Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 272
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 675
Здравейте, а дихателния тест какво точно представлява? Говорих с гастроентеролог и той ми обясни, че се изпива нещо, което той нарече "лимонада" Simple Smile и след това се прави теста. Тази т.нар. "лимонада" безвредна ли е?

# 676
В нашия град само в една от лабораториите Лина се прави дихателен тест. Първо замерват някакъв показател в устата, после разтварят някакъв препарат в студена вода, пие се и след 10 мин. отново замерват същия показател в устата. Това е дих. тест. Не съм питала какво ми дават да пия, съответно не знам дали има някакви странични действия.

# 677
Здравейте!Някой би ли споделил по подробно какъв хранителен режим спазва при хиликобактер

# 678
Здравейте!Някой би ли споделил по подробно какъв хранителен режим спазва при хиликобактер
Ами срам-не срам, аз не спазвах никакъв специален. Избягвах храни, които по принцип си ме дразнят.

# 679
Здравейте,
Може ли мнение за схемата ми на лечение :
Празолид, Клоримицин, Оспамокс
Пробиотици
Всичко за 10дни
След това:
Микомакс-3бр, В-комплекс, Пробиотици и и Празолид още 15дни
Няма бисмут, Какво мислите?

# 680
Аз бях на такава схема нямаше успех особен, сега ще пускам пак изследване и ще съм на друга схема най вероятно...
Най добре е 4 на схема с бисмут.

# 681
2АБ с бисмут или 3АБ ( стар вариант) е схемата. Както и 10 дена са крайно недостатъчни.

# 682
От съществено значение е да не сме резистентни към антибиотиците 🥹
Ще пускам изследване,  да видим какво ще излезе все нещо има човек да се притеснява.

# 683
От съществено значение е да не сме резистентни към антибиотиците 🥹
Ще пускам изследване,  да видим какво ще излезе все нещо има човек да се притеснява.
За тази цел и се взема материал при гастроскопия , При правилна АБ комбинация и достатъчната по време терапия всичко завършва успешно.

# 684
Благодаря за отговора!
Т.е. ако включа бисмут схемата е ок?
Лекаря реши 10дни, заради страничните ефекти...
Преди 3мес имах изписани 3АБ, но не се реших да ги взема, сега при друг гастро са 2АБ.
Знам, че антибиограма се прави при гастроскопията, но дали ако се направи без гастроскопия няма все пак да покаже ако има резистентност човек по принцип, не само към ХБ?
Аз бях на такава схема нямаше успех особен, сега ще пускам пак изследване и ще съм на друга схема най вероятно...
Най добре е 4 на схема с бисмут.

# 685
Странични ефекти винаги има но бактериите и не само хеликобактера са много устойчиви. Така всичко отива напразно и с дори с отрицателен уклон  - бактерията става резистентни към ползвания АБ. Аз затова тези "схеми" на лекарите да се направи нещо не ги разбирам. После плачат че хеликобактера бил нелечим, ставал резистентни. Те го правят резистентни с тези недомислеми схеми.

Антибиограмата винаги разглежда проблема, а той е хеликобактера и реакцията му на АБ. Антибиограмата не разглежда вас.

От опит с лечение на други бактерии от стомашно чревни тракт  - схемите са мин две седмици реално може да откарат и три. Ние сме лекувани три седмици за хеликобактер. Две седмици два АБ, третата трети.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 18:40 от _re_ge

# 686
  • На острова
_re_ge, може ли да припомниш третата седмица с какъв антибиотик продължи?

Аз имах в началото на годината неуспешно лечение за 1 седмица! (това в Англия) с два АБ. Амоксициклин и Кларитомицин. Спорих с джи пи-то, да ми изпише за две седмици, не, така пишело - така изписвали. След няколко месеца повторихме изследванията, защото симптомите не отшумяха и пак имах ХБ и нова схема - пак за 1 седмица Амоксициклин с Метронидазол, която не почнах. Аз междувременно се прибрах в БГ и там си пуснах изследвания и от там си донесох лекарства, та карам 2-ра седмица на Тетрациклин, Мегронидазол, Бисмут, Езопраджен и противогъбично. Пробиотик ще пия после.

Подобрение усетих на първата седмица. За щастие нямам неразположения или странични ефекти. След антибиотика ще продължа поне месец с клеева тинктура, мастиха таблетки и други алтернативни средства.

Диета - спрях млечните и кофеина, почти не консумирам и захар, алкохол не пия, но аз по принцип се храня здравословно и не ми е сложно. Без никакви processed foods, готвя си домашни неща и пия само вода/чай.

Симптомите ми бяха - болка под гръдната кост, та и под ребрата, оригване постоянно, киселини. Според мен направих и рефлукс.

# 687
Миа, Това е било преди почти 30 г. Нямам спомен. Имам спомен смо за първа фаза и че единия беше клацид.
Ще напиша какво помня като разбиране, но не гарантирам за 100% достоверност, минало е много време. В бг щамът бил някакъв по-устойчив. Първите два АБ трябваше да бъдат комбинация в която никой от тях трябваше да се заменя. Помня че се спрягаше по- успешна и по- неуспешна АБ комбинация. Както казах помня че единият беше клацид. Това беше първа фаза и тя трябваше да има, по спомен частична успеваемост но не  съвсем напълна. За предотвратяване на това се слагаше трети АБ, който така да се каже да доунищожи каквото е останало резистентно от първата схема. Успеваемостта се покачваше до 97-98 %. Общо беше курса 20тина дена. Мисля че беше 14 на 7, но може и да е било 10 на 10. Но 20 дена АБ съм пила.  Същото и ММ 4-5 г след мен. Но когато аз имах хеликобактер той нямаше. И при двама ни е излекуван. По това среме нямаше комбинация с бисмут.

Чела съм в последствие че от съвременна гледна двойни комбинации се пият 10 дена но и често имат неуспех, следва втора схема. Пише се че и след нея може да има неуспех. След втори път неуспех се препоръчва биопсия с Антибиограма. Чела съм и схема от 3 АБ в рамките на 10 дена първите 4 един и останалите 6 два. На нас ни беше правена биопсия още в началото и вероятно това, заедно с агресивната схема, е било фактор за успеха.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 09:38 от _re_ge

# 688
  • София
Уф, хайде и аз в групата. Правих гастроскопия в пакет с профилактична колоноскопия и преди малко бам резултати от изследвания: хроничен гастрит + НР. Още не съм се видяла с доктора, другата седмица ще чуя какво ще каже. Но ако досега не ме беше болял стомаха, сега ме заболя.
Гастото докато ме гледаше на ултразвук преди изследванията му се видя уголемена матка и ме прати на АГ. Там всичко нормално, не е уголемена матката, но микробиологията показа, че имам една неизчистена кандида. И за нея резултата излезе днес.
Направо съм в ступур: как ще лекувам едновременно хеликобактер и кандида. А децата в семействот? Възможно е и те да са заразени - правите ли им тестове? За мъжа съм 100% сигурна. Що ли ми трябваше да ходя да се профилактирам?
ПП взели са материал по време на ендоскопското изследване. Мислите ли, че мога да си го изисквам ако ми откажат да направят антибиограма и да го дам другаде?

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 20:58 от Gorg0nzola

# 689
Направете им дихателни тестове на всички, тези тестове  са с най-висок процент точност. Изследването на взетия материал се прави веднага и после се унищожава. Предполагам не е направена Антибиограма. Тя отнема и време по принцип. Не е от днес за утре. Мисля че пет дена бяха.

Общи условия

Активация на акаунт