, ако не се удължи заповедта, за което пък трябва да има причина като операция, например. Но не съм 100% сигурна, просто при мен беше така.

# 550
Аз имам един успешен СЕТ и сега правих ЗЕТ но ми е платен. Ако е неуспешен или неусъществен СЕТ, тогава и ЗЕТ ти е по фонда.

Здравейте, и ние сме в сходна ситуация, даже децата ни са родени през няколко месеца (преди време пишех активно с друг ник и оттам ми е познат Вашия). Значи при успешна бременност от свеж трансфер, фондът няма да покрие и един ЗЕТ, така ли да разбирам?
Успех!

# 551

Здравейте, и ние сме в сходна ситуация, даже децата ни са родени през няколко месеца (преди време пишех активно с друг ник и оттам ми е познат Вашия). Значи при успешна бременност от свеж трансфер, фондът няма да покрие и един ЗЕТ, така ли да разбирам?
Успех!
Точно така. Това още когато пускахме документи ми го обясниха. Питай си докторите или от регистратурата да ти кажат какви варианти могат да измислят. Тогава ми казаха, че ако унищожа Е които имам, мога да подам нови документи, което разбира се е безумие и не беше предложение, а по-скоро опция. Успех Hug

# 552
Кринона го слагах вечер и си лягах ,въобще не съм вървяла.Тапи нямах,не е и падал,това беше на ЗЕТ.На свежия трансфер вървях ,тръмбовах и падаше на големи буци.Успях от замразения,ако има значение.
Аз също не съм обикаляла кой 8нае колко,беше ми вечер преди сън ,тапи нямах ,нито оплаквания! Всички медикаменти действат различно на всеки.

# 553
Привет,

Пръсъединявам се към темата. За жалост претърпят преди седмица мисед след първи трансфер. Колко време (средно) продължи кървенето при вас след кюретажа? Около 2 седмица ? Колко цикъла изчакахте преди да направите следващ опит?

# 554
Привет,

Пръсъединявам се към темата. За жалост претърпят преди седмица мисед след първи трансфер. Колко време (средно) продължи кървенето при вас след кюретажа? Около 2 седмица ? Колко цикъла изчакахте преди да направите следващ опит?
Съжалявам, кървенето продължи повече от месец при мен, но бях с медикаментозен, страшни болки и много кръв. Изчаках 3-ия цикъл за следващия опит.

Общи условия

Активация на акаунт